Kako dobiti zdravstveno osiguranje?

poruka: 44
|
čitano: 110.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav kolege.

Ovako,30.9. prosle godine sam prestao studirati i nisam se na vrijeme javio na zavod te sam izgubio pravo na zdravstveno.Sad gorim jer pocetkom iduceg mjeseca trebam poceti raditi u Nizozemskoj i uvjet je da imam bar mjesec dana aktivno zdravstveno osiguranje dok oni porjesavaju sve papire ( procedura je jer nemaju otvoreno trziste rada )

Postoji li mogućnost ostvarivanja pravo na zdravstveno osiguranje na način da platim ,ili privatno ili bilo kako.Ili baš moram traćiti da me netko zaposli?

16 godina
Re: Kako dobiti zdravstveno osiguranje?

umjesto bezbroj tema (i čekanja odgovora koji mogu biti netočni..) .. telefon ili pješice u hzzo.. pitaj tamo gdje to moraju znati i dati ti konkretan odgovor s ciframa-računima za uplatu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Jasno,no danas više ne stignem,nisam iz grada.Pa eto pokušavam,želim znati :)

16 godina

pa jedino hzzo ima sve tvoje podatke, jedino ti oni mogu nešto konkretnog reći.. npr iznos koji moraš uplatiti (za period.. očekuj da to moraš..).

telefon u ruke ili po njihovim str. + google ako ne možeš na šalter.. (forumi nisu mjesto pouzdanih informacija).

+ možeš i online vidjeti stanje svoje police, osiguranja, dug.. potraži malo po podacima (i poštu od prije godine).

klik.. ili idi redom..

status (klikni..) :)

ili besplatan broj obavezno 0800-7979, dopunsko-7989

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 15:33 (ihush).
14 godina

Najbezbolnje ces proc,ak imas nekog poznanika koji ima firmu/ducan i sl. zamolis ga da te zaposli na 6 dana kao pomocnog radnika npr za ciscenje skladista, naravno ti ''odradis'' posao dobis otkaz i papir s kojim se ides prijavit na osiguranje. i dobijes ga...

Prijatelju poznaniku obavezno bocu viskija pokloni...(on ce ti morat uplatit neki novac na tvoj racun kao placu..to mu naravno vratis i platis mu davanja drzavi)

Može
16 godina
neaktivan

Dobro,to mi je jasno sve,nisam retardiran.Napisao sam zašto pitam ovdje,koliko je vidljivo nisam prijepodne napisao isto jer bi mogao otići vidjeti i saznati što me zanima.Slobodan sam popodne i pitam lijepo možda je netko imao iskustvo i želi bar smjernice dati.

16 godina

smjernice? zakasnio si, ako ti rok 90 dana nije jasan, ne trebaš se ljutiti na druge .. onako, nisu krivi recimo :)

14 godina
minotauro kaže...

Dobro,to mi je jasno sve,nisam retardiran.Napisao sam zašto pitam ovdje,koliko je vidljivo nisam prijepodne napisao isto jer bi mogao otići vidjeti i saznati što me zanima.Slobodan sam popodne i pitam lijepo možda je netko imao iskustvo i želi bar smjernice dati.

Također netribas bit bahat i postavljat u rijec isto pitanje u dvije teme a i nepotrebno otvarat dodatnu temu ... i procitaj si pravila foruma...

Ljudi su ti u skladu sa svojim poznavanjem situacije ponudili jednostavne odgovore,doduse i meni se ne sviđa kada netko kaze odi tu i tu pitaj,svi znamo gdje se mozemo raspitat,al to nije razlog da budes bahat...

Može
10 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Najbezbolnje ces proc,ak imas nekog poznanika koji ima firmu/ducan i sl. zamolis ga da te zaposli na 6 dana kao pomocnog radnika npr za ciscenje skladista, naravno ti ''odradis'' posao dobis otkaz i papir s kojim se ides prijavit na osiguranje. i dobijes ga...

Prijatelju poznaniku obavezno bocu viskija pokloni...(on ce ti morat uplatit neki novac na tvoj racun kao placu..to mu naravno vratis i platis mu davanja drzavi)

Mislim da je minimum 15 dana prijave na radni odnos da bi imao zdrastveno nakon prestanka R.O. Doprinosi na 15 dana (minimalac) negdje oko 750 kn.  Dugo me već nitko nije žicao tako nešto pa nisam siguran za minimalan rok.

Eh, koliko je trudnica kod mene "radilo"...

*Gdjes bio 91.?  Sad bi imao zdrastveno

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 1:01 (maximilian).
8 godina
neaktivan
Ja ne mogu izvadit lječničku potvrdu za vozački jer nemam zdravstveno. Zanima me na koliko dana te morao zaposlit da dobiješ zdravstveno i koliko si mu morao platit za tih par dana.? Hvala
15 godina
Lana13 kaže...
Ja ne mogu izvadit lječničku potvrdu za vozački jer nemam zdravstveno. Zanima me na koliko dana te morao zaposlit da dobiješ zdravstveno i koliko si mu morao platit za tih par dana.? Hvala

Prijavio me na 22 dana, al mislim da može i manje. Stvarno se ne sjećam koliki su troškovi bili, a mislim da su se do sad ti troškovi promjenili...ako hoćeš pogledaj koliki je trenutno minimalac pa izračunaj koliko poslodavac treba uplatit da bi ti taj iznos dobio na računu, razliku ta dva troška snosiš ti.

Ugl mene je teta na šalteru na socijalnom uputila šta i kako da napravim, ne znam da li se do sad promjenila situacija jer je prošlo dosta vremena...bilo bi ti najpametnije na nekom šalteru ispitat može li se još na ovaj način rješit zdravstveno

Zdravi i veseli bili :)
13 godina
neaktivan
Lana13 kaže...

Stvarno čudno...ja sam u prvom mjesecu vadio potvrdu za vozačku a također tada nisam imao zdravstveno. Dakle morao sam vadit potvrdu od općeg doktora (upozorio me da nemam zdravstveno i da rješim to) i tu potvrdu sam nosio kod onog lihvara na medicini rada i dobio potvrdu za vozačku..

15 godina

edit

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 14:09 (fear619).
14 godina
neaktivan

16.10 me poslodavac prijavio i dobio sam zdravstveno (nisam ga imao neko vrijeme) te mi je rekao da ce mi zdravstvena iskaznica doci postom, zna li netko koliko otprilike se ceka da dode?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice