Promjena putanje do Desktopa

poruka: 7
|
čitano: 2.836
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
pitanje

može li se kako promjeniti putanja do desktopa kao što se to može i za My Documents. za My Documents default je C:\Documents and Settings\User\My Documents, ali mi možemo staviti bilo koji drugi direktorij. a za desktop default je to C:\Documents and Settings\User\Desktop\

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Promjena putanje do Desktopa

Google is your friend :)

...link...

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
16 godina

-može. TweakUI, besplatan i jednostavan. (Promjena putanje desktopa može usporiti refrešanje ekrana...)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

hvala svima. rješio sam pomoću powertoys xp-a. vidiš, zaboravo sam za taj super programčić. odsad ponovno ulazi u moju stalnu kolekciju

a onda sam vidio da se to može i ručno, preko registrya:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]

i tu su sad sve mape kao što su desktop, moji dokumenti, favoriti itd

0 0 hvala 0
17 godina

Odlicno,i mene je zanimalo kako da izvadim mapu Desktop negdje van "Documents and Settings",ovo s registryjem je jednostavno...

EDIT: rucna promjena mi nije radila,ipak sam morao preko Tweak UI.

Treba mi neki posve jednostavni program za visestruki desktop,znaci da na svakom desktopu mogu imati druge ikone.

Microsoftov program za istu stvar nudi samo razlicite programe za svaku instancu a ikone su uvijek iste.

Meni treba bas obrnut slucaj, da svaka pozadina ima i druge ikone a aktivni programi mi nisu toliko bitni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2009 14:06 (Kristyans).
16 godina
autorov komentar
Kristyans kaže...

Odlicno,i mene je zanimalo kako da izvadim mapu Desktop negdje van "Documents and Settings",ovo s registryjem je jednostavno...

EDIT: rucna promjena mi nije radila,ipak sam morao preko Tweak UI.

Treba mi neki posve jednostavni program za visestruki desktop,znaci da na svakom desktopu mogu imati druge ikone.

Microsoftov program za istu stvar nudi samo razlicite programe za svaku instancu a ikone su uvijek iste.

Meni treba bas obrnut slucaj, da svaka pozadina ima i druge ikone a aktivni programi mi nisu toliko bitni.

ručna promjena to nije radila zato što nisi restartao komp. radilo bi ti tek kad bi ga restartao

a ovo za desktop, ne znam...
17 godina

Napravio sam log off i log on i nista, kad sam to isto napravio poslije Tweaka radilo je premda sada vise nije ni bitno,vazno da radi :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice