Rizici virtualizacije

poruka: 15
|
čitano: 2.332
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Rizici virtualizacije

Može li mi netko pojasniti rizike virtualizacijskih alata i koji su računalni zahtjevi, je li moje računalo dovoljno jako da vrti virtualizacijski software, te treba li mi zasebna particija za to?

Moja konfa:

CPU: AMD Athlon 5000+ X2, 2,61 GHz

RAM: 2 GB

VGA: XFX 8600 GT 512 MB

HDD: 160 GB, 40 GB mogu izdvojiti

MBO: Asus M2N SLI

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rizici virtualizacije

Ja koristim VirtualPC 2007 i jako sam zadovoljan. Za neke specijalne rizike nisam cuo nikada. To hoce li ti snaga racunala biti dovoljna ti ovisi o tome koji ces OS vrtiti kao virtualni. Moja konfa je slicna tvojoj i ja imam virtualni XP koji radi sasvim dobro (kada je upaljen koristi 1GB RAM-a od 2 koliko imam). Pristup datotekama (explorer) nekada zna biti malo spor, ali sve u svemu super radi!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rizici virtualizacije

Procesor ti podržava hardversku virtualizaciju, tako da ti ne treba 18Ghz da bi sve radilo kako treba... ja bez problema vrtim winxp u virtualnoj mašini na Core2Duo T7250 (2.0Ghz) i odvojim mu 512mb rama. Sve ide ko po loju. Preporučam Sun-ov VirtualBox

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rizici virtualizacije

I ja sam prije koristio VirtualBox i takodjer ti ga preporucam. Malo pogledaj pa uzmi onaj koji ti vise odgovara.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Rizici virtualizacije

Ne plaća mi se baš za te alate, pa znate li možda kakav je xVM VirtualBox 2.0.2? Našao sam ga na novom Bugovom DVD-u, a freeware je.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
Rizici virtualizacije

Microsoft Virtual PC 2007 SP 1 ti je isto besplatan i sasvim je ok. Možeš ga skinuti ovdje (linkovi su pri dnu stranice).

Postoji i 32 i 64 bitna verzija.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rizici virtualizacije

Može li mi netko malo pojasniti što je virtual pc?Koliko shvaćam mogu na mome računalo još imati jedam operativni sustav uz pomoć tog virtual pc-a npr. apple leopard,da li sam u pravu ili je to nešto sasvim drugo drugo?

ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Rizici virtualizacije
klimama kaže...

Microsoft Virtual PC 2007 SP 1 ti je isto besplatan i sasvim je ok. Možeš ga skinuti ovdje (linkovi su pri dnu stranice).

Postoji i 32 i 64 bitna verzija.

Jednom sam pročitao da dopušta instaliranje samo Win OS-ova na njega, tako da otpada. Virtualni PC bih koristio isključivo kao testiranje OS-ova prije nego što taj OS instaliram "zapravo". Želio bih moći instalirati i OpenSolaris, neke Linux distre, Win 98 (nostalgija XD)...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 20:01 (HappyD).
17 godina
protjeran
Rizici virtualizacije

Evo, odlučio sam se. Pošto sam tek početnik, mislim da ću prvo probati MS Virtual PC, pošto želim samo Winze 98 probati malo zasad.

EDIT: Izbaci mi poruku kako ne podržava moj OS, pa sam pogledao koje podržava. Moj OS je Win XP Home, a podržava samo Pro.

EDIT 2: Hvala na preporukama za VirtualBox, ali ne može vrtiti 98-icu. Idem googlati, a ako znate još neke dobre, stavite prijedloge.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 21:53 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Razer_Copperhead kaže...

Može li mi netko malo pojasniti što je virtual pc?Koliko shvaćam mogu na mome računalo još imati jedam operativni sustav uz pomoć tog virtual pc-a npr. apple leopard,da li sam u pravu ili je to nešto sasvim drugo drugo?

Da, u pravu si, imaš aplikaciju koja pokreće neki operativni sustav tako što stvara virtualni PC koji fizički ne postoji. Kada pokreneš OS na virtualnom PC-u, taj OS tj. računalo će ti raditi u jednom prozorčiću.
EDIT: Evo googlao sam, nema ništa... Da bar imam XP Pro... Pucajte preporuke ako nešto nađete.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 22:18 (HappyD).
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ne, MacOS-u ne mozes pokrenuti na "obicnom" kompjuteru (osim ako su kompatibilni, pa onda mozes i dual boot), ali mozes pokrenuti Windowse na MacOS-u uz pomoc VMWare-a (mislim da on dolazi vec instaliran na svim apple racunalima).
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Ne, MacOS-u ne mozes pokrenuti na "obicnom" kompjuteru (osim ako su kompatibilni, pa onda mozes i dual boot), ali mozes pokrenuti Windowse na MacOS-u uz pomoc VMWare-a (mislim da on dolazi vec instaliran na svim apple racunalima).
Hvala!!
ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Više o tome možeš pročitati ovdje:
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Više o tome možeš pročitati ovdje:
 To sam tražio hvala.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 7:44 (Razer_Copperhead).
17 godina
Rizici virtualizacije

Zasto mi pri pokretanju Virtual PC-a 2007 instal file-a pise "Virtual PC 2007.exe is not valid Win32 application" ? Skinuo sam sa ga sa Microsoftove stranice

CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice