Dakle, zanima me može li se promijeniti veličina gadgeta na sidebaru kod viste.Imam ih 4 komada i čine mi se prevelikima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko ja znam ne možeš im mijenjati veličinu, ali ako ti je gužva u sidebaru i želiš dodati još koji gadget, možeš neke od njih odvući sa sidebara bilo gdje na desktop.
Možeš napraviti potom desni klik na Sidebar i odabrati Close Sidebar da ga zatvoriš, a u system trayu će se pojaviti ikona s kojom možeš vratiti Sidebar.
Može se mjenjati. Konkretno, našao sam na internetu kako promjeniti širinu gadgeta "što je na telki". Znači da se može. Kako, za to se trebam potruditi i ponovo naći link.
Evo ga: ...no, sirina od 160px prelazi granice sidebara. Hint za entuzijaste: sirinu gadgeta mozete podesiti u <gadget_dir>\css\gadget.css U "body" tagu (prvom tagu u fajlu) postavite width: 130px; pa restartate Sidebar da ucita novu vrijednost :)
...zar ti nije bolji google desktop?Jednostavnije podešavnje velićine,više mogučnosti,više gagdeta....
Implementacija mogućnost podešavanja veličine gadgeta je ostavljena developerima. Konkretno, kod "Što je na telki?" gadgeta, gadget je malo veći od "standardne" širine sidebara jer bi izgledao jako ružno i nepregledno da je manji. Kod tog konkretnog gadgeta širina se može izmijeniti editiranjem .css datoteke. Kod drugih gadgeta to ne mora biti slučaj. Inače sidebar API je dosta ograničen i siromašan.