Podzrav,
Dugo već tražim odgovor na ovo pitanje na netu, pitao sam i na utorrent forumu ali bez suvislog odgovora.
Zanima me, kod opcije "stream" u utorrentu, zašto neki torrenti podržavaju streamanje, a neki ne?
Najprije sam mislio da je to do kontejnera, ali nema pravila, rade različiti formati: mp4, avi, mkv...
Onda sam dugo smatrao da je do video codeca, jer mi se činilo da je podržan samo xvid, ali čini se da nekad radi i x.264. Također, što se tiče audio codeca, ponekad radi i s mp3 i AC3 itd.
Ne mogu naći pravilo. Evo npr. YIFY release-ovi ne rade, oni su ako se ne varam, x.264 i AC3 i u mp4 kontejneru. Je li moguće da je baš ta kombinacija fatalna?
Postoji sada jedan cool softver za streamanje torrenta - PopcornTime. Nije loš i čini se da radi isključivo s YIFY torrentima, ali ga baš ne koristim jer ne omogućava spremanje filma/serije na disk, nego samo streama, što je jadno ako ste savjestan kao je pa želite i odseedati to što skinete
Inače, ta stream opcija mi je zakon i koristim je stalno iako se čini da nije baš popularna. Žao mi je što su je izbacili iz nove verzije utorrenta.
Any ideas?