Pa i i7 ima 4 jezgre, i r5 1400 i 1500x također imaju 4 jezgre, šta je tu nadjačavanje?
Nešto zvano niža cijena.
Jel ti zbilja hoćeš reći da su 1400 i 1500x na nivou i7ica?
Pa i i7 ima 4 jezgre, i r5 1400 i 1500x također imaju 4 jezgre, šta je tu nadjačavanje?
Nešto zvano niža cijena.
Jel ti zbilja hoćeš reći da su 1400 i 1500x na nivou i7ica?
Evo i mene nazad, kad stignem koji viikend malo ću to stisnuti sve :))
Zasto samo jedan keks rama
Pa ima 2x 8gb rama i to g.skill ripjaws v cl15 sa hynix memorijom tako da se nije bas usrecio, trebao uzeti cl14 ona je samsung b die
Ma da vidim sad ali zasto mu stoji u single kanalu a ne u dual
Vjerojatno zato sta nije stavio u odgovarajuce slotove. Dam se kladiti da je na brzinu samo puknuo gore ram da vidi kako radi
"Temperature 63.8 °C " - nadam se da si screenshot udario tijekom Prime95 testa...
Sta fali temperaturi zar nije to ok kod ryzena
Nezz. Moguće da je ovo ona podebljana za 20°C, a i tada je 48°C poprilično za idle. Ryzen je jako hladan CPU.
i meni je tako tokom validacije, temp skoči na max.
Hoće li trenutne am4 ploče moći izdržati buduće procesore koji bi mogli raditi na 4.5-5 ghz?Bojim se da low I medium end ploče neće moći podnijeti više od 4 jezgra.
Zasto samo jedan keks rama
Dva keksa imam, nisam ih postavio u dual chanell jer sam i ovo jedva sve sredio, budem se pozabavio time.
Pa ima 2x 8gb rama i to g.skill ripjaws v cl15 sa hynix memorijom tako da se nije bas usrecio, trebao uzeti cl14 ona je samsung b die
Zašto se nisam usrećio?:D
Ma da vidim sad ali zasto mu stoji u single kanalu a ne u dual
Budem ih postavio kad stignem, ovo sam sve na brzinu odradio.
Vjerojatno zato sta nije stavio u odgovarajuce slotove. Dam se kladiti da je na brzinu samo puknuo gore ram da vidi kako radi
Tako je :))
"Temperature 63.8 °C " - nadam se da si screenshot udario tijekom Prime95 testa...
U pozadini je bio stress test, zato su takve temperature.
Vidio sam na stranicama proizvođača da neke h110 ploče podržavaju K procesore, jesi siguran da ne rade na svim?Vjerovatno je zbog većeg tdp-a, K modeli imaju tdp od 95w a non k 65w.
Daj Boze da odu na 4.2ghz to je sve sto cu reci i to prvenstveno mislim na "refresh" prve generacije ryzen-a, Ryzen 2 ce biti druga prica, bar su tako najavili
7700K je svugdje 300€. Prilično dobra cijena!
Hoće li trenutne am4 ploče moći izdržati buduće procesore koji bi mogli raditi na 4.5-5 ghz?Bojim se da low I medium end ploče neće moći podnijeti više od 4 jezgra.
Evo meni matična već crkava, MOSFET-i probijeni, kondenzatori iscurili,a oni sa malo više sreće su eksplodirali, PCB se savio od težine dodatne 2 jezgre..
Nisi se usrecio jer ta memorija nije samsung b die, dok je dosta g.skilla samsung b die i ide bez problema na velike frekvencije, imam isti klinac kod brata u kompu ali 16gb stickove 3200 i nema sanse da radi na vise od 2667mhz. Jos cu isprobati ovih dana
Zar zbilja ne razumiješ ovako prosto pitanje?
Pa jesi oc r5? Samo od sebe se je to desilo? Da nije pretegnut cooler bio mozda?
Brijem da je i moja mema hynx.rev. 5...brijemda su rev. 4 samsung
Meni HWmonitor nekidan pokaže da mi je i3 2100 išao do 3173 MHz... Imam 1.31 verziju (ili čak 1.30 nisam siguran...).
Nije baš da sam prije pratio frekvu ali pamtim 3093 MHz...što je normalno. Provjerit ću opet kad stavim friški HWmonitor (i s drugim softwerom ću vidjeti).
A možda se proc razgazio u nepunih 6 godina.
ja idem drugacijim pristupom...ugasim firewall, ugasim antivirus i spojim se na net...u roku 15 minuta, komp mi je overklokan i radi punom parom
Mozda vecers, jucer sam isprobavao drugu graficku
Zena mi ide raditi navecer pa cu onda pokusati ako djecu uspijem najuriti u krevete
Ja imam sivi