Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 985.654
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

Sviram gitaru godinu i pol. Neznam ništa glazbenu teoriju. Jeli dobra ideja početi ju lagano učiti, i radi kojih uopće razloga se uči teorija, što poboljša kod sviranja gitare?

Ako da, možete mi odma preporučiti neke knjige( mogu i biti strane, da ih skinem na kindle) za totalnog početnika u teoriji, koja je možda rađena za gitariste. 

Svakako je dobra ideja poceti ju uciti. Zato sto ces onda shvatiti zasto je nesto odsvirano tako kako je odsvirano, a i otvorit ce ti se nove mogucnosti kako bi i gdje nesto mogao promjeniti da bude drugacije, ali da i dalje zvuci jednako dobro. Naravno, sve ovisi sto ti zelis od svoje svirke. Ako tebe zadovoljava skinuti tab/akorde/GP i tako nauciti pjesmu, samo naprijed. Isto tako ako skidas po sluhu. No, ako te zanima malo vise, konceptualno koji su mehanizmi iza toga svega, onda ce ti dobro doci. Makar osnovne stvari kao npr., intervali, kvintni krug i sl. Vec i to je puno da budes malo, kako bi rekli spretniji. Npr., pjesma je u C duru s akordima C-F-G i kolega muzicar to ne moze otpjevati pa ti kaze ajde sviraj to u, ne znam, E duru. Ako si napamet naucio akorde, mogao bi imati problema s transponiranjem, ali ako znas kvintni krug i neke osnovne stvari, vec si na konju i odmah znas da sad sviras E-A-H.

Sto se literature tice, za pocetak, a ne znam, Complete Idiot's Guide to Music Theory nije losa ili nesto od For Dummies serije knjiga, vjerojatno imaju Music Theory for Dummies ili tako nesto.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Stavih SH-2 na neck kod svoje Vintage V100, i lovim neki bridge trenutno. TB-6 (agresivan je dosta), ili DP100?

15 godina
neaktivan

Bok ljudi! Nadam se da ima ovdje netko tko ima iskustva sa bassom.

Planiram si kupiti bass gitaru do nekih 1500kn maksimalno.

Dali se može naći nešto za te novce da se donekle da svirati? Ako da, moli bih preporuku. Volio bi da ima 4 žice, ostalo je manje bitno.

U ovim dućanima imam popust 20-30%  pa ako se tu može što naći bilo bi ok, ako ne, njuškalo je sasvim ok.

http://www.audiopro.hr/

http://www.tms-musicshop.com/

Valja li ovo išta? KLIK (sviđa mi se zbog Musicman oblika ali pretpostavljam da je smeće :D )

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
14 godina
neaktivan

Jel ima netko iskustva s Guitar coverima na youtubeu, kolke su šanse da mi banaju acc radi copyrighta.  Jucer sam snimiona brzinu samo zvuk da vidim jel ce mi opce dat da uploada. Sad cekam da me banaju.

14 godina
k1klop kaže...

Jel ima netko iskustva s Guitar coverima na youtubeu, kolke su šanse da mi banaju acc radi copyrighta.  Jucer sam snimiona brzinu samo zvuk da vidim jel ce mi opce dat da uploada. Sad cekam da me banaju.

Imas sub od mene 

sup bro?
14 godina
neaktivan

Tnx, uskoro planiram uplodat neke stvari tipa Black Sabbath The Doors ect. Naucio sam tonu pjesmi al nikako da pocnem radit covere.

14 godina
k1klop kaže...

Tnx, uskoro planiram uplodat neke stvari tipa Black Sabbath The Doors ect. Naucio sam tonu pjesmi al nikako da pocnem radit covere.

Samo lagano \m/

sup bro?
16 godina
k1klop kaže...

Po nekom mom iskustvu, dosta su osjetljivi sa Bob Dylanom, Hendrixom i Led Zeppelinom, teško je ikakav cover naći jer YT instantno briše. Od ostaloga kako što. Pogledaj primjerice ovog lika, ima preko 1700 covera (većinom classic rock), i iako je dobio mnoga upozorenja za copyright, još mu nisu skinuli kanal pa sumnjam da će i tebi.

15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...

Bok ljudi! Nadam se da ima ovdje netko tko ima iskustva sa bassom.

Planiram si kupiti bass gitaru do nekih 1500kn maksimalno.

Dali se može naći nešto za te novce da se donekle da svirati? Ako da, moli bih preporuku. Volio bi da ima 4 žice, ostalo je manje bitno.

U ovim dućanima imam popust 20-30%  pa ako se tu može što naći bilo bi ok, ako ne, njuškalo je sasvim ok.

http://www.audiopro.hr/

http://www.tms-musicshop.com/

Valja li ovo išta? KLIK (sviđa mi se zbog Musicman oblika ali pretpostavljam da je smeće :D )

Vidim da si dobio dosta odgovora na glazbenom forumu, pa slobodno poslušaj njih! :) Svakako isprobaj prije kupnje, da ti koliko toliko sjeda u ruci.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

Da da, ekipa tamo je pomogla . Pao je na kraju Ibanez sr800 1992 Japanac za 1600kn. Njegov vrat mi je nešto savršeno, ostalih par bassova što sam probao, ni u pola mi dobro ne leže kao Ibanez. Zvuk mi je također dobar. Jedino je tijelo malo oštećeno (ipak je iz 1992) ali meni manje bitna stvar.

Ako netko bude u potrazi za bassom, svakako preporučujem ovog Ibaneza.

15 godina
odjavljen

Je, oni imaju fine vratove. Za te pare je sigurno super :)

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Vi koji imate Floyd Rose na gitari, kako se odnosite prema njemu? Zadnje dvije opcije su ako ne spadate u ovu kategoriju a svejedno imate poriv glasati (što je skroz ok).

Podpitanje: je li Floyd Rose uopće pravilan naziv za to?

6 odvidao sam ga prvog dana
2 montiram ga povremeno
2 uvijek mi je na gitari
10 imam gitaru bez FR-a
2 sviram akustičnu
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 0:29 (betmen).
17 godina

Kolega, pretpostavljam da misliš na tremolo ručicu? U tom slučaju - povremeno koristim :)

Steam: tanelorn666, PSN: tane666, XBLA: tanelornius, Origin: tanelorn666
15 godina
odjavljen

Floyd rose niije ispravan naziv, ali se obično koristi, kao i kaladont, ili digitron, ili džip... :)

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Ozbiljno sad.

Koji je fazon s ovim coverima? 

Isto kao da slušam studio snimak, ali gitarista je nasnimljen 10 godina poslije i povremeno griješi.

15 godina
odjavljen

LOL :)

Uglavnom dobiti ćeš copyright infringement, što ne znači da će ti bannati kanal, samo da nećeš moći unovčiti.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Evo da se pohvalim malo :D

Gitara: Blade Player Texas PTE-1

Pojačalo: Peavey ValveKing Royal 8 lampaš

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
15 godina
odjavljen

Bravo!

Kako si zadovoljan?

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Hvala!

Zadovoljan sam baš, još se malo navikavam, pošto mi je prva električna, a sad bi trebao kupiti neku pedalu kad skupim još nešto para (imate li preporuku?).

Uglavnom imao sam puno preporuka za ovog Blade, a i neki ljudi govore da je u rangu sa meksikacem.

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
13 godina

s Bladeom nemreš pogriješiti,i sam imam doma trenutno dva komada: Blade texas classic te Blade texas standard pro,još da se desi RH-4,koja bi to kombinacija bila :3

17 godina
neaktivan
Dark Neno kaže...

Evo da se pohvalim malo :D

Gitara: Blade Player Texas PTE-1

Pojačalo: Peavey ValveKing Royal 8 lampaš

Ne znam za gitaru, ali mali lampas uopce nije los.

16 godina
neaktivan

Nije, zasad mi se pokazao jako dobro, a i gitara isto.

Imate li za peporuku neku pedalu (možda overdrive)?

17 godina
neaktivan
Dark Neno kaže...

Ovisi sto zelis konkretno od pedale? Jaku distorziju, neku laganini, fuzz?

16 godina
neaktivan

Pa ne baš jaku distorziju, ne bi svirao nišata od metala, ja sam onako za Clapton, Dire Straits, Led Zeppelin... a i domaći rock naravno :D

15 godina
odjavljen

Boss sd1, ibanez ts808 ili njihovi klonovi i pedale na bazi njih.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Dark Neno kaže...

Pa ne baš jaku distorziju, ne bi svirao nišata od metala, ja sam onako za Clapton, Dire Straits, Led Zeppelin... a i domaći rock naravno :D

Clapton je odvrnuo svog Maršala do kraja u onim danima, nikakve pedale nije koristio. :D

Nesto kao Big Muff ili BOSS DS-1. Mozda i ProCo RAT ili Marshallov Guv'nor.

15 godina
odjavljen

Sve što si nabrojao je preteško kao overdrive, prikladnije za distorziju, jedino za guvnora nisam siguran, ali ne vidim da je baš neka prepopularna pedala. Da, svakako je bolje odvrnuti lampaša :) Samo pitanje je dopuštaju li mu to prilike u kući. Može se koristiti i najobičniji booster, za potjerat pojačalo u drive.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Sve što si nabrojao je preteško kao overdrive, prikladnije za distorziju, jedino za guvnora nisam siguran, ali ne vidim da je baš neka prepopularna pedala. Da, svakako je bolje odvrnuti lampaša :) Samo pitanje je dopuštaju li mu to prilike u kući. Može se koristiti i najobičniji booster, za potjerat pojačalo u drive.

Big Muff i DS-1 su se koristile puno 70ih, tako da za taj zvuk bih ja definitivno isao na njih, zapravo radije Muff nego DS-1, DS-1 je preostar, imas pravo, kao i RAT, da. SD-1 sam totalno zaboravio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 23:32 (1domagoj1).
15 godina
neaktivan
Dark Neno kaže...

Po meni, ibanez ts808 je legendarni overdrive, svakako preporuka.

Vidim da su u oglasnicima po 750 kn, ako ti je to previše, ima clone pedala po 250kn. Ja sam sebi takvu jednu napravio (za manje od 200kn) i radi super, tako da se ne trebaš bojati kupiti clone te pedale.

14 godina
neaktivan

Eto kad smo kod gitara ja prodajem ESP LTD ex-50 u odlicnom stanju. S njom dajem i neko jeftino pojacalo Ibanez 10 w. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice