Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.315.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
picajzla0707 kaže...
war3_tft kaže...

Editirao sam bio post nakon sto sam pogeldao video, koliko sam citao to je bilo moguce na starim non K chipovima i Z plocama, al su od hase na dalje to lockali.

ne baš, kod mene je h97m ploča i bez problema natjeram sve jezgre i5 4590 na 3,7 koliki je inače max turbo klok za jednu jezgru, dakle haso refresh i h ploča

sumnjam da neće tako biti i na novim h350 (ako će se tako zvati) pločama, zato sam i rekao da će 8700 non k biti bolja opcija kad izađu jeftinije ploče od 8700k

Znam da si ti jedini na forumu o tome pricao kako tvoja ploca to podrzava i da su tu bile neke rasprave koje nisam bas pratio. Stvar je u tome da nisam nigdje naletio da je itko uspio npr i7 7700 dici sve jezgre na 4.2 sa nekom plocom, tvoj slucaj je jedan jedini da sam za to cuo i cisto sumnjam da ce se to moci cak i na z370 plocama. Realno ploce sa takvim feature-ima bi bile puno vise razvikane i o tome bi se puno vise pricalo i bilo puno vise primjera.

8 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Znam da si ti jedini na forumu o tome pricao kako tvoja ploca to podrzava i da su tu bile neke rasprave koje nisam bas pratio. Stvar je u tome da nisam nigdje naletio da je itko uspio npr i7 7700 dici sve jezgre na 4.2 sa nekom plocom, tvoj slucaj je jedan jedini da sam za to cuo i cisto sumnjam da ce se to moci cak i na z370 plocama. Realno ploce sa takvim feature-ima bi bile puno vise razvikane i o tome bi se puno vise pricalo i bilo puno vise primjera.

npr. na h110m ploči i7 7700 ne bu prelazio base clock ?

Neko probao ?

17 godina
CPU chat tema

Zajebite 7700k 8700k , 8600k je definitivno kralj.

1080p i 1440p 1080p i 1440p
kradem mine iz minskog polja
16 godina
dery kaže...

.. je definitivno kralj.

-relativno (jer tako kaže natipis na grafu..) a relativnost je .. :)) relativna.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
honor8 kaže...

Neko probao ?

Radit ce na njima turbo boost, al samo na jednoj jezgri 4.2, kad su dvije jace opterecene onda one rade na 4.1, a sve 4 na 4.0. 

17 godina
ihush kaže...
dery kaže...

.. je definitivno kralj.

-relativno (jer tako kaže natipis na grafu..) a relativnost je .. :)) relativna.

po novčaniku je definitivno stoga relativno postaje definitivno

kradem mine iz minskog polja
12 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Neko probao ?

Base clock nikada nemoj gledat, jer njega nikada neces ni vidjet. CPU radi na base clocku samo ako ugasis turbo, ali da na non Z non k ce ici 4ghz sve jezgre. A ovo radi li na Z ploci non K uz enhanced turbo boost sve jezgre na full i mene zanima. Prije je radilo 100%, kod Skylakea je intel ukinuo clockanje non k na z ploci.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
protjeran
To i mene sad zanima, ali cak i da radi to vise nije ona kombinacija jeftina ploca + 8700 jer opet trebas z370 plocu i usteda je jedino u razlici cijene izmedu non k i k.
8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
honor8 kaže...

Neko probao ?

Radit ce na njima turbo boost, al samo na jednoj jezgri 4.2, kad su dvije jace opterecene onda one rade na 4.1, a sve 4 na 4.0. 

Ma znam kako turbo boost funkcionira, no zanimalo me da li uopće tb radi na h110 pločama.

12 godina
neaktivan

Dosta je velika razlika u cijeni između non k i k, a na tako visokom clocku OC više i nema previše smisla.

BTW. Na neweggu vec ima odlicnih dealova, ali naravno u EU ce bit druga prica, ovaj 8400 je njima gotovo đabe, a u linusovom testu se pokazao odlican. i5 8400 Newegg

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 23:57 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Nego, jel planira tko kupit kavu?

12 godina
war3_tft kaže...

ma nisam ja jedini, bilo je nekoliko kolega na forumu koji su to radili 

evo ti upute što i kako iz biosa - link

ili možeš kroz ai suit program iz windoza, samo klikneš "group tuning" kao kod mene

kolega s posla je stavio i7 4790k na sličnu asusovu h97 ploču i bez problema vozi 4,4 na svim jezgrama

nema tu nikakve drame, pa nije to bogzna kakav dobitak

17 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

S ovoliko malo PCIE stazica, teška je to kupovina.

Nope.
16 godina
protjeran
CPU chat tema

Eno na alza shopu se moze preorderat, 8600K je 2500kn a i7 8700 je 2900kn. Cak bi prije uzeo non-K i7 po tim cijenama..

Vidim da caseking i drugi njemacki shopovi su dosta jeftiniji, 2550kn za i7 8700...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 7:56 (ansha).
8 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Sigurno ima takvih samo što ćeš teško iskamčit to priznanje.

Zamisli kojom bi te budalom smatrali da nakon nepunu godinu dana ideš mijenjat cijelu platformu za dodatne 2 jezgre na procesoru. 

Kava je dobra kupovina, al samo ako nisi prije par mjeseci ulupao pare u jezero.

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ma nisam ja jedini, bilo je nekoliko kolega na forumu koji su to radili 

evo ti upute što i kako iz biosa - link

ili možeš kroz ai suit program iz windoza, samo klikneš "group tuning" kao kod mene

kolega s posla je stavio i7 4790k na sličnu asusovu h97 ploču i bez problema vozi 4,4 na svim jezgrama

nema tu nikakve drame, pa nije to bogzna kakav dobitak

Ocito je to islo na tim plocama, bio sam negdje naletio da su to nekim novim biosom na hasi maknuli, al to je napisao neki lik u komentarima pa pitanje koliko je to istinito.

Sad me zivo zanima da li se to moglo od sky pa na dalje pa makar i na Z plocama, druga stvar je sto treba naci odredenu plocu koja to podrzava, ja sam gledao po svom biosu i pronasao enhanced boost, ima samo obican turbo boost.

12 godina
war3_tft kaže...

Ocito je to islo na tim plocama, bio sam negdje naletio da su to nekim novim biosom na hasi maknuli, al to je napisao neki lik u komentarima pa pitanje koliko je to istinito.

ma nisu ništa maknuli, kod mene je posljednji bios i evo ti dolje pod occt testom sve četiri jezgre odjednom na 3,7

14 godina
protjeran

Ocito da taj lik onda prica gluposti ili je imao drugaciu plocu sad se ne sjecam tocno.

Nego vratimo se na 8600k,

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 9:14 (war3_tft).
14 godina
CPU chat tema

"Yeah, I know, I know, I'm few hours late to the party, buuuuuuuut I have a little gem for you - a small power house called the Core i5 8600K. It's likely that some of you are going to find it a bit more interesting than the i7 8700K."

Dobar je lik.

9 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
DaShip kaže...

Sudeći prema benchmarcima Zen je totalno pregažen, i5 8400 ima skoro iste performanse kao 50-ak eura skuplji r5 1600, a usto ima i preko 30% bolje performanse u gejmingu, čak se i i5 8600k približava r7 1700, AMD je završio s prodajom Zen-a do Zen-a 2.

Ma ti se salis kad to govoris 

Zašto?i5 8400 sa jeftinijim H pločama i ramom gazi r5 1600 a pogotovo quad r5-ice.i5 K u nekim stvarima ima performanse r7-ice.U gejmingu ga uništava.

9 godina
neaktivan
Spiridon kaže...
DaShip kaže...

Sudeći prema benchmarcima Zen je totalno pregažen, i5 8400 ima skoro iste performanse kao 50-ak eura skuplji r5 1600, a usto ima i preko 30% bolje performanse u gejmingu, čak se i i5 8600k približava r7 1700, AMD je završio s prodajom Zen-a do Zen-a 2.

Možda AMD spusti cijene ako im zagusti...

Ne možda već definitivno, apsolutno ništa im se ne može boriti protiv i3 8100, ostaje im jedino da nude 6c6t r3.

ivanzu kaže...
DaShip kaže...

Ne bih rekao.

Zašto ne?

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

i5 8400 izgleda kao idealan proc. Šteta kaj svi spominju paper launch, izgleda da tih procesora i nebude tak brzo.

Ovo je zapravo akcija 'ne kupujte Ryzen za Božić'. 

http://www.guru3d.com/news-story/intel-8th-gen-coffee-lake-processors-will-be-hard-to-get-availability-dramatic.html

Jedino dobro iz ovoga je još jeftiniji Ryzen :))

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 9:28 (hrvooje).
9 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
XXX kaže...

i5 8400 izgleda kao idealan proc. Šteta kaj svi spominju paper launch, izgleda da tih procesora i nebude tak brzo.

Ovo je zapravo akcija 'ne kupujte Ryzen za Božić'. 

http://www.guru3d.com/news-story/intel-8th-gen-coffee-lake-processors-will-be-hard-to-get-availability-dramatic.html

Jedino dobro iz ovoga je još jeftiniji Ryzen :))

Global foundries je dobro zajefrknuo amd sa svojim proizvodnim procesom.

14 godina
protjeran

Nadam se da ce sad isti oni sto su rekli da je AMD lagao o cijenama Vege isto to reci za Intel. 

Salu na stranu, valjda je sad svima jasno da trgovci jednostavno iskoristavaju situaciju...

Sto se tice pojeftinjenja ryzena, pa imaju valjda neku donju granicu ispod koje im se ne isplati prodavati procesore, uz to nije da im je financijska situacija bas bajna pa da mogu raditi s nekim minimalnim profitom...

14 godina
honor8 kaže...
_mark0_69 kaže...

Sigurno ima takvih samo što ćeš teško iskamčit to priznanje.

Zamisli kojom bi te budalom smatrali da nakon nepunu godinu dana ideš mijenjat cijelu platformu za dodatne 2 jezgre na procesoru. 

Kava je dobra kupovina, al samo ako nisi prije par mjeseci ulupao pare u jezero.

Evo ja budem slagao novu konfu uskoro.

Vrlo vjerovatno non-k I7, možda i Ryzena piknem. Postojeću 6700k i HeroVIII matičnu ću vjerovatno tutnit nećaku (dok još mogu).

Još budem pričekao detaljne testove. Najžalije mi je premium matičnu sa integriranim DAC-om dati (again, FU Intel). Upravo radi toga mi je još i Ryzen u igri.

"Nemoš s njima, nemoš bez njih." Cigani.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 9:40 (DarthMarkus).
9 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Nadam se da ce sad isti oni sto su rekli da je AMD lagao o cijenama Vege isto to reci za Intel. 

Salu na stranu, valjda je sad svima jasno da trgovci jednostavno iskoristavaju situaciju...

Sto se tice pojeftinjenja ryzena, pa imaju valjda neku donju granicu ispod koje im se ne isplati prodavati procesore, uz to nije da im je financijska situacija bas bajna pa da mogu raditi s nekim minimalnim profitom...

Imaju visoke yieldove (koja je naša riječ za to?), zen 2 bi ionako trebao ponuditi 6 jezgri na low endu i 8 na medium endu tako da nemaju šta izgubiti (više bi izgubili puštajući intel da ih uništava).

8 godina
protjeran
DaShip kaže...

Imaju visoke yieldove (koja je naša riječ za to?), zen 2 bi ionako trebao ponuditi 6 jezgri na low endu i 8 na medium endu tako da nemaju šta izgubiti (više bi izgubili puštajući intel da ih uništava).

Ryzenima ne fali jezgara, fali im 1GHztakta heh

13 godina

Ryzenima ne fali nista, fali samo ljudima, i to malo vise od 1Ghz.

coffe,coffe,coffe.....
8 godina
protjeran
metallic kaže...

Ryzenima ne fali nista, fali samo ljudima, i to malo vise od 1Ghz.

Onda nema potrebe za ryzen 2, nek sasijeku cijene postojeće ponude pa da vidimo.

9 godina
neaktivan
honor8 kaže...
DaShip kaže...

Ryzenima ne fali jezgara, fali im 1GHztakta heh

Ok, neka povise IPC i radni takt, neka budu nudili iste performanse kao intel, zašto bi odabrao amdov procesor ako za iste pare mogu kupiti intelov?Upravo zato moraju nuditi više jezgri.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice