Bok ili Bog?

poruka: 77
|
čitano: 10.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Bok ili Bog?
picajzla0707 kaže...
tripw kaže... 

Koji je ono naziv za takvu argumentaciju? Aha, cirkularni argument.

Kao prvo nisam Zagrepčan... 

a koja je tvoja argumentacija, da kažeš čovjeku - što sliniš, to je proser i puca mi kurac

bravo, kultura i argumentacija na istom nivou - izvlačiš ih iz dupeta

ja recimo jesam zagrepčanin, moji su to bili generacijama unazad stotine godina, daleko prije predratnog i ovog i onih prije ratova, pa već 30 godina ne živim u njemu i uopće nemam problema s nezagrepčanima

gdje god sam živio, bez problema sam se uklopio jer bitno je biti čovjek, ne purger ili fetivi splićanin, zaratin ili koji već napuhanac bio, ali isto tako nikome nisam solio pamet o povijesti grada ili mjesta u koje sam došao i njima tumačio kako se što zove ili izgovara, najmanje uz takvu 'kulturu' kakvu ti pokazuješ

zato ćeš ti biti i ostati dotepenac gdje god bio

Moja argumentacija je da je to sa austrijskim pozdravom laž. Ne postoji literatura (prozna, lirska, znanstvena) koja će potvrditi da je takav pozdrav ikad postojao. Da je, valjda bi ga Krleža upotrebljavao na svakoj trećoj stranici. 

A lijepo od tebe što si se uklopio, ali zašto to meni pričaš? Ja nisam nigdje tvrdio da sam Zagrepčan, a ti si uveo štoriju o meni kao "pridošlici" koja, kako je ovaj ispod napisao "želi sjebati zagrebačku povijest". Kao, niste rasisti ali mrzite crnce, jel? Kul ste i urbani i volite sve što vole mladi, a pogotovo spotove koji prokazuju prave krivce za svo zlo u gradu, zemlji, svijetu, vjerojatno i šire, a mogu se prepoznati po bijelim čarapama.

Tako da kad netko omalovažava nešto što je meni drago, pogotovo kad to čini pomoću laži, a "Rvateki koji slinavo oponašaju i dotepenci koji poseljačuju mitteleuropsku metropolu" spada u tu kategoriju, možeš biti siguran da normalnog razgovora tu ne može biti. Bilo online, bilo u stvarnom životu. 

Zapravo je smiješno da napadaš mene koji brani Zagrepčane i njihov intelektualni integritet tvrdeći da nisu toliko zatucani da bi izmišljali nekakav nepostojeći pozdrav i zatim ga iskrivljavali. Ali laži koje guraju osobnu ideološku priču za neke su vjerojatno najslađa duhovna hrana, pa ono, dobar tek.

12 godina
O čem ti pričaš, pila naopako.
Dotepencom sam te nazvao na kraju, i to ne zato da se kao purger 'izdignem' iznad tebe, nego zato što se bez ikakvog argumenta bacaš u raspravu, govoriš ljudima da sline, da je nešto proser itd.
Mogao si odmah navesti taj argument s krležom, a ne bahato pljuvati, pa bi mogli normalno raspravljati. Ovako dobiješ natrag ono što si tražio i nemoj sad pizdit ko neka uvređena šiparica
12 godina
neaktivan
Thinker kaže...

Kod mog djeda u Zagorju je svojedobno pozdrav bio "Bogdaj" koji ima porijeklo u "Bog daj sreću/zdravlje" kada bi sreo nekog. 

Tu još uvijek ima ljudi koji pozdravljaju sa "Bogdaj". Susjed nas uredno tak pozdravlja kad se sretnemo, al tu je više taj pozdrav ko zezancija inače se pozdravlja sa "bok". Pozdrav "bog" sam čula tek prije nekoliko godina. Inače u ZG-u su me češće pozdravljali sa "moj naklon" i "ljubim ruke" nego sa "bog". Ovo "ljubim ruke" je obično dolazilo kao pozdrav od onih starih purgera. Od njih se moglo na upućenu ispriku(npr kad nekog slučajno trkneš) dobiti odgovor "bilo mi je zadovoljstvo". 

Anyway nepotrebna rasprava, ne postoji "ispravniji" oblik. Dobro da se ne raspravljate oko toga dal je rol, ror, rerna, rorna ili pećnica.  

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
16 godina
Rola
7 godina
...
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
17 godina
neutrino kaže...
 Nisam jednom u pekari gledao seljačinu izbosne gdje urla, galami, samo što ne razbija jer je netko naručio "burek od sira". U njegovoj pećini to ne postoji i automatski ne smije postojati ni u Zagrebu. Pomiri se s tim da nećeš biti Purger nikada, burek sa sirom je odavno u Zagrebu i neće nestati. Isto tako je "bok" pozdrav koji nema veze s hebenom religijom, niti će ikada imati.

...

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
O čem ti pričaš, pila naopako.
Dotepencom sam te nazvao na kraju, i to ne zato da se kao purger 'izdignem' iznad tebe, nego zato što se bez ikakvog argumenta bacaš u raspravu, govoriš ljudima da sline, da je nešto proser itd.
Mogao si odmah navesti taj argument s krležom, a ne bahato pljuvati, pa bi mogli normalno raspravljati. Ovako dobiješ natrag ono što si tražio i nemoj sad pizdit ko neka uvređena šiparica

Što?

11 godina

@HCMAA

Zašto širiš svetogrđe? Krist nije Hrvat, niti bi On stavljao dresove na sebe.

Ta, nije On nije htio krunu, a da bi sada stavljao dresove.

Panzerkampfwagen.dzg-C++-USA. :-)
8 godina
protjeran
PzKpfw kaže...

@HCMAA

Zašto širiš svetogrđe? Krist nije Hrvat, niti bi On stavljao dresove na sebe.

Ta, nije On nije htio krunu, a da bi sada stavljao dresove.

Zašto svetogrđe !

nisam vjernik, nisam religiozan ali pusti više ljude na miru s tvoim glupim, besmislenim dezavuisanjem (što bi rekli moji frendovi Srbi)...

bez veze si lik i bolje se odjavi s ovoga foruma...

mene ne nerviraš nego si glupo dosadan.. 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
9 godina
Bok ili Bog?

ma  samo Hrvati ! hebo Bog(a)

waaagh ;
6 godina
protjeran
Bok ili Bog?

"bitno" mi je da me iz nekog respekta prijatelj, poznanik pozdravi
kako i kojom rjecju bok, bog, dobar dan, pozdrav, ciao itd... tak me boli ona stvar,
cemu se uopce opterecivati time i voditi nebulozne rasprave.

12 godina
protjeran
Bok ili Bog?

Čekaju se partizani, gdje su? Kaj se ne kaže Za dom? a ne Bok/Bog?

xD

15 godina

ma sve dok se ne pozdravljate s:

pas mater

ili

majke ti ga spalim...

sve je OK

Ju je je? Je ju je!
8 godina
protjeran
Bok ili Bog?

Dovoljno je dignut prst, dlak il ruku, al ne previsoko

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
12 godina
protjeran
Stric_Jura kaže...

ma sve dok se ne pozdravljate s:

pas mater

ili

majke ti ga spalim...

sve je OK

Ma vraga.

Nema teme Što ne valja s društvom, nakuplja se bijes kod butthurt ljevičara, i nadobudnih desničara a nemaju ga gdje istipkati.

Žao mi teme kad se otvori pa opet navale.

Ova tema je krenula u tome smjeru, već sam se ponadao zabavnom štivu, a ono truba ...

7 godina
evo vam crveni pozdrav:
smrt fašizmu...sloboda narodu

moja verzija:
smrt fašizmu... sloboda pojedincu...jebeš narod
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
8 godina
protjeran
Bok ili Bog?

Cuj, kod nas je to bilo: smrt fasizmu - i tebi sinko

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice