Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Ma da  razlika izmedu 100 fpsa i 120 se zaista osjeti? Jel si probao?

Ja osjetim najveci boost od 30 - 60fpsa, zatim od 60 do nekih 80 maks zatim od 80-100 (ali skroz slabo ako uopce hm...) a slijedeci boost ojestim tek na spomenutih 144hz-a ovaj dalje RR nisam probao jer imao monitor s 144hz-a ali tesko se i sjetiti tog vremena.

Pa kak nisam probao kad vec god i pol dana imam 144hz monitore. Primjetim cak i na HOTS-u koji je moba i nema drasticne promjene kamera kao npr neka FPS- igra.

Da takve stvari nisam primjecivao ne bi sad opet uzeo 144hz monitor nego bi uzeo neki sa boljim panelom ili vecom rezolucijom, a manje hz-a.

Mi pricamo o 20% ovdje, to je vec skoro razlika izmedu dvije klase grafickih kartica...

Ma pusti postotke, mene zanima razlika izmedu 100hz-a i 120hz-a jel se realno osjeti i nisam rekao da ne osjetiš vec sam te pitao.

Da ti sakrijem fps i ubacim lock u nekoj igri na 100fpsa i isto toj igri 120fpsa jel bi skuzio koji radi na 100 a koji na 120?

Čist me zanima a volio bih navedeno i testirati s nekim u par naslova i to baš spomentih 100 vs 120

12 godina
toxic kaže...

Ma pusti postotke, mene zanima razlika izmedu 100hz-a i 120hz-a jel se realno osjeti i nisam rekao da ne osjetiš vec sam te pitao.

Da ti sakrijem fps i ubacim lock u nekoj igri na 100fpsa i isto toj igri 120fpsa jel bi skuzio koji radi na 100 a koji na 120?

Čist me zanima a volio bih navedeno i testirati s nekim u par naslova i to baš spomentih 100 vs 120

Ja koliko znam tu razliku ljudsko oko ne može razabrati

MISCREATED
17 godina
nicky.sl kaže...
toxic kaže...

Ja koliko znam tu razliku ljudsko oko ne može razabrati

Ne razliku ali osjecaj je drugaciji ali nisam siguran da se navedeni osjeti u spomenutom rasponu. mislim da kada se vec prode cca 80hz-a da mora postojati osjetan boost da bi osjetio npr 80 vs 120 ili 100 vs 144 ili 144 vs 265

isto tako moramo shvatiti da je svaki mozak tj ljudsko oko drugacije.

Npr mozda war vidi razliku a ja je necu vidjeti da se postavim na trepavice i sto onda?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2018 14:24 (toxic).
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Postotke sam ubacio cisto da pojasnim da to nije bas malena razlika, a tu smo jos debelo u domeni do 144hz gdje se takve razlike osjete.

Ne znam da li bi mogao bas u svakoj igri to primjetiti, pogotovo ako je u pitanju lock.

Ali ako pricamo o 100 i 120 average racuna se na to da ce onda biti i padova, a sto se vise udaljavas od 144hz prema dolje razlika od 20 fps se vise osjeti, znaci u ovom slucaju razlika 80 i 100 recimo. 

Upravo to je i razlog zasto je brzi cpu tu u prednosti, iako mozda sa niti jednim niti drugim neces imati lock sa ovim jacim ces imati manje minimume koji su jednako ako ne i vise vazni od avrg.

17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Postotke sam ubacio cisto da pojasnim da to nije bas malena razlika, a tu smo jos debelo u domeni do 144hz gdje se takve razlike osjete.

Ne znam da li bi mogao bas u svakoj igri to primjetiti, pogotovo ako je u pitanju lock.

Ali ako pricamo o 100 i 120 average racuna se na to da ce onda biti i padova, a sto se vise udaljavas od 144hz prema dolje razlika od 20 fps se vise osjeti, znaci u ovom slucaju razlika 80 i 100 recimo. 

Upravo to je i razlog zasto je brzi cpu tu u prednosti, iako mozda sa niti jednim niti drugim neces imati lock sa ovim jacim ces imati manje minimume koji su jednako ako ne i vise vazni od avrg.

Pricam o konstantnom fpsu dakle stalno 120 ili 100

Moze se s Ryzenom dobiti u hrpu naslova taj fps u kombinaciji s gtx 1080.

Eto danas cu Vam testirati nekoliko naslova na 100 fpsa ali lock s Ryzenom i gtx 1080 pri FHD-u.

Navesti cu sve naslove + detalje da se dobije 100 fpsa Steady pa cete vidjeti da je to proc za 100-120 hz-a kao i i5 8400.

8 godina
protjeran
toxic kaže...

Navesti cu sve naslove + detalje da se dobije 100 fpsa Steady pa cete vidjeti da je to proc za 100-120 hz-a kao i i5 8400.

nemoj ti sad ovdje širiti dezinformacije, ako deda Ansha kaže da je 7640x proc za 50-60fps u BF1, onda i5 8400 može samo biti do 65fps lock u sličnim MP igrama 

17 godina
lav1000 kaže...
toxic kaže...

nemoj ti sad ovdje širiti dezinformacije, ako deda Ansha kaže da je 7640x proc za 50-60fps u BF1, onda i5 8400 može samo biti do 65fps lock u sličnim MP igrama 

ja ne mogu tvrditi za i5 8400 jbga, ono što sam vidio za i5 8400 je bullshit a to je ono što sam naveo.

da pace jos bolje ako mogu ikako dokazati da se Ryzen bolje ponasa od i5 :)

nemam mogucnost uploada ali imam mogucnost pokazati logove a to mislim i napraviti.

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Navesti cu sve naslove + detalje da se dobije 100 fpsa Steady pa cete vidjeti da je to proc za 100-120hz-a kao i i5 8400.

Ja sam cijelo vrijeme govorio da to i je proc za te frekvencije, ovo za 120 je mozda malo nategnuto, al bas me zanima koje ces naslove staviti.

13 godina
protjeran
lav1000 kaže...
toxic kaže...

ajde lave pa pogasi jezgre(mozes i u windowsima)) tj stavi samo 4(bez HT-a) pa odvrti isti taj bf1 pa javi rezultate kad drugi nemogu.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Navesti cu sve naslove + detalje da se dobije 100 fpsa Steady pa cete vidjeti da je to proc za 100-120hz-a kao i i5 8400.

Ja sam cijelo vrijeme govorio da to i je proc za te frekvencije, ovo za 120 je mozda malo nategnuto, al bas me zanima koje ces naslove staviti.

Ma imam naslova ko u prici.

Necu nista birat tako da sto god imam a da ne moram cekat updejt 100 godina cu testirati.

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

pa možda zato jer ti jedini na svijetu ti imaš takve brojke sa 4core intelom klokanim na 5Ghz.... 

jbt imaš gaming iskustvo kao što ja imao nedavno i ovdje  prepričavao sa FX8320 neklokanim 

Lol, daj lavicu ne sramoti se, iskljuci 2 jezgre i ht, testiraj (64p multi!), pokrij se usima. Tim redoslijedom.

8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
lav1000 kaže...
toxic kaže...

ajde lave pa pogasi jezgre(mozes i u windowsima)) tj stavi samo 4(bez HT-a) pa odvrti isti taj bf1 pa javi rezultate kad drugi nemogu.lp

nemam što gasiti i probavati, deda je očito imao preko noći imao  neke čudne seanse pa  je odjednom  postao virtualka guru

https://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/chat-tema-ljubitelja-hardvera/224306.aspx?page=661&jumpto=5657447&sort=asc&view=flat

evo ovdje sam baš snimao FPS sa frapsom, i to fino multiplayer 64P, da oduzmeš 30% od svih vrijednosti min,max avg ne dođeš do ovog nebuloznih brojeki koje deda ima u svom BF1 gameplayu....

to su mu komp zblesali razni cookiji od ljevičarski portala koje marljivo prati, pa sad tu prodaje pamet da 4core intel na 5ghz ne može gurati Minesweeper 

15 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Evo lavich odlucio bit glup i super mu ide. 

8 godina
protjeran
ansha kaže...

hvala ali ipak tebe teško danas nadmašiti 

13 godina

Lave, razočarao si me.

De malo "razine" buraz...

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
ansha kaže...

hvala ali ipak tebe teško danas nadmašiti 

Sinko seres bez pokrica, trazi te se pokrice - dalje seres. Ili testiraj ili suti, ti si se odlucio za opciju br. 3 - bit glup.

8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Lave, razočarao si me.

o čemu vi?????????

13 godina
protjeran

Dajte decki preporucite neke SP naslove koje se isplati odigrati. Mala napomena, turn based strategije me ne zanimaju i neki RPG-ovi i opcenito igre u koje moram uloziti tisuce sati igranja. Primarno rokam MP igre, al ove bih ovako usput laganini prolazio.

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
DarthMarkus kaže...

Lave, razočarao si me.

o čemu vi?????????

O cemu? Ljudi su se priklonili zdravom razumu, u ovoj situaciji to znaci: testiraj il ne seri.

17 godina
war3_tft kaže...

Dajte decki preporucite neke SP naslove koje se isplati odigrati. Mala napomena, turn based strategije me ne zanimaju i neki RPG-ovi i opcenito igre u koje moram uloziti tisuce sati igranja. Primarno rokam MP igre, al ove bih ovako usput laganini prolazio.

Vampyr postoji yogurt verzija :)

13 godina
protjeran

Ne mislim na ove najnovije, sa rx 470 nisam skoro nikakve sp igre rokao, mogu slobodno biti par god stare, ali i vise ako je igra bas dobra.

17 godina
war3_tft kaže...

Ne mislim na ove najnovije, sa rx 470 nisam skoro nikakve sp igre rokao, mogu slobodno biti par god stare, ali i vise ako je igra bas dobra.

Cek kaj ti nisi uzeo gtx 1070ti?

13 godina
lav1000 kaže...
DarthMarkus kaže...

Lave, razočarao si me.

o čemu vi?????????

Test it dude...Simple...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
lav1000 kaže...
DarthMarkus kaže...

Lave, razočarao si me.

o čemu vi?????????

O cemu? Ljudi su se priklonili zdravom razumu, u ovoj situaciji to znaci: testiraj il ne seri.

jao što si opak deda, snimim kasnije da ti začepim tu gubicu  

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Jesam, al dok sam imao rx470 nisam bas pevise igrao sp naslove jer mi se nije dalo igrati na nekom truljavom fps-u, pa sad pokusavam nadoknaditi. 

17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Jesam, al dok sam imao rx470 nisam bas pevise igrao sp naslove jer mi se nije dalo igrati na nekom truljavom fps-u, pa sad pokusavam nadoknaditi. 

Cek a kaj onda fali Vampyru?

Probaj Shadow of Mordor pa onda kasnije nastavak.

13 godina
protjeran

Vjerovatno nista, al reko sigurno ima i naslova koji su izasli zadnjih par god da valjaju.

12 godina
war3_tft kaže...

Vjerovatno nista, al reko sigurno ima i naslova koji su izasli zadnjih par god da valjaju.

možda dying light

13 godina
protjeran

E moze jedno pitanje za vas kaj koristite ps4, vidim na torrentima odjednom hrpa ps4 naslova? kaj se desava? tx lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Stjepanj kaže...

E moze jedno pitanje za vas kaj koristite ps4, vidim na torrentima odjednom hrpa ps4 naslova? kaj se desava? tx lp

Na pcekspertu u procjenama je netko napisao ovo

"Najbitnija stvar je da je "modificirana" na firmwareu 5.05 tako da imate mogucnost igranja najnovijih i starih naslova ps4 (radi probe stavio sam cod,god of war,fifu 2018,project cars2...)"

http://wololo.net/2018/06/07/ps4-exploit-host-0-4-3-released-enables-firmware-5-05-exploits-by-default/

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2018 16:21 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice