Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU

imao sam 27" 1440p, vratio sam se na 23" 1080p, nije me bolilo 

Zavisi di si ga držo. :)

Al meni je veličina bitna. Uz dobar PPI, naravno.

:)

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 16:50 (lomba100).
17 godina
odjavljen
dark_wizz kaže...
Friday kaže...

Meni je jedan frend prije par dana rekao "ti drzis svoj CPU na stocku???"

A jebote, programiram i igram Diablo 3, pa za koji qurac da OC-am?

Upravo si opisao 99% mojih prijatelja. Prvi u društvu sam imao 6700k (koji je btw bio debeli overkill za ono za što meni služi moj osobni komp) i svi su očekivali da OC-am cpu, ram i gpu. Nope, sve stock i sve je radilo kako treba (za browsanje, filmove, wow, hots i overwatch). Druga stvar je komp na kojem radim (Catia) iz kojeg sam izvukao zadnji atom sange jer nisam imao dovoljno novaca kad sam ga slagao pa sam pravio neke kompromise (veći ssd naspram bolje grafike i sporiji CPU naspram više RAM-a). Iskreno i sam sam klokao svoje bivše strojeve (pa i ovaj s kojeg tipkam FX6300) čisto iz radoznalosti ali za neki 24/7 OC nemam potrebe jer stock frekvencije potpuno zadovoljavaju moje potrebe.

Ja nemam nista protiv OC-a kad je potrebno. OC-am vec vise od 20 godina sve sto imam ali ovo jos nema potreba. Cak stovise, debelo je undervoltan i hladan kao kurvino srce.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Stock? nikad cuo, svoj 6600k drzim na 4.8ghz(max 70°c gaming)sad gledam neko vodeno htio bi na 5ghz za 0-24..😎 da zaokruzim...place mi se od tih 3 zarez nesto sitno ghz na tim ryzenima..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
AMD Ryzen CPU

Meni je OC gušt a ne potreba, jednostavno volim OC-ati.

neda mi se
13 godina
Lucidius kaže...

Ne brblja napamet gluposti, kakvih 5GHz, nema to sanse na Ryzenu, osim sa LN2

R7 1700 je vec testiran na High end plocama i nejde preko 4GHz, dok na ovim mainstream ide na 3.8 ali vrm-ovi gore.

Vidio sam to  ali ima dosta komentara sto su ljudi "razocarani" jer nece imati 5ghz na 8/16 procesorima.

Mada sve mi se cini da je ovo prva generacija Ryzena, druga bi mogla ubrzo jer Lisa nije prestajala brbljati "we're just starting" 

p.s. za ove komentare o 1440p da je neki standard, to moze doci od osoba koji nisu vidjeli 4k tako da se boje svega sto je novo, pogotov sto spadaju u isti kos s ovima sto im Ryzen nabija komplekse 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 17:15 (chaselol).
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...
chaselol kaže...

Cek jesu to sad svi strucnjaci za OC i znaju kako ce se clockati 4/6 core procesori? 

Sasvim normalno da ne moze visoko ici 8/16, 5ghz ocekuj na 4/8 ili 4/4 modelima 

Ne brblja napamet gluposti, kakvih 5GHz, nema to sanse na Ryzenu, osim sa LN2

R7 1700 je vec testiran na High end plocama i nejde preko 4GHz, dok na ovim mainstream ide na 3.8 ali vrm-ovi gore.

Vrm-ovi gore? Cudno mi je to, meni  vrm-ovi ne gore ni kad cpu vuce preko 200W. Nije to neki veliki oc na 3.8, pogotovo ako je na stocku samo 65W tdp...

16 godina
AMD Ryzen CPU

Caseking nemoze docekati isporuku 

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ja sam otkazao naudzbu za 1700x, problem je kaj nemrem nabavit AM4 installation kit za Swiftecha klik (imaju ga ali samo u Americi, a dostava je skupa ko vrag ako bi htio da stigne unutar 10 radnih dana, a ni ove obicne dostave nema ispod 100kn sa time da pitaj boga kolko bi se to vuklo do Hrvatske).

EDIT:

ansha 

"We just tested a 1700, it hit 4.0GHz stable in everything, but ONLY in the Crosshair mainboard, the lower-end boards it was hovering around 3.80GHz as the VRM’s were cooking with extra voltage. It however was maxing around 4050MHz, so I’d say 1700 can do 3.9-4.1GHz, of course the 1800X will probably do 4.1-4.3 as no doubt better binned, but if your clocking the motherboard has a big impact on the overclock and so far Asus Crosshair and Asrock Taichi seem the best two."

Izvor: klik

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 17:21 (Lucidius).
8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ja sam otkazao naudzbu za 1700x, problem je kaj nemrem nabavit AM4 installation kit za Swiftecha klik (imaju ga ali samo u Americi, a dostava je skupa ko vrag ako bi htio da stigne unutar 10 radnih dana, a ni ove obicne dostave nema ispod 100kn sa time da pitaj boga kolko bi se to vuklo do Hrvatske).

To ti je pametno...

Inače najbolje sad pričekati mjesec dana da se slegne sve (čitaj : cijene) i da matičnih bude veći izbor...A i bolje ćemo znat na čemu smo s "core c vs ipc".

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

A za IPC i za gejming je meni sve jasno, sa te strane i7700k ostaje prvi izbor (naravno po prevelikoj cijeni), ostalo ce se potvrditi vec u utorak kada se mice NDA.

16 godina
AMD Ryzen CPU

nego zna li itko kako radi ovaj boost, točnije Precision Boost od amda? jer po pamfletu piše ako se poklope zvijezde radit će na max.

pretpostavljam kvalitetno hlađenje igra ulogu o tome hoće li 1,2 ili sve jezgre radit na max boost ili ?? je tko to prostudirao?

jer u suprotnom moram kupovat 1700X.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

To vam je tak kad ulažete u PC ko u polovni auto pa onda gledate na XY varijable...perfomanse, overklok, potrošnja, 1080p, 1440p, 4K, 60 hza, 120 hza, 240 hza, freesync, gsync, 16:9, 21:9, da svjetli RGB, sve bude tiho.. itd. da bi mogli tih dva sata tjedno kvalitetno igrati 

16 godina
Lucidius kaže...

Ja sam otkazao naudzbu za 1700x, problem je kaj nemrem nabavit AM4 installation kit za Swiftecha 

Crosshair VI Hero podržava AM3 hladnjake, barem tako kaže službena stranica.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

E to je zlata vrijedan podatak... morat cu slat upit Asusu 

16 godina
protjeran
chaselol kaže...
pasko kaže...

mozda kod tebe nije zazivila  ali 1440p je standard i to je fenomenalna rezolucija pogotovo za 27'' monitore gdje se sve super vidi bez dizanja DPI-a tj. skaliranja

Retard rezolucija standard ahahaha 

Sa 1080p se ide samo na 4k sve ostalo je FAIL 

Svi najbolji gaming monitori su 1440p, ko je tu retard pitam se...

14 godina
chaselol kaže...

Vidio sam to  ali ima dosta komentara sto su ljudi "razocarani" jer nece imati 5ghz na 8/16 procesorima.

Mada sve mi se cini da je ovo prva generacija Ryzena, druga bi mogla ubrzo jer Lisa nije prestajala brbljati "we're just starting" 

Čini se da dosta ljudi očekuje uz ovakav skok performansi per $ i oc potencijal fx-a....što baš i nije realno za očekivati kad su 6 i 8 jezgreni procovi u pitanju.

Što se tiče gaminga, niži takt ne bi trebao predstavljati nekakav problem čak i na 1080p, jer ako moj proc čak i na stocku gura 970-tku sasvim ok (većinom je na 4.0) onda zaista ne vidim u čemu je problem sa procom koji je i efikasniji od Ivy bridga.

Iskreno, ne bih htio da se ponovi situacija fx-a koji je dobar proc za svakodnevnu upotrebu, ali u igrama je iskreno totalno razočarenje. U bf 3, 4 i sada kecu, mali smrad ima daleko veće fps dropove i dosta se češće javljaju nego na i5. Testirao sam ovo već u više navrata sa 280x i 970-tkom i nažalost u bf-u je fx dosta lošiji izbor od nekog intela. Naravno, i sam i5 isto ima dropove, ali oni nisu toliko veliki i toliko česti kao u slučaju fx-a.

No, kako reče kolega Petko, pričekajmo benčeve  i onda ćemo vidjeti kako stvarno diše Ryzen, bilo da je riječ o gamingu ili o čvarcima ili profi upotrebi. 

Btw. svaka čast AMD-u što je stavio ovakve cijene za svoje procesore pa makar i bili slabiji od Intelovih. Stvarno se nadam da će Ryzen pomesti pod sa Intelom jer ovakva situacija u kojoj smo bili do sada nikome ne odgovara osim samom Intelu naravno

Battlelog: [G] pijana_carapa
9 godina
protjeran
Moonwalker82 kaže...
Lucidius kaže...

Ja sam otkazao naudzbu za 1700x, problem je kaj nemrem nabavit AM4 installation kit za Swiftecha 

Ovo mi je covjek iz Swiftecha za upit u vezi maticne:

"You will need the AM4 mounting brackets but you wouldn’t need the back plate it should be included with the motherboard."

Sad mene zanima jel ja mogu uzet od nekog drugog hladnjaka te mounting brackete...?

17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 18:25 (Maksimus).
12 godina
neaktivan
Moonwalker82 kaže...
Lucidius kaže...

Ovo sam ja jutros našao kad sam listao FB pošto pratim HWBOT - vidi/pročitaj komentare

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ovo je zanimljivo, iskoristit pumpu od akvarija za hladnjenje procesora ... mozda bi tada Ryzen mogao otic preko 5 Ghz????

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=229076

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Da, to je to, netreba onda nista imam sve. Znaci ASUS Crosshair it is 

10 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

sad još samo trebaš utopit nekome tko ništa ne prati taj i5 što imaš

Cijenite više pitku vodu.
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nemoram ga prodat 

16 godina
9 godina
mirzet1976 kaže...
Moonwalker82 kaže...
Lucidius kaže...

Ovo sam ja jutros našao kad sam listao FB pošto pratim HWBOT - vidi/pročitaj komentare

nasli ste me hah... evo slika ploće bez one plastike s OC3D, asusu svaka ćast za jednostavno rješenje.

15 godina
AMD Ryzen CPU

Pa zar ima neke razlike između am3+ i am4 backplatea i razmaka rupa na njima 

9 godina
pogledaj sliku
14 godina
AMD Ryzen CPU

Koliko sam shvatio, samo Asus Crosshair matična koja je am4 za zen podržava i am3 i am4 hladnjake?

Dali ima koja druga matična što se zena tiče da ima tu opciju? Kužim ja da je to novi socket itd ali onda će masa ljudi morati kupovati nove hladnjake ako će preći na am4.. Moj Corsair H80i ide samo do am3+, znači podrške za am4 nema...šteta

15 godina
tino26 kaže...

Moj Corsair H80i ide samo do am3+, znači podrške za am4 nema...šteta

Pa probaj kontaktirati Corsair da vidiš sigurno da li postoji podrška.

Možda ti mogu poslati adapter ili prodati, jebga, koštati će manje nego novo vodeno hlađenje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice