Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 998.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Gitare i sve vezano uz njih
Assassin kaže...

Kolko otprilike dodje postarina jednog paketa zica, a kolko za npr 10 paketa?

Jučer mi je stigao paket od njih ali je bila zaista velika narudžba (50 kompleta žica, 2 remena, nekoliko fast-fretova) i poštarina je bila 32$ (težina paketa je podigla cijenu). Kod manjih narudžbi od cca 10 kompleta žica, poštarina je iznosila 14,95$ (što kad podijeliš na 2-3 prijatelja ispadne praktički zanemarivo i uz sve to i dalje je ovo skoro pa duplo povoljnija investicija nego ovdje kupovat).
Kolika je cijena za jedan komplet - nemam pojma ali pretpostavljam da niže od ovih 14,95$ ne ide {#} (no nekako sumnjam da ćeš ikada naručivati po jedan komplet {#} ).

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
17 godina
neaktivan
Tanelorn kaže...
Assassin kaže...

Kolko otprilike dodje postarina jednog paketa zica, a kolko za npr 10 paketa?

Jučer mi je stigao paket od njih ali je bila zaista velika narudžba (50 kompleta žica, 2 remena, nekoliko fast-fretova) i poštarina je bila 32$ (težina paketa je podigla cijenu). Kod manjih narudžbi od cca 10 kompleta žica, poštarina je iznosila 14,95$ (što kad podijeliš na 2-3 prijatelja ispadne praktički zanemarivo i uz sve to i dalje je ovo skoro pa duplo povoljnija investicija nego ovdje kupovat).
Kolika je cijena za jedan komplet - nemam pojma ali pretpostavljam da niže od ovih 14,95$ ne ide {#} (no nekako sumnjam da ćeš ikada naručivati po jedan komplet {#} ).

Puno hvala na informaciji. Ma da, nebi narucivo jedan komplet, samo sam htio dobit dojam o cijeni otprilike :)

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
neaktivan
Tanelorn kaže...

Čovječe, pa to je skoro pa đabe, 15$ je cca 77 kn, a svi jako dobro znamo kolko dođu malo bolje žice kod nas (jedan paketić).

EDIT: Evo i računice, 10 paketića po 4$ + poštarina 15$ = oko 283 kn. Tamo gdje ja kupujem žice (Ernie Ball), paketić je 57 kn. 57*10 = 570 kn. Hehe, pa ti vidi.

EDIT: E daj reci još samo, kolko treba otprilike da stigne paket?

Jakovp kaže...

Vlasnik je donirao kućište, originalne iznutrice - pa pa! :)

Inače ne možeš nabaviti kućište samo ovako, jedina opcija je kupiri jeftinu volume pedalu pa u njoj napraviti.

Eh, da, jer ja već neko vrijeme ganjam neku mrtvu pedalu samo radi kučišta, pa mislio da ono, imaš neki izvor {#}.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 13:43 (1domagoj1).
17 godina
1domagoj1 kaže...

EDIT: E daj reci još samo, kolko treba otprilike da stigne paket?

Paket putuje cca 2 tjedna (nekad dođe za 10, nekad za 15 dana, ali nikad duže tako da je to skroz korektno vrijeme). Vjerujem da ćete svi bit zadovoljni sa web shopom, ja do sada nisam imao nikakvih problema a napravio sam cca 10ak narudžbi od kad sam ga otkrio. Više mi ni ne pada na pamet kod nas kupovat žice. {#} (još kad bi postojala i neka usluga da mi netko drugi obavi zamjenu žica - to bi bilo odlično! {#} To mi je najomraženiji dio posla) {#}

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
17 godina
neaktivan
Tanelorn kaže...

... {#} (još kad bi postojala i neka usluga da mi netko drugi obavi zamjenu žica - to bi bilo odlično! {#} To mi je najomraženiji dio posla) {#}

Hehe, da znam. Ja sam ti tu ko i Clapton, njegov nick je Slowhand, al ne zato kaj sporo svira nek mu treba cijela vječnost da promjeni jednu žicu XD. Tak i meni, nemam whammy bar, a opet minimalno pol sata. Ajd, nikam mi se ne žuri pa onda je to okej. {#}

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Tanelorn kaže...

... {#} (još kad bi postojala i neka usluga da mi netko drugi obavi zamjenu žica - to bi bilo odlično! {#} To mi je najomraženiji dio posla) {#}

Hehe, da znam. Ja sam ti tu ko i Clapton, njegov nick je Slowhand, al ne zato kaj sporo svira nek mu treba cijela vječnost da promjeni jednu žicu XD. Tak i meni, nemam whammy bar, a opet minimalno pol sata. Ajd, nikam mi se ne žuri pa onda je to okej. {#}

Ja zapravo uzivam u stavljanju zica, jednostavno zelim da bude savrseno (znate li kako je kad vas zulja u glavi?)...

I onda vidim broj navoja drukciji na nekim zicama... I dodje mi da je bacim.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ja zapravo uzivam u stavljanju zica, jednostavno zelim da bude savrseno (znate li kako je kad vas zulja u glavi?)...

Nemas pojma kako me ovaj tvoj post cini sretnim :-D Sad znam da nisam jedini neurotik s time :-D

I am Jack's dubious choice of one-way roads
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Hehe, a ja pak nikak da se naučim, kolko god puta mijenjal, uvijek ili bude premalo navoja ili previše, uglavnom previše jer se bojim da ne bude premalo, pa uzmem malo više žice... Ah, kaj ćeš, evo upravo sad stavljal nove žice, dogodilo mi se da je najdeblja imala previše navoja (nije više stalo na mašinicu XD) onda sam moral odmotavati i malo manje žice uzet...

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Hehe, a ja pak nikak da se naučim, kolko god puta mijenjal, uvijek ili bude premalo navoja ili previše, uglavnom previše jer se bojim da ne bude premalo, pa uzmem malo više žice... Ah, kaj ćeš, evo upravo sad stavljal nove žice, dogodilo mi se da je najdeblja imala previše navoja (nije više stalo na mašinicu XD) onda sam moral odmotavati i malo manje žice uzet...

Ja mjerim oko 3 prsta za debele zice, 4 prsta za tanke...

I am Jack's dubious choice of one-way roads
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ja mjerim oko 3 prsta za debele zice, 4 prsta za tanke...

Good to know, ja odokativno kao što vidiš XD

17 godina
Mentalist kaže...

Tu se donekle slažemo kolega, također patim da je savršeno namotano i nervira me u slučaju kad nije (makar to bilo na tuđoj gitari, ne volim ni vidjet) :) Jedino što i dalje ne uživam u stavljanju novih, ali kad se prisilim onda se potrudim da i liči na nešto. {#}
Jedino gdje mi nije muka stavljat žice je na locking tunere ali to je već druga priča :)

16 godina
neaktivan

pa dobro od viška glava ne boli, u svakom slucaju mrzim kad ljudi namotaju jedva dva puta i cude se kako im se đitra odma raštima 

...living in my own world, in my own illusion...
17 godina

Uopce se ne rastima...tip u music shopu mi je meto zice za ove deblje tri je namoto 2 puta i puno je bolje neg kad sam ja prije imo po 4-5 puta,evo danas sam stavljo novu A zicu jel mi je stara pukla stavil sam 3 namota iako mislim da bi 2 opet bila dost

But I'm not a slave to a God / That doesn't exist / And I'm not a slave to a world / That doesn't give a shit /
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 20:00 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan

Aj, kad smo već kod namota, kak vi motate svoje žice?

17 godina

Prije sam moto tako da sam odma provuku zicu kroz rupu zamoto i onda kraj gurnuo kroz sve namote al uvidjeh da to nije bas dobro pa sada napravim namote i onda onaj zadnji provucem kroz rupicu.

But I'm not a slave to a God / That doesn't exist / And I'm not a slave to a world / That doesn't give a shit /
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 19:57 (R4zOR229).
15 godina
neaktivan

Uzmem žice, dovučem ju iznad mašinice, presavinem, i gurnem kroz mašinicu. I onda vrtim mašinicu i savršeno se namata.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
protjeran

Evo jedna nesavrsena.

17 godina
neaktivan

Ajme, Mentalist, pa kak ti je to E namotana, pa puknut će ti to!

17 godina
neaktivan

Evo ja ovak namotavam:

Znači, prvo jedan namotaj preko rupe, s gornje strane, a onda dalje sve ispod rupe. Dva do tri namotaja za debele žice, četiri do pet za tanke.

EDIT: Sry, nisam sliku okrenul, tek sad skužio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 20:27 (1domagoj1).
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Ajme, Mentalist, pa kak ti je to E namotana, pa puknut će ti to!

E meni ne puca, tocnije nije nikad.

Samo A...

P.S.

Ukoliko mislis na E2 (bas), lose se vidi na slici.

P.P.S.

Ukoliko mislis da donji vez, cvor, 6. zica u klasici inace dodje "razvijena", zbog toga su je kruta i tesko se veze.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 20:31 (Mentalist).
17 godina
neaktivan

Da da, mislim na bas E, izgleda mi ko da si više puta premotal žicu samu preko sebe.

EDIT: Mislim gore na glavi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 20:33 (1domagoj1).
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Da da, mislim na bas E, izgleda mi ko da si više puta premotal žicu samu preko sebe.

EDIT: Mislim gore na glavi.

Da, tako izgleda, ali nije. To bas mrzim.

15 godina
odjavljen

A vidi ovu savršenu jednostavost {#}

bass :) bass :)
16 godina
protjeran
Jakovp kaže...

A vidi ovu savršenu jednostavost {#}

Bass=n00b.

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Bass=n00b.

Nah, bass je baš kul. Pogotovo lead bass, mmm. Ja bi sviral bass, al kaj ćeš kad nisam baš vičan trzanju prstima...

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...

Bass=n00b.

Nah, bass je baš kul. Pogotovo lead bass, mmm. Ja bi sviral bass, al kaj ćeš kad nisam baš vičan trzanju prstima...

Nisam ozbiljno mislio.

Snimit cu ti sutra Asturias, pa cete vidjeti sto je to trzanje prstima...

16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Uopce se ne rastima...tip u music shopu mi je meto zice za ove deblje tri je namoto 2 puta i puno je bolje neg kad sam ja prije imo po 4-5 puta,evo danas sam stavljo novu A zicu jel mi je stara pukla stavil sam 3 namota iako mislim da bi 2 opet bila dost

Jedna je stvar kad namotava netko ko neznan a druga kad ti namotava lik iz music shopa 

1domagoj1 kaže...

Aj, kad smo već kod namota, kak vi motate svoje žice?

isto tako ka i ti, provucem zicu jedan namotaj gori a ostale doli tako da gornji i donji namotaj dodatno stisnu zicu

...living in my own world, in my own illusion...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:48 (labrovic).
17 godina
neaktivan
Ja sam se prije, dok sam imo obicne fender zice (sa onim prstenom na kraju), jako trudio oko tog namotavanja, i cesto se znalo rastimavat. Sad otkad imam elixir, namotam ih SAMO jednom (znam da zvuci glupo...), znaci, provucem zicu kroz rupu, tako da ostane otprilike za jedan namotaj, i onda ju s drugom rukom povucem na drugu stranu (prema mostu), i pocnem "sarafit", tako da na kraju bude otprilike jedan namotaj. Prije kod fenderovih zica i puno namotavanja se cesto rastimavalo, a sada se uopce ne rastimava, sto je jako fascinantno s obzirom da sam maknuo jedan feder od iza tako da dobijem nesto slicno floyd roseu, tj da mogu sa tremolom i povisit i snizit ton (a nemam locking sistem...).
Nothing is true, everything is permitted...
16 godina
protjeran

Asturias! Javim kad bude gotovo.

http://www.4shared.com/audio/InxFGMWG/Asturias__Leyenda_.html

P.S.

Zvuk je los jer:

-ni Windows ni Audacity nisu bili postavljeni na maximalnu kvalitetu snimanja

-snimano je integriranom karticom, a ne SoundBlasterom

-Mrsko mi je snimati ponovo

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 13:00 (Mentalist).
15 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

Asturias! Javim kad bude gotovo.

http://www.4shared.com/audio/InxFGMWG/Asturias__Leyenda_.html

P.S.

Zvuk je los jer:

-ni Windows ni Audacity nisu bili postavljeni na maximalnu kvalitetu snimanja

-snimano je integriranom karticom, a ne SoundBlasterom

-Mrsko mi je snimati ponovo

Poznat osjećaj {#}