Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 529.250
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Mac OS na PC-u?

pa jel javi kakav error?

kako misliš sruši?

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
16 godina
neaktivan

rjesio sam, trebalo je seatbelt kext instalirat,sad sve radi ,nakon 2-3 mjeseca isprobavanja, jedino tastatura me malo muci ali se snalazim

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs
17 godina

Lako za tipkovnicu, imaš Ukelele programčić za napravit novi keyboard layout, samo namjestiš svaku tipku kako tebi odgovara:

http://scripts.sil.org/cms/scripts/page.php?site_id=nrsi&id=ukelele

17 godina
neaktivan
nemesis kaže...

USPIO SAM!!!! zakvaljujem svima sto su pomogli, našao sam stranicu koja se zove osx86 driver databased i sredio sve drivere. E sad sam jedan problem, mac mi neprihvača cd,dvd,usb... kad je komp upaljen nemogu ocitat nista, moram gasit komp i onda stavic cd ili usb da ga prihvati

varg kaže...

uspio sam

nvidia 8400 gs radi, ali radi kad sam stavio u dvi utor , dvi - vga adapter, a na drugi vga kabel za monitor na kojem gledam, sa nvdarwin imam i onaj quartz extreme..

nego drugi problem, pokusao sam instalirat skype i operu, i svaki put mi se srusi komp, u cemu je problem?

Imam osjećaj da oni koji traže pomoć ne čitaju predhodne postove.

@nemesis

problem je vjerojatno u karnelu koji si odabrao.

negdje u prijašnjim postovima napisao sam da sa nekim karelima nešto ne radi (mislim da sam spomenuo firewire), a imao sam isti problem sa usb-om koji sam riješio drugim karnelom

pokušaj riješiti fixom ili modificiraj kext ili ponovna instalacija sa drugim karnelom

@ varg

Isto kao i gore u prijašnjim postovima ako se dobro sjećam napisao sam to sa vga-dvi adapterom i mislim da baš kao odgovor na tvoj post.

Ovo sa panikom vidim da si riješio, a to se inače može i rješavati sa disk utility tako da dmg konvertiraš u cdr

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
17 godina
Mac OS na PC-u?

Listajuci polako svih 8 stranica primjetio sam da se uglavnom spominje instalacija OSX-a, preko hackiranih/moddanih distribucija.

I ja sam prije eksperimentirao i koristio razno-razne distribucije al uvijek je iskrsnuo nekakav problem pa sam izgubio zivce i odustao nakon nekog vremena.

Ja sam jedna od onih osoba koje vole ici precicom, doci do odredenog cilja na brzi nacin. Smijeh

To sam ucinio i po pitanju OSX-a na PC-u.

Naime, neznam koliko vas je upoznato sa tim, al od prosle godine je izisla na trziste jedna mala stvarcica pod imenom EFiX.

http://efi-x.com/

S pomocu te stvarcice koja se spaja na interni USB port na maticnoj ploci, mozete instalirati legalnu/piratsku RETAIL (znaci ne hackiranu/moddanu) verziju Leoparda na PC kao da instaliravate Windows ili jednu od distribucija Linuxa.

Fora je u tome da EFiX u sebi sadrzi EFI instrukcije i sve potrebne OSX drivere tako da Lepard "misli" da se nalazi na jednom od standardnih Mac racunala.

Prednosti EFiX-a su te da mozete vrsiti normalni update kao i na svakom Mac racunalu (znaci nema cekanja na patchirani update), nema zezanja sa driverima, kextovima, i ostalih muka.

Jednostavno PC vam se "transformira" u Mac, i to 99%.

Mana(e) EFiX-a su da se morate pridrzavati tocno odredjenog popisa hardvera, inace u suprotnom njegovi tvorci (Art Studios) ne garantiraju da ce sve raditi kako spada.

Popis hardvera koji je kompatibilan sa EFiX-om:

http://efi-x.com/index.php?option=com_content&view=article&id=112&language=English

Ostale mane bi bile (po)velika cijena EFiX-a, ja sam svoj platio oko 120€ sa dostavom (mislim da je sada nesto skuplji) i nedobavljivost u HR, pa sam ga narucio izvana.

Koristim ga vec pola godine i mogu reci samo rijeci hvale o doticnom uredjaju. Update-ovi normalni, instalacija razno-raznih Mac aplikacija bez problema, stabilnost u radu, jednostavno - Mac. Namigiva

Takodjer tvorci EFiX-a ga nazivaju i prvim BPU (Boot Processing Unit), sto znaci mozete simultano instalirati vise operativnih sistema pored samog OSX-a - Windows, Linux, you name it...

U tom slucaju, tokom bootanja vam se pojavi EFiX-ov boot meni, i mozete jednostavno odabrati OS u kojem zelite raditi. Simple as that. Osmijeh Pogledajte prilozenu sliku, pa ce vam sve biti jasno.

Sto jos da kazem? Po mome osobnom misljenju ovo je najlaksa i najbezbolnija solucija posjedovanja OSX-a na obicnom PC racunalu. Jest da je uredjaj cijenom u rangu jedne postene graficke, al vjerujte mi isplati se.

Ako itko ima kakvih pitanja u svezi EFiX-a, neka slobodno pita.

EFiX Boot EFiX Boot
OSX Screen OSX Screen
EFiX Device EFiX Device
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 21:58 (Chris).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

imam kalyway 10.5.2. i sve radi osim sto jedan dvd snima na komp preko 40 min. dok mi na xp,visti snima 4-6 min! u čemu je problem, da li može netko pomoći?!

0 0 hvala 0
17 godina
Chris kaže...

Listajuci polako svih 8 stranica primjetio sam da se uglavnom spominje instalacija OSX-a, preko hackiranih/moddanih distribucija.

I ja sam prije eksperimentirao i koristio razno-razne distribucije al uvijek je iskrsnuo nekakav problem pa sam izgubio zivce i odustao nakon nekog vremena.

Ja sam jedna od onih osoba koje vole ici precicom, doci do odredenog cilja na brzi nacin. Smijeh

To sam ucinio i po pitanju OSX-a na PC-u.

Naime, neznam koliko vas je upoznato sa tim, al od prosle godine je izisla na trziste jedna mala stvarcica pod imenom EFiX.

http://efi-x.com/

S pomocu te stvarcice koja se spaja na interni USB port na maticnoj ploci, mozete instalirati legalnu/piratsku RETAIL (znaci ne hackiranu/moddanu) verziju Leoparda na PC kao da instaliravate Windows ili jednu od distribucija Linuxa.

Fora je u tome da EFiX u sebi sadrzi EFI instrukcije i sve potrebne OSX drivere tako da Lepard "misli" da se nalazi na jednom od standardnih Mac racunala.

Prednosti EFiX-a su te da mozete vrsiti normalni update kao i na svakom Mac racunalu (znaci nema cekanja na patchirani update), nema zezanja sa driverima, kextovima, i ostalih muka.

Jednostavno PC vam se "transformira" u Mac, i to 99%.

Mana(e) EFiX-a su da se morate pridrzavati tocno odredjenog popisa hardvera, inace u suprotnom njegovi tvorci (Art Studios) ne garantiraju da ce sve raditi kako spada.

Popis hardvera koji je kompatibilan sa EFiX-om:

http://efi-x.com/index.php?option=com_content&view=article&id=112&language=English

Ostale mane bi bile (po)velika cijena EFiX-a, ja sam svoj platio oko 120€ sa dostavom (mislim da je sada nesto skuplji) i nedobavljivost u HR, pa sam ga narucio izvana.

Koristim ga vec pola godine i mogu reci samo rijeci hvale o doticnom uredjaju. Update-ovi normalni, instalacija razno-raznih Mac aplikacija bez problema, stabilnost u radu, jednostavno - Mac. Namigiva

Takodjer tvorci EFiX-a ga nazivaju i prvim BPU (Boot Processing Unit), sto znaci mozete simultano instalirati vise operativnih sistema pored samog OSX-a - Windows, Linux, you name it...

U tom slucaju, tokom bootanja vam se pojavi EFiX-ov boot meni, i mozete jednostavno odabrati OS u kojem zelite raditi. Simple as that. Osmijeh Pogledajte prilozenu sliku, pa ce vam sve biti jasno.

Sto jos da kazem? Po mome osobnom misljenju ovo je najlaksa i najbezbolnija solucija posjedovanja OSX-a na obicnom PC racunalu. Jest da je uredjaj cijenom u rangu jedne postene graficke, al vjerujte mi isplati se.

Ako itko ima kakvih pitanja u svezi EFiX-a, neka slobodno pita.

ti si platio, ja sam besplatno i dobili smo potpuno isto

vršim update od apple bez problema, imam dual boot XP i Leopard, kod prijatelja sredio triple boot (Xp, 7, Leopard), igram igre i iskorištavam snagu hardware do krajnih granica, razvijam aplikacije za OS X i pokrećem virtualizaciju onih istih windowsa (koje imam u dual bootu) iz OS X-a

čudno ti je?

nema ti što biti, svi koji imaju problema to su obično korisnici AMD procesora, oni s Intelovim mogu instalirati originalni Vanilla kernel, a to znači pravi Mac OS X kako ti voliš kazati

a kako vidim ni ovi EFiX ne omogućava instalaciju za AMD...

što je najluđe, ovi mi ne izgledaju nimalo legalni, a javno naplačuju svoje ilegalne usluge

i još uvijek nemaš legalan OS X, jer njega nisi platio

EDIT:

daj ovo nije normalno

baš sam malo gledao hardware compatibility list i ono stvarno smiješno

ponuđene komponente su samo one idealne

bacite oko a ATI kartice: samo HD 2600 XT i HD 3870 loooooooool

a čak i macovi dolaze s HD 48 serijom :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 16:09 (ivoleko).
17 godina
Mac OS na PC-u?

@ ivoleko

Kao sto si sam rekao, ti si svoju OSX masinu sklepao na taj nacin, a ja sam na svoj nacin.

A sto se tice EFiX-ove legalnosti, netrebas se brinuti, jer oni nisu poput onih firmi koje sklepavaju custom masine i na njih "pucaju" moddane instalacije OSX-a (Psystar).

Proizvodjac EFiX-a se ostro protivi da se on prodaje skupa sa vec nekim sklepanim masinama, a jos nisam nasao na internetu (od kad su izasli na trziste sa svojom solucijom) da se je Apple okomio na njih ili ih tuzio, jer EFiX ne nude kao iskljucivo nesto sto ce pokretati OSX vec kao BPU (Boot Processing Unit).

Lista kompatibilnog hardvera im je zasad ogranicena, ali uskoro ce biti i podrska za AMD procesore i 48xx seriju grafulja...

I da, nemam legalni OSX, ali posto za mjesec i pol izlazi Snow Leo, strpit cu se do onda i kupiti ga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

jel može barem netko izraziti mišljenje o  mome problemu?! 

0 0 hvala 0
17 godina
Mac OS na PC-u?

@Chris

samo sam htio reći da trenutno nisu ni po čemu posebni osim što pružaju taj plug&play efekt da sve dođe u funkciju brže nego bi došlo

ali s obzirom na hardware koji je podržan za sada, problema nebi trebali biti niti s instaliranjem jednog iPC-a

i mene zanima prvog to za AMD procesore, jer tu je uvijek sve klimavo, može radit ali i ne mora, a čisto sumnjam da će prodavat svoj proizvod ako nije 100% testiran

@nemesis

mogao bi lijepo reći s kojim ti to alatom pržiš jer mi nije jasno, možda je po default brzina manja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma sve sam cd-e, dvd-e pržio u neru 6x brzina, ali nije da su camo cd i dvd-i spori nego i kad snimam sa usb-a i s mape u mapu!

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

evo sad sam točno isprobao sto mi je sve usporeno: kada snimam s cd-a u komp, sa kompa na cd i sa komp na usb mi je sve SPORO, brzina je oko 2mb!!! Kad snimam sa usb na komp ili sa mape u mapu sve je super! POMOĆ!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
ivoleko kaže...

@Chris

samo sam htio reći da trenutno nisu ni po čemu posebni osim što pružaju taj plug&play efekt da sve dođe u funkciju brže nego bi došlo

ali s obzirom na hardware koji je podržan za sada, problema nebi trebali biti niti s instaliranjem jednog iPC-a

i mene zanima prvog to za AMD procesore, jer tu je uvijek sve klimavo, može radit ali i ne mora, a čisto sumnjam da će prodavat svoj proizvod ako nije 100% testiran

Pa da u tome i jest poanta EFiX-a. Plug n Play. Jer ima dosta ljudi kojima se neda zezati sa raznim moddanim distribucijama OSX-a, za njih je on i namijenjen.

E tu si u pravu, oni nebi niti prodavali EFiX da nisu 100% sigurni u njegovu kompatibilnost sa komponentama koje su navedene na njihovoj stranici.

17 godina
nemesis kaže...

evo sad sam točno isprobao sto mi je sve usporeno: kada snimam s cd-a u komp, sa kompa na cd i sa komp na usb mi je sve SPORO, brzina je oko 2mb!!! Kad snimam sa usb na komp ili sa mape u mapu sve je super! POMOĆ!!!!!!!!!

ček rekao si da si pržio u Neru? pa nema Nero na macu? ne kužim

moram priznat da je to stvarno čudno, mogao bi shvatiti USB da recimo driveri za USB 2.0 ne odgovaraju, ali za optički pogon ne mogu razumiti, a izgleda da je to sve povezano

da slučajno ne koristiš eksterni CD/DVD uređaj kojeg spajaš preko USB-a?

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

ne, ne koristim! evo prije dva dana sam kupio novi dvd rw optički pogon (pioneer), jer mi je stari LG krepao a na tom LG-u mi je isto tako sve bilo sporo. promijenio sam sve kernele i opet isto. i jam iznenađen s tim, neznam sto da više radim..!? (danas sam pržio dvd na mac-u i trebalo mi je 1h20min.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo, sto se tice ovog sporog snimanja, presnimavanja! poslao sam poruku nekom korisniku i puno mi je pomogao, rekao mi je u lemu je problem. problem je u chipsetu, ovo je moja matična:Gigabyte s-series motherboard GA-MA69VM-S2, rekao da ću teško naći driver za to! napisao mi je ovo: kao što sam mislio - imaš problem. nema drivera za ati chipset. pogledaj još po bugovom forumu, možda ima neko sa sličnim problemom... tebi treba driver za IDE/SATA kontroler..... ako može ko pomoći!!!! hvala!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

POMOĆ!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

imam mac os x leopad pa me zanima dal ce radit na ovoj konf: GIGABYTE GA-946GM-S2, 2GB DDR2, Intel Pentium Dual Core e2180 @2,0 Ghz, ATI Radeon HD4670 GDDR4

EDIT:

zanima me da li mogu ikako mac os x razdvojit na dva dvd-a od 4.7 gb, a ne na dvd-dl

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 10:28 (Fiksy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

prvo vidi koji chipset imaš, zatim na wikepediji ili na insanebyte (npr.) forumu vidi koji je mac os za tvoj chipset. ja imam slabiju konfiguraciju od tebe pa sam uspio instalirat na HP laptopu.

17 godina
Fiksy kaže...

imam mac os x leopad pa me zanima dal ce radit na ovoj konf: GIGABYTE GA-946GM-S2, 2GB DDR2, Intel Pentium Dual Core e2180 @2,0 Ghz, ATI Radeon HD4670 GDDR4

EDIT:

zanima me da li mogu ikako mac os x razdvojit na dva dvd-a od 4.7 gb, a ne na dvd-dl

prvo da ti kažem kako je Mac OS X Leopard na običnom 4.7 GB DVD-u, ako si slučajno naletio na onog za DLDVD moraš znati da je to Live verzija koja omogučava da pokreneš Mac OS X Leopard direktno s DLDVD-a bez instalacije

drugo da te odmah obeshrabrim, a to je da će teško ići na tvoju konfiguraciju gdje je glavni (i jedini koliko vidim) problem ATI HD 4670

ta grafička još nije podržana, tek smo dobili drivere za HD 48xx seriju, a koliko znam HD 46xx nije

a to znači da kad instaliraš mac da se nečeš moći maknuti iz 640x480 ili neke slične rezolucije

a ako i uspiješ nekako pomoću natit drivera iskombinirat da ti je podrži, na igre zaboravi...

dakle radije pričekaj HD 4670 drivere! ;)

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo, sto se tice ovog sporog snimanja, presnimavanja! poslao sam poruku nekom korisniku i puno mi je pomogao, rekao mi je u lemu je problem. problem je u chipsetu, ovo je moja matična:Gigabyte s-series motherboard GA-MA69VM-S2, rekao da ću teško naći driver za to! napisao mi je ovo: kao što sam mislio - imaš problem. nema drivera za ati chipset. pogledaj još po bugovom forumu, možda ima neko sa sličnim problemom... tebi treba driver za IDE/SATA kontroler..... ako može ko pomoći!!!! hvala!!

0 0 hvala 0
16 godina
Mac OS na PC-u?

ljudi...mozete li meni pomoc??? dali bi mac os radio na mojoj konfi (pogledaj moj pc pod master compom!)  tnx... Namigiva

01010100 01001001 01001111

0 0 hvala 0
17 godina
Tionio kaže...

ljudi...mozete li meni pomoc??? dali bi mac os radio na mojoj konfi (pogledaj moj pc pod master compom!)  tnx... Namigiva

Na ovakvoj konfiguraciji sve bi trebalo radit glatko. Matične imamo slične, a i inače su Gigabyte-ove s Intelovim chipsetima jako dobro podržane tako da ne vidim problema. Za grafičku karticu (baš ovu tvoju Asusovu)imaš upute za instalirat drivere:

"

Download Universal Installer, run it, check install video driver and choose GeForce 7300GT 256RAM. Click install and restart.

"

s obzirom da imaš Intel SSE3 procesor instalirat ćeš originalni Vanilla kernel pa će ti i update raditi

16 godina
ivoleko kaže...
Tionio kaže...

Na ovakvoj konfiguraciji sve bi trebalo radit glatko. Matične imamo slične, a i inače su Gigabyte-ove s Intelovim chipsetima jako dobro podržane tako da ne vidim problema. Za grafičku karticu (baš ovu tvoju Asusovu)imaš upute za instalirat drivere:

"

Download Universal Installer, run it, check install video driver and choose GeForce 7300GT 256RAM. Click install and restart.

"

s obzirom da imaš Intel SSE3 procesor instalirat ćeš originalni Vanilla kernel pa će ti i update raditi

nikad nisam niti radio na mac, tako da sam totalni stranac i nista neznam,pa ako mi mozete ukratko objasniti sta je to Vanilla kernel??hvala puno!

01010100 01001001 01001111
17 godina

kernel je: http://bs.wikipedia.org/wiki/Kernel

dakle jezgra svakog operativnog sustava

Vanilla kernel je originalni kernel koji se nalazi u Mac OS X operativnom sustavu. Međutim takav kernel je napisan samo za Intel SSE3 procesore (koje koriste macovi), pa kako bi ljudi mogli instalirat i na Intel SSE2 procesorima te na AMD-ovim nastalo je nekoliko modificiranih kernela kao što je netkas, Voodoo itd.

uglavnom kad imaš originalni Vanilla kernel, onda bez straha da će se nešto pokvariti, možeš koristiti Apple update 

17 godina
neaktivan
Ja imam: Q6600, GA-X38-DQ6, nVidia GTX280 - kako bi to radilo?
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina

@naxeem, na OSx86 je većina potrebnih stvari (informacija), vjerojatno uz pomoć toolsa za VGA, samo za probu kreni s čistim diskom bez raida... đest in kejs.

-na pitanje kako bi to radilo, dobro (vanilla, 10.5.7), skoro kao i na windowsima/linuxu jedino što grafa nema ''upotrebnu vrijednost'' pod OSXom, a samo xeon te dijeli do HackMackProa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
naxeem kaže...
Ja imam: Q6600, GA-X38-DQ6, nVidia GTX280 - kako bi to radilo?

inače za grafičku imaš tu: http://netkas.org/?p=105

ali za potpuno iskorištavanje performansi radije pričekaj snow leopard

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Jel' moguće naći driver za matičnu GIGABYTE GA-MA69VM-S2 (chipset ata/ide controler)?!

0 0 hvala 0
17 godina

probaj s Jmicron ATA driverima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice