Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.323
|
čitano: 2.893.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Našao sam članak na netu o tome:

https://www.overclock3d.net/news/cases_cooling/corsair_releases_socket_am4_compatibility_info/1

Piše koja sve Corsair vodena podržavaju bez kupovine bracketa a za koja se može dokupiti. Na listi je samo Corsair H80i v2 i gt, nema prijašnji h80i koji ja imam. Ništa, budem poslao email Corsairu pa ću saznati nešto više o tome..

9 godina
AMD Ryzen CPU

Za npr. Arctic Liquid Freezer salju besplatno ring za AM4 socket...treba provjerit na sluzbenim stranicama...

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Mogu shvatiti potrebu za novim socketom ali da ne mogu napraviti faking rupe na istim mjestima to nikako ne kontam da me jebes...

Freak Show Inc.
11 godina
Re: AMD Ryzen CPU

Kakav smijeh sa HR cijenama matičnih za sada. Ono što je Asus PRIME X370-PRO u Njemačkoj za 170+ eura ili u Alzi za 184 eura je u HR 1560+kn, a u npr. MagazinRS 1900kn s popustom: http://www.magazinrs.hr/maticna-ploca-asus-prime-x370-pro-am4-ryzen/0202016/product/ Cijeli rang matičnih je pomaknut za nekoliko 10-aka eura, tj. par stotina kn još sa Kaby Lakeom, a za sada izgleda da će AM4 platforma biti još skuplja. Za primjer, Asus Prime Z270-A košta 157+ eura. Na https://www.asus.com/us/Product-Compare/ se vidi da su te 2 matične skoro pa identične po specs (Z270-A mrvicu naprednija, nebitno). Ovo mi uopće ne ide u prilog sa Ryzen uloženo/dobiveno omjerom. Na sreću ili na čudo, cijene procesora za sada nisu nabijene :O

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 20:24 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Pocelo je

Freak Show Inc.
8 godina
Friday kaže...

Mogu shvatiti potrebu za novim socketom ali da ne mogu napraviti faking rupe na istim mjestima to nikako ne kontam da me jebes...

sve je ostalo isto ćak i visina ,mislim da oni plastićni djelovi di se hvata hladnjak su istih dimenzija ,samo su par mm unutra. vjerovatno su imali neki razlog , možda ravnomjernij pritisak ili nešto slićno.

zanimljivo je šta su sami govorili da će bit kompatibilno a na kraju je ispalo da nije.

edit: to se ćeka , x99 za siću.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 20:29 (dabar_solta_V2).
16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Kakav smijeh sa HR cijenama matičnih za sada. Ono što je Asus PRIME X370-PRO u Njemačkoj za 170+ eura ili u Alzi za 184 eura je u HR 1560+kn, a u npr. MagazinRS 1900kn s popustom: http://www.magazinrs.hr/maticna-ploca-asus-prime-x370-pro-am4-ryzen/0202016/product/ Cijeli rang matičnih je pomaknut za nekoliko 10-aka eura, tj. par stotina kn još sa Kaby Lakeom, a za sada izgleda da će AM4 platforma biti još skuplja. Za primjer, Asus Prime Z270-A košta 157+ eura. Na https://www.asus.com/us/Product-Compare/ se vidi da su te 2 matične skoro pa identične po specs (Z270-A mrvicu naprednija, nebitno). Ovo mi uopće ne ide u prilog sa Ryzen uloženo/dobiveno omjerom. Na sreću ili na čudo, cijene procesora za sada nisu nabijene :O

Pentium G4560+MSI B250M pro-VDH za soma kn i Bog te veseli 

15 godina
The_Fichek kaže...

baš mi na fejsu iskočilo od magazinrs i reko idem pogledat, ono stvarno ga preseravaju mindfactory

14 godina
Friday kaže...

Pocelo je

Haha stvarno smiješno pa ryzen nije ni izašao a ovi već prodaju a da nisu ni pogledali ni jedan drugi test 3 strane a to je samog korisnika.Ma ja svoj Intel nedam bar još 2 godine do isteka garancije tako je bilo i sa fx tako ću i s ovim.Na kraju krajeva da si danas kupio komad hardvera a sutra ga prodajes odmah si u gubitku kako god okrenes.To govorim samo za ono ako si otvorio kutiju.

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Gledam u Magazin RS-u.. asus crosshair VI  2725 kn !!!  Malo su prenapuhali te cijene, je to nova matična, socket itd.. ali da će tolko koštat kod nas to mi je ono, šokirao sam se.. Vjerujem da će pasti cijene kod nas, ajd da košta 2 soma kuna, čovjek proguta cijenu ako baš hoće tu matičnu.. Treba pričekati pa vidjeti situaciju, ne mislim preći na zen sutra ali u nekoj budućnosti. Morat ću se zadovoljiti sa nekom jeftinijom matičnom, ovu crosshair ću morati zaobići ako ostane ta cijena

14 godina
XXX kaže...

Pentium G4560+MSI B250M pro-VDH za soma kn i Bog te veseli 

I to za 1080p gaming  više nego dovoljno za 60+ fps

14 godina
Evo da i ja svoja iskustva podijelim. Jučer sam stavio 5820k na njušku i prodan je danas. Kupio sam ga početkom 2015 dok je još dolar bio nizak s cijenom od 2100kn a danas sam za njega dobio više nego sam ga platio a dvije godine je bio u kištri. Nije mi plan prelazak na ryzen nego nabavka što jeftinijeg x99 proca ( ciljam na 6850k). Do tad će bit dobra i stara x58 konfa. Možda je malo lud potez ali ja se nadam da će bit kaj za birat nakon izlaska amd-a
11 godina

Asus Crosshair VI neće biti ispod 2300kn u HR. U Njemačkoj je 270+ eura (2040+ kn). Problem je što su matične kao i RAMi općnito poskupjeli i što Ryzen ne prati Kaby Lake socket po cijenama, nego pogoršava stanje. +10-15 eura na matičnu srednjeg ranga je doslovce +100-150kn u HR. ASUS Prime X370-PRO košta 1370kn. Isto tolko košta Asus Ranger Z170 u Njemačkoj ili 70-100kn više u HR. Jeftina Asus Z270 TUF 2 (nastavak na Sabertooth prosle gen. po komponentama, ali ne i po izgledu/hladjenju) košta 1330+ kn u HR i dobiš 5g jamstva.

Znači ono što je prije bio početak high-enda matičnih je sada srednji rang matičnih. Ista stvar u nižem i višem segmentu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 20:57 (The_Fichek).
13 godina
AMD Ryzen CPU

Evo ih u Linksa, jeftinije od Ekupi.

Never let a computer know you are in a hurry.
11 godina
odjavljen

Skupo im je to slovo X. 

SkorvY
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Kupovanje u Hrvatskoj je u praksi glupo.

prodajem jednu od mašina
14 godina
AMD Ryzen CPU

A  prilozis putovnicu naravno one zemlje koja nije u EU  odeš u njemačku i kupiš ryzena matičnu i ostalo što ti treba oslobođen si poreza od 20%

15 godina
dreadmoore kaže...

A  prilozis putovnicu naravno one zemlje koja nije u EU  odeš u njemačku i kupiš ryzena matičnu i ostalo što ti treba oslobođen si poreza od 20%

teško nać čovika s takvom putovnicom danas

14 godina
AMD Ryzen CPU

Ja imam dvije tako da nije to nikakav problem, mislim da u Hrvatskoj čitavoj imaš dosta stanovnika iz Bosne i Hercegovine.Koji imaju dvojno državljanstvo pa vjerujem da imaš i nekih prijatelja ili poznanika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 21:16 (dreadmoore).
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Jedna stvar koja je meni malo fishy da su pustili pre-sales prije nego sto su pustili NDA...

Pa ono je ne bih preordao...

iako ono 95% ce sve biti ok.

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Parodija vezana uz reakciju hitlera na ryzen..

16 godina
tino26 kaže...

Parodija vezana uz reakciju hitlera na ryzen..

Taj Hičo video je več puno puta okačen, ali nebitno ponavljanje ne škodi fučkaj ga sad.

16 godina
AMD Ryzen CPU

Evo i u Bosni cijene ryzan-a ovaj 1700x me toliko privlaci

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 23:14 (DangerousB).
13 godina
protjeran

Ono sto cu ja samo reci je da li se sjecate onih AMD hejtera koji su nam prije par godina "nabijali" na nos da ce AMD bankrotirat u sljedecih par mjeseci do max. godinu dana i slicne gluposti?

Gospodo gdje ste sad i zasto se toliko tihi?

Intel sada uci lekciju sto znaci kada si pohlepan i lijen, a nisi ponizan, tako i treba...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 5:14 (Tomo53nja).
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Fina usporedba AMD vs Intel cijenovno i kaj se dobije 

16 godina
XXX kaže...

Fina usporedba AMD vs Intel cijenovno i kaj se dobije 

Ma jok nije fina nego netočna, ali to ti tako bude kad ekipa nema niti pet grama čiste logike.

Realno to je ovo zeleno, bez obzira kaj je AMD na i7 7700K za sad poslal R7 1700.Zašto kažem za sad jel, pa zato kaj AMD za masovno lansiranje još uvijek nema dovoljno komada R5 1600X.Bilo je logično ili očekivano, da je eto i ovaj zeleni Ryzen proc lansiran prije dva dana.Ali kratka zaliha 6 Core procesora je druga priča, i to je jedini logičan razlog zašto na Ryzen zelenaša treba pričekat još okvirno 60dana.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=89&jumpto=5308943&sort=asc&view=flat

- R5 1600X uloženo-dobiveno performansama udara direkt na i7 7700K

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=126&jumpto=5317868&sort=asc&view=flat

11 godina

U videju su uspoređeni prvenstveno cijenom što je i kolega XXX napisao, al treba imat logike da skontaš. 

12 godina
AMD Ryzen CPU

http://prnt.sc/eczueq

link sa foruma

Sta kazete na ovo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 23:53 (chaselol).
8 godina
MasterOfDisaster kaže...
molnyi kaže...

Prije si mogao kupiti novu grafu srednje klase za 1500 kn, a one su danas skočile na 2500 kn itd. da ne idem u druge komponente gdje su se iste stvari desile, a standard nas ljudi u RH je isti ili lošiji

Pa porastao je dolar, šta očekujete?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice