Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 528.892
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ok, jedva čekam. Samo da još pitam. Taj chain0, ništa to ne modificiram? Jednostavno ga stavim u c:\ i gotovo? Ili trebam još neki folder (C:\chain0\)?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Mac OS na PC-u?

ništa dirat i nikakav folder radit,

samo stavit baš u C: jer tu se nalazi i boot.ini

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 16:30 (ivoleko).
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo, pripremio sam backup svi podataka, sve je spremno za formatiranje, instalaciju XPa, pa onda OSXa. No, prije nego što sam počeo sam si mislio da bi bilo dobro ako barem probam bootati DVD. Krene, pritisnem bilo koji gumb, on kao krene i restartira se. Znači krene ko da sam ga tek upalio. Gledao sam što mi točno kaže kad počne bootati DVD, i vidim da sa F8 imam advanced opcije. Upišem -v, krene, i restartira se kad napiše ovo:

http://www.imagesforme.com/show.php/562482_slika.png

Radi se o iPC distri. WTF?? Što se događa?

0 0 hvala 0
17 godina

ne mogu vjerovati svojim očima što čitam

poruka završava: Starting Darwin

to nije nikakav error, to tako treba biti, a očito da se tu pojavi problem, samo meni nije jasno zašto bi došlo do problema

znam da se dešava ljudima nakon instalacije Leoparda, ali ovo još nisam čuo

mogu ti jedino preporučiti da pokušaš apsolutno ištekati sve iz računala što ti ne treba, (ostale diskove, DVD čitače, USB, firewire i ethernet uređaje...) pa da onda probaš.

pada mi na pamet sad pred kraju, jel imaš možda ti 64-bitni OS trenutno instaliran???

jer u BIOS-u postoji postavka (sad sam zaboravio kako se zove) kojoj se može izabrati na koji način OS radi (x86 ili x64), ako si instalira 64-bitni OS to je automatski postavljeno na x64, a sad moguće smeta Leopardu

EDIT: pročačkao po BIOS-u i našao stavku

nalazi se u power management sekciji a zove se HPET (high precision event timer). Može biti isključen ili uključen i ako je uključen onda je postavljen ili na 32 bit ili na 64 bit. Uglavnom trebalo bi ga ISKLJUČITI jer to je tehnologija koja radi samo na Windows Vista i Windows 7.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 11:43 (ivoleko).
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

E pa imao sam Windows 7 :D

Sad sam instalirao XP, a DVD sam uspio bootati sa "-v cpus=1". Onda je krenuo onaj screen za izbor jezika, ja odabrao jezik, vidio dali radi Disk Utility (radi), pa sam onda ugasio (jer je bilo kasno).

Samo me zanima, ako ja stavim to "cpus=1", dali to znači da će on samo jednu jezgru procesora koristiti?

Trenutno imam 32bit sustav (imao i imam).

0 0 hvala 0
17 godina

znaci s -v cpus=1 radi, a bez njega nece :S

čudno

mislim da svejedno koristi dvije jezgre samo vidi kao jednu, uglavnom pokreni ti tako instalaciju, a kad sve obavis onda ga probaj bootat normalno

isto bi da sam na tvom mjestu vidio za svaki slučaj je li HPET uključen, jer i ako je stavljen na 32 bita opet može smetat Leopardu s obzirom da on tu tehnologiju ne koristi

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Operacija uspjela, pacijent umro. Instalacija je prošla bez problema, ali pri bootanju zapne na "Using 5242 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers". I stoji. Stajao je pola sata, dok sam ručao i nije se pomakno. Nakon toga sam pokušao bootati u WinXP, prvo preko Darwin bootloadera. Neće bootati. Preko GParteda promjenim flag na C: na boot, pokušam bootati, izbaci mi neke 2 poruke (prvo nešto, onda "booting done" ili tako nešto) i stane. Ubacim cd od XPa, odem u error console, fixboot i fixmbr, restart -> Error loading operating system. Ehm... ja mislim da to ne treba tako bit O_o

Prvo sam mislio da mi je Leo (koji ne radi!) koruptirao disk, odem u GParted, sve normalno. Sjetim se da imam (brdo) linux live CDa, bootam Ubuntu 8.10, mountam WindowsRoot (c:) particiju - sve štima. Mislim si da je problem do boot.ini, zbog chain0-a. Izbrišem chain0 liniju, pokušam bootati i vidi vraga - opet neće. Sad imam 3 particije, WindowsRoot s Windowsima na sebi, WindowsFiles s podatcima koje nisam imao gdje backupati, i Leopard gdje je instaliran leopard (pokrenuo sam ga prvi put sa -f, drugi put bez, isti rezultat). Što da sad radim? Ne mogu bootati u Windowse, Leo ne radi, linux je live. Strpljivo čekam sad na liveCDu, molim vas pomozite (jer je ovo smiješno/katastrofa).

0 0 hvala 0
17 godina

majko mila koji se problemi namirili na tebe

što se tiće tog: "Using 5242 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers" koliko sam vidio radi se o problemu s ACPI

pa kao riješenje vidim da prilikom instalacije leoparda se označi ACPI fix, prvi među fixes i patches

a što se tiće ovog s XP-om, nikako mi nije jasno :(

prvi put vidim slučaj da je mac shebao MBR od windowsa (ako to uopče je) i zapravo mi ovo uopće nije jasno

neznam stvarno što bi ti sad preporučio, možda da probaš ponovno leopard?

ili da napraviš full format?

btw, danas mogu službeno potvrditi da radi i dual boot Windows 7 i Mac OS X Leoparda i to sve zahvaljujući malom programčiću: 

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Vista_bootloader

samo se jednostavno u Windowsima doda OS X i boot menu je tu, bez chain0, bez chameleona ili bilo čega drugog :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 21:40 (ivoleko).
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Kao što je rekao ivoleko...ištekaj sve i ostavi za početak samo nužne uređaje.

Ako je moguće pobriši cijeli disk sa windows inst. diskom i ne radi nikakve particije. Samo pobriši.

Postavi matičnuu na default postavke i onda pogasi ili omogući samo nužne stavke. Diseblaj fdd, lpt, serial. wake on...

Ubaci Leopard i pokreni pa ako se uspješno učita formatiraj cijeli disk sa Leom i onda na takav pokušaj napraviti instalaciju.

Opet nije zagarantirano da da će raditi sa vanlla karnelom i da nećeš morati odabrati neki drugi. Kod mene na P31 ploči vanilla neće pa neće i errori se samo nižu.

Uzimaj za instalaciju samo ono najosnovnije i ako ne uspije jedan karnel idi redom.

Kada i ako uspiješ dignuti OSX, a stvarno ne vidim razloga zašto na tvojoj konfiguraciji ne bi išlo, onda si obavio veliki dio posla i znati ćeš da stvar funkcionira i najbitnije pod kojim postavkama.

Usput ,ako sam dobro zapamtio, imaš dual core procesor, a ne core duo. Nisam tu neki stručnjak, ali zar taj procesor nema jednu fizičku jezgru, dok core duo ima dvije?

Ako ne griješim moguće da u tome leži ovaj zec sa cpu=1 iako kako sam već rekao meni na p4ht 3,6 radi i s time i bez toga.

Ono što na svojoj instalaciji ne mogu napraviti je update na 10.5.7 bez karnel panica i bez zavlačenja pod haubu, ali ne da mi se time trenutno zezati.

Izašao je iATKOS 10.5.7, upravo sam ga skinuo pa ćemo vidjeti kako on funkcionira kad ulovim malo više vremena.

A i žao mi opet brisati win xp koji mi usput služi gotovo jedino za igranje moje omiljene opuštajuće igre flight simulator fx :)

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Danas sam se nagledao dovoljno console texta za ove praznike. Da nemam linux live CD skoro pa bi paničario (kernel je zato paničario XD). Onaj error sam uspio proči, ali uvijek nakon toga je bio kernel panic (barem mislim da je to bilo, jer u -v modeu je na kraju pisalo nešto tipa "bla bla bla (panic):

0xFAD35 (neki hex stringovi)

.

.

.

.

.

Kernel Version:

Darwin Kernel 9.5.0 (prvi put, a kasnije onda pojedinačno kerneli koje sam instalirao)"

Valjda je najsmiješnije na tome što sam ja prije imao funkcionalni OSx86, samo je grafika i zvuk zezao. A ništ, danas (čitaj: ovaj mjesec) se više neću zezati s tim, budem skinuo iDeneb 10.5.7 kad bude izašao (ako), ili kad Snow Leopard izađe. Ili kupim Mac (LOL). Hvala na trudu, al očito je ovo borba s vetrenjačama (sad ćeš vidjeti kad sutra u 4h ujutro od mene post tipa "yay, radi" ili "ups, ubio sam hdd"). Ako imaš još neki prijedlog što bi mogao napraviti, samo reci, moguće da sam samo još klik udaljen XD

Btw, reinstalirao sam cijelu windows particiju (živjele particije!), pa sad sve radi (ako zanemarimo 68gb hfs+ formatiranog prostora na hddu XD).

0 0 hvala 0
17 godina
Mac OS na PC-u?

a tragedija teska :D

ja sam još imao najviše sreće, je me zezalo svasta, ali kernel nikada 

ali kao što rekoh već na početku, ponekad ovdje stvari ne rade iako bi trebale raditi :D

bad luck

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 23:13 (ivoleko).

0 0 hvala 0
17 godina
Mac OS na PC-u?

sad mi netko anonimno poslao mail da nije pošteno što nisam naveo konfiguraciju na koju sam stavio mac (i pokrenuo ono na videu)

pa mislim da sam naveo gore, uglavnom evo opet:

core 2 duo E4400 2.0 GHz

GA P35-DS3P

2 GB DDR2 800

HD 2600 XT

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

je se može mac instalirat na amd platformi?

0 0 hvala 0
17 godina

može :D

btw. 

ljudi govore da nema BSOD na Leopardu

e pa ja kažem da ima xD

http://www.facebook.com/p.php?i=1531440780&k=Z6G3ZZPZWXYBUGAIXFVZXR

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 12:53 (ivoleko).
16 godina
neaktivan
RE: Mac OS na PC-u??
lampa kaže...

.. zaboravi reći: za Leoparda sam koristio ToH(jedva, pošto imam AMD) , Kalyway(radi najbolje) , iATKOS(besprijekorno)

Evo baš mi se skida Kalyway!

sa poštovanjem vaš crazy_frog
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

a jel bi to išlo na sljedeću konfiguraciju

AMD x2 4400+  2.3ghz

MB gigabyte GA-M61PS-3

grafička :gigabyte  X1650  256 mb

HDD:seagate S-ATA 320 GB

0 0 hvala 0
17 godina

@crazy_frog

kalyway???

zar njihova zadnja verzina nije 10.5.2?

a to je poprilično staro...

@funkymaniac

grafička bi trebala uredno raditi

gledao sam specifikacije matične: i chipset i zvuk i ethernet su podržani

dakle, teoretski sve bi trebalo radit

čak je netko već instalirao na tvojoj matičnoj i zadovoljan je, koristio je iPC:

Install from iPC 10.5.6 PPF5 Final ISO. Select

950Voodoo kernel

ALC883 audio

AppleSMBIOS-28 or AppleSMBIOS-27rev3-800

AppleNForceATA

nForceLAN

seatbelt 10.5.5

Kext for your PCIe video card

Works with GUID or MBR partitioning using default Chameleon (PC_EFIv9)

Boot with -f first time.

In System Prefs, set sound output to first Line Out instead of Headphones.

Restart works.

build in Geforce6150 works (change resolution with osx86tools->"Add EFI Strings") with bug: very buggy scrolling, but works without bugs after using expose once

Untested: Time Machine, PS/2

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:03 (ivoleko).
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

@crazy_frog

kalyway???

zar njihova zadnja verzina nije 10.5.2?

a to je poprilično staro...

@funkymaniac

grafička bi trebala uredno raditi

gledao sam specifikacije matične: i chipset i zvuk i ethernet su podržani

dakle, teoretski sve bi trebalo radit

čak je netko već instalirao na tvojoj matičnoj i zadovoljan je, koristio je iPC:

Install from iPC 10.5.6 PPF5 Final ISO. Select

950Voodoo kernel

ALC883 audio

AppleSMBIOS-28 or AppleSMBIOS-27rev3-800

AppleNForceATA

nForceLAN

seatbelt 10.5.5

Kext for your PCIe video card

Works with GUID or MBR partitioning using default Chameleon (PC_EFIv9)

Boot with -f first time.

In System Prefs, set sound output to first Line Out instead of Headphones.

Restart works.

build in Geforce6150 works (change resolution with osx86tools->"Add EFI Strings") with bug: very buggy scrolling, but works without bugs after using expose once

Untested: Time Machine, PS/2

thx,probat ću

17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

može :D

btw. 

ljudi govore da nema BSOD na Leopardu

e pa ja kažem da ima xD

http://www.facebook.com/p.php?i=1531440780&k=Z6G3ZZPZWXYBUGAIXFVZXR

Ma ima bsod i na macu samo oni kažu da to karnel paničari tako da ipak lijepše zvuči nego ovo da je netko umro.

Plavi ekran smrti...mislim...uvijek sam se čudio tko je i za koliko vremena mogao smisliti nešto ovako maštovito.

Inače trebao si staviti pravu stvar na link. Toliko da nebi netko cjepidlačio.

Usput... nisam mogao dugo izdržati pa sam se upustio u igru oko iATKOS v7. Štanga.

Nakon cjelodnevnog zezanja ne bi proradio ni da ga papa zamoli.

Vratio se na iPC i kako sam već bio u ulju do laktova ajde da probam i skrpati update na 10.5.7, ali... ajd da probam nešto na "moj" način" :)

Updejtao i naravno očekivano ništa od ulaska u osx. Ubacio dvd 10.5.6 i označio samo nužne drivere, karnel i fixeve.

Pokrenuo, restartao i osx rad ko curica updejtan na 10.5.7. bez zavlačenja pod haubu i nakon toga radi npr. update na Safari 4 koji zahtjeva 10.5.7

Tako da svi oni tutoriali po insanely forumu imaju jednu malu manu. Svi bi kopali po terminalu i kextovima.

Jedino što nije radilo je opet onaj marvel yukon lan, ali lagano uređivanje po listi i instaliranje kexta sa toolsima pokazalo mu je tko je gazda.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
17 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Usput... nisam mogao dugo izdržati pa sam se upustio u igru oko iATKOS v7. Štanga.

Nakon cjelodnevnog zezanja ne bi proradio ni da ga papa zamoli.

Vratio se na iPC i kako sam već bio u ulju do laktova ajde da probam i skrpati update na 10.5.7, ali... ajd da probam nešto na "moj" način" :)

Updejtao i naravno očekivano ništa od ulaska u osx. Ubacio dvd 10.5.6 i označio samo nužne drivere, karnel i fixeve.

Pokrenuo, restartao i osx rad ko curica updejtan na 10.5.7. bez zavlačenja pod haubu i nakon toga radi npr. update na Safari 4 koji zahtjeva 10.5.7

Tako da svi oni tutoriali po insanely forumu imaju jednu malu manu. Svi bi kopali po terminalu i kextovima.

Jedino što nije radilo je opet onaj marvel yukon lan, ali lagano uređivanje po listi i instaliranje kexta sa toolsima pokazalo mu je tko je gazda.

Hmm meni iATKOS v7 radi dobro, cak sam iz prve uspio instalirat da mi sve radi (osim canyonove wireless kartice, ali za nju ionak nema lijeka).

Jedino sto kod novog iatkosa meni ne radi je novi Chameleon v2, nakon kojeg sam zgubio mbr za windows 7 koji nikako nisam uspio osposobit. Ali sam stavio Chameleon v1 pa sam dobio osx.

iPC mi je radio takodjer, ali samo ako sam ga pokretao sa "-f -v".

Ja sam probao isto tako updejtat kao i ti, ali ni nakon ponovne instalacije drivera i fixeva nije htio bootat, a kako mi se neda zajebavat sa terminalom reko idem probat iatkos.

Jel netko probao instalirat osx na usb hard? Kakva su iskustva?

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Kallyway 10.5.2 na kanti pod Moj Pc. Sve radi, jedino mi kod startupa pokaže neku grešku sa usb-om, ali dalje radi sve normalno.

http://img139.imageshack.us/img139/915/picture1jdh.png

Imam leoparda u trial bootu sa vistom i ubuntuom - sve na istom disku Osmijeh i sve se pokreće preko vistinog boot loadera Iznenađen Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

danas sam probao i iATKOS 10 5 7, nakon instalacije odmah mi se restarta, probao sam i sa voodoo kernelom 9.5. ,onda mi se nece niti instalirati.

ga je uspio tko od vas instalirati ?

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imam jedno pitanje.... prije sam koristio na HP 6720s laptopu MAC OS X Leopard 10.5.2... imao sam problema sa netom i stalno me je izbacivalo... sada me zanima da li postoji koja novija verzija MAC OS za navedeni laptop, da nema problema sa wirelessom? jel koristi još netko takav laptop i gore MAC?

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

i dalje nece i nece, moja nvidia 8400gs...

preporucite mi neku graficku za hackintosh za cca 400 kn, ako moze u vemilu jer mi je blizu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

probaj sa drugim driverima.

meni sve radi sa nvinject.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

probaj sa drugim driverima.

meni sve radi sa nvinject.

cek malo, imas nvidia 8400gs i radi ti? ja imam od gigabyte karticu, ti? i da koju distru koristis, ja iPC 10 5 6

17 godina
neaktivan
varg kaže...

i dalje nece i nece, moja nvidia 8400gs...

preporucite mi neku graficku za hackintosh za cca 400 kn, ako moze u vemilu jer mi je blizu

Kao što sam već naveo u temi ja sam uzeo zbog osx-a  8500GT u Analogbitu

Sa njom mi sve uredno radi, a uzeo sam je jer sam našao na Insanely forumu da s njom nema problema što se ispostavilo točno,

ali i zato što ipak nisam previše vjerovao tom postu (skeptik) pa pošto je koštala nekih 210 kn da ne bacam lovu bezveze.

Za ostale meodele znam još jedino da radi 7300 i da ne radi ati 4670 i xt850pe.

Za nekih desetak dana idem do starci pa ću im malo oteti ati 2600hd pro. Navodno ona radi bez problema, ali da se uvjerim iz prve ruke.

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

nemam 8400, vidi pod moj pc. Probaj sa nvinject pa vidi.

Ima staru distru, Kalyway 10.5.2 + Voodoo kernel + update na 10.5.7

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

a sta mislite o ovim:

powerclor radeon 3850

powerclor radeon 4350

powercolor radeon 4550

powercolor radeon   4650

ili

zotac GF 9500 GT

jer to je otprilike ono sto se moze uzet u vemilu za cca 400 kn, ima li netko iskustva s njima?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
varg kaže...

a sta mislite o ovim:

powerclor radeon 3850

powerclor radeon 4350

powercolor radeon 4550

powercolor radeon   4650

ili

zotac GF 9500 GT

jer to je otprilike ono sto se moze uzet u vemilu za cca 400 kn, ima li netko iskustva s njima?

kakve to ima veze s macom

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice