Jeste li za ulazak HR u EU? zaključana tema

poruka: 453
|
čitano: 57.242
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Jeste li za ulazak HR u EU?
drago mi je da ovdje ima netko pametan koji realno gleda na okruženje u kojem živimo.

usput rečeno uvijek se vrijedi pomučit za nešto vrijedno. ali za mene nisu vrednote pljačkaške i koruptivne stranke za koje narod glasa niti korumpirani predsjednik koji zna sve o organiziranom kriminalu i mudro šuti a plaćica ide.

za mene je vrednota treći tip političara kojeg ti nisi naveo: radit će svoj posao pošteno i neće spremat u džep ništa drugo osim svoje (velike) plaće. i naravno koji neće zapošljavat svoju ženu, djecu, rodbinu, prijatelje, znance i ostale bez obzira na njihovu (ne)stručnost.

pokaži mi gdje su takvi na listiću i izaći ću na izbore. do tada, laku noć.
May justice be done though the heavens fall
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...
za mene je vrednota treći tip političara kojeg ti nisi naveo: radit će svoj posao pošteno i neće spremat u džep ništa drugo osim svoje (velike) plaće. i naravno koji neće zapošljavat svoju ženu, djecu, rodbinu, prijatelje, znance i ostale bez obzira na njihovu (ne)stručnost.  

Ti si do sad tvrdio da takvi ne postoje, a ja sam ti samo odgovorio da i bez takvih imaš boljih od ovih sad.

Međutim, za dovesti ili ove koji su manje zlo od dva zla ili ove koji su dobri treba ili izlaziti na izbore i nadati se ispravnom odabiru ili izaći na ulice i demotivirati ove koje sad imamo da se uopće kandidiraju.

Najlakše je sjediti doma i čekati da dobri političari sami dođu, ali to se ne događa niti u bajkama.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
protjeran
MrBlc kaže...
karakteran kaže...

Ti si do sad tvrdio da takvi ne postoje, a ja sam ti samo odgovorio da i bez takvih imaš boljih od ovih sad.

Međutim, za dovesti ili ove koji su manje zlo od dva zla ili ove koji su dobri treba ili izlaziti na izbore i nadati se ispravnom odabiru ili izaći na ulice i demotivirati ove koje sad imamo da se uopće kandidiraju.

Najlakše je sjediti doma i čekati da dobri političari sami dođu, ali to se ne događa niti u bajkama.

čim sam te malo pohvalio, odmah si se pokvario. drugi put ću šutjeti.

takvi koje sam ja naveo ne postoje, a oni tvoji su od lošeg oca i još gore majke, zašto da glasam na njih. rečenica koju nikako ne mogu prihvatiti je ona gdje govoriš kako treba izlaziti na izbore i nadati se... jel ti kad sebe čuješ što govoriš? nadati se! jel to neka šala? to mi zvuči zaveži oči, uzmi pucaljku i ošni, pa se nadaj da ćeš pogoditi metu 5 cm u promjeru za koju ne znaš ni približno gdje bi bila. ali bitno da se ti nadaš. ko da su izbori lutrija. odigraj loto prije ćeš dobit 7-cu nego dovest poštene i sposobne an vlast.

a za tebe i ostale revolucionare jedan savjet kojeg vi nikako da shvatite: bolje društvo u hr se neće izgradit prosvjedima nego isključivo promjenom kolektivne svijesti. no sudeći po tome koliko shvaćate moje postove, ja sam nadu u to odavno izgubio.

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

a za tebe i ostale revolucionare jedan savjet kojeg vi nikako da shvatite: bolje društvo u hr se neće izgradit prosvjedima nego isključivo promjenom kolektivne svijesti. no sudeći po tome koliko shvaćate moje postove, ja sam nadu u to odavno izgubio.

Ne valja nadati se, ne valja prosvjedovati. Pozivaš se na promjenu kolektivne svijesti, a prvi korak koji pri tom svaki pojedinac mora napraviti odbijaš napraviti uz glupa opravdanja.

17 godina
Jeste li za ulazak HR u EU?

kad udjemo cijeli registy cemo im rasturit.

definitivno u briselu slijedi bsod.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
15 godina
protjeran

@MrBlc

opet si promašio bit: promjena kolektivne svijesti je jedino rješenje. prosvjedi ne rješavaju ništa osim kratkoročnog ispunjenja zahtjeva i instaliranje neke druge koruptivne vlade. jel sad jasnije?

@torrente

lol

pa nemogu se ne nasmijat na tvoje fore, car si foruma definitivno :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 16:52 (karakteran).
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

@MrBlc

opet si promašio bit: promjena kolektivne svijesti je jedino rješenje. prosvjedi ne rješavaju ništa osim kratkoročnog ispunjenja zahtjeva i instaliranje neke druge koruptivne vlade. jel sad jasnije?

Kolektivna svijest ima neko značenje samo kroz velike brojeve - narod. Političari su mali brojevi i uvijek će oni koji odstupaju prema korumpiranosti težiti na takav položaj. Promjena kolektivne svijesti u "mi to više nećemo trpiti" je jedina promjena koja može postići rezulatat, a postići će ga s onoliko prosvjeda u svrhu rušenja vlasti koliko je potrebno da druge korumpirane vlade shvate da to nije mjesto na koje mogu biti uspješno instalirane.

15 godina
protjeran
nema ništa od revolucije vidjet češ. pozdrav.
15 godina
protjeran
MrBlc kaže...
karakteran kaže...

To je bas ono cemu se oni svi i nadaju. Ovce a ne narod. Kad narod razmislja ko ovce onda ih je najlakse i prevariti. Najopasnije se slizat s petom kolonom koja tvrdi "ne moze ti bit bolje jer su svi isti". I LOL promjenit svijest naroda tezom "necu izac na izbore" je upravo presmijesno. Treba se gibat i borit, a ne doma sjedit i heklat.

BTW nije mi zao zutog kartona. Jer drugacije se s nekima ne moze.

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - Erich Hartmann \m/
17 godina
protjeran
karakteran kaže...

Slazem se, ajmo sad stvarno kad dodu izbori svi lijepo sjedit doma dok ne prode taj dan i voila{#}.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY, AND DONT STEAL THE GOVERNMENT HATES COMPETITION
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ti si ogrezao u ljudsku glupost više nego što sam mislio. tvoja rečenica "Kako te uopće nije sram raspravljati, a nisi ispunio osnovnu građansku dužnost?" govori o tebi više nego i jedan promašeni post do sada na sličnim temama. zamisli, ti mene učiš da je osnovna dužnost svojim glasom podupirati kriminalne i koruptivne organizacije znane kao političke stranke.

Mogao bih i ja reći da si glupan i idiot, ali ja to neću reći da se ne spuštam na tvoj nivo. Ad hominem baš ne igra na forumu..

Dakle u smislu demokracije, tvoja je osnovna građanska dužnost birati predstavnike vlasti. Pojedinačna apstinencija od izbora apsolutno ne služi ničemu osim u prepucavanju polupijanih selaka 'v birtiji' koje se kur*e jedan drugom; 'znaš kak sam ih zajebal, nisam glasal'. A zahebali su sami sebe, jer je u demokraciji nedjelovanje nije ništa manje moralno obvezujuće nego djelovanje, dapače. Ili drugim riječima, desno biračko tijelo je disciplinirano i svako neizlaženje na izbore, direktno je djelovanje u njihovu korist. Dakle ti si direktno zaslužan za ovakvu situaciju. Ako već misliš da su svi lopovi i kriminalci što nisi dao svoj glas zelenima?

karakteran kaže...

i za kraj, nebuloza svih nebuloza: "Ti si jedan od razloga (između milijun) što je ovakvo stanje" podsjeća me na onu čuvenu einstainovu: samo su dvije stvari beskonačne...

objasni mi gdje sam ja to poticao korupciju, ulizivao se, krao, namještao natječaje, primao prijatelje i rodbinu preko veze, lagao ili učinio bilo kakav propust? čovječe! ne piši više. toneš sve dublje i dublje, a septičkoj jami misli u kojoj se nalaziš zatrpan tvojim mentalnim izmetom ne nazire se dno.

Ti si svojim neizlaženjem na izbore omogućio da se na vlasti ustoliči ekipa koja krade, namješta natječaje, itd.. Ti i slični tebi.

Ne samo da si direktno odgovoran (kao i svi mi) za ovakvu situaciju nego još nisi glasao i imaš muda kenjkati po forumu te ne valja ovo, te ne valja ono. Što ti očekuješ zlatnu ribicu da nešto promijeni umjesto tebe? Tko će to napraviti, deda mraz? I kad te jednom u 4 godine išta pitaju, ti se naduriš ko zagorska mlada i nećeš glasati. Baš si napravio posao. Da, izuzetno pametan potez.. Još bih i shvatio da si rezigniran pa ne želiš niti čuti za politiku, ali kada dođe vrijeme da se nešto eventualno promijeni, ti nećeš izaći na izbore?? Dakle ne želiš išta mjenjati, zadovoljan si postojećim stanjem. Onda bar šuti. Ti svojim postupcima nisi napravio apsolutno ništa da se situacija promijeni.

karakteran kaže...

Naravno da nema. Ti prvi nećeš niti na izbore izaći, a kamoli na barikade. Zato nam i je tako..

Jel' postoji još ijedna zemlja osim RH gdje vlada ovakvo idiotsko mišljenje da će se neglasanjem nešto promijeniti?

16 godina
protjeran
bed kaže...
karakteran kaže...

ti si ogrezao u ljudsku glupost više nego što sam mislio. tvoja rečenica "Kako te uopće nije sram raspravljati, a nisi ispunio osnovnu građansku dužnost?" govori o tebi više nego i jedan promašeni post do sada na sličnim temama. zamisli, ti mene učiš da je osnovna dužnost svojim glasom podupirati kriminalne i koruptivne organizacije znane kao političke stranke.

Mogao bih i ja reći da si glupan i idiot, ali ja to neću reći da se ne spuštam na tvoj nivo. Ad hominem baš ne igra na forumu..

Dakle u smislu demokracije, tvoja je osnovna građanska dužnost birati predstavnike vlasti. Pojedinačna apstinencija od izbora apsolutno ne služi ničemu osim u prepucavanju polupijanih selaka 'v birtiji' koje se kur*e jedan drugom; 'znaš kak sam ih zajebal, nisam glasal'. A zahebali su sami sebe, jer je u demokraciji nedjelovanje nije ništa manje moralno obvezujuće nego djelovanje, dapače. Ili drugim riječima, desno biračko tijelo je disciplinirano i svako neizlaženje na izbore, direktno je djelovanje u njihovu korist. Dakle ti si direktno zaslužan za ovakvu situaciju. Ako već misliš da su svi lopovi i kriminalci što nisi dao svoj glas zelenima?

karakteran kaže...

i za kraj, nebuloza svih nebuloza: "Ti si jedan od razloga (između milijun) što je ovakvo stanje" podsjeća me na onu čuvenu einstainovu: samo su dvije stvari beskonačne...

objasni mi gdje sam ja to poticao korupciju, ulizivao se, krao, namještao natječaje, primao prijatelje i rodbinu preko veze, lagao ili učinio bilo kakav propust? čovječe! ne piši više. toneš sve dublje i dublje, a septičkoj jami misli u kojoj se nalaziš zatrpan tvojim mentalnim izmetom ne nazire se dno.

Ti si svojim neizlaženjem na izbore omogućio da se na vlasti ustoliči ekipa koja krade, namješta natječaje, itd.. Ti i slični tebi.

Ne samo da si direktno odgovoran (kao i svi mi) za ovakvu situaciju nego još nisi glasao i imaš muda kenjkati po forumu te ne valja ovo, te ne valja ono. Što ti očekuješ zlatnu ribicu da nešto promijeni umjesto tebe? Tko će to napraviti, deda mraz? I kad te jednom u 4 godine išta pitaju, ti se naduriš ko zagorska mlada i nećeš glasati. Baš si napravio posao. Da, izuzetno pametan potez.. Još bih i shvatio da si rezigniran pa ne želiš niti čuti za politiku, ali kada dođe vrijeme da se nešto eventualno promijeni, ti nećeš izaći na izbore?? Dakle ne želiš išta mjenjati, zadovoljan si postojećim stanjem. Onda bar šuti. Ti svojim postupcima nisi napravio apsolutno ništa da se situacija promijeni.

karakteran kaže...

Naravno da nema. Ti prvi nećeš niti na izbore izaći, a kamoli na barikade. Zato nam i je tako..

Jel' postoji još ijedna zemlja osim RH gdje vlada ovakvo idiotsko mišljenje da će se neglasanjem nešto promijeniti?

Neglasanje neće ništa promijeniti, jer kako mi se čini , ovdje se puno glasova dodaje / oduzima, odnosno o onome tko ima većinu u vladi u tom trenutku. Mogu pomoći samo agresivni protesti, kojima bi pokazali da narod može puno toga napravit.

17 godina
bed kaže...

Samo izlazak ili prijetnja izlazkom na ulice građana može natjerati vladu da radi i da se ne uspava. Ta prijetnja mora biti u zraku non-stop. Tako se to radi na zapadu. Kada tamo nebi bilo demonstracija i tih prijetnji imali bi istu vladu kao i u nas..

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
17 godina
bed kaže...

Svuda postoji ta glupost u razmišljanju, samo što je naprednije društvo to je manje takvih. Da ne govorim da postoje i države gdje je glasanje obavezno.

17 godina
neaktivan

Smatram da bi bilo dobro da postanemo država članica Europske Unije. S mog stajališta vidim samo beneficije i ne mogu reći nešto protiv. Stoga zašto ne! Problem je jedini što bi bilo potrebno da mi "balkanske" države uđemo zajedno jer Hrvatska sama nebi mogla preurediti toliki granični prostor po europskim standardima. Ovako kad bi ušli sa BiH i Srbijom, granice nebi mnogo mijenjali. Sad je tu samo bit međusobnog usklađivanja odnosa i internih zakona.

http://micromanagements.blogspot.com/
17 godina
neaktivan

BiH i Srbija imaju još prilično puno nerješenih pitanja koja su im bitna za pristup EU. Mislim da je najbolje da uđemo sami, svakako bi takvo rješenje bilo povoljnije i brže realizirano od nekakvog zajedničkog pristupa.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
14 godina
neaktivan
Nix kaže...
bed kaže...

Samo izlazak ili prijetnja izlazkom na ulice građana može natjerati vladu da radi i da se ne uspava. Ta prijetnja mora biti u zraku non-stop. Tako se to radi na zapadu. Kada tamo nebi bilo demonstracija i tih prijetnji imali bi istu vladu kao i u nas..

Trebali bi se ugledat na Francuze... oni, čim im nešto ne paše s vladom idu na ulice... A nama je vlada u bankrotu i nikoga ne smeta :/

17 godina
protjeran
enloz kaže...

Trebali bi se ugledat na Francuze... oni, čim im nešto ne paše s vladom idu na ulice... A nama je vlada u bankrotu i nikoga ne smeta :/

tko ti brani, izađi

i, Vlada ne može biti u bankrotu nikako, može država ali nije.

previše čitamo i slušamo što nam odgovara a malo smo realni.

14 godina
neaktivan

da, vlada je institucija... ispričavam se na slengu, no zato si ti tu.

al' kad realno gledam koliki je proračunski dug... prihodi su sve slabiji, država živi na kredit, zadužuje se da bi pokrila dugove od prije etc.

po meni je sve to trulo i smrdi

da izađem na ulicu? ne fala', ljudi štrajkaju glađu, prosvjeduju (tipa varšavska) i sve jedno ništa se nije pomaknulo, zbog našeg balkanskog mentaliteta

EDIT: NHF...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 11:41 (enloz).
17 godina
neaktivan

Postoji bitna razlika između prosvjedovanja zbog nedobivanja plaće npr. i gluposti poput prosvjeda u Varšavskoj. Bitna razlika.

Problem je što nećeš naći ni šačicu ljudi spremnih na prosvjed za nešto važno, al kad je Varšavska u pitanju onda je tu nekoliko desetaka ljudi jer, čuj, ogroman je problem što će klupica na kojoj ionako nitko ne sjedi biti nekoliko metara dalje. (karikiram naravno, ali nije ni daleko od istine)

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Postoji bitna razlika između prosvjedovanja zbog nedobivanja plaće npr. i gluposti poput prosvjeda u Varšavskoj. Bitna razlika.

Problem je što nećeš naći ni šačicu ljudi spremnih na prosvjed za nešto važno, al kad je Varšavska u pitanju onda je tu nekoliko desetaka ljudi jer, čuj, ogroman je problem što će klupica na kojoj ionako nitko ne sjedi biti nekoliko metara dalje. (karikiram naravno, ali nije ni daleko od istine)

Ok... imash pravo, ali...

Što se tiće Varšavske; Ja gledam to malo drugačije: stvar je principa.

Bio sam tamo, iako me nisu nosili u maricu. Iskreno meni ništa ne znaći u životu dali je u centru Zagreba podzemna garaža ili što već grade tamo.

Princip, da određena skupina ljudi (poveća) je prosvijedovala, no nedodirljivi su ostali takvi i dalje rade po svome.

Švicarci imaju po meni najbolji sustav; svi glasaju o svemu i točka.

17 godina

A što je bilo prije nego što su Švicarci dobili to pravo? Nitko im nije to pravo poklonio nego su se izborili, upravo protestima i neprekidnim pritiskom javnosti / glasača na vlast.

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 13:34 (Nix).
16 godina
neaktivan

Definitivno sam protiv ulaska u Euroslaviju. Naime kroz našu povijest nikada niti jedan oblik udruživanja sa drugim državama nije dao pozitivne rezultate, pa neće niti ulazak u Euroslaviju, koji se treba ostvariti nakon tek 20 godina naše samostalnosti. Uvijek u udruženju zemalja jedna jaka članica diktira uvjete i politiku, u ovom slučaju to su Njemačka i Francuska. Ono najgore će se desiti uvođenjem eura kao valute. Kupovna moć će se doslovno prepoloviti, kao uostalom i u drugim zemljama članicama. Inače u Njemačkoj Euro (ojro) zovu tojro (skupo), jer su im uvođenjem eura i prelaskom na tu valutu primanja doslovno prepolovljena. Norveška, Švicarska i Island nisu u EU jer nisu htjele prihvatiti nametnute uvjete, za Norvešku to je kvota za izlov ribe (važna gospodarska grana), za Švicarsku to je neovisni bankarski sektor kao njihova stoljetna tradicija, a za Island puno toga. Svakako da ulazak u EU ima pozitivne strane isto kao i negativne. Mogućnost zaposlenja vani? Nezaposlenost je na rekordnoj razini u cijeloj EU tako da to pada u vodu. Slobodna trgovina bez carina? Čega, Hrvatska industrija je planski uništena od strane uvoznog lobija. Uf, nikada nisam tako dugi post napisao. Suma sumarum, NE EUROSLAVIJI.

16 godina
neaktivan
Odgovor

A šta vi mislite,da li bi nas oni primili u EU da im nismo potrebni ? (Ovo govorim za sve zemlje Jugoslavije,osim Slovenije,jer se oni već 20 godina prave uzornio Evropljani {#})

Zašto smo im mi potrebni? Pa zbog radne snage,koja će čim dobiju "evropske" pasoše pohitati na zapad,jer im je država napravljena na taj sistem,svako mora nešto da radi,a sami razmislite,da li će jedan Šveđanin,Njemac hteti da čisti kafane,da radi neke jeftine poslove?

Ne,ne i ne.Za to su Balkanci,Rumuni,Bugari i ostali,možda malo surovo ali takva je istina.

Ali oni time sebe uvaljuju u još veća go*na jer će za 7-8 godina ti isti ljudi dobiti državljanstvo pa će imati ista prava kao i ti Šveđani..

Welcome to Srbija, gde murija ubija,gde nema pravde ni za lek i samo Bog je sudija!
17 godina
RE: Odgovor
ulinsky kaže...

A šta vi mislite,da li bi nas oni primili u EU da im nismo potrebni ? (Ovo govorim za sve zemlje Jugoslavije,osim Slovenije,jer se oni već 20 godina prave uzornio Evropljani {#})

Zašto smo im mi potrebni? Pa zbog radne snage,koja će čim dobiju "evropske" pasoše pohitati na zapad,jer im je država napravljena na taj sistem,svako mora nešto da radi,a sami razmislite,da li će jedan Šveđanin,Njemac hteti da čisti kafane,da radi neke jeftine poslove?

Ne,ne i ne.Za to su Balkanci,Rumuni,Bugari i ostali,možda malo surovo ali takva je istina.

Ali oni time sebe uvaljuju u još veća go*na jer će za 7-8 godina ti isti ljudi dobiti državljanstvo pa će imati ista prava kao i ti Šveđani..

Malo brkate lončiće. :)

Niti ćemo smjeti odmah raditi van granica RH, nit će nam u tom trenutku jako trebati strana državljanstva, nit će se nešto bitno mijenjati političko / komercijalno, niti ćemo izgubiti nekakav suverenitet. :)

14 godina
neaktivan
RE: Odgovor
ulinsky kaže...

To je živa istina... i dan danas, sve koje znam da su išli u EU raditi imaju na sebi etiketu i rade najniže poslove / samo je razlika u standardu.

U hrv čistačica zarađuje 2500kn max. a u Švicarskoj 15000kn(ekv. 6000kn)

15 godina
protjeran
the economist kaže...

Definitivno sam protiv ulaska u Euroslaviju. Naime kroz našu povijest nikada niti jedan oblik udruživanja sa drugim državama nije dao pozitivne rezultate, pa neće niti ulazak u Euroslaviju, koji se treba ostvariti nakon tek 20 godina naše samostalnosti. Uvijek u udruženju zemalja jedna jaka članica diktira uvjete i politiku, u ovom slučaju to su Njemačka i Francuska. Ono najgore će se desiti uvođenjem eura kao valute. Kupovna moć će se doslovno prepoloviti, kao uostalom i u drugim zemljama članicama. Inače u Njemačkoj Euro (ojro) zovu tojro (skupo), jer su im uvođenjem eura i prelaskom na tu valutu primanja doslovno prepolovljena. Norveška, Švicarska i Island nisu u EU jer nisu htjele prihvatiti nametnute uvjete, za Norvešku to je kvota za izlov ribe (važna gospodarska grana), za Švicarsku to je neovisni bankarski sektor kao njihova stoljetna tradicija, a za Island puno toga. Svakako da ulazak u EU ima pozitivne strane isto kao i negativne. Mogućnost zaposlenja vani? Nezaposlenost je na rekordnoj razini u cijeloj EU tako da to pada u vodu. Slobodna trgovina bez carina? Čega, Hrvatska industrija je planski uništena od strane uvoznog lobija. Uf, nikada nisam tako dugi post napisao. Suma sumarum, NE EUROSLAVIJI.

Euroslavija? Moj naklon, klap - klap. Jako originalno.

Niti jedan oblik udruzivanja nije imao pozitivne rezultate. Slazem se. Ali jesmo pogledali u svoje dvoriste prvo? S mentalitetom "suseda bum tuzil" ili "nek susedu umre krava" nikad niti nece. Jel mozda do nas?

Uvjete diktiraju Njemacka i Francuska. Odlicno. Po tebi bi mozda bolje bilo da je to Slovacka ili Bugarska.

Kupovna moc? Mi to u Hrvatskoj trenutno imamo? Kome se nabijaju porezi, haraci, cijene goriva.... Ko placa najvise kamate na kredite? Ko uvozi meso i povrce uz Slavonskog seljaka?

Usporedjujes Hrvatsku s Norveskom i Svicarskom? Jako jako hrabro ali i da ne kazem sad....

Nezaposlenost na rekordnoj razini. Ok. Kakva ti ljudi prava imaju? Ista kao nasi nezaposleni? Ne bi rekao. Socijalna pomoc u nekim zemljama EU je veca od nasih prosjecnih placa. Iako ne zagovaram nerad nikako.

Na sta se neki najvise pozivaju, suverenitet. Izgubit cemo suverenitet u EU. LOL Da stvarno imamo suverenitet kad je najaci bloger u Hrvatskoj najveci trovac Hrvatske mladezi Don Andjelko Kacunko, olicenje katolicanstva. Kad izadjem van treste cajke. Kad odem u soping centar sve same Hrvatske firme. Da stvarno smo se za to borili. A nikad manje suvereni nismo bili. Sve rasprodano i trulo. Sve pokradeno.

EDIT: da da za gospona Presvetlog {#}. Pitaj radnice Kamenskog dal bi radile "jeftine poslove" u bilo kojoj zemlji EU. Za siguran sam duplo vecu placu, ali najvaznije REDOVITU. Neke je sram raditi bilo sta, a nekima je bitno prehranit obitelj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 17:50 (Tallahasee).
17 godina
neaktivan
Socijalna pomoc je nesto najgore...

Zbog toga ce se morati raditi do 70te...

A i jos ista ta soc pomoc promovira lijenost...

Za ceg cu recimo pokusati pokrenuti neku svoju proizvodnju ako dobijam 1000 - 1500 eura na mjesec, 12 mjeseci????

Ne moram...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Socijalna pomoc je nesto najgore...

Zbog toga ce se morati raditi do 70te...

A i jos ista ta soc pomoc promovira lijenost...

Za ceg cu recimo pokusati pokrenuti neku svoju proizvodnju ako dobijam 1000 - 1500 eura na mjesec, 12 mjeseci????

Ne moram...

LOL ok. Pokrenes pa imas 3000 mjesecno. Jel sad jasno? Oni koji rade i imaju vise. Cijeni se rad. Ako imas mentalitet, ne znam, nije bitno. Neces radit, ko ga hebe imam 1000 eura. Ak ces radit imat ces puno vise pa ti vidi sta je isplativije. Ne razmisljaju svi na taj nacin i sram ih je ne raditi. Bilo sta.

17 godina
neaktivan
Socijalna pomoć = Loša...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice