Gradnja kuce

poruka: 5
|
čitano: 3.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Gradnja kuce

Dobar dan, mislim kuoiti staru kucu koju naravni treba rusiti, e nov abi bila iste velicine i volumena, jedini prozori bi bili drugaciji, na drugim mjestu i eventualno pad krova manji, ili veci  E sad, mogu li sam rusiti i graditi bez ikakvih papira, bez ikakvog izvodaca. Mogu sam zidati, znam, prozore znam sam, krov uz neke poznanike mogu, takoder i instalacije. Mogu li graditi bez ikakvog izvodaca, na istom mjestu kucu?

6 godina
Re: Gradnja kuce
matija344 kaže...

Dobar dan, mislim kuoiti staru kucu koju naravni treba rusiti, e nov abi bila iste velicine i volumena, jedini prozori bi bili drugaciji, na drugim mjestu i eventualno pad krova manji, ili veci  E sad, mogu li sam rusiti i graditi bez ikakvih papira, bez ikakvog izvodaca. Mogu sam zidati, znam, prozore znam sam, krov uz neke poznanike mogu, takoder i instalacije. Mogu li graditi bez ikakvog izvodaca, na istom mjestu kucu?

A jesi ga nasao gdje ces ga pitati. I to u drzavi koja mijenja zakone cesce nego netko carape. Ako je na starim temeljima ne bi trebalo biti problema. Ali kako rekoh, odi bolje pitati tamo gdje trebas, a ne na bug forum.

17 godina
Gradnja kuce

Naravno da ne možeš sam graditi (za rušenje ne znam).

Moraš imati građevinsku dozvolu i svu potrebnu dokumentaciju sukladno Zakonu o gradnji.

A zatim ne možeš otvoriti gradilište bez također sve potrebne dokumentacije.

A zatim ne mogu Jura i Štef graditi u slobodno vrijeme, nego registrirane firme i to rade sukladno gore spomenutoj dokumentaciji.

Mislim,možeš, samo se nemoj čuditi niti tužbi susjeda niti rješenju o rušenju nezakonito izgrađene zgrade. 

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2022 0:06 (Veliki Brat).
15 godina
Gradnja kuce

Ne samo ovo što je kolega rekao, nego čak i ako prođe sve ok i izgradiš, bez građevinske dozvole za rekonstrukciju, ne možeš dobiti uporabnu dozvolu. A uporabna dozvola ti je danas potrebna za sve. Od priključenja na komunalnu infrastrukturu, podizanja kredita, prijavu za subvenciju za energetsku obnovu itd...

13 godina
odjavljen
Gradnja kuce

Ma u biti može se smuljati da sam izgradiš ako poznaš određene ljude, ali ako ne, onda nečeš moći legalizirati građevinu. Time u bilo koje vrijeme možeš dobiti kaznu i nalog za rušenje

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice