Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.167.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
ivanzu kaže...
DaShip kaže.....

Pa i i7 ima 4 jezgre, i r5 1400 i 1500x također imaju 4 jezgre, šta je tu nadjačavanje?

Nešto zvano niža cijena.

Jel ti zbilja hoćeš reći da su 1400 i 1500x na nivou i7ica?

15 godina
zoharbizo kaže...

https://valid.x86.fr/1yvpnv

Evo i mene nazad, kad stignem koji viikend malo ću to stisnuti sve :))

Zasto samo jedan keks rama

17 godina
CPU chat tema

Pa ima 2x 8gb rama i to g.skill ripjaws v cl15 sa hynix memorijom tako da se nije bas usrecio, trebao uzeti cl14 ona je samsung b die 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
CPU chat tema

Ma da vidim sad ali zasto mu stoji u single kanalu a ne u dual

17 godina
CPU chat tema

Vjerojatno zato sta nije stavio u odgovarajuce slotove. Dam se kladiti da je na brzinu samo puknuo gore ram da vidi kako radi

16 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

"Temperature 63.8 °C " - nadam se da si screenshot udario tijekom Prime95 testa...

Nope.
15 godina
CPU chat tema

Sta fali temperaturi zar nije to ok kod ryzena

16 godina
odjavljen

Nezz. Moguće da je ovo ona podebljana za 20°C, a i tada je 48°C poprilično za idle. Ryzen je jako hladan CPU.

Nope.
17 godina
CPU chat tema

i meni je tako tokom validacije, temp skoči na max. 

Bok, ja sam sharyn
13 godina
protjeran
Napravite laganiju extream oc validaciju(oznacit u cpuz) da vam temp toliko ne skacu😎hehe
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
Jel Amd ima nekakvog asa u rukavu za sljedecu gereraciju cpu-a, kad pogledam staru seriju fx-a koji se vrtio na vrtoglavim megahercima i novi ryzen na drasticno manjem taktu nesto mi tu smrdi mozda su nekako ogranicili taktove i napone, a i to ocitanje temperaturi nema veze s vezom, kao da nesto skrivaju za next gen ryzen? Kaj mislite ryzen2@ 4.5+ghz?..😎lp
8 godina
neaktivan
CPU chat tema

Hoće li trenutne am4 ploče moći izdržati buduće procesore koji bi mogli raditi na 4.5-5 ghz?Bojim se da low I medium end ploče neće moći podnijeti više od 4 jezgra.

14 godina
dreadmoore kaže...
zoharbizo kaže...

Zasto samo jedan keks rama

Dva keksa imam, nisam ih postavio u dual chanell jer sam i ovo jedva sve sredio, budem se pozabavio time.

Patrick_cro kaže...

Pa ima 2x 8gb rama i to g.skill ripjaws v cl15 sa hynix memorijom tako da se nije bas usrecio, trebao uzeti cl14 ona je samsung b die 

Zašto se nisam usrećio?:D

dreadmoore kaže...

Ma da vidim sad ali zasto mu stoji u single kanalu a ne u dual

Budem ih postavio kad stignem, ovo sam sve na brzinu odradio.

Patrick_cro kaže...

Vjerojatno zato sta nije stavio u odgovarajuce slotove. Dam se kladiti da je na brzinu samo puknuo gore ram da vidi kako radi

Tako je :))

Tonči kaže...
zoharbizo kaže...

"Temperature 63.8 °C " - nadam se da si screenshot udario tijekom Prime95 testa...

U pozadini je bio stress test, zato su takve temperature.

13 godina
protjeran
Kod intela na low i mid segmentu ni nisi bio u mogucnosti opteretiti K procesor jer na njima nisi ni mogao dici cpu, mozda i oni tak nesto naprave tko ce ga znati..lp
8 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Kod intela na low i mid segmentu ni nisi bio u mogucnosti opteretiti K procesor jer na njima nisi ni mogao dici cpu, mozda i oni tak nesto naprave tko ce ga znati..lp

Vidio sam na stranicama proizvođača da neke h110 ploče podržavaju K procesore, jesi siguran da ne rade na svim?Vjerovatno je zbog većeg tdp-a, K modeli imaju tdp od 95w a non k 65w.

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Jel Amd ima nekakvog asa u rukavu za sljedecu gereraciju cpu-a, kad pogledam staru seriju fx-a koji se vrtio na vrtoglavim megahercima i novi ryzen na drasticno manjem taktu nesto mi tu smrdi mozda su nekako ogranicili taktove i napone, a i to ocitanje temperaturi nema veze s vezom, kao da nesto skrivaju za next gen ryzen? Kaj mislite ryzen2@ 4.5+ghz?..😎lp

Daj Boze da odu na 4.2ghz to je sve sto cu reci  i to prvenstveno mislim na "refresh" prve generacije ryzen-a, Ryzen 2 ce biti druga prica, bar su tako najavili 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 12:20 (chaselol).
16 godina
odjavljen
CPU chat tema

7700K je svugdje 300€. Prilično dobra cijena!

Nope.
13 godina
DaShip kaže...

Hoće li trenutne am4 ploče moći izdržati buduće procesore koji bi mogli raditi na 4.5-5 ghz?Bojim se da low I medium end ploče neće moći podnijeti više od 4 jezgra.

Evo meni matična već crkava, MOSFET-i probijeni, kondenzatori iscurili,a oni sa malo više sreće su eksplodirali, PCB se savio od težine dodatne 2 jezgre..

17 godina
CPU chat tema

Nisi se usrecio jer ta memorija nije samsung b die, dok je dosta g.skilla samsung b die i ide bez problema na velike frekvencije, imam isti klinac kod brata u kompu ali 16gb stickove 3200 i nema sanse da radi na vise od 2667mhz. Jos cu isprobati ovih dana

16 godina
odjavljen
DaShip kaže...

Nope.
8 godina
neaktivan
Tonči kaže...
DaShip kaže...

Zar zbilja ne razumiješ ovako prosto pitanje?

12 godina
CPU chat tema

Pa jesi oc r5? Samo od sebe se je to desilo? Da nije pretegnut cooler bio mozda?

razorblade
12 godina
CPU chat tema

Brijem da je i moja mema hynx.rev. 5...brijemda su rev. 4 samsung

razorblade
13 godina
CPU chat tema

Meni HWmonitor nekidan pokaže da mi je i3 2100 išao do 3173 MHz... Imam 1.31 verziju (ili čak 1.30 nisam siguran...).

Nije baš da sam prije pratio frekvu ali pamtim 3093 MHz...što je normalno. Provjerit ću opet kad stavim friški HWmonitor (i s drugim softwerom ću vidjeti).

A možda se proc razgazio u nepunih 6 godina.

Nisam ja ništa prčko.
8 godina
protjeran
CPU chat tema

ja idem drugacijim pristupom...ugasim firewall, ugasim antivirus i spojim se na net...u roku 15 minuta, komp mi je overklokan i radi punom parom

13 godina
protjeran
Friday bude taj cb r15 na 4.6ghz?
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Friday bude taj cb r15 na 4.6ghz?

Mozda vecers, jucer sam isprobavao drugu graficku 

Zena mi ide raditi navecer pa cu onda pokusati ako djecu uspijem najuriti u krevete

Freak Show Inc.
12 godina
Jel imate vi u irskoj plavi telefon?
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Jel imate vi u irskoj plavi telefon?

Ja imam sivi

Freak Show Inc.
12 godina