To što nema iGPU je zapravo dobra stvar; malo će ostavit prostora za grijanje jezgara. :) Delidaš ga, Grizzly Conductonaut unutra i čista voda. :P Ako je 7700K išao na 5.0 ovo bi moglo 5.1...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je 7700K išao na 5.0 ovo bi moglo 5.1...
edit: narucen 4k monitor :)
Koji monitor si naručio ?
Mene zanima jedna druga stvar... osim podignutog službenog TDP-a na 112W s 91W i bazne frekv. s 4.2 na 4.3, koja je prednost 7740X u odnosu na 7700K? Praktički ništa što bi X299 trebao nuditi i tu, ne postoji u ponudi.
Evo Linusov dobar komentar na X299 i na te iste i5 i i7 koje uguravaju na X299 apsolutno nepotrebno i glupo.
Kaj, nećeš nam se pohvaliti koji model točno si naručio?
EDIT: Vidio, ma nula bodova za TN i još premali 28" model.
Taman za mene
Meni je tuzno vidit plocu s 16 pcie stazica 4 sata utora i samo s osnovnom elektronikom,a da takva ploca zato sta je "gaming" i ima prosjecan cpu vrm a kosta ko ova sta ima 200 cipova vise,vise svega i vrm koji se moze koristit za zavarivanje.
Zato što bez obzira što si na x299 platformi, imaš 16stazica i dual channel memoriju (+ možeš koristit max 4 ram slota) ako koristiš 4c, dakle platit ćeš ploču duplo nego na mainstreamu, a zauzvrat nećeš dobit ništa i morat ćeš kupit diskretnu grafu.
Zato što bez obzira što si na x299 platformi, imaš 16stazica i dual channel memoriju ....
wait what? sta su onda isti ko 7700 samo na x299 ? to je onda stvarno useless.
Upravo to.
delidanje 7700k u 30 sekundi klik
ili kako od greške na proizvodu napravit feature.a ako nisi u stanju sam napravit to ne možeš se nazivat overklokerom na lokalnom forumu, gubljenje garancije nije bitno.
Za samo 550kn sa dostavom!
delidanje 7700k u 30 sekundi klik
Ništa, kupuj to.
Nisam dugo na forumu al već vidim tko je dežurni forumski klaun
Nisam dugo na forumu al već vidim tko je dežurni forumski klaun
Ako želiš preuzeti ulogu, stani u red.
Pitao sam mnoge i rekli su da je slijedeca generacije mozda na koju bih trebao ici i to je to.. Cekam s novom platformom.
Upravo gledam koji 4k monitor da uzmem, u inbox prijedlog ako znas to mi nije jaca strana. Lako je googlat ali ne znam iz iskustva sto bih..
Te monitore stalno mijenjam i sada bih uzeo neki dobar ne treba mi gsync.. do 5ms mi je sve okey, IPS pozeljan, 60hz sasvim dovoljno.
Ja čekam isto novi Intel, onda ili njihov 8 jezgreni ili na Ryzen. Sve zavisi.
Pitao sam mnoge i rekli su da je slijedeca generacije mozda na koju bih trebao ici i to je to.. Cekam s novom platformom.
Upravo gledam koji 4k monitor da uzmem, u inbox prijedlog ako znas to mi nije jaca strana. Lako je googlat ali ne znam iz iskustva sto bih..
Te monitore stalno mijenjam i sada bih uzeo neki dobar ne treba mi gsync.. do 5ms mi je sve okey, IPS pozeljan, 60hz sasvim dovoljno.
Ja čekam isto novi Intel, onda ili njihov 8 jezgreni ili na Ryzen. Sve zavisi.
Nemaš kaj čekat, uzimaj ryzen :)
Ma kakvi, čekam i dalje 8 jezgreni sa višim clockom. Ako Intel bude donekle umjeren sa cijenom, dakako. Ako nabiju dotičnu, onda alternativa - vjerovatno Ryz 1700.
Ma kakvi, čekam i dalje 8 jezgreni sa višim clockom. Ako Intel bude donekle umjeren sa cijenom, dakako. Ako nabiju dotičnu, onda alternativa - vjerovatno Ryz 1700.
Veči clock sa intelovom žvakom= thermal throttling
A čekaj, 6700k na 4.7ghz odjednom ne valja?
Da imaš nešto staro pa sad kupuješ i gledaš što je bolji izbor, vjerojatno bi preporuka bila da ne kupiš 6/7700k nego da ideš na ryzen za te novce ili eventualno čekaš intel da izbaci precijenjene procesore pa opet odeš na ryzen. No pošto već imaš relativno nov i još uvijek dobar proc, zašto ne uložit u nešto drugo ako te žuljaju pare?
Meni je tuzno vidit plocu s 16 pcie stazica 4 sata utora i samo s osnovnom elektronikom,a da takva ploca zato sta je "gaming" i ima prosjecan cpu vrm a kosta ko ova sta ima 200 cipova vise,vise svega i vrm koji se moze koristit za zavarivanje.
Pa glupo je. Od Intela. Ne treba gejmerima 18 jezgara niti 12, treba im 8 i trebaju im 64 stazice, a ne 16. 16 je za jednu grafu, a trebaš 32 za dvije. Trebaš i najmanje još 4 za NVMe disk, ako ne i dva za raid1 da ubrzaš učitavanje...
To ne moraš čekati do 10nm. Takt i broj jezgara međusobno su isključivi ako ciljaš neki TDP, a ciljaš...
A čekaj, 6700k na 4.7ghz odjednom ne valja?
Da imaš nešto staro pa sad kupuješ i gledaš što je bolji izbor, vjerojatno bi preporuka bila da ne kupiš 6/7700k nego da ideš na ryzen za te novce ili eventualno čekaš intel da izbaci precijenjene procesore pa opet odeš na ryzen. No pošto već imaš relativno nov i još uvijek dobar proc, zašto ne uložit u nešto drugo ako te žuljaju pare?
4,8 - i da, oću MOAR KORES !
Bas sam danas htio postati taj video, covjek je sve lijepo objasnio, na prvu izgleda kao da se Intel doslovce pogubio i sad izvodi zesce gluposti.
izgleda da je završila "intel fanboy era"
izgleda da je završila "intel fanboy era"
Nije tek ce sad poceti
Pozz, jel uspio netko od vas shippat u hr am4 retention bracket za corsair vodena hlađenja? Mogu se dobit free i imaju linkove za njemačku ili europu a pod europom nema nas.