Izvori tipicnih forumskih izreka

poruka: 5
|
čitano: 12.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle, cesto se dogodi da naidjem na neki ukorijenjeni naziv koji forumasi pisu, i cesto se zapitam "Otkud taj naziv?"

Primjerice, u nekoj temi je netko upotrijebio "dete-kreten" koji sam vec prije cuo pred 10 godina, ali ni tad nitko nije znao otkud taj naziv potjece. Googlanje nije pomoglo. Ono sto me ponukalo da otvorim temu je ona izreka "Masio si ceo fudbal".

Dakle, ovdje mozete pitati za izvore i reference razlicitih naziva, i odgovarati na iste.

Ja bi osobno volio da mi netko razjasni ove dvije, "Dete-kreten" i "Masio si ceo fudbal".

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
16 godina
neaktivan
Re: Izvori tipicnih forumskih izreka
Deus ex machina kaže...

Ja bi osobno volio da mi netko razjasni ove dvije, "Dete-kreten" i "Masio si ceo fudbal".

S obzirom da je pisano ekavicom zaključujem da te dvije riječi dolaze iz Srbije.

Masio si ceo fudbal - promasio si temu

Dete kreten - kreten koji je djete

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
protjeran

Ja sam "Dete-kreten" prvi put čuo u "Normalnofobiji", nekoj emisiji na OTV prije 10-12 godina.

Evo njihove "

", lol.

Malo jači citat iz pjesme....lol

Eno papa, na čelu mu kapa, nisam ga prepozno kak se s okolinom stapa.

Mada mislim, da je to došlo još od "top lista nadrealista"

A mi smo stranci u vlastitoj zemlji, zbog ljudskog šljama. Lijepa Naša silovana...
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 18:53 (Doxy_CRO).
18 godina

Dete-kreten nije baš forumska izreka, mnogo je starija od internetskih foruma. Dolazi (barem koliko ja znam) iz filma Maratonci trče počasni krug kad jedan od Topalovića za mlađeg kaže "To nije dete, to je kreten!".

Promašio ceo fudbal, prema Vukajliji (http://vukajlija.com/promasio-ceo-fudbal):"Imbecilna fraza nasih sportskih komentatora,kojom bi hteli da naglase da je igrac koji je u pokusaju da dune loptu zapeo toliko jako da nije ni zakacio istu.Fudbal je igra,a lopta je ono sto se moze udariti,pa i promasiti.Za mene je ovaj izraz oduvek znacio samo jedno,a to je da je taj koji je "promasio ceo fudbal" ustvari zalutao prilikom izbora profesije."

Usput preporučam posjet Vukajliji tu i tamo, znaju nasmijati čovjeka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 19:25 (izith).
18 godina
neaktivan

Ispričavam se na (nepotrebnom) bumpu teme, d(ij)ete-kreten sam prvi put čuo u Dinamovom navijanju. Išlo je:

"Uvijek smotan, uvijek smeten, Polovanec, dijete kreten" istoimenom igraču koji je trebao biti zvijezda kluba, a zapravo je bio - kreten (jer je fulavao sve što se fulati dalo) :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice