Godišnji odmor

poruka: 5
|
čitano: 3.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
Godišnji odmor

Pozdrav, imam pitanje.

Prijateljici s 31.03.22 ističe otkazni rok u trenutnoj firmi di je dala otkaz. Tu je radila par godina na neodređeno. S 01.04.22 prelazi u novu firmu gdje će raditi na određeno. 

Do sada je iskoristila dva tjedna godišnjeg odmora. 

Pitanje je, ima li ona pravo na cijeli godišnji odmor u trenutnoj firmi? Ne želi prebaciti godišnji odmor u novu firmu čak i ako ima pravo na nastavak godišnjeg neovisno na rad na određeno.

Ako ima može li tražiti da ga ne koristi nego da je se isplati?

EDIT: koliko sam uspio pročitati ona ima pravo samo na razmjerni dio godišnjeg (a dobila je i više). Dakle, u najboljem slučaju može koristiti ostatak godišnjeg u novoj firmi za ovu godinu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 0:51 (love2ml86).
4 godine
Re: Godišnji odmor
Ja koliko se sjecam nisam mogao godisnji prebacit u drugu firmu ali mi prijasnja firma isplatila ostat godisnjeg, sto mi na kraju ispalo bolje :)
4 godine
love2ml86 kaže...

Ne želi prebaciti godišnji odmor u novu firmu čak i ako ima pravo na nastavak godišnjeg neovisno na rad na određeno.

Ako ima može li tražiti da ga ne koristi nego da je se isplati?

EDIT: koliko sam uspio pročitati ona ima pravo samo na razmjerni dio godišnjeg (a dobila je i više). Dakle, u najboljem slučaju može koristiti ostatak godišnjeg u novoj firmi za ovu godinu?

isplata ovisi o poslodavcu, i s bivšim poslodavcem treba o tome razgovarati, odn. s njihovom kadrovskom službom..

zašto ne želi prebaciti godišnji u novu firmu, stvarno mi nije jasno ?!

11 godina
Godišnji odmor

Znači drugovi ovak'''...nema prenošenja godišnjeg. Ono kaj ti ostane, poslodavac je dužan po zakonu isplatiti. Meni jedna bagre od firme to nije uradila, te sam se mogao žaliti Upravi vodovoda.

Po jednom odrađenom mjesecu imaš pravo na 2 dana godišnjeg odmora. Postoji formula za to.

Pročitaj ovo, te ovo.

Živio kapitalizam i HR poltička mafija. Pravi radnici ne idu nikada na godišnji. Jedino sa posla na groblje. Živio kapitalizam!

Kaj ste htjeli, to ste dobili. Sretno!!

dzg
5 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

Živio kapitalizam i HR poltička mafija. Pravi radnici ne idu nikada na godišnji. Jedino sa posla na groblje. Živio kapitalizam!

Kaj ste htjeli, to ste dobili. Sretno!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice