Egzorcizam, demonologija zaključana tema

poruka: 108
|
čitano: 21.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Egzorcizam, demonologija
Mentalist kaže...

Ja sam bas par Srba egzorcirao...

Nazalost, svih 143 je umrlo.

P.S.

Kako ti je palo na pamet otvoriti ovakvu temu?

Ja vjerujem da zaista takve stvari postoje, pogotovo kad vidiš da je film snimljen po  istinitom događaju; ne vidim razlog zašto bi svećenici i Crkva izmišljali ovakve događaje.

Mislim, znam da te pere pubertet, hormoni i to sve, ali probaj imati malo poštovanja prema drugačijim razmišljanjima i stavovima; kad dokažeš da nema ničega onda pljuj po tome.

14 godina
neaktivan
Egzorcizam, demonologija

ajde vi svi koji ne vjerujete i koji se pravite pametni! koji se ne boje toga!

mislite da ste frajeri? napravite jedan obred!!

Imajte muda i zazovite nekog demona ako ste face!

ali ne!...vi to nečete napraviti! a zašto??? jer vam je ipak nešto u glavi "ma rađe ne ko zna što sve može biti"...

onda rađe šutite i pratite!

ja nisam nikakav sotonist! je sam vjernik kojeg su u posljednje dane jako počele zanimati ovakve stvari!!!

15 godina
neaktivan
Egzorcizam, demonologija

To te sam Sotona naveo da pocnes istrazivati i zanimati se za to, tko zna gdje ce te to dalje odvesti...

Mes que un Club! FCBarcelona!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2011 12:39 (PLASMAorLCD).
15 godina
neaktivan
Egzorcizam, demonologija

Mali,radije si nađi curu...

Ja sam Plavi zmaj.
15 godina
protjeran
Egzorcizam, demonologija

Ludilo bejbe {#}

15 godina
g12356 kaže...

Tako je, treba njemu jedan pošteni orgazam, a ne nikakav egzorcist.

kad dokažeš da nema ničega onda pljuj po tome.

No more can they keep us in, listen damnit, we will win.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2011 12:23 (The Unforgiven).
17 godina
The Unforgiven kaže...
g12356 kaže...

Sry cure na mojoj nekulturi, ali možda ga zanima demonologija i egzorcizam jer želi curama "istjerat zlo, a utjerat dobro" {#}

Budala bio, budala ostao...
16 godina
boxer kaže...

Sry cure na mojoj nekulturi, ali možda ga zanima demonologija i egzorcizam jer želi curama "istjerat zlo, a utjerat dobro" {#}

Istjerujem zle duhove ženskim osobama po kućama. Pribor nosim sa sobom{#}

Stoja
15 godina
neaktivan
boxer kaže...
The Unforgiven kaže...
g12356 kaže...

No off al ja nisam cura...

Ja sam Plavi zmaj.
16 godina
neaktivan
Sexy Boy kaže...

ali ne!...vi to nečete napraviti! a zašto??? jer vam je ipak nešto u glavi "ma rađe ne ko zna što sve može biti"...

ja nisam nikakav sotonist! je sam vjernik kojeg su u posljednje dane jako počele zanimati ovakve stvari!!!

Zašto uopće zazivati te demone kad me zaboli neka stvar za njima, i to područje egrorcizma me uopće ne zanima...

by Cerina
17 godina
g12356 kaže...
boxer kaže...
The Unforgiven kaže...
g12356 kaže...

No off al ja nisam cura...

Sry je bio za cure koje budu čitale moj post, ne za tebe.

Budala bio, budala ostao...
17 godina
moderator
Sexy Boy kaže...

Neće to napraviti jer nisu naivni, jer nisu ludi i glupi.

Kod egzorcizma postoje najmanje dvije osobe kojima je potrebna stručna psihijatrijska pomoć. Jedna je ono nad kojom se vrši obred (ako joj nije bila potrebna psihijatrijska pomoć prije obreda, onda će joj trebai nakon obreda, kad luđaci zavše s njom), a druga je ona koja vrši obred, koja bi zapravo mogla i krivično odgovarati za psihičko zlostavljanje i uskraćivanje potrebne pomoći.

Sexy Boy kaže...

Prije bih rekao da si trol. Ako nisi trol, onda ti preporučam da odrasteš i da si nađeš pametnija posla. {#} Nemoj biti naivan i vjerovati svemu čime te natove.

17 godina
neaktivan
Egzorcizam, demonologija

{#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Sexy Boy kaže...

Neće to napraviti jer nisu naivni, jer nisu ludi i glupi.

Kod egzorcizma postoje najmanje dvije osobe kojima je potrebna stručna psihijatrijska pomoć. Jedna je ono nad kojom se vrši obred (ako joj nije bila potrebna psihijatrijska pomoć prije obreda, onda će joj trebai nakon obreda, kad luđaci zavše s njom), a druga je ona koja vrši obred, koja bi zapravo mogla i krivično odgovarati za psihičko zlostavljanje i uskraćivanje potrebne pomoći.

Sexy Boy kaže...

Prije bih rekao da si trol. Ako nisi trol, onda ti preporučam da odrasteš i da si nađeš pametnija posla. {#} Nemoj biti naivan i vjerovati svemu čime te natove.

nemoguće jer se egzorcizam vrši tek onda kad sve metode i lijekovi koje je prepisao psihijatar i liječnici postanu nedjelotvorne i ne donose nikakav napredak u zdravlju osobe...

17 godina
moderator
Iohannes kaže...

nemoguće jer se egzorcizam vrši tek onda kad sve metode i lijekovi koje je prepisao psihijatar i liječnici postanu nedjelotvorne i ne donose nikakav napredak u zdravlju osobe...

Hoćeš reći da psihijatar daje uputnicu za egzorcizam? Ili se netko samoinicijativno sjeti - ah, to ne djeluje, ajmo odvesti osobu "egzorcistu"?

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Iohannes kaže...

Hoćeš reći da psihijatar daje uputnicu za egzorcizam? Ili se netko samoinicijativno sjeti - ah, to ne djeluje, ajmo odvesti osobu "egzorcistu"?

ne, nego egzorcist odbija izvršiti egzorcizam sve dok se ne ukloni i najmanja sumnja na psihičke bolesti, onda se sa svim papirima i dokazima da lijekovi i medicinske metode ne pomažu dolazi egzorcistu, naravno, osoba i njeni bližnji

odlučuju o tome, ali, ponavljam, egzorcistu se ne ide dok se apsolutno ne uvjeri da medicina ne može pomoći...uostalom, raspitaj se kod bilo kojeg svećenika ili egzorcista...no sigurno je da se egzorcizmu pristupa s najvećim oprezom,

17 godina
neaktivan
Iohannes kaže...
mbaksa kaže...
Iohannes kaže...

ne, nego egzorcist odbija izvršiti egzorcizam sve dok se ne ukloni i najmanja sumnja na psihičke bolesti, onda se sa svim papirima i dokazima da lijekovi i medicinske metode ne pomažu dolazi egzorcistu, naravno, osoba i njeni bližnji

odlučuju o tome, ali, ponavljam, egzorcistu se ne ide dok se apsolutno ne uvjeri da medicina ne može pomoći...uostalom, raspitaj se kod bilo kojeg svećenika ili egzorcista...no sigurno je da se egzorcizmu pristupa s najvećim oprezom,

Zanimljivo kako si postao ekspert za demonologiju i egzorcizam nakog gledanja 1 FILMA baziranog na "istinitom događaju".

Karma is a funny thing.
15 godina
neaktivan
CikaSpaso kaže...
Iohannes kaže...
mbaksa kaže...
Iohannes kaže...

Zanimljivo kako si postao ekspert za demonologiju i egzorcizam nakog gledanja 1 FILMA baziranog na "istinitom događaju".

a otkud ti znaš koliko dugo proučavam tu temu i na koji sam način to upoznao? otkud mi te informacije, to ću za sebe zadržati, ne govorim to svakome...a i čemu taj skepticizam da se film ne zasniva na stvarnim događajima- ti si vjerujem, sudjelovao u stvaranju tog filma ili si ga pogledao pa znaš, ili griješim?

17 godina
moderator
Egzorcizam, demonologija

Ajde smirite se obojica, nema potrebe za napadima na osobnoj razini. Jer će u suprotnom letjeti kartoni na sve strane.

15 godina
neaktivan

Daj 1 dokaz da si u pravu, osim filma ({#}) i izvora o kojima ne smiješ ili ne želiš pričat.

Naslućujem lock, ban ili barem crveni.

16 godina
neaktivan
Egzorcizam, demonologija

stric mi je svećenik (ne egzorcist) pa evo da ispričam šta se dogodilo prije par godina na veliki petak prije večernjih obreda

ugl, priča ide ovako. jedna ženska, mlađahna, onako oko 25 godina je imala nekih problema, onako kao neka tjeskoba, unutarnji nemir itd i nije znala šta da radi pa se obratila jednom župniku (ne mom stricu) za pomoć, pa joj je on savjetovao da u taj petak, koji je bio baš pred uskrs, tj. veliki petak, da dođe navečer na obrede. i tako ono došla prije mise i sad ulaze ljudi u crkvi u ulazi ona i onako pred samim ulazom u crkvu, nečisti koji ju je bio opsjeo se "aktivirao" ili šta već, ne znam kako da kažem, i ona je tamo počela divljati, urlikati, dere se dubokim muškim glasom, psuje boga, isusa, ruši sve oko sebe... ljudi se onako uplašili ne znaju šta se događa, i brže ajd idu nju uhvatit neki tam ljudi, al ne možeš ti to uhvatit, to se rita okolo, ona sama njih sve porazbaca i ajd na kraju su nekak stabilizirali i ugl ne znam kak je završilo al valjda su je tamjanom "podimili" pa se ona smirila. ona je kasnije bila toliko isrcpljena da, ono..., nije mogla stajat i nije se sjećala apsolutno ničega

i kako sad to objasnit?!

Atomska bubamara
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ajde smirite se obojica, nema potrebe za napadima na osobnoj razini. Jer će u suprotnom letjeti kartoni na sve strane.

Ispričavam se i povlačim iz teme.

15 godina
neaktivan
KickAss00 kaže...
mbaksa kaže...

Ispričavam se i povlačim iz teme.

također, moje isprike...nije da ne smijem govoriti, ali ne želim, uostalom, pitajte osobe koje su toga "zanata" :D svećenika ili baš egzorcista

17 godina
moderator
Iohannes kaže...
mbaksa kaže...
Iohannes kaže...

odlučuju o tome,

Čuj sorry, ali ovo ti je kontradiktorno. Osoba koja je kao "opsjednuta" je, bez ikakve dileme, psihički bolesna.

I onda je njezini bližnji, vrsni stručnjaci za psihijatriju, ignorirajući psihijatra i liječnike, odvode egzorcistu na "liječenje" egzorcistu.

Iohannes kaže...

ali, ponavljam, egzorcistu se ne ide dok se apsolutno ne uvjeri da medicina ne može pomoći...

Da, svakako. Onaj tko ima u primisli egzorcizam kao rješenje problema prije će odbaciti medicinu ili će ignorirati uspješnost liječenja, jer uvijek ima aduta u rukavu - istjerivanje đavla. Mislim da je tako ponašanje opasno.

Iohannes kaže...

uostalom, raspitaj se kod bilo kojeg svećenika ili egzorcista...no sigurno je da se egzorcizmu pristupa s najvećim oprezom,

To su gluposti. Prvo - ne postoji znanstveno istraživanje koje bi dokazivalo smislenost egzorcizma. Drugo - tko kontrolira provodi li se egzorcizam "po propisima" (koji je uopće propisni način?)?

17 godina
neaktivan
Iohannes kaže...

a otkud ti znaš koliko dugo proučavam tu temu i na koji sam način to upoznao? otkud mi te informacije, to ću za sebe zadržati, ne govorim to svakome...a i čemu taj skepticizam da se film ne zasniva na stvarnim događajima- ti si vjerujem, sudjelovao u stvaranju tog filma ili si ga pogledao pa znaš, ili griješim?

Film si naveo kao primjer ili dokaz i zbog toga sam stekao dojam da nisi baš upoznat. Ali da dalje ne ulazim u raspravu oko teme koja me baš i ne zanima, reci cu samo da nece dugo prezivjeti jer sto se tice demona i egzorcizma, vjernici vecinom izbjegavaju tu temu (najcesce zbog straha) a nevjernike ne zanima puno, tako da ce se sve svesti na prepucavanje.

Karma is a funny thing.
17 godina
moderator
jurluk kaže...

stric mi je svećenik (ne egzorcist) pa evo da ispričam šta se dogodilo prije par godina na veliki petak prije večernjih obreda

ugl, priča ide ovako. jedna ženska, mlađahna, onako oko 25 godina je imala nekih problema, onako kao neka tjeskoba, unutarnji nemir itd i nije znala šta da radi pa se obratila jednom župniku (ne mom stricu) za pomoć, pa joj je on savjetovao da u taj petak, koji je bio baš pred uskrs, tj. veliki petak, da dođe navečer na obrede. i tako ono došla prije mise i sad ulaze ljudi u crkvi u ulazi ona i onako pred samim ulazom u crkvu, nečisti koji ju je bio opsjeo se "aktivirao" ili šta već, ne znam kako da kažem, i ona je tamo počela divljati, urlikati, dere se dubokim muškim glasom, psuje boga, isusa, ruši sve oko sebe... ljudi se onako uplašili ne znaju šta se događa, i brže ajd idu nju uhvatit neki tam ljudi, al ne možeš ti to uhvatit, to se rita okolo, ona sama njih sve porazbaca i ajd na kraju su nekak stabilizirali i ugl ne znam kak je završilo al valjda su je tamjanom "podimili" pa se ona smirila. ona je kasnije bila toliko isrcpljena da, ono..., nije mogla stajat i nije se sjećala apsolutno ničega

i kako sad to objasnit?!

Khm... Kako što objasniti? To ta je ta ženska doživjela nekakav živčani slom? Nije uopće stvar za objasniti njezino ponašanje, nego je sa strane psihologije i sociologije začuđujuće zašto se to doživljava kao da je ženska (doslovno) "opsjednuta demonom". TO mene fascinira. A ljudi su svakakvi - svašta im se mota po glavi, svakako reagiraju, prošvikaju, polude itd. To nije ništa čudno.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Iohannes kaže...
mbaksa kaže...
Iohannes kaže...

odlučuju o tome,

Čuj sorry, ali ovo ti je kontradiktorno. Osoba koja je kao "opsjednuta" je, bez ikakve dileme, psihički bolesna.

I onda je njezini bližnji, vrsni stručnjaci za psihijatriju, ignorirajući psihijatra i liječnike, odvode egzorcistu na "liječenje" egzorcistu.

Iohannes kaže...

ali, ponavljam, egzorcistu se ne ide dok se apsolutno ne uvjeri da medicina ne može pomoći...

Da, svakako. Onaj tko ima u primisli egzorcizam kao rješenje problema prije će odbaciti medicinu ili će ignorirati uspješnost liječenja, jer uvijek ima aduta u rukavu - istjerivanje đavla. Mislim da je tako ponašanje opasno.

Iohannes kaže...

uostalom, raspitaj se kod bilo kojeg svećenika ili egzorcista...no sigurno je da se egzorcizmu pristupa s najvećim oprezom,

To su gluposti. Prvo - ne postoji znanstveno istraživanje koje bi dokazivalo smislenost egzorcizma. Drugo - tko kontrolira provodi li se egzorcizam "po propisima" (koji je uopće propisni način?)?

1. rekoh, egzorcistu se ide kada psihijatar kaže da osobi nikakve medicinske metode ne pomažu, naravno, uz odobrenje dotične osobe

2. egzorcist ne želi primiti osobu koja je opsjednuta bez predočenja papira od psihijatra i ustanove gdje je bila na liječenju

3. postoji obrednik egzorcizma, a obred propisuje Crkva

15 godina
neaktivan
CikaSpaso kaže...
Iohannes kaže...

Film si naveo kao primjer ili dokaz i zbog toga sam stekao dojam da nisi baš upoznat. Ali da dalje ne ulazim u raspravu oko teme koja me baš i ne zanima, reci cu samo da nece dugo prezivjeti jer sto se tice demona i egzorcizma, vjernici vecinom izbjegavaju tu temu (najcesce zbog straha) a nevjernike ne zanima puno, tako da ce se sve svesti na prepucavanje.

onda me pitaj, a ne napadaj odmah...naravno, nevjerniku je blesavo objašnjavati, ali mislim da bi svaki katolik trebao biti svjestan toga :)

14 godina
neaktivan
Egzorcizam, demonologija

17 godina
moderator
Iohannes kaže...
1. rekoh, egzorcistu se ide kada psihijatar kaže da osobi nikakve medicinske metode ne pomažu, naravno, uz odobrenje dotične osobe

2. egzorcist ne želi primiti osobu koja je opsjednuta bez predočenja papira od psihijatra i ustanove gdje je bila na liječenju

3. postoji obrednik egzorcizma, a obred propisuje Crkva

Iz ovog kako si napisao mi izgleda kao da te osobe idu psihijatru samo kako bi dobile potvrdu da ih se ne može izliječiti, kako bi egzorcist imao pravo nad njima vršiti obred. Možeš dati primjere za te kojima "nikakve medicinske metode ne pomažu"? Što im je točno bilo i kakve su sve medicinske metode nad njima radili, koliko dugo su ih pokušali izliječiti?

Osobno bih rekao da te osobe boluju od religijskog ludila. {#} Da su ih ko male plašili vragom i demonima i da je to na njih ostavilo jak utisak i da je to jednog dana jednostavno izašlo van.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice