LED žarulje sa standardnim E27 navojem

poruka: 6
|
čitano: 4.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Na tržištu već duži vremenski period postoje LED žarulje u izvedbi sa standardnim E27 navojem kakav koriste postojeće standardne žarulje sa žarnom niti i pri zamjeni nema dodatnih troškova (drugačiji navoj, dodatni sklopovi...). Električnu energiju nastojimo uštedjeti na svakom je koraku, na forumu postoje teme o LED rasveti i žaruljama ovu temu otvaram za razmjenu iskustva u korištenju istih u E27 izvedbi, na što obratiti pažnju pri izboru, dostatnoj snazi, temperaturi svjetlosti, isplativost uštede u odnosu na prodajnu cijenu, preporuke i izbor na policama trgovina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 1:35 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan
Re: LED žarulje sa standardnim E27 navojem
Zar nitko?, Vaša iskustva, trgovine, na što obratiti pozornost pri kupnji, električna energija sve je skuplja, ušteda korištenjem istih dugoročno vjerojatno znatna!
14 godina
protjeran

Pričekaj jutro brate, ljudi spavaju, haha...

Kaj se tiče sklopova i sličnih stvari, sve ti je u samoj žarulji (čak i one RGB). E sad koje su nabolje...

Philips i njemu slični ti neče lažirati snagu ledica, pokrivaju največi spektar boja +95% CRI (zdravije za oči), ali to ima svoju cjenu. Ak kupuješ od kineza, možeš dobiti mačka u vreči. Često snaga koja je iskazana nije stvarna, nego lažu, čital sam da su nekim otišle nakon 3-4 mjeseca.

U firmi imamo Philipsove, "tople" bijele i svijetle ko i ove sa žarnom niti. Troše 5 puta manje nego standardne, mislim da su 2700 ili 2800 kelvina. 2500-3500 je toplo svjetlo (najbolje za dom), 3500-4500 neutralno, a 4500+ je več industrijsko.

To je to kaj ja znam, a ne znam puno, jbg.

Crkva je zlo 21. stoljeća
13 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Pričekaj jutro brate, ljudi spavaju, haha...

Kaj se tiče sklopova i sličnih stvari, sve ti je u samoj žarulji (čak i one RGB). E sad koje su nabolje...

Philips i njemu slični ti neče lažirati snagu ledica, pokrivaju največi spektar boja +95% CRI (zdravije za oči), ali to ima svoju cjenu. Ak kupuješ od kineza, možeš dobiti mačka u vreči. Često snaga koja je iskazana nije stvarna, nego lažu, čital sam da su nekim otišle nakon 3-4 mjeseca.

U firmi imamo Philipsove, "tople" bijele i svijetle ko i ove sa žarnom niti. Troše 5 puta manje nego standardne, mislim da su 2700 ili 2800 kelvina. 2500-3500 je toplo svjetlo (najbolje za dom), 3500-4500 neutralno, a 4500+ je več industrijsko.

To je to kaj ja znam, a ne znam puno, jbg.

meni si pomogo i s to "malo" sto znas :D

- HTC 8S -
13 godina
neaktivan

Protekla i godina od otvaranja teme... na policama trgovačkih lanaca svega i svačega jedno do drugog: žarulje sa žarnom niti, halogene, stare štedne CFL i uistinu ono što tražimo LED-ice  upakirane u kučišta sa E27 navojem. Stare zalihe CFL rasvjete po toliko visokim cijenama vrlo bliskim LED tehnologiji. U vrijeme kad uistinu štedimo na svakom koraku zasigurno bacimo pogled i na cijenu te "nove" štedne tehnologije rasvjete i cijenom iste sLEDimo! Kakva su iskustva cijena/trajnost...

18 godina
moderator

Pisalo se o LED žaruljama u nekoliko tema. Nema baš puno dugotrajnih iskustava - ljudi ih izgleda još uvijek izbjegavaju, a oni koji su ih kupili, ne mogu još govoriti o trajnosti (i obično ne kupuju kod nas, nego kupuju jeftinjare preko eBaya). Ja mogu reći za jednu 9W s 5050 čipovima u koju koristim u hodniku više od dvije godine, možda čak i dvije i pol. Ukupno gledano nije radila mnogo sati, ali je bila hrpu puta uključena i isključena i još nema nikakvih promjena. Ali ću je uskoro zamijeniti sličnom, ali netreperavom LED-com.

Uglavnom, tema 1, tema 2, tema 3.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice