Bill Gates: dobročinitelj,"humanitarac"? zaključana tema

poruka: 35
|
čitano: 8.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bill Gates: dobročinitelj,"humanitarac"?

Potaknut nedavnim člankom u jednim dnevnim novinama kako je pustio jato komaraca
u dvoranu da bi upozorio auditorij a i svijet na malariju (5 000 000 oboljelih)...da bi poplašio "bogatune" i pokrenuo
svijest o pomaganju .Pitam se da li je on iskren u svojim nakanama ili od love do krova ne zna što će,ili je to samo
olakšica za porez...eto vaše mišljenje?Ne želim sad raspravu o MS-u i slično nego samo da li je to iskreno od njega?
Link

Private
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 13:20 (Private).
18 godina
neaktivan

Ja mislim da je iskren, jer stvarno čovjek ima novaca i novaca, mislim da mu nekakva zarada ne predstavlja ništa. Cilj mu je sada davati drugima, znam da on i žena imaju nekakvu organizaciju koja pomaže i to je u redu.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
17 godina
neaktivan
RE: Bill Gates: dobročinitelj,"humanitarac"?
Joka kaže...

Ja mislim da je iskren, jer stvarno čovjek ima novaca i novaca, mislim da mu nekakva zarada ne predstavlja ništa. Cilj mu je sada davati drugima, znam da on i žena imaju nekakvu organizaciju koja pomaže i to je u redu.

slazem se.
lova koju donira u humanitarne svrhe neide njemu nego onima kojima treba.
bolje da ju daje siromasnima koji nemaju za kruh i ljekove nego drzavi.

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
16 godina
17 godina
odjavljen

Daje oko 65 milijardi $, ogroman novac. Da svaki bogati covjek nesto slicno napravi zivjeli bi u puno vecoj jednakosti.

S tim novcem Hrvatska ne bi bila 3 dana u minusu dok ga nebi pokrali ovi s Markovog trga.

http://isvijet.com.hr
17 godina
Re: Bill Gates: dobročinitelj,"humanitarac"?
Edge kaže...

Daje oko 65 milijardi $, ogroman novac. Da svaki bogati covjek nesto slicno napravi zivjeli bi u puno vecoj jednakosti.

S tim novcem Hrvatska ne bi bila 3 dana u minusu dok ga nebi pokrali ovi s Markovog trga.

pa i ne daje bas toliko, tolko ima a daje 95%. u svakom slucaju daje mnogo novaca za dobar cilj(ljecenje djecje paralize, zeli ju istrijebit), treba mu dat njegov dan u godini. po ovome on je najveci humanitarac u povjesti.

15 godina
neaktivan

pa iskreno ja mu baš i nevjerujem...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/69059-tisuce-beba-u-bih-umrlo-zbog-cjepiva-a-hrvatska-taji-da-ga-ispituje-na-vlastitoj-djeci.html

Priča naravno ima i drugu stranu prema kojoj dobrotvor Bill Gates cjepivom zapravo želi smanjiti broj stanovnika na zemlji. Nije, naime, tajna da se cjepiva dovode u vezu s ozbiljnim nuspojavama (živa primjerice može izazvati autizam) te da od svega najviše koristi ima farmaceutska industrija.

Gates je na TED konferenciji javno priznao da se cjepivo može iskoristiti kako bi se depopulacijom smanjila emisija CO2 i zaustavilo globalno zatopljenje

Pobrinite se da u ovim ledenim danima uzimate dovoljno vitamina C ! On se nalazi u namirnicama: Prasen-CE, Sarmi-CE, Kobasi-CE, Slanini-CE... Kao i u napicima: Piv-CE, vin-CE, razne rakiji-CE...
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 16:46 (whisper2311).
13 godina
protjeran

Hajd ti to obijasni nasim balkancima.Kad oni samo vjeruju u ono sto vide.

15 godina
neaktivan

jednog dana kad vi što pišete komentare o billu dobročinitelju budete imali svoju djecu pa dođe dan cijepljenja sjetite ove teme..inače bez obaveznog cijepljenja dijete ne možeš upisati u prvi razred,a večina bolesti za koju se djeca cijepe su nestale još prije 30 i više godina..što je u cijepivu..ne samo tom..cijepivo gripe..itd.. pfff... fala njemu na pomoći,,baš mu hvala

Pobrinite se da u ovim ledenim danima uzimate dovoljno vitamina C ! On se nalazi u namirnicama: Prasen-CE, Sarmi-CE, Kobasi-CE, Slanini-CE... Kao i u napicima: Piv-CE, vin-CE, razne rakiji-CE...
15 godina
neaktivan

A ti, recimo, vjerujes u sve sto ti kazu? Tko ce tu na kraju ispasti veca budala...

Sto se tice vijesti, nemam komentara...Jer vise ne vjerujem ni u sto...

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
14 godina
T-55 kaže...

Hajd ti to obijasni nasim balkancima.Kad oni samo vjeruju u ono sto vide.

I ti si došao, na bijelom konju, nas naučiti, običan puk što je istina a što laž. Jer si toliko samouvjeren da je gadljivo, skini si foliju sa glave i izađi vani, na svjež zrak...

Pravilno pisat neznaš a došao si propovijedati.

Ubi bene, ibi patria.
15 godina
neaktivan

sa tom lovom je mogao nahraniti i obuči cijelu afriku..

17 godina
Vi teoreticari zavjera ste najbolji. Jel vi uopce vjerujete vise u nesto dobro? Nije vam to dobro.
14 godina
neaktivan
Vidim da ste se uhvatili toga jel novac daruje "od srca" ili je nesto drugo u igri a ova donacija samo paravan. Ja mislim da je najvaznije da novac stigne u prave ruke, da ga dobiju oni kojima je potreban.
One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
13 godina
protjeran
Et_Tu_Brute? kaže...

I ti si došao, na bijelom konju, nas naučiti, običan puk što je istina a što laž. Jer si toliko samouvjeren da je gadljivo, skini si foliju sa glave i izađi vani, na svjež zrak...

A ti si vuk karadic ne?

Takve kao ti najvise volim,to su poslusne ovcice.Slusaju i vjeruju svemu sto im se kaze,glava im sluzi samo da namjeste frizuru,pa kad najebu onda joj jadni mi.Al staces prirodna selekcija je neumoljiva.

14 godina
neaktivan

podržavam ideju,al mislim da će sirotinja dobiti samo mrvice.izdvajaju mnoge holivudske zvijezde milijune kroz razne fondove,a ne vidimo nikakve pomake{#}

17 godina
T-55 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

A ti si vuk karadic ne?

Takve kao ti najvise volim,to su poslusne ovcice.Slusaju i vjeruju svemu sto im se kaze,glava im sluzi samo da namjeste frizuru,pa kad najebu onda joj jadni mi.Al staces prirodna selekcija je neumoljiva.

a ti si popio svu pamet svijeta jel? svi nesto kuju, neke planove da pobiju milijune ljudi, svi nesto potajno rade, ne postoji nista dobro na ovom svijetu, ne postoje dobre osobe, sve dobro je odavno mrtvo ili nikad nije postojalo, jesam otprilike pogodio kako tvoj mozak razmislja?

15 godina
neaktivan

svaka čast čovjeku, njegova namjera je dobra i iskrena

samo što će teo ko što uvijek biva završit u rukama bogataša, a sigurno ne kod 15-godišnjih afrikanaca sa 15 kg

nažalost...

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
14 godina
T-55 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

A ti si vuk karadic ne?

Ma da, iz jednog moga odgovora znaš bolje od mene o mom vlastitom životu,  Ne vjerujem svemu što mi se kaže, a pogotovo ne od lokalne forumske lude, koji nema što raditi u slobodno vrijeme pa "spašava" svijet sa svojim ispadima... Nađi se nešto korisnije, zurit u sunce ili slično...

Ubi bene, ibi patria.
17 godina
odjavljen
whisper2311 kaže...

pa iskreno ja mu baš i nevjerujem...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/69059-tisuce-beba-u-bih-umrlo-zbog-cjepiva-a-hrvatska-taji-da-ga-ispituje-na-vlastitoj-djeci.html

Priča naravno ima i drugu stranu prema kojoj dobrotvor Bill Gates cjepivom zapravo želi smanjiti broj stanovnika na zemlji. Nije, naime, tajna da se cjepiva dovode u vezu s ozbiljnim nuspojavama (živa primjerice može izazvati autizam) te da od svega najviše koristi ima farmaceutska industrija.

Gates je na TED konferenciji javno priznao da se cjepivo može iskoristiti kako bi se depopulacijom smanjila emisija CO2 i zaustavilo globalno zatopljenje

{#}

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
17 godina
T-55 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

A ti si vuk karadic ne?

Koga briga koga ti "najviše voliš" , kad ti odlučiš, jednog dana kada budeš nešto zaradio i uštedio, 95% toga pokloniti nekoj t ojoj humanitarnoj ideji, javi se ovdje i moraliziraj. Prvo, neide sav novac na cjepivo protiv paralize. Paraliza je odabrana kao prvi cilj jer ju se može kompletno i trajno iskorijeniti. Kao drugo, oni vrlo pažljivo procjenjuju kako uložiti sredstva, da ih daju ovakvima kao forumski mudraci ili naša vlada, sutra bi bili zbog njih u ratu i ponovno u dugovima. Pogledajte na njegovu zakladu, udaljena je jedan klik. Osnovna se sredstva daju za školovanje djece trećeg svijeta. Da, školovana djeca manje rađaju od nepismenih, ako je to taj pakleni plan za smanjenje ljudske populacije, a neka je. I na kraju, da je to mutan plan da se dobiju porezne olakšice, onda se ne daje 95% imetka. Inače bi sve vrvjelo takvim dobrotvorima. A zasad su tu koliko znam samo warren buffet, i vlasnik dm-a, Götz Werner.
16 godina
neaktivan

Ja ću pričekati ipak djela, a ne ove "puste" riječi. Tek tad ću ga smatrati dobrotvorom.

Sjetite se samo 12 mjesec prošle nam godine kada je gospodin Filipović poklonio tvrtku vrijednu milijune svojim radnicima, da bi mjesec dana kasnije saznali da ju je prodao i otišo sa parama.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 20:38 (Bernard Huky Hux).
13 godina
protjeran
mar123 kaže...

a ti si popio svu pamet svijeta jel? svi nesto kuju, neke planove da pobiju milijune ljudi, svi nesto potajno rade, ne postoji nista dobro na ovom svijetu, ne postoje dobre osobe, sve dobro je odavno mrtvo ili nikad nije postojalo, jesam otprilike pogodio kako tvoj mozak razmislja?

Ovo boldano si 100% pogodio i to je realnost.S tobom se slazem u potpunosti.

Et_Tu_Brute? kaže...

Ma da, iz jednog moga odgovora znaš bolje od mene o mom vlastitom životu,  Ne vjerujem svemu što mi se kaže, a pogotovo ne od lokalne forumske lude, koji nema što raditi u slobodno vrijeme pa "spašava" svijet sa svojim ispadima... Nađi se nešto korisnije, zurit u sunce ili slično...

Upravo te kako ti nazivas "lude" su i pokretaci cijelog ovog sustava na zemlji.Zamisli kako su se samo smijali npr tesli kada je spomenuo bezicni prijenos struje.Tada je on bio "luda" a ovi ostali su bili "pametni", a vidi ko se na kraju zajebo.Od mase ovcica nikakvog napredka nikad nije bilo.Tako da bi ti bilo bolje da otvoris prvenstveno mozak pa tek onda oci i shvatis da ne zivis u bajci.

17 godina
Daj ne petljaj teslu sa ovom vijesti. Kakvi su ti to bezvezni argumenti. Ruga se drugima da slušaju kao ovce a radi identično, vjerujući Svakoj youtube na rubu znanosti koju spazi nanetu. No što očekivati od osobe kojoj je avatar dakle identifikacija pušketina koju sam teglio u Dva rata, a nick ime tenka koji je bio nerado viđeno vozilo na trpinjskoj cesti :/
16 godina

A što je najgore, ove bisere koji se ne žele cijepiti djelomično štiti "Herd immunity" pa prirodna selekcija ne može odraditi svoje...

Tko visoko leti, štedi gorivo.
14 godina

Upravo te kako ti nazivas "lude" su i pokretaci cijelog ovog sustava na zemlji.Zamisli kako su se samo smijali npr tesli kada je spomenuo bezicni prijenos struje.Tada je on bio "luda" a ovi ostali su bili "pametni", a vidi ko se na kraju zajebo.Od mase ovcica nikakvog napredka nikad nije bilo.Tako da bi ti bilo bolje da otvoris prvenstveno mozak pa tek onda oci i shvatis da ne zivis u bajci.

Molim te, nemoj reci da sebe uspoređuješ sa jednim od najvećih umova Ikada! Pa mislim zar si toliki {#}{#}...

Što si ti to napravio pa da si bolji od nas "jadnika"? Što si ti ponudio ovom svijetu, pa da govoriš drugima što će raditi sa svojim životom... Malo sam fulao, ne dolaziš ti na bijelom konju, ti si taj konj...{#}

Ubi bene, ibi patria.
17 godina
Nisu sva cjepiva ista, a i bolesti od kojih štite su suštinski vrlo različite. To je generaliziranje uobičajeno u lijenčina i ponavljača razreda kojima je PRekomplicirano nešto doista i naučiti o vakcinama i načinima djelovanja prema Mogućnosti pojedine zaraze, pa samo sve potrpaju u isti koš, dodaju par mitova, Pamfleta, dezinformacija i začine greškama prepisanim sa krivih izvora zbog neznanja. Nije sve ni crno, ni bijelo. No imam pametnijeg posla od nadmetanja na internetu, Slijedi termin u teretani, a vi mudrujte dalje što učiniti s tuđim novcem.
15 godina
neaktivan

@T-55 Sve što imam reći, Cool story bro...

17 godina
overhaul kaže...
Nisu sva cjepiva ista, a i bolesti od kojih štite su suštinski vrlo različite. To je generaliziranje uobičajeno u lijenčina i ponavljača razreda kojima je PRekomplicirano nešto doista i naučiti o vakcinama i načinima djelovanja prema Mogućnosti pojedine zaraze, pa samo sve potrpaju u isti koš, dodaju par mitova, Pamfleta, dezinformacija i začine greškama prepisanim sa krivih izvora zbog neznanja. Nije sve ni crno, ni bijelo. No imam pametnijeg posla od nadmetanja na internetu, Slijedi termin u teretani, a vi mudrujte dalje što učiniti s tuđim novcem.

Ima dost cjepiva ili lijekova koju su potrebni,Nevinašce tu je poanta no ima još više preparata i ljekova koji su marketinško smeče tu je glavni problem.Recimo Paracetamol kojeg ljudi masovno gutaju, ko bombone kad zakašljaju ili ih gripa ulovi no korist od njih je nikakva a nuspojave svakakve.Nevinašce

S druhe strane priroda daje, no malo ko sluša i konzumira recimo fantastični Češnjak hebiga ko njega šljivi. On smrdi a tolko je koristan i dobar, kad se jede sirov to je najbitnije no opet on smrdi jel i ak mirišiš na njega odma si seljak i mulec.Sunce mu žarko pa Češnjak je tolko koristan, ak se redovito konzumira no mnogi to nit ne znaju kad ih gripa i prehlada ulovi eto Paracetamoll tabletice i slični kvazi preparati a fantastični Češnjak je za smrdljive seljačine.Ovo je samo jedan odavno poznat primjer, šta priroda nudi ima tih prirodnih stvari dosta normalno ko če sad nabrajat.{#} 

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
protjeran

Eto ti ga na.Pa ti razgovaraj s njima ko covjek.Poremecaj koji se naziva Bugovitis se ocituje na sljedeci nacin:Prvo te ocjenjuje prema avataru i nicku te zakljucuje jesil ustasa,cetnik ili partizan,nakon toga se hvali da je njegov piso veci od tvog,a kada to ne uspije onda kaze da je "bio" u ratu (makar ko beba) mada ga niko nije pito za to.Nikad nije cuo za usporedbu nego sve shvaca direktno (zbog nedostatka argumenata) pa onda krece u ofanzivu.Kada stigne do te razine za svaku narednu tvoju rijec koju kazes trazi porkice u obliku "linka" kao valjanog dokaza.Nakon toga kada vise ne moze zastiti svoju glupost i kada je stjeran uza zid pode da vrijeda potiho,dok na kraju prijede u direkti konflikt bez imalo srama.Nakon toga uleti nadrkani admin kojem cura nije dala jer je boli glava pa ti onda spuca kartoncic bez razloga.

To vam je pocetak i kraj svake rasprave na bugu.

Ponekad zavidim don kihotu,lakse se boriti sa vjetrenjacama,nego u danasnje vrijeme sa  Bugovitisom koji je neizljeciv.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice