Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.285.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

u jednom kvartalu siromasi prodaju samo 100 milijona procesora, mislim da nemaju love da su sve to potrosili u ovih 10g na kurve i janjetinu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Za cetvrtinu cijene, haha

Pa toliko sad i vrijede, ajde za trecinu radi imena :D
17 godina
Friday kaže...

Ti ne razumijes da intel ima dovoljno novca da svoje procesore pocne prodavati za cetvrtinu trenutne cijene i tako do besvijesti?

Ne Intel nema tolko dovoljno novaca, i realno jednostavno neče spustit cijene recimo i7 6900K cijena če ostat kakva je to sigurno.Sve sam več napisal na dolnjem linku, to kaj si ti zamislil moš bacit u vodu=to je Intel koji če radije u tišini pojest govna nego spustit cijene.

Pentium 2/4 za 70 dolara to je okvirno jeftino da, ali to je i dvosjekli mač koji udara na preskupu i3 seriju kao hrastova letva po leđima budaletine.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-kaby-lake/244311.aspx?page=12&jumpto=5288125&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 16:51 (rambox).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nemoze intel spustat cijene kako on hoce jer ce im opet nabit kaznu za provođenje monopola 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 17:01 (Lucidius).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Nemoze intel spustat cijene kako on hoce jer ce im opet nabit kaznu za provođenje monopola 

ma ne uopce, cijene i7 6700k su neki dan bile ispod 300$, a kaj sad nemaju monopol? drze 99% trzista

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 17:09 (Stjepanj).
17 godina
AMD Ryzen CPU
15 godina
AMD Ryzen CPU

Pa ako budu spustali jos bolje, za nas kao krajnje korisnike je odlicno sto postoji konkurentnost i da i jedna i druga tvrtka moraju pratit cijenu ukoliko zele ostat konkurentni. Kupac ce na kraju sam izabrat sto mu treba.

Sad bas da ce spustit cijenu na pola nece ali svakih 50-100$ dobro dode.

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

ma ne uopce, cijene i7 6700k su neki dan bile ispod 300$, a kaj sad nemaju monopol? drze 99% trzista

Kakve veze imaju cijene 6700k koji niti nema konkurenciju u vidu AMD-a, i cak i da kosta 300 eura opet je duplo skuplji od bilo kojeg FX-a.

Prouci zakone trzista, nemozes ti samo tako spustat cijene i rusit manje konkurente od sebe, to si imao prilike cuti i kod nas kada je Todoric bio optuzen za monopol jos kada je isao Kaufland preuzimati i dodatno širiti svoje carstvo, imaju zakoni koji to sprijecavaju i po kojima moras ispunjavat neke norme, odnosno nesmijes ici ispod njih zato jer postoji zastita manjih konkurenata.

12 godina
AMD Ryzen CPU

Polako ljudi moji polako, vi pravite ražanj a zec u šumi.

Neka prije iziđe taj AMD-ov pulen i nek vidimo šta on zbilja može pa ćemo tad razmišljat o rashodovanju mog starog xeona i eventualnoj kupovini Ryzena.

neda mi se
17 godina
AMD Ryzen CPU

ajmooooooo

prodaje se coolete.....

ako vec netko prodaje ,,, OOPS!

EDIT ono X na kraju je XFR automatsko overklok.... hmmm koliko smo u minusu sto to model nema?

--<--<--@
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 17:59 (Jebodiah).
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
rambox kaže...
4mal kaže...

like radi pjesme 

To je ciljano radi proslave, a kaj se tiče Intel-položaja u kojeg ih je bacio AMD Ryzen za to je ovo dole.

Ti ne razumijes da intel ima dovoljno novca da svoje procesore pocne prodavati za cetvrtinu trenutne cijene i tako do besvijesti?

Nema. Da je intel lokalni mesar mogao bi se tako ponašati no ulagači očekuju dobit i rast po svakom obračunskom razdoblju. Pad profitabilnosti uzrokuje pad interesa ulagača što opet uzrokuje pad vrijednosti dionica itd. Nažalost, u ekonomiji u kakvoj živimo, financijske rezerve nisu nikakva garancija da firma neće propasti u par loših godina.

16 godina
protjeran
Jebodiah kaže...

ajmooooooo

prodaje se coolete.....

EDIT ono X na kraju je XFR automatsko overklok.... hmmm koliko smo u minusu sto to model nema?

Taj XFR ce i onako biti prva stvar koju ozbiljni clockeri iskljuce tako da ne mislim da je to minus...

17 godina
Jebodiah kaže...

ajmooooooo

prodaje se coolete.....

Ne to nije Automatski Overclock, kolko sam ja skužil to je zapravo dodatno produžena TurboCore opcija za bolje Singlethread performanse.

XFR ovisi o kvaliteti CPU hladnjaka, i nisam 100% siguran ali mislim da ta opcija dolazi samo na skupljim matičnim pločama(jača naponska regulacija)+Ryzen X proc.Da bi to pojednostavili u praksi, ako imaš neki Noctua CPU hladnjak+Ryzen X proc, CPU ako ima mogučnost samo jednu CPU jezgru povuče na recimo 4.5-4.8ghz.Kad se sve zbroji i oduzme, XFR je očito AMD rješenje preko kojeg proc može dogurat vrlo blizu Singlethread CPU performansi koje nudi i7 7700K.

XFR nije radio na pokusnim ES Zen procovima, dakle svi ovi neslužbeni procurjeli Ryzen testovi XFR nije uopče korišten.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 23:36 (rambox).
17 godina
odjavljen
Fanu kaže...

- i btw kad spominjes filmove, daj mi reci hoces li i kupovati/prziti dvdove/blurayove da bi gledao te filmove na svojoj konzoli ili ces se spojiti na komp

Ja se ne sjećam kad sam skinuo i gledao film na PC-u. Za recepte, manual, kraće dokumente, imam iPad i iPad Pro. Ne trebam PC. Za sve je tu Synology NAS i Chromecast. :)

Fanu kaže...

- konzola ti od trenutka kupovine ima odredjen vijek trajanja - ne mozes igrati igre za prethodnu generaciju. 

PS3 je trajao od 2006. do 2015. Sve bitne igre izlazile su do 2013. i 2014. Konzole koštaju ~50% onoga što vrijede hardverski. Zato igre koštaju nešto više. 

Fanu kaže...

igranje na PCu je 400% kvalitete igranja na konzolama zbog cinjenica da na kompu bez problema igram na rezoluciji i framerateu koju hocu (+ imam 144Hz monitor), bez input laga, sa controllerom kojim hocu, sa FOVom kojih hocu, sa kontrolama kojima hocu i bez da placam multiplayer da bih igrao s drugim ljudima 

Sretno s PC-jem od 500 eura da dobiješ i 60Hz na max detaljima. Možemo mi kupovati PC od x tisuća eura, i svejedno ćemo igrati lošiji Call of Duty, Resident Evil ili Batmana, nego netko na PS4 od 0,25 tisuća eura. Batmana možda nećemo ni igrati. Assassin's Creed će također biti isti. Bit će i Diablo 3. Bit će i Formula 1. I nećemo igrati Red Dead Redemption, Uncharted... Bitno da možemo napisati CV. Jer to ne možemo na mobitelu danas. Govoreći o igrama...  Cijela ta priča o bacanju basnoslovnih cifri na računala za igranje, Ryzenima i Vegama i Titanima i 144Hz... to sve spada u jako mali broj igrača koji sebi mogu priuštiti da ne gledaju cijenu i da malo ljepšu grafiku (za istu igru) plate 4-15 puta više.  

Ja sam skroz za PC Master Race. No, PC je za nikad-neće-izaći-iz-alfe Star Scam i benchmarking. Kako je ansha rekao, samo dječurlija igra igre. Odrasli benchaju. 

4mal kaže...

ma tonchi je malo nostalgichan za SNES,GBA,SEGA vremenima 

Jesam malo. :)

Fina cijena. :) Čak nisu onako bolesno skuplji od stranaca.

prodajem jednu od mašina
14 godina

PS3 je trajao od 2006. do 2015. Sve bitne igre izlazile su do 2013. i 2014. Konzole koštaju ~50% onoga što vrijede hardverski. Zato igre koštaju nešto više. 

Ovo je donekle netočno,JRPG naslovi i neki hack and slash koji su kod nas došli ili ce tek ove godine doći su u japanu izlazili na PS3 kao i na ps4..jedino na našem zapadnom tržištu se prodaju samo PS4 verzije

17 godina

Da fina cijena 230kn skuplje, svako ko zna zbrajat naruči če ga preko grane, recimo Alzashop jer je dostava badave ili uračunata u cjenu.

https://www.alzashop.com/intel-core-i7-7700k-d4624245.htm

https://www.computeruniverse.net/en/products/90679586/intel-core-i7-7700k.asp

Ispravka netočnih navoda, i7 7700K če istrunut jer kupac logički izabire Ryzen 6/12 1600X koji če koštat do 300eura.

17 godina
AMD Ryzen CPU
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 0:02 (4mal).
8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Tonči, konzole su za igranje (eventulno multimediju) a PC-jevi za puno više toga.
Ne razumijem ljude koji govore da je vrijeme PC-ja prošlo, nema uređaja osim PC-ja koji može obaviti xy poslova koliko on može.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 0:05 (AMD_IT).
14 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

Kakve veze imaju cijene 6700k koji niti nema konkurenciju u vidu AMD-a, i cak i da kosta 300 eura opet je duplo skuplji od bilo kojeg FX-a.

Prouci zakone trzista, nemozes ti samo tako spustat cijene i rusit manje konkurente od sebe, to si imao prilike cuti i kod nas kada je Todoric bio optuzen za monopol jos kada je isao Kaufland preuzimati i dodatno širiti svoje carstvo, imaju zakoni koji to sprijecavaju i po kojima moras ispunjavat neke norme, odnosno nesmijes ici ispod njih zato jer postoji zastita manjih konkurenata.

Cisto iz znatizelje jel imas negdje link ili nesto gdje se moze procitati taj zakon, gdje si dobio tu informaciju? Nije da sad nesto prcam nego me stvarno zanima da li je danas u kapitalizmu gdje veliki melju i gdje je najvaznija ponuda i potraznja to zaista tako. Ja bas i ne vidim primjenu tog zakona, barem kod nas ne, kad vec spominjes konzum dovoljno je pogledati cijene nekih namirnica, one su toliko nize od onoga sto npr hrvatski seljak moze ponuditi da je to strasno, a ne vidim bas neku zastitu u svemu tome. S druge strane ako vec postoje zakoni vezani za monopol onda mi je logicnije ogranicavanje maksimalnu cijene. Nije ni Intelu u interesu prodavati po nekoj kikiriki cijeni ako ce imat slabi profit, jos vise iz razloga sto su toliko popularni i na samome vrhu cak i da AMD izda nesto jednako dobro ili cak malo bolje opet ce se vise ljudi odluciti za Intel. Cisto moje neko razmisljanje, mozda grijesim.

8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

Cisto iz znatizelje jel imas negdje link ili nesto gdje se moze procitati taj zakon, gdje si dobio tu informaciju? Nije da sad nesto prcam nego me stvarno zanima da li je danas u kapitalizmu gdje veliki melju i gdje je najvaznija ponuda i potraznja to zaista tako. Ja bas i ne vidim primjenu tog zakona, barem kod nas ne, kad vec spominjes konzum dovoljno je pogledati cijene nekih namirnica, one su toliko nize od onoga sto npr hrvatski seljak moze ponuditi da je to strasno, a ne vidim bas neku zastitu u svemu tome. S druge strane ako vec postoje zakoni vezani za monopol onda mi je logicnije ogranicavanje maksimalnu cijene. Nije ni Intelu u interesu prodavati po nekoj kikiriki cijeni ako ce imat slabi profit, jos vise iz razloga sto su toliko popularni i na samome vrhu cak i da AMD izda nesto jednako dobro ili cak malo bolje opet ce se vise ljudi odluciti za Intel. Cisto moje neko razmisljanje, mozda grijesim.

To su osnove ekonomije. Tržište mora biti regulirano, damping cijena je zabranjen a pogotovo u svrhu uništavanja konkurencije.

Ako imaš Intel koji drži bubam 90% tržišta (ako ne i više) i oni odluče da više ne žele AMD na tržištu,

smanje cijenu svojih proizvoda onoliko koliko je potrebno da AMD ne kupuje nitko ili toliko malo da više ne može poslovati (a i do sada su bili na rubu).

AMD propada i imaš monopol.

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

ovo je pre smjesno, a tko ce to regulirati tj reci tati Intelu gledajte debili cijena i7-mice i ostalih procesora nesmije ici ispod te i te cijene, rambox?lp

8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ovo je pre smjesno, a tko ce to regulirati tj reci tati Intelu gledajte debili cijena i7-mice i ostalih procesora nesmije ici ispod te i te cijene, rambox?lp

https://en.wikipedia.org/wiki/Regulatory_economics

17 godina
Stjepanj kaže...

ovo je pre smjesno, a tko ce to regulirati tj reci tati Intelu gledajte debili cijena i7-mice smrdi ko septička jama

Da ponovimo bit če vrlo ljekovito,i7 7700K bude istrunul jer kupac logički izabire Ryzen 6/12 1600X koji če koštat do 300eura.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=85&jumpto=5308173&sort=asc&view=flat

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

...Za sve je tu Synology NAS i Chromecast PC. :)

Evo, ispravljeno. Rambo style.

Tonči kaže...

Sretno s PC-jem od 500 eura da dobiješ i 60Hz na max detaljima. Možemo mi kupovati PC od x tisuća eura, i svejedno ćemo igrati lošiji Call of Duty, Resident Evil ili Batmana, nego netko na PS4 od 0,25 tisuća eura. Batmana možda nećemo ni igrati. Assassin's Creed će također biti isti. Bit će i Diablo 3. Bit će i Formula 1. I nećemo igrati Red Dead Redemption, Uncharted... Bitno da možemo napisati CV. Jer to ne možemo na mobitelu danas. Govoreći o igrama...  Cijela ta priča o bacanju basnoslovnih cifri na računala za igranje, Ryzenima i Vegama i Titanima i 144Hz... to sve spada u jako mali broj igrača koji sebi mogu priuštiti da ne gledaju cijenu i da malo ljepšu grafiku (za istu igru) plate 4-15 puta više.  

Ja sam skroz za PC Master Race. No, PC je za nikad-neće-izaći-iz-alfe Star Scam i benchmarking. Kako je ansha rekao, samo dječurlija igra igre. Odrasli benchaju. 

Kao, PS4 košta 0,25 tisuća eura (, za formulaciju), PC moraš platit više da bi odradio igre kako spada, a ti... za što ono koristiš ipad pro?!? Za dokumente? Komad jabučarskog hw-a od soma eura za pizdarije koje odradiš na tabletu kojeg kupiš na kijosku. Zašto Tonči??! Zašto soma eura, kad možeš imat sve to na prestigio tabletu od 0.12 tisuće eura? why tonči why?

Tonči kaže...

...

Na kraju krajeva. PC kod velikog broja forumaša ovdje nije instrument za gejmanje, već za... pa puno toga; slaganje, mijenjanje komponenata, benchanje ouyeah, dizajn, estetika, brzina, još brzine, hertzi, još više hertza, reze, puno reze... Da, sitnice, gluposti. No izvuku osmijeh. Takvom guštu, konzola može samo gledat poklonjena do poda ničice.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
rambox kaže...

Da ponovimo bit če vrlo ljekovito,i7 7700K bude istrunul jer kupac logički izabire Ryzen 6/12 1600X koji če koštat do 300eura.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=85&jumpto=5308173&sort=asc&view=flat

Obicne i7 sa "samo" 4 jezgre ce izumrijeti, oduvace ih i 4c/8t osjetno jeftiniji Ryzeni, ali da treba vidjeti performanse.

6c/12t ce biti best buy po svemu sudeci.

Realno ili 4c/4t ili 6c/12t kupovati, sve izmedju nema smisla.

p.s. ne znam jel bilo 

https://videocardz.com/65913/how-fast-is-ryzen

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 0:39 (chaselol).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Intel pljuje i piša po toj regulativi vec 10g, covjece prodaje ti , pazi sad:(tako pise na wiki)

"Silicij je drugi najzastupljeniji element na Zemlji (25.7% zemljine mase, iza kisika), bla bla, za 20.000kn(bezveze bubam xeon 2695:), pa taj intel zemlji radi stetu treba ga zatvoriti koliko je silicija prodao u tih 10g, gdje je tu regulativa

9 godina
Stjepanj kaže...

...

"Silicij je drugi najzastupljeniji element na Zemlji (25.7% zemljine mase, iza kisika), bla bla, za 20.000kn...

znaći ne prodaju nam zrak ali skoro

16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Gledam da si složim MBO+CPU+RAM za 3000 kn. Čitam ako sam dobro skužio da u 3. mjesecu treba izlazi Ryzen. Kada bi trebao doči kod nas?

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
17 godina

na moj spomen o MBs MSI koji imaju Killer net chip. neki su rekli da imaju i da im taj chip problematican  i to u vidu drivera,

kasnije je jedan forumas dao link ovdje pa zelim  znati je li vam pomoglo  da li su vam svi problemi oko tog rijeseni?

--<--<--@
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 4:41 (Jebodiah).
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Kako je ansha rekao, samo dječurlija igra igre. Odrasli benchaju. 

Kao, PS4 košta 0,25 tisuća eura (, za formulaciju), PC moraš platit više da bi odradio igre kako spada, a ti... za što ono koristiš ipad pro?!? Za dokumente? Komad jabučarskog hw-a od soma eura za pizdarije koje odradiš na tabletu kojeg kupiš na kijosku. Zašto Tonči??! Zašto soma eura, kad možeš imat sve to na prestigio tabletu od 0.12 tisuće eura? why tonči why?

Na kraju krajeva. PC kod velikog broja forumaša ovdje nije instrument za gejmanje, već za... pa puno toga; slaganje, mijenjanje komponenata, benchanje ouyeah, dizajn, estetika, brzina, još brzine, hertzi, još više hertza, reze, puno reze... Da, sitnice, gluposti. No izvuku osmijeh. Takvom guštu, konzola može samo gledat poklonjena do poda ničice.

Kod većine forumaša ovdje, nije za gejmanje, nego za igranje hardverom, benchanje... pa da, istina, no ako govorimo o igranju i tržištu igrača, jednostavno nema logike. Konzole su daleko praktičnije i jeftinije najmanje 1/4. :))

Zašto iPad? Zato što iPad, za razliku od PC-a, mogu donijeti sa sobom na kauč, na stol, na balkon, u vrt, u zahod... i zato što ima 300 grama.

P.S. Zato što za razliku od PS4 u odnosu na PC, iPad i Shield su jedini upotrebljivi tableti. Sve ostalo je smeće. (Nexusi 7 i 9 su mrtvi).

chaselol kaže...

Obicne i7 sa "samo" 4 jezgre ce izumrijeti, oduvace ih i 4c/8t osjetno jeftiniji Ryzeni, ali da treba vidjeti performanse.

6c/12t ce biti best buy po svemu sudeci.

Realno ili 4c/4t ili 6c/12t kupovati, sve izmedju nema smisla. 

4 i 4/8 pored Ryzena nema smisla za isti segment, ali imat će za niži. Ako sve što AMD nudi bude istina, jednostavno će se pomaknuti cijela kategorija proizvoda. Ono što je dosad bio i5, morat će biti i7 i tako dalje. Cjenovno, Intelova ponuda mora ići na 50%.

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2017 9:10 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice