Jeste li za ulazak HR u EU? zaključana tema

poruka: 453
|
čitano: 57.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Jeste li za ulazak HR u EU?

Mi smo mali i slabi i moramo biti poslušni. Jedini način na koji se možemo oglušiti na zapovijedi velikih igrača je da se udružimo s više manjih igrača iz regije, ali zbog nedavnih događaja na brdovitom Balkanu to trenutno nije opcija koja bi mogla funkcionirati (i zbog zaostalih tenzija nakon rata i zbog korupcije i kriminala koji su procvali nakon rata).

Naravno, pod time ne mislim da bi nam trebala nova Jugoslavija, već u najmanjem slučaju gospodarska zajednica, a u najgorem slučaju federacija u kojoj bi sve države zadržale samostalnost i suverenost, te financijsku neovisnost, a jedina bi zajednička točka bila vanjska politika. Ovo zadnje je bilo predloženo kao alternativa ratu, ali ni s jedne ni s druge strane nije bilo sluha za takvo rješenje, pa sad imamo to što imamo, a nemamo praktički ništa osim državu na papiru.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
protjeran

griješim li ili norveška nije članica unije? jel porobljena? s kim se ona udružila?

rješenje nije u udruživanju nego u poštenoj vlasti koja neće pljačkat. tada će se stvorit uvjeti da procvate ekonomija, bit ćemo ekonomski jači i nećemo vapiti da nas netko drugi čupa iz gliba jer to sami nismo sposobni zbog najgore bolesti društa korupcije.

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 11:10 (karakteran).
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

griješim li ili norveška nije članica unije? jel porobljena? s kim se ona udružila?

Da je Hrvatska usporediva s Norveškom, ove rasprave ne bi ni bilo. Ja nigdje nisam govorio o porobljivanju.

karakteran kaže...

rješenje nije u udruživanju nego u poštenoj vlasti koja neće pljačkat. tada će se stvorit uvjeti da procvate ekonomija, bit ćemo ekonomski jači i nećemo vapiti da nas netko drugi čupa iz gliba jer to sami nismo sposobni zbog najgore bolesti društa korupcije.

Poštena vlast i efikasna borba protiv korupcije i zlouporabe položaja je osnovni preduvjet. Međutim, za procvat ekonomije ti je nužno tržište. Za EU tržište nismo dovoljno konkurentni, a odbijanjem članstva bi se naš položaj na tom tržištu srozao još gore. S druge strane imamo istočno - jugoistočno tržište na kojem smo konkurentni, a da je do raspada Jugoslavije ili prelaska u federaciju došlo mirnim putem mogli bismo to tržište imati potpuno otvoreno. To opet ne bi značilo da nas netko drugi vadi iz gliba, već bi samo značilo da imamo otvoreno tržište na kojem možeo biti konkurentni i u skladu s njim možemo raditi dugoročni plan razvitka ekonomije.

Bez takvog tržišta bi ekonomski razvoj bio prilično usporen.

15 godina
protjeran

mogao sam napraviti usporedbu sa slovenijom. ona nije nužno orijentirana na yu tržište, ima dovoljno dobre proizvode da može konkurirati i na eu tržištu. s kim se ona udružila?

partneri će doći kada vide da imaš nešto kvalitetno za ponudit. oko toga se ne treba zabrinjavati. brinuti nas treba korupcija. kad se to riješi (ako ikad) sve će samo profunkcionirati od sebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 11:32 (karakteran).
15 godina
protjeran
MorciTheCroat kaže...
Tallahasee kaže...
nixass kaže...

priča se svašta, ja imam svoje mišljenje. a to je da nam eu ne treba. bolje nam neće biti, može biti samo gore.

MI moramo SAMI SA SOBOM poradit na nekim stvarima. dok to ne riješimo, nemojmo očekivat da će drugi napraviti umjesto nas.

Apsolutno te podrzavam jer imas svoje misljenje i drzis se toga. Ali jako bi volio znati kako ce nam bit bez EU i s kradezeom na vlasti? 

Zakaj mislis da ak ne udemo u EU da ce kradeze i dalje bit na vlasti????

Nemojte to tako gledat jer ima jos postenih politicara u HR (Kajin, Lesar i dr.)

Ajd sad na stranu EU, uzmimo da ne postoji. (Izvukao si to iz konteksta, ovo podebljano) Daj radije reci vidis nekog Hrvata koji ce nas izvuc iz dreka? Ko ce povratit upropasteno gospodarstvo?

Kradeze nece bit na vlasti? Ko kaze? Zadnji puta smo to mogli promjenit. Ali Jaca uspije ispricat pricice i odmah kad treba glasat svi nekako krivo zaokruze, zaborave. Ocito je svima dobro i ne zele nikakve promjene. A zasto onda non-stop placemo? Ocito je ovo zemlja placipic...... ja drugo ne vidim.

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - Erich Hartmann \m/
15 godina
protjeran
kradeze je sebi osigurao vlast i na narednim izborima jer ekipa iz državne uprave (njih 800.000 i članova obitelji koji također imaju pravo glasa manje više, a iskazali su se na nedavnom referendumu kao vrlo disciplinirani glasači) plus penzići i branitelji su jezgra (glasačka mašinerija) koja jamči izbornu pobjedu premijerkinog teama.

ja naravno, kao i uvijek do sada neću izaći na izbore dok me god netko ne uvjeri da ima netko pošten u hr politici.
16 godina
Jeste li za ulazak HR u EU?

od kad sam napunia 18, uvik izlazim na izbore, pa rađe ću glasat za

neku nezavisnu listu, nego za njih il da moj glas pokupe, a bilo je i

takvih stvari...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
15 godina
neaktivan

Citao sam kakvi ce nam uvijeti bit kad udemo EU{#}dosta su strozi sto se tice nasih uvijeta(pecenja rakije-naplacivat ce se{#},svinjokolje u dvoristu-necemo smjet to radit itd.)a kad promislim bolje svejedno mi je usli ili ne{#}i trebo si stavit na odabiru -Meni je svejedno-{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 12:02 (dragec0).
15 godina
protjeran
karakteran kaže...
kradeze je sebi osigurao vlast i na narednim izborima jer ekipa iz državne uprave (njih 800.000 i članova obitelji koji također imaju pravo glasa manje više, a iskazali su se na nedavnom referendumu kao vrlo disciplinirani glasači) plus penzići i branitelji su jezgra (glasačka mašinerija) koja jamči izbornu pobjedu premijerkinog teama.

ja naravno, kao i uvijek do sada neću izaći na izbore dok me god netko ne uvjeri da ima netko pošten u hr politici.

Ovo sam cuo nebrojeno puta. A sad samo jedno ovakvo razmisljanje je upravo najopasnije. Ziva letargija, apatija ili bespomocnost . Treba se nekom vjerovati i treba se vjerovati u promjene. Neka 10 - 20% birackog tjela ovako razmislja i promjene nema. Svi su lopovi, svi su isti. Ko ce nam pomoc? Itd itd. Gdje je tu napredak?

Ja ne vjerujem kolko na ovom forumu pesimista ima. Koma.

15 godina
protjeran
Tallahasee kaže...
karakteran kaže...

Ovo sam cuo nebrojeno puta. A sad samo jedno ovakvo razmisljanje je upravo najopasnije. Ziva letargija, apatija ili bespomocnost . Treba se nekom vjerovati i treba se vjerovati u promjene. Neka 10 - 20% birackog tjela ovako razmislja i promjene nema. Svi su lopovi, svi su isti. Ko ce nam pomoc? Itd itd. Gdje je tu napredak?

kada shvatiš razliku između pesimizma i realizma onda ćeš shvatit i moj post.

nevjerojatno kako ti misliš da možeš mene uvjeriti kako su nepošteni pošteni, a sve zbog promjene mafije. nećemo plavu, hoćemo crvenu.

btw, ako nije tajna, kolko ti je godina? možeš mi to javit i na pm nema problema, možda ću tada shvatiti zašto tako pričaš. no hard feelings.

16 godina
neaktivan

Nama ne treba EU, nama treba

.

16 godina
Tallahasee kaže...
karakteran kaže...

upravo to radia sam na izborima i na drugom krugu dođe max 30%

40% birača je već vrhunac, nad vrhuncima... bar na mjestima di sam ja

bi zadužen...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 12:12 (Makić).
15 godina
protjeran
Makić kaže...
Tallahasee kaže...
karakteran kaže...

upravo to radia sam na izborima i na drugom krugu dođe max 30%

40% birača je već vrhunac, nad vrhuncima... bar na mjestima di sam ja

bi zadužen...

eto ako ništa drugo savjesni su građani lokalni političari, te ostali članovi i (žestoki) simpatizeri političkih stranaka i članovi njihovih obitelji koji baštine beneficije, pinke i sl tj. da bi se i u narednom periodu održali na koritu. oni barem znaju zašto izlaze na kutiju. a mi obični smrtnici? stoka sitnog zuba? ili kako kaže jedan tajkun: shvatite nije ovo vaša hrvatska nego naša.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 12:15 (karakteran).
15 godina
protjeran
karakteran kaže...

nevjerojatno kako ti misliš da možeš mene uvjeriti kako su nepošteni pošteni, a sve zbog promjene mafije. nećemo plavu, hoćemo crvenu.

btw, ako nije tajna, kolko ti je godina? možeš mi to javit i na pm nema problema, možda ću tada shvatiti zašto tako pričaš. no hard feelings.

LOL nema sta. Kad se netko ne slaze s tobom onda su godine bitne. Ides mi u kategoriju: "Necu ti stisnut TD, ali bi ti rado stisnuo samar."

15 godina
protjeran
nikome ja ne stiskam šamare, nit se kome grozim. nisam takav. razgovaramo normalno i ljudski.

mene samo zanima odakle izvlačiš optimizam i gdje vidiš poštene političare koju zaslužuju da se glasa za njih.
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
branitelji su jezgra (glasačka mašinerija) koja jamči izbornu pobjedu premijerkinog teama.

Zašto se branitelji stalno stavljaju u konekst biračke mašinerije hdz-a?

To jednostavno nije točno. Imam 4god. i 3 dana HV staža. Prošao sam svega i svačega.

Poznam stotine ljudi koji su sve to prošli i nitko nije dio te mašinerije.

Ali to su ljudi koji su kada je sve prošlo ostavili oružje i krenuli raditi.

Neki su danas bez posla, a neki kao jedan moj prijatelj specijalac čisti ulice u ZG, a zdravlje je ostavio u Velebitskim rupama.

Čovjek ni ne pomišlja na nekakvu invalidninu.

Zato nemojte generalizirati. Ova skupina na koju vi mislite su paraziti dobro uhljebljeni i štićeni od institucija.

Isti ti prvi će pljuvati po braniteljima i sabotirati svaki pokušaj dizanja glasa.

Inače, za ili protiv EU je besmislena rasprava kao i raspravljati što će biti dobro ili loše.

Proučite na koji način djeluje EU pa ćete vidjeti i zašto ona besmislica prvo ulaska, a zatim referenduma.

A mi smo ionako već EU. Uskladili smo zakone, stranci su vlasnici velikog djela resursa...nabrajajte sami dalje.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
16 godina
odjavljen

Mislim da je karakteran mislio na "branitelje" kojih zapravo ima i više nego branitelja.

16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

da netko ne misli da sam pristran: ne izlazim na izbore od 96 i nikad nisam bio član ni jedne partije, ni sad i ni prije.

Evo ga. Klasična HR situacija..

I sad su ti svi krivi, raspisao se po forumu, samo ti ne izlaziš na izbore. Pa što očekuješ?? Netko drugi će formulirati mišljenje za tebe?

A takvih ima X. Dakle vrijedi ona; svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje..

17 godina
protjeran
karakteran kaže...

miješaš nespojive kategorije.

kakve veze ima realizam s pesimizmom ? hahaahha...

15 godina
protjeran
bed kaže...
karakteran kaže...

da netko ne misli da sam pristran: ne izlazim na izbore od 96 i nikad nisam bio član ni jedne partije, ni sad i ni prije.

Evo ga. Klasična HR situacija..

I sad su ti svi krivi, raspisao se po forumu, samo ti ne izlaziš na izbore. Pa što očekuješ?? Netko drugi će formulirati mišljenje za tebe?

A takvih ima X. Dakle vrijedi ona; svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje..

nevjerojatno kako su slijepci ustrajni u svojim nebulozama. ja non stop pitam jedno te isto: koja je razlika između tzv. lijevih i desnih i nitko mi nije dao suvisao odgovor. naravno, jer ni ne mogu pošto su obje ekipe duboko umočene u korupciju i kriminal. ali se zato može meni predbacivati moj stav da građanskim neposluhom pokažem kliki na vlasti (i u opoziciji) da mene ne mogu nasamariti. a za tebe bed vrijedi ona stara narodna: dok ima ovaca trebat će ih šišati.

15 godina
protjeran
Bugofil kaže...
karakteran kaže...

miješaš nespojive kategorije.

kakve veze ima realizam s pesimizmom ? hahaahha...

ti još uvijek ništa ne shvaćaš? odakle si izvukao "vezu"? ja sam ti lijepo rekao: shvati razliku između pesimizma i realizma. dok to ne uvidiš nećeš shvatit ni moje postove. i čemu smijeh, btw?

15 godina
neaktivan

ja sam za EU,no i ja mislim da ima loših strana

ali gotovo sve razvijenije europske države su ušle pa trebamo i mi

perodigitron
16 godina
neaktivan

Eh, baš se nisi dao nasamariti s svojim građanskim neposluhom. Baš si im pokazao, sad su svi u strahu.. I naročito si nešto promijenio tim stavom (u stvari jesi, ali na gore).

Kako te uopće nije sram raspravljati, a nisi ispunio osnovnu građansku dužnost? Ti si jedan od razloga (između milijun) što je ovakvo stanje.

A sva govna smrde, biraš samo ona koja smrde manje.. A ti si svojim stavom omogućio da smrdi do bola.. I tko je tu ovca?

17 godina
neaktivan
perodigitron kaže...

Kud svi Turci tu i mali Mujo...

To je tipičan sindrom za ove prostore...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
protjeran
bed kaže...

Eh, baš se nisi dao nasamariti s svojim građanskim neposluhom. Baš si im pokazao, sad su svi u strahu.. I naročito si nešto promijenio tim stavom (u stvari jesi, ali na gore).

Kako te uopće nije sram raspravljati, a nisi ispunio osnovnu građansku dužnost? Ti si jedan od razloga (između milijun) što je ovakvo stanje.

A sva govna smrde, biraš samo ona koja smrde manje.. A ti si svojim stavom omogućio da smrdi do bola.. I tko je tu ovca?

ti si ogrezao u ljudsku glupost više nego što sam mislio. tvoja rečenica "Kako te uopće nije sram raspravljati, a nisi ispunio osnovnu građansku dužnost?" govori o tebi više nego i jedan promašeni post do sada na sličnim temama. zamisli, ti mene učiš da je osnovna dužnost svojim glasom podupirati kriminalne i koruptivne organizacije znane kao političke stranke.

i za kraj, nebuloza svih nebuloza: "Ti si jedan od razloga (između milijun) što je ovakvo stanje" podsjeća me na onu čuvenu einstainovu: samo su dvije stvari beskonačne...

objasni mi gdje sam ja to poticao korupciju, ulizivao se, krao, namještao natječaje, primao prijatelje i rodbinu preko veze, lagao ili učinio bilo kakav propust? čovječe! ne piši više. toneš sve dublje i dublje, a septičkoj jami misli u kojoj se nalaziš zatrpan tvojim mentalnim izmetom ne nazire se dno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 14:42 (karakteran).
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

Jednim dijelom se slažem. Situacija je loša i nema se za koga glasati, ali bojkot izbora može predstavljati neku poruku jedino ako je sustavan organiziran i s jasno izraženom porukom.

S druge strane, isti oni kojima izbori neće ništa promijeniti smatraju da ni prosvjed neće ništa promijeniti. E, pa hoće, samo ako se skupi kritična masa. Ako zbog prosvjeda dođe do prijevremenih izbora, opet će doći slična gamad na vlast, ali će ta gamad znati da ih narod gleda i da bi mogli otići jednako brzo koliko su došli.

Kad narod kaže "šta me briga, ionako ništa ne mogu promijeniti" onda vlast kaže "super, ove možemo gaziti koliko hoćemo".

perodigitron kaže...

Sve razvijene europske države su ušle, a mi želimo ući nerazvijeni i nadamo se da ćemo se lakše razviti u EU.

15 godina
protjeran
korumpirani su oni za kojih se glasa, oni koju glasuju i oni koji idu na demonstracije. u tom je caka. tko god dođe na vlast bit će korumpiran. zato nema izlaza. treba mijenjat kolektivnu svijest. hrvati su lopovi po defaultu.
17 godina
protjeran
karakteran kaže...
korumpirani su oni za kojih se glasa, oni koju glasuju i oni koji idu na demonstracije. u tom je caka. tko god dođe na vlast bit će korumpiran. zato nema izlaza. treba mijenjat kolektivnu svijest. hrvati su lopovi po defaultu.

Sorry, ali reci nam kako ti to sve znas?

Mislim, ja kao obican gradanin neznam ko je sve umocio ruke u med od aktivnih politicara, vec samo znam za one slucajeve o kojima se pisalo u medijima.

Ako ti to samo mislis da su svi oni isti, to je u redu jer svako ima pravo na svoje misljenje, ali nekoga uvjeravat u to je jako lose, cak stovise opasno jer dolazi do apatije u narodu i time se porucuje korumpiranim politicarima da nastave sa svojim prljavim poslovima.

E sad, kod nas je problem sto su zakoni pisani tako da pogoduju korupciji, i dok se to ne promjeni plus promjena vlasti, nece nam biti bolje.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY, AND DONT STEAL THE GOVERNMENT HATES COMPETITION
15 godina
protjeran
MorciTheCroat kaže...
karakteran kaže...

Sorry, ali reci nam kako ti to sve znas?

Mislim, ja kao obican gradanin neznam ko je sve umocio ruke u med od aktivnih politicara, vec samo znam za one slucajeve o kojima se pisalo u medijima.

Ako ti to samo mislis da su svi oni isti, to je u redu jer svako ima pravo na svoje misljenje, ali nekoga uvjeravat u to je jako lose, cak stovise opasno jer dolazi do apatije u narodu i time se porucuje korumpiranim politicarima da nastave sa svojim prljavim poslovima.

E sad, kod nas je problem sto su zakoni pisani tako da pogoduju korupciji, i dok se to ne promjeni plus promjena vlasti, nece nam biti bolje.

objasnit ću ti neke stvari: svatko bez iznimke kad dođe na vlast krade. svatko tko ulazi u politiku bez iznimke ima samo jedno na umu: da se obogati. svatko tko radi u tvornici kaže u sebi i ja bih tako da mogu da mi se pruži prilika. sabor i stranke tj. pojedinci u njemu nisu ništa drugo nego trgovačka društva. svi trguju (mandatima) samo kako bi sebi osigurali financijski boljitak. obični mali ljudi kada ih pitaš kažu da bi i oni krali da mogu kad bi bili dovoljno visoko u politici i zaštićeni od progona. znam da ogroman broj hrvata žali što oni nisu bili 90-ih na vlasti pa da i one nešto "pretvore". pametnome dosta.

16 godina
odjavljen

Ima nešto u tome, ali onda postoji i definicija dobrog i lošeg političara u skladu s tim:

- Dobar političar izgradi kvalitetnu infrastrukturu, napuni proračun i pritom malo spremi u džep.

- Loš političar napravi fasadu da izgleda da nešto radi, isprazni proračun i napuni džepove.

Mi imamo ove druge, a mislim da stvarno vrijedi truda pomučiti se za one prve!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice