Znači već dosta dugo vremena pratim forum,
i nisam nešto posebno pisao.
No svaki puta ko za vraga odgovorim na temu iz 2013te i sl.
Doslovno sve zakačene teme su datirane prije INRI -a.
E sad, ne želim biti zloban ili bilo šta. Jednostavno me interesira gdje ste sada i koja je najstarija tema koju ste pokrenuli?
Tolike godine su prošle, i od prištavog momka (oni sretnici koju nisu imali ni jednu čvimbu biti ću blag i reči samo mrš jer nisam imao iste sreće) do ozbiljnog frajera koji radi tamo negdje u ozbiljnoj firmi ili vodi istu kao direktor.
Kako sada gledate na informatičku scenu, i koja je vaša prognoza? Tokom svih ovih godina ima li stvari za kojim zbilja žalite a da su vezane za istu?
*Moj osobni rant*
Ide ide, svaki svaki puta nešto novo. Izgleda predobro na prvu. i tokom svih tih godina koliko sam očekivao da idemo na nešto na n-tu bolje.... ispalo samo jajce i to ono moje jer nisam kupio nove hlače.
Tu i tamo se nešto pokaže. Kao recimo VR. no i to opet ide u zaborav ma šta drugi rekli.
Jednostavno sav taj napredak... koliko je tu toliko se i ne mijenja. Barem za mene koji brojim 37 godina.
Teraflopsi i ini popsi računaju i bacaju svjetlost na scenu pozornice da bi ispalo da je to samo generacija mobitela.
I tu se opet moram vratiti malo unazad. Jedna Nokia N95 je mogla napraviti čudesa kao i današnji mobiteli (ok, malo brže tbh).
AI? E tu mi je prava mozgalica! Na prvu radi sve što želim, i kako kažem. Da bi na kraju ispalo da me samo sasluša i kaže da je projekt u izradi i obećava brda i doline. I ispadne veliko ništa. AI Frajer se samo ulizivao jer navedeno nije mogao izvesti pa ni uz premium pretplatu. I tu mi samo nabaci korpu iliti veliko ništa.
Imam dojam da AI nije toliko AI kako su ga svi bacali na sva zvona. Posebno oni koji su ga napravili. I da je tu kompletan odgovor nakon toliko mjeseci korištenja.
Igre? Isto tako, ako ne i gore.
Kao da svaki game pa makar i onaj 2d platformer mora imati pilu od kompa da bi dobio neki pristojan i igriv fps. Kao da se svi developeri uzdaju u najnovije tehnologije da bi dobili shadow na liku. Jel to zato što je jednostavnije ili je neka druga priča u pitanju?
Znači... milijun tema, milijun rasprava, milijun odgovora.
Svako dobro :)