Trio boot problem

poruka: 5
|
čitano: 1.488
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Trio boot problem

čitam vas več dugo, i sve šta mi treba nađem u forumima... ali sad riješenja za moj problem nema...

please help

imam xp i ubuntu u dual bootu, htio sam trio boot pa satavio mint ali u čemu je problem: pri butanju imam ponuđeno između windowsa i minta a ubuntu-a više nigdje, prije minta imao sam ubuntu i xp...

dakle, instalacijom minta nestao je ubuntu iz boota. tražim po netu i kao nešta trba dodati u mint ( u neki boot.list ) upisati nešta da se prikaže i ubuntu kod paljenaj kompa ali neznam kako to napraviti..

mi može tko pomoči ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trio boot problem

netko ?

0 0 hvala 0
17 godina
Trio boot problem

Pokusaj to uredit preko Easy BCD-a, mislim da je freeware.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Trio boot problem

triple boot si valjda mislio...

kad staviš grub2, grub1 bi trebao ostati unutar grub2, ako to u tvom slučaju nije vjerojatno ti je mint release stariji od ubuntu release... kak si podjelio particije ?  /  treba biti posebna, dok  /home i swap mogu biti zajednički

probaj otvoriti grub/boot/menu.lst unutar minta, pa na dno dodati:

title Linux Ubuntu
root (hdX,Y)     X -disk, y -particija
chainloader +1   ili grubloader

nakon toga bi trebao bootati u ubuntu ali možda više neče u mint, pa unutar ubuntu napraviš istu stvar ( doadaš tilte Linux mint... )

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Trio boot problem

hvala, sad radi...

kao kaj si rekao, instaliaro sam stariji release na noviji. bio je mint 6 i ubuntu 9.04, sad sam skinul mint 8 koji je noviji od ubuntu 9.04 i radi grub kako treba..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice