Veli postar:
Prva i osnovna stvar je ta da ljudi koji odredjuju koliki teren ce pojedini postar pokrivat su ljudi koji nikad nisu bili dostavljaci, oni to rade preko ekrana pomocu here maps ili google maps nebitno... Druga najbitnija stvar je ta da zgrade tj. uredi u kojima se obavlja priprema za dostavu nisu prvobitno stvoreni za pripremu ogromnih kolicina paketa koji pristizu iz dana u dan sve vise. Kod mene u uredu smo kao u svinjcu hodnici su pretrpani paketima bili oni Hp expresi ili paketi ili preporucene posiljke ili obicna pisma doslovno dok prolazimo jedan pored drugog maske nam se
trljaju samo sto se ne uzvalimo. Kolicina materijala kojeg jedan dostavljac zaprimi na dnevnoj bazi je ogromna. Evo ja dnevno obidjem oko 1500 adresa i napravim preko 40 km na motoru. Evo pogledaj motor, pun je a uzeo sam 1/5 terena sa sobom ovo ostalo stoji nesortirano u uredu. Direktori su uveli tkz. A B dostavu, a ja sam ju zbog preopterecenja podijelio na A B C D E dostavu pa cak i to nestignem. Nakon sto podijelim ovo sto vidis u motoru moram se vratit u ured po Hp-exprese i medjunarodne prioritete i ostale pracene zurne posiljke, jer mi nije sve stalo u motor.
Zasto postar nosi zurne posiljke pitas se... Zato jer pravi dostavljaci Hp expresisti su takodjer preoptereceni, te su se direktori pametni sjetili prije par godina hej pa ajmo ove manje Hpexprese koji uredni i posteni gradjani republike hrvatske plate uvalit postarima opce dostave... i tako mi obicni postari na biciklima i motorima i pjesaci nosimo posiljke koje su placene debelo da se dostave kombijem znaci HP expresom i uglavnom nosimo Hp exprese svih velicina jer ovi na salteru koji zaprimaju posiljke neznaju kako da ih oznace dali da ih dostavi kombi ili postar pa se tako desi
da ja dobijem televizor ili ves masinu da odnesem na adresu, i to motorom.. i naravno cirkus niko za nista neodgovara i te posiljke se prikriju i korisnike koji se zale se ignorira... znaci vi platite HP expres uslugu i dali ce ta vasa posiljka biti urucena preko ledja obicnog postara ili pravog dostavljaca hp expresa(kombija) je kolo srece (lutrija)... te zato cesto dobivate na kucnu adresu obavijest da podignete svoju posiljku jer postar to fizicki nema gdje stavit na svoje vozilo jer je neko na salteru ( nekrivim njih jer i oni vise neznaju ni di su ni sta su ) usmjerio vas hp expres krivo
. Evo danas je suncano i suho vrijeme i stignem odradit 1/5 terena znaci pisma, preporucena pisma, pismena , paketici iz kine, hp expresi, novine, reklamni materijal, otkupne posilje i jos mnogo toga.. a sta kad dodje led i snijeg kako onda da odradim zadano? Cesto sam se prepiro sa voditeljima ureda da izadju samnom na teren te da me prate da vide kako radim i dali je to sto su zadali da odradim moguce odradit a ako misle da je moguce neka mi pokazu kako ( mulast sam molim vas pokazite mi kako da obradim 2000 obicnih pisama pobodem u ljestvice poslazem po brojevima i prezimenima jer mnoge posiljke nemaju brojeve (valjda zaborave) ukucam 50tak preporucenih posiljaka, odem iza rasporedim krupnu postu... sortiram hp exprese i male paketice iz kine to sve zaduzim izbrojim sve... upisem u evidenciju spakiram u motor i krenem po putnom radnom listu u 8:30 i vratiti se u ured u 14:30.. znaci to sve da odradim u roku 90minuta kao sto ste vi predvidjeli... u cemu je kvaka? pitam voditelja.. ha slusaj imas A B dostavu organiziraj se stigne se... pa hajde ak se stigne podji samnom velim ja... ne hvala ... stignes ti to veli voditelj...
Kazem ja voditelju evo vas program racuna polazak u 8:30 i racuna da ja imam 4 ipo sata da obidjem zadano evo u cemu je problem nemogu ja izac svaki dan u 8:30... ako prokleti HRT posalje pismo na skoro svaku adresu meni treba 3 sata samo da to pobobem u ljestvice i mozda pola slozim po brojevima a di je ostalo sto sam naveo ukucat preporuke i pripremit sva ostala sranja... i onda vas program vam javlja da ja nisam produktivan jer sam upisao 300 pisama da sam iznjeo i ukucao 80 preporuka a u ostatku imam 3000 pisama i 200 preporuka te 1000 000 paketica iz kine.. zasto imam to u ostatku.. zato jer nemam vremena pripremit te posiljke vi ste zadali da ja krecem u 8 i 30 ... to je to.. znaci kombi dodje u 7:15 u ured dok mi istovarimo sva govna iz njega bude 7:45... dok sve sortiramo po rajonima bude 8:10 ... i tek onda sjedam za svoj stol i tek pocinjem radit svoje znaci doceka me 3000 pisama i ja po vasem imam 20 minuta da to sve pripremim i zaduzim preporuke i slozim sve te hp exprese i sve to utrpam u motor i krenem.. HALOOO... HAAALOOOOOOOOOO... ko je tu lud.. Koliko puta sam voditelju rekao da mi plate prekovremeno pa nece... znaci ja hocu radit al nesmijem zasto? Pa prvo zato jer iza 15:00 nisam osiguran ako me pas ugrize ili dozivim prometnu ja sam kriv i moram platit stetu, drugo zato jer mi nije placeno ni 15min prekovremeno... Ja zelim radit i zaradit vi mi nedozvoljavate... i nastavit cu pricu.. sve cu vam docarat sta je to Hrvatska Posta dragi gradjani... i oprostite na gramatici ovo je napisano brzinom munje a i ovak vise nisam normalan