Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Rambox, tvoje misljenje o tome koliko su nebitne single thread performanse je zabrinjavajuce pogresno (osim ako smatras da cijeli svijet samo renderira i nista vise)

Ja ne kazem da je posebno bitno ali masa softvera ne koristi vise jezgri.

Freak Show Inc.
8 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
rambox kaže...
war3_tft kaže...

Po trenutnim leakovima klik, klik2 7700k ima bolji single core od 1600x.

Moze biti da sam napisao neku glupost pa neka me slobodno isprave oni koji se malo bolje razumiju u materiju.

Napisal si dosta usporednih gluposti, a kaj se tiče ovog zelenog da samo je to bitno u 2017 godini pa dalje u budučnosti.

As ti gospe pa Ryzen nije Bulldozer, da Intel još uvjek ima 15% bolji IPC ali uloženo-dobiveno to sad Intel slobodno može objesit mačku na rep.

Pa dobro je napisao...Ljudi ovdje navode kako AMD ima bolji ipc, što znači da ostajemo na i7 kao flag gaming platformi ( na žalost), budući da su 2/4 jezgre i dalje "in"...

Sad, ako dosta gamera bude kupovalo Ryzene (6/8 cores), možda ponuka devove da šire spektar optimizacije...

I ono ključno - NITKO JOŠ NE ZNA KAKO ĆE SMT & XFR raditi...Možda super , možda ne...Daj Bože da je ovo prvo

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 14:02 (Garvy).
15 godina
skank666 kaže...
pasko kaže...

mozda kod tebe nije zazivila  ali 1440p je standard i to je fenomenalna rezolucija pogotovo za 27'' monitore gdje se sve super vidi bez dizanja DPI-a tj. skaliranja

LOL, to ti po sebi gledaš? Hehehehe! Smiješan si. Al dobro, nek govore brojke malo evo ti steam survey za 01/2017 Nevjerovatan rast! Čuj, svidjelo se to tebi ili ne ali ta reza neće dugo tako da - pa pa 1440 i helou 4k! Uostalom, ako si ti zadovoljan s njom - nema te što bit briga, jel tako?

A kako ti to znas gledas u staklenu kuglu pa stvarno si smjesan sa tvojim stavovima i teorijama koje nemaju nikakvog pokrica

naravno da sad ima najvise full hd kad ne kostaju nista

kad se malo ustabile cijene onda ce i 1440p polako sve vise ulazit na stolove korisnika

i jebes 4k ispod 30'' i veceg  monitora

Samsung S6 Edge+
17 godina
pasko kaže...
skank666 kaže...
pasko kaže...

mozda kod tebe nije zazivila  ali 1440p je standard i to je fenomenalna rezolucija pogotovo za 27'' monitore gdje se sve super vidi bez dizanja DPI-a tj. skaliranja

kad se malo ustabile cijene onda ce i 1440p polako sve vise ulazit na stolove korisnika

dakle tvoja tvrdnja kako je 1440p standard je ipak bedastoca, jel tak? :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
AMD Ryzen CPU

ako će 4/8 ryzen radit bar na nekih 4.5ghz bar jedna jezgra turbo,onda će bit baš zanimljivo jer će bit jako blizu 7700k po single core.

meni se ćini da amd igra na sigurno ovaj put a i ovo bi se moglo lako dogodit jer su i 6/12 modelima podigli frekvenciju u odnosu na prvu leakanu,a vjerovatno šta bude vrime išlo dalje to će proces bit bolji(tj sve bolje će inžinjeri znat optimizirat) pa su možda zato i ostavili 4/8 za kraj.

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Po onome što se do sada zna (a sve što je procurilo se potvrdilo zasada kao točno) IPC je između Broadwell-a i Sky/Kabylake serije. Dakle, ako jedan i7 6800K ima po ovim najnovijim testiranjima isti overall ili bolji score nego 700Mhz per core brži i7 7700K onda neće biti daleko od toga ni R5 1600X a također ni R5 1500 (ili kako se već zove onaj 4c/8t model). A ovo što se pitaš tko bi kupovao R7 1700 pored slabijih za gaming je glupa izjava da ne može bit gluplja. Prvo, ovi testovi pokazuju da sada ima sve više i više benefita od višejezgrenih procesora napokon. Drugo, pa ne kupuju ljudi procesore samo za gaming !!!!

Što se tiče clockanja, pa ne moraš ga clockat na 16Ghz da se možeš igrat !! Svakako fps ne raste linearno tome kako takt povećavaš (mada se desi i takav scenarij), ima tu više varijabli. Pa nek i bude malo bolji u prosjeku od R5 4c/8t modela ali sada je po projekcijama skuplji jedno 100% a ako Intel i sruši cijenu neće je sigurno prepoloviti. Ne skriva se ako si pogledao onu prezentaciju ali da, treba vidjeti još testova mada odstupanja ne mogu biti velika.

Ako ponovno pogledas moj post ja sam vec u prvoj recenici napisao da je tema gaming i nakon toga ponovio rijec gaming jos 17 puta. Ako ryzen 4/8 bude malo slabiji od 7700k, to bi znacilo da ce AMD izbaciti duplo jeftiniji procesor od svojeg 1700 koji ce za gaming biti i vise nego odlican, jednostavno mi se cini da oni to sami sebi nebi napravili i da iz tog razloga njihovi 4/8 nece biti toliko dobri. To sto se 1600x i 1700 mogu koristiti za neke druge stvari je trenutno nebitno jer govorimo iskljucivo o gamingu.

Koji testovi konkretno pokazuju benefit visejezgrenih procesora ako pricamo o gamingu? Ovo pitam informativno, jer koliko sam ja vidio trenutno svega par igara ima nekog benefita od vise jezgara. 

Ovo za cijene se slazem, jos uvijek ne znamo kako ce se stvari odvijati.

Naravno da se sa overklokom ne mora ici u nebesa da bi se igralo. Ja sam krenuo od pretpostavke da ce 7700k imati bolji single core i bubnuo pretpostavku da ce mu cijena pasti, pa moze biti da ce gameri iz tih razloga ipak prije odabrati njega.

XXX kaže...

Za gaming na 1080p i7 770K je bolji procesor, 100% sam siguran u ovo. Samo ne vidim zašto bi netko kupovao tako skupi procesor za 1080p i razbacivao se fpsima. Na 4K gdje svi težimo i prelazimo prije ili poslije, razlike će biti minimalne ili u korist Ryzena u budućnosti zbog više jezgri.

Ovdje sam se mozda zaletio, jer dok je nekima nesto najbolje 60 FPS na 4k rezoluciji, meni fluidnost na manjim rezolucijama zasjenjuje ovo prvo. Svi nekako govore da je 1440p rezolucija fail, a ja osobno mislim da je ona najbolja jer je slika dovoljno ostra, a opet se moze postici lijep FPS.

Kad smo vec kod toga molio bih one koji se razumiju da mi objasne jednu stvar. Koliko sam shvatio povecanjem rezolucije "teret" prebacujemo na graficku pa se procesor ne opterecuje toliko. Ono sto mene zanima je kako se stvari ponasaju na npr 1440p rezoluciji na 100+ FPS, uzeci u obzir da imamo graficku koja to omogucuje? Koja je karakteristika procesora najbitnija pri visokim FPS?

EDIT: Skroz sam fulao naziv za 1440p rezoluciju. Glupson 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 14:59 (war3_tft).
16 godina
odjavljen
pasko kaže...

A kako ti to znas gledas u staklenu kuglu pa stvarno si smjesan sa tvojim stavovima i teorijama koje nemaju nikakvog pokrica

Jel to tebe bole pare koje si dao za monitor ili namjerno ignoriraš onaj graf? Pa nisam ga ja izmislio http://store.steampowered.com/hwsurvey?platform=pc evo pa čitaj.. Kad se ustabile cijene?! Do tad će ti bit još i jeftinijih 4k ekrana. Gojko, gotovo je sa 1440. 

Ovo boldano? Zašto, jer si to rekao?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
15 godina
nixass kaže...
pasko kaže...
skank666 kaže...
pasko kaže...

dakle tvoja tvrdnja kako je 1440p standard je ipak bedastoca, jel tak? :)

jedan od standarada uz 1080 i 4k

ako to nisi shvatio onda si ti malo blekast

Samsung S6 Edge+
8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ne bi bilo loše da naučiš razliku između industrijskog standarda i tržišnog standarda.

My pleasure darlin
16 godina
odjavljen
pasko kaže...

jedan od standarada uz 1080 i 4k

ako to nisi shvatio onda si ti malo blekast

Ma da...  Sve je standard. Zaboravio si ih onda još par komada

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
13 godina
pasko kaže...

Retard rezolucija standard ahahaha 

Sa 1080p se ide samo na 4k sve ostalo je FAIL 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 14:55 (chaselol).
16 godina
skank666 kaže...
pasko kaže...

Jel to tebe bole pare koje si dao za monitor ili namjerno ignoriraš onaj graf? Pa nisam ga ja izmislio http://store.steampowered.com/hwsurvey?platform=pc evo pa čitaj.. Kad se ustabile cijene?! Do tad će ti bit još i jeftinijih 4k ekrana. Gojko, gotovo je sa 1440. 

Ovo boldano? Zašto, jer si to rekao?

Zašto 1440p nije standard kod većine gamera? Jer su monitori za tu rezoluciju preskupi i ne vrijedi para koje koštaju. 4k monitori ulaze u isti cjenovni rang. Ali činjenica je da se sa skupom karticom (koja košta kao monitor) na 1440p da igrati fluidno, čak i ganjati FPS iznad 120, dok je 4K mučenje i još dugo će biti mučenje i na suludo skupim SLI/CF kombinacijama.  Nvidia obećava 60hz u 4k sa novom Titanicom. Kad dođe hardware koji će vrtit igre u 4k iznad 100 FPS-a proći će još ohoho vremena. Do tad oni koji imaju potrebne komponente uživaju u predivnom gamingu na 1440p 120+ Hz

15 godina
Friday kaže...

1 procesor na 2 gaming racunala?

Na ovo sam mislio jel' Amd ryzen ima za ovo podršku 

17 godina
odjavljen
Garvy kaže...

Pa dobro je napisao...Ljudi ovdje navode kako AMD ima bolji ipc, što znači da ostajemo na i7 kao flag gaming platformi ( na žalost), budući da su 2/4 jezgre i dalje "in"...

Sad, ako dosta gamera bude kupovalo Ryzene (6/8 cores), možda ponuka devove da šire spektar optimizacije...

I ono ključno - NITKO JOŠ NE ZNA KAKO ĆE SMT & XFR raditi...Možda super , možda ne...Daj Bože da je ovo prvo

Po nekim testovima, AMD ima bolje performanse jedne jezgre. Što se SMT-a tiče, to je posve irelevantno. 8 jezgara je već sasvim dovoljno i daleko bolje od bilo čega što je Intel u tom cjenovnom rangu ikad ponudio. Intel nikad ispod 1000 eura nije nudio 8 jezgara. 16 niti? A dobro, manje bitno, ionako su to fejk jezgre i poboljšanje je u pravilu nekih 20-30% u idealnim scenarijima kakvi su rijetki (benchmarci).

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...

Po nekim testovima, AMD ima bolje performanse jedne jezgre. Što se SMT-a tiče, to je posve irelevantno. 8 jezgara je već sasvim dovoljno i daleko bolje od bilo čega što je Intel u tom cjenovnom rangu ikad ponudio. Intel nikad ispod 1000 eura nije nudio 8 jezgara. 16 niti? A dobro, manje bitno, ionako su to fejk jezgre i poboljšanje je u pravilu nekih 20-30% u idealnim scenarijima kakvi su rijetki (benchmarci).

E sad im je krajnje vrime da ponude barem 8 jezgri u cjenovnom rangu i7 7700k ili će ih Ryzen popapat za marendu

neda mi se
16 godina
odjavljen
Moonwalker82 kaže...
 Zašto 1440p nije standard kod većine gamera? Jer su monitori za tu rezoluciju preskupi i ne vrijedi para koje koštaju. 4k monitori ulaze u isti cjenovni rang. Ali činjenica je da se sa skupom karticom (koja košta kao monitor) na 1440p da igrati fluidno, čak i ganjati FPS iznad 120, dok je 4K mučenje i još dugo će biti mučenje i na suludo skupim SLI/CF kombinacijama. Nvidia obećava 60hz u 4k sa novom Titanicom. Kad dođe hardware koji će vrtit igre u 4k iznad 100 FPS-a proći će još ohoho vremena. Do tad oni koji imaju potrebne komponente uživaju u predivnom gamingu na 1440p 120+ Hz

Ovo boldano nitko ne spori - sporim samo da je 1440 standard i tvrdim da kao takva među-rezolucija neće zaživjeti u nekom većem postotku... Možda i griješim, bože moj. 

amd freak kaže...

1440p je danas standard ako imaš kvalitetan hardver koji ga moze tjerati. Pa ljudi se vec igraju na 4k rezoluciji o cemu ti pricas?

Čuj ovog sad... 8k je standard ako imaš kvalitetan hardver  koji ga može tjerati. :/ Ta je izjava je tom rangu....

13 godina
AMD Ryzen CPU

A za ove butthurt intelase jedna slika i odjava 

Ozbiljno, sto taj crveno karton traje 2-3 dana za ove spamere? Daj nekih 7 dana da ohlade malo glave, koliko su butthurt pa to nije humano 

11 godina
AMD Ryzen CPU

eto crko mi F5 na tipkovnici a u monitor mi se upeklo "sljedeća"

koliko možete tipkat

OT: tamo negdje prije ljeta ovaj pc za ženu a meni ryzen i povratak na AMD nakon kratke pauze

US server keke013#2101
8 godina
neaktivan
chaselol kaže...
pasko kaže...

Retard rezolucija standard ahahaha 

Sa 1080p se ide samo na 4k sve ostalo je FAIL 

Baš obrnuto - 1440p možda nije standard, ali je za entuzijaste baš sweetspot...Pa i oni 3xxx x 1440 monitori...Nemaš bottlenecka, a jedan 1080/1070/Fury fino gura...

17 godina
AMD Ryzen CPU

Da vam postavim pitanje.

Da li bi ste zrtvovali 10% jaci IPC po jezgri u zamjenu za 40% ukupno vece performanse CPU-a za manju cijenu?

58 Da
2 Ne
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Jedna stvar koja mi je smijesna je sto ljudi usporeduju 1800X sa 6900K kao da netko normalan razmislja o kupnji 6900K.

Nadalje za hipstere je najbitnije nepoznato: OC potencijal.

Ako je Ryzen na stocku 200-300 MHz od max to je velika razlika nego ako je 500-700 MHz od max.

Jedina dobra stvar kod ovog launcha je to sto koliko vidim na neweggu moze se kupiti CPU po sugeriranoj cijeni...

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Meni je jedan frend prije par dana rekao "ti drzis svoj CPU na stocku???"

A jebote, programiram i igram Diablo 3, pa za koji qurac da OC-am?

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

1440 reza se dakako isplati. Tko proba veću rezu tesko ide nazad. Ista stvar je vjerujem i sa Hercima kod monitora.

Ali da, moras imati dobro grafu ako zelis to upogonit i igrat se kako spada. Minimalno 480 ili 1060 a preporuceno rang Fury X, 1070 nadalje.

Jedva čekam da nabavim 1700. Zbog posla mi treba vise jezgri i threadova pa mi 1600x sve vise izlazi iz razmisljanja. Jos jedino cekam potvrdu kakav ce na stock brzinama biti u igrama u odnosu na 7700k. Ako bude 10-15 posto manje to ce biti prihvatljivo. 

17 godina
ukay1000 kaže...

Da vam postavim pitanje.

Da li bi ste zrtvovali 10% jaci IPC po jezgri u zamjenu za 40% ukupno vece performanse CPU-a za manju cijenu?

Ovaj jedan palac dole, to je vjerojatno Intel-ov CEO Brian Krzanich.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 16:34 (rambox).
14 godina
neaktivan
Haremzg kaže...

1440 reza se dakako isplati. Tko proba veću rezu tesko ide nazad. Ista stvar je vjerujem i sa Hercima kod monitora.

Ali da, moras imati dobro grafu ako zelis to upogonit i igrat se kako spada. Minimalno 480 ili 1060 a preporuceno rang Fury X, 1070 nadalje.

Jedva čekam da nabavim 1700. Zbog posla mi treba vise jezgri i threadova pa mi 1600x sve vise izlazi iz razmisljanja. Jos jedino cekam potvrdu kakav ce na stock brzinama biti u igrama u odnosu na 7700k. Ako bude 10-15 posto manje to ce biti prihvatljivo. 

imao sam 27" 1440p, vratio sam se na 23" 1080p, nije me bolilo 

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Kaby ce imat sve skupa oko 20-25 posto jaci IPC od Ryzena kada ubrojimo da na istim taktovima ima 10 posto bolji IPC, plus kloka se drasticno bolje (5GHz vs 4.2GHz na Ryzenu koji ce biti neki maxevi) to je jos nekih 15 posto dobitka na IPC-u kada se maximalno kloka jedan i drugi, znaci Kaby mu samo jos vise pobjegne. 

E sad, Ryzen ce sitno umanjiti tu razliku zbog vise jezgri u igrama, tako da je nekih 20 posto razlike u IPC-u ocekivano kada su jedna i drugi maximalno klokani. Za igre ce i dalje Kaby dominirat ali po dosta precijenjenoj cifri (osim ako ih ne srežu za 15ak posto u naredna 2 tjedna)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 16:37 (Lucidius).
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Dok se vi tu naganjate koji je jaci, R7 ili i7...sa svojom konfiguracijom naganjam BF4 na 1080p bez ikakvih problema .... za veci monitor nemam mjesta..

http://www.philips.de/c-p/227E6QDSD_00/lcd-monitor-mit-led-hintergrundbeleuchtung/ubersicht

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 16:41 (Maksimus).
13 godina
AMD Ryzen CPU

Cek jesu to sad svi strucnjaci za OC i znaju kako ce se clockati 4/6 core procesori? 

Sasvim normalno da ne moze visoko ici 8/16, 5ghz ocekuj na 4/8 ili 4/4 modelima 

9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Cek jesu to sad svi strucnjaci za OC i znaju kako ce se clockati 4/6 core procesori? 

Sasvim normalno da ne moze visoko ici 8/16, 5ghz ocekuj na 4/8 ili 4/4 modelima 

Ne brblja napamet gluposti, kakvih 5GHz, nema to sanse na Ryzenu, osim sa LN2

R7 1700 je vec testiran na High end plocama i nejde preko 4GHz, dok na ovim mainstream ide na 3.8 ali vrm-ovi gore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 16:42 (Lucidius).
17 godina
Friday kaže...

Meni je jedan frend prije par dana rekao "ti drzis svoj CPU na stocku???"

A jebote, programiram i igram Diablo 3, pa za koji qurac da OC-am?

Upravo si opisao 99% mojih prijatelja. Prvi u društvu sam imao 6700k (koji je btw bio debeli overkill za ono za što meni služi moj osobni komp) i svi su očekivali da OC-am cpu, ram i gpu. Nope, sve stock i sve je radilo kako treba (za browsanje, filmove, wow, hots i overwatch). Druga stvar je komp na kojem radim (Catia) iz kojeg sam izvukao zadnji atom sange jer nisam imao dovoljno novaca kad sam ga slagao pa sam pravio neke kompromise (veći ssd naspram bolje grafike i sporiji CPU naspram više RAM-a). Iskreno i sam sam klokao svoje bivše strojeve (pa i ovaj s kojeg tipkam FX6300) čisto iz radoznalosti ali za neki 24/7 OC nemam potrebe jer stock frekvencije potpuno zadovoljavaju moje potrebe.

Lumia 520, 640, 830, 930, 950
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice