Pa naravno da možeš. Air fryer je najobičnija smanjena ventilatorska pećnica. Sve ovo o čemu se priča da se može napraviti u fryeru se može na identičan način napraviti i u pećnici sa ventilatorom. Upališ oba grijača i ventilator, nafrljiš na 200°C i deri. Pohano, krumpir, riba, muffini, povrće, sve se može napraviti bez ulja ili samo kistom premazano uljem. Apsolutno sve. Air fryer je prednost jedino samcima kojima treba mala količina hrane ili ljudima koji nemaju mjesta u stanu za veliku pećnicu. Ko ima ventilatorsku pećnicu ne trebaju mu ni air fryer ni dehidrator.
Slažem se da se sve može napraviti kao u pećnici, ali:
- zagrije brže nego pećnica, pola minute naspram 15-20 minuta da postigne ispravnu temperaturu
- manje struje potroši
- sama se isključi
- manja šansa da se opečeš nego kod pečnice
- hrana se duplo brže pripremi. Smrznuti pomfri 17 minuta Air Fryer, pečnica, oko 50 minuta, sa zagrijavanjem
- puno se lakše i brže očisti
- cijena
- praktičnost
- ušteda vremena