Gdje se mogu pojesti dobri ćevapi?

poruka: 336
|
čitano: 180.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ne znam što mislite o Rubelju, ali to je jedna standardno loša pečenjara, odnosno da preformuliram - tko se na to navikne može biti siguran da će i nakon 20-te dostave dobiti istu kvalitetu. Ali ako se ide direktno u pečenjare i ne naručuje dostava kvaliteta je nešto bolja. Pizze su im sasvim ok, isto kao i salate.

Isto tako American donut. Kao pečenjara koju često pohodim poslije subotnjeg izlaska (jer malokoja radi u 3 ujutro, a i blizu mi je) sasvim je ok za ubit kiselinu u želucu nakon ispijene 3 litre gemišta :)

Šteta što više nema onog trovača na okretištu Črnomerec, dobar je bio šiš (a uvijek je izbila i nekakva tučnjava, pa se imalo što i za pogledati).

Inače najbolji kebap u zapadnom dijelu grada je u shopping centru prečko kod Alije ''Nemoj Zaj...vat'' - jedino što je lik spor do boli i uvijek je gužva, čeka se i 20 minuta.

Ali zato žgara u želucu pere dobra 4 sata!

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
17 godina
neaktivan

e imam ja jedno pitanje za ćevap majstore da malo pojačam temu

kako često kupujemo ćevape u trgovačkim centrima primijetio sam da nisu isti

čak i kad se uzme jedan te isti dućan i isti mesari primijetim razlike

jednom su ćevapi veliki, drugi puta su mali

onda kad ih stavite na tavu neki se skvrče da su malecni drugi se ne skvrče već zadrže oblik kakovi su i bili kad su kupljeni

jedni kod pečenja puste masti da ti pamet stane, drugi pak ostanu suhi

e sad mene zanima kakvi moraju biti pravi ćevapi.

koliko bi trebali stajati (jer ni kad ih imate doma u hladnjaku nisu isti kad ih kupite ili drugi dan kad potrošite zadnje)

kako ih čuvati da što duže traju?

15 godina
protjeran
Re: Gdje se mogu pojesti dobri ćevapi?
CrnaBitanga kaže...

Inače najbolji kebap u zapadnom dijelu grada je u shopping centru prečko kod Alije ''Nemoj Zaj...vat'' - jedino što je lik spor do boli i uvijek je gužva, čeka se i 20 minuta.

Samo da ispravim čestu zabludu, kaže se "kebab".

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
Mentalist kaže...
CrnaBitanga kaže...

Da... http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab

Kebab ( or kabab, kabob,kebap[1])

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
Mentalist kaže...
CrnaBitanga kaže...

Da... http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab

Kebab ( or kabab, kabob,kebap[1])

jesmo u engleskoj ili?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Vidio sam par tu po ZG-u gdje piše kebap... evo pada mi na pamet kod šoping centra Preško. Što je točno ne bi znao, ali ovo sa wiki piše kebab OR (ili) kebap, tako da bi rekao da je svejedno.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
17 godina

Nema ćevapa bez luka

U Čingaću su mi ok ,velika porcija,ali nije to to, nisu sočni.

Rubelj - Sesvete klasika od ćevapa, meni premalo

Vinko grill - Bjelovar ćevapi dosta dobri

Ben-Mar - Ivanić grad jedni od boljih ćevapa šta sam jeo i pizza im nije loša.

15 godina

Što se tiče onih par komentara za ćevapćiće u Splitu, imajte na umu da kvalitetne nećete pronaći nigdje. Autori se očito nisu makli dalje od Pujanki niti probali ćevapćiće u nekom drugom gradu.

Daklem:

"Ba-ćevap" - čista konfekcija, nema punine okusa, lepinja je osrednja, kajmak bez identiteta i ideje. Ipak, najbolja od svih opcija. Nije to kralj splitskih ćevapćića, nego najmanje loše rješenje ("u kraljevstvu slijepih jednooki je car").

Legendarni "Kantun Paulina" - izbjegavam ga već neko vrijeme, ćevapćići su došli na veličinu brabonjka, kvaliteta mesa upitna, ajvar tradicionalno obavezan.

"Doner Kebab / Gyros Travnički ćevap / kod stare Jugoplastike" - meso kakvo - takvo, lepinja AJME (obično od prekjučer). Kebab - ne hvala. Brrrrr.

"Popaj" - najbolji odnos cijene i kvalitete, ali šta nam vrijedi kad je cijena niska. Bolje pojesti ćizburger sa svim po malo. Puno govori i ajvar kao prilog.

(u ovom popisu nisam dao restorane, nego samo mjesta "s nogu", ali relativno solidno miješano meso - ćevapćići mi nekako nisu hrana za stol, stolicu, nož i viljušku - može se pronaći:  supruga i ja ga već neko vrijeme provodimo istraživanje u splitskim restoranima i svega smo se nagledali)

Ostale rupe neću nabrajati, napominjem da splitski ćevapćići nemaju puno veze sa čudesima bosanske ili leskovačke tradicije. Rubelj, Stari kotač, Dalmatino, Čingač itd. pored svih svojih eventualnih minusa, ne mogu se usporediti sa splitskim ćevapćićima. Putniče, čak i mekdrek može biti bolji izbor od splitskih ćevapćića. Tragično. Dobre ćevapćiće u Splitu ne traži, jer ih nećeš naći.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 14:46 (Punti).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
CrnaBitanga kaže...

Ne nužno, kebap će ti reći svaki Turčin... Brijem da je kebab ''naša'' izvedenica.

16 godina
neaktivan
Punti kaže...

Što se tiče onih par komentara za ćevapćiće u Splitu, imajte na umu da kvalitetne nećete pronaći nigdje. Autori se očito nisu makli dalje od Pujanki niti probali ćevapćiće u nekom drugom gradu.

Daklem:

"Ba-ćevap" - čista konfekcija, nema punine okusa, lepinja je osrednja, kajmak bez identiteta i ideje. Ipak, najbolja od svih opcija. Nije to kralj splitskih ćevapćića, nego najmanje loše rješenje ("u kraljevstvu slijepih jednooki je car").

Legendarni "Kantun Paulina" - izbjegavam ga već neko vrijeme, ćevapćići su došli na veličinu brabonjka, kvaliteta mesa upitna, ajvar tradicionalno obavezan.

"Doner Kebab" - meso kakvo - takvo, lepinja AJME (obično od prekjučer). Kebab - ne hvala. Brrrrr.

"Popaj" - najbolji odnos cijene i kvalitete, ali šta nam vrijedi kad je cijena niska. Bolje pojesti ćizburger sa svim po malo. Puno govori i ajvar kao prilog.

(u ovom popisu nisam dao restorane, nego samo mjesta "s nogu", ali relativno solidno miješano meso - ćevapćići mi nekako nisu hrana za stol, stolicu, nož i viljušku - može se pronaći:  supruga i ja ga već neko vrijeme provodimo istraživanje u splitskim restoranima i svega smo se nagledali)

Ostale rupe neću nabrajati, napominjem da splitski ćevapćići nemaju puno veze sa čudesima bosanske ili leskovačke tradicije. Čak i mekdrek može biti bolji izbor od splitskih ćevapćića.

po meni je ovo sta si reka za baću samo na bacvicama, puno su bolji na prokurativama i to je jedino mjesto u gradu gdje uzivam u cevapima.

Paulina da.. nikad nisam volio one njihove očajne lepinje. 

Medeni i ketchup nisu uopce losi, a kaleta isto nije losa, al su malo skuplji. Doduse ne kao luxor sa svojih 90kn za 5 cevapa, lepinju i pomfrit.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...
Mentalist kaže...
CrnaBitanga kaže...

Ne nužno, kebap će ti reći svaki Turčin... Brijem da je kebab ''naša'' izvedenica.

samo što kebab nije turski nego pakistanski (pardon perzijski) al dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 14:17 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
CrnaBitanga kaže...
Mentalist kaže...
CrnaBitanga kaže...

samo što kebab nije turski nego pakistanski (pardon perzijski) al dobro.

Što je na kraju? Perzijski (Iranski) ili pakistanski? Perzija je Iran, ne Pakistan...

I nikad gori kebap nisam pojeo nego kod nekog crnog Turčina u Salzburgu... Svaki kemijski zahod en-route do Zagreba je bio moj...

16 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...
Što je na kraju? Perzijski (Iranski) ili pakistanski? Perzija je Iran, ne Pakistan...

I jedno i drugo. Perzija je bila i Pakistan

16 godina
Punti kaže...

tako je negdje su katastrofa a negdje prolaze, jedino još da nadodam jesi li probao u "loze " eto tu ih izvlači jedino njihova savršena lepinja koja je po meni najbolja u gradu

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
16 godina
neaktivan
dery kaže...
Punti kaže...

tako je negdje su katastrofa a negdje prolaze, jedino još da nadodam jesi li probao u "loze " eto tu ih izvlači jedino njihova savršena lepinja koja je po meni najbolja u gradu

ja kad sam vidio stadij higijene u loze vise nisam ni otisao tamo, a tek urednost... sa salatom dobiješ ajvar sa pomama, staviš na topli ajvar u njemu ima kapule. mislim da se to i vidi po guzvi medeni > lozo

14 godina

Ćevap po ćevap,porcija.  Burek po burek,tepsija.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. /Posredujem sponsoring klanovima!
16 godina

Kolko sam vidio nitko nije nista rekao o cevapima u Cvjetnom naselju. Uvjek guzva ali dobri cevapi skroz, tko ima priliku i mogucnosti neka navrati i proba, sigurno ce otici punog trbuha i sa osmjehom na licu :)

16 godina

meni su dobri u samoboru na sajmistu subotom. ima 4-5 onih kucica di prodaju cevape,kotlovinu i odojka i u svakoj kucici su mi cevapi odlicni.

16 godina
Mitsuoka kaže...

jesmo u engleskoj ili?

bio u istanbulu i guess what ?

pise se KEBAB

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Mitsuoka kaže...

jesmo u engleskoj ili?

bio u istanbulu i guess what ?

pise se KEBAB

pa je kebab i triba bit... samo ipak istanbul ne znaci nista, ali je kebab je, nigdi po splitu nisan vidia nista drugacije

17 godina
neaktivan
moderator

Ćevapi - Wikipedia

Kebab - Wikipedia

Ocito je da je doslo do razlaza sa originalnom tradicijom, odnosno doslo je do varijacije kebaba i nastali su...cevapi.

Max Headroom
16 godina
neaktivan

Nigdje drugo osim u Sarajevu, na Čaršiji, u ćevabžinici Željo :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

A ja čuo da su najbolji u Fatime iznad Jajca.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
14 godina
neaktivan
17 godina

Jel zna netko gdje u Zagrebu imaju stvarno dobri čevapi?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

Urban Grill Sarajevo, Špansko, odma preko puta Rubelja.

16 godina
neaktivan
Nikola45 kaže...

Jeo. Odveo nas stric, davno, brata i mene da probamo famozne Mujine ćevape.

Jako fino.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
14 godina
Random. kaže...
Nikola45 kaže...

Jeo. Odveo nas stric, davno, brata i mene da probamo famozne Mujine ćevape.

Jako fino.

idem u banja luku za par dana pa ću navratit :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. /Posredujem sponsoring klanovima!
17 godina
Re: Gdje se mogu pojesti dobri čevapi
Igy.voy kaže...

Kad pričamo o ćevapima bonton nije baš moranje {#}. Jedino luk uzimaš vilicom.

Iz Travnika sam, probao sam ćevape u gotovo svim većim bosanskohercegovačkim gradovima, ali su travnički najbolji (lokalpatriotizam {#}).

U Rajvosa su dobri također, u Banjaluci nisu "pravi" ćevapi, netko je već objasnio, ali nisu ni ti loši, u Mostaru su mi općenito na nekoliko mjesta bili grozni, i da ne nabrajam dalje...

U Travniku su meni najbolji u kod Harija, tu su poveliki i sočni; zatim na Plavoj vodi gdje su manji ali isto dobri, te kod Tenića, za koje pola grada tvrdi da nevaljaju klincu a pola da su bolji od Harijevih {#}

Bio sam pretprošlu subotu sa djevojkom u Travniku, onako malo iskoristio slobodni vikend i jeo sam ćevape u Lutvinoj kafani, Plava voda. Dobri su, ali do sada najbolji ćevapi koje sam jeo su u Zenici kod Bešlića, a jeo sam i po Sarajevu 5 godina posvuda, ali kod Bešlića u Zenici su najbolji.

Dobra vam fora na Plavoj vodi - Lutvina kahva - kafica, mlijeko, fildžan, rahat lokum, šibice i jedna cigara Drine {#}

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan

Evo da malo update-am. Naručili jučer cura i ja ćevape iz Marinera (znam, znam - ne možeš očekivati dobre ćevape s dostavom - ali baš nam se jelo, a nije nam se dalo iz stana).

Dojmovi su sljedeći:

PLUSEVI

+ brzo vrijeme dostave, stigli vrući

+ ćevapi po PS-u (okrugli, svaki za sebe, dovoljno veliki da ne ispadne kako škrtare, slike na stranici odgovaraju stvarnom stanju)
+ fino meso, osjeti se da je svježe

+ velika lepinja, masna taman koliko treba
+ dovoljno luka, krupno izrezan, svjež, pakiran odvojeno (važno kad vam dostavljaju)

+ ne sjedaju teško

MINUSI

- lepinja i nije baš nešto (prolazi ali ne oduševljava ama baš po ničemu, ostavlja mlak dojam) i jedno 5 min previše pečena nego što bi trebala biti
- meso nema "šmeka" (nije jako začinjeno, ali znam da je to individualno pa procijenite sami)
- vrte ih na ugljenu, ali nije "lupalo" kao kad ih npr. sami pečete (jbg, osjeti se razlika)

- min. dostava 50 kn (loše ako sami poželite naručiti samo ćevape)

UKUPNI DOJAM

Jedni od boljih ćevapa koji se mogu dobiti kroz "dostavni model", i da malo srede stvar sa začinima i lepinjom bilo bi i puno bolje. Tako da... To bi bilo nekih 6.5/10 u tom razredu (usporedbe radi, ostale dostave koje sam probao dosada se za mene kreću uglavnom negdje oko 3-3.5/10).

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice