cao cao,dali bi neko znao da mi pomogne u odluci.U jednoj skoli postoje 30 monitora prikacena na cetri racunara i plus posebni racunar za profesora,e sad profesor zeli da mu stavim program preko kojeg ce pratit cijeli sistem desavanja na ta cetri racunara koji se prate na 30 monitora od strane ucenika,dal ce ti ucenici nesto drugo radit surfat dirat sto netreba dok on predaje,on zeli da ona predavanja sto im treba napisati na tabli dati na racunare da bi oni otvorili i pratili to,al zeli imat kontrolu dal oni to slusaju i njega prate,mislio sam staviti tinasoft sto se koristi po internet caffe-ima,dal je to dobra opcija il postoji neka druga bolja.ako iko zna mi pomoc neka pise hvala vam.(nadam se da ova tema nije zabranjena na forumu bug-a ako jeste moderatori nek je uklone izvinjavam se ako nije dozvoljeno za ovo pitat).
Postavljanje programa u skoli
- poruka: 28
- |
- čitano: 3.673
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
program ti se zove Cyber Cafe Pro skini ga i instaliraj server profacu i client na ostala racunala.
joj nebi ti bio u kozi ak ides s tim deckima u raz i sad da im instaliras to i da nemru na net pice gledat pazi da te ne ube hahaha
ma neidem sa njima na faxu sam ja,neg ako je u pitanju linux sta onda,sa njim sam slabiji bas slabiji,postojil nesto za linux,jer znam da isti nemogu koji i na xp idu.poz...
ma neidem sa njima na faxu sam ja,neg ako je u pitanju linux sta onda,sa njim sam slabiji bas slabiji,postojil nesto za linux,jer znam da isti nemogu koji i na xp idu.poz...
kaj koriste linux u skoli?
ma ja sam u makedoniji sad su to uveli u svakoj skoli i sto je najgore pod linuxom su heh,to mozda i nebi tako bilo lose al et,
Cekaj, 30 monitora, 4 racunara ? Thin clients ?
UltraVNC, ili manje vise bilo koja vrsta VNCa, mozes pratiti sta se dogadja na desktopu bez da utices na kretanje mouse pointera.
to i meni bilo cudno kak 30 monitora 4 kompa al cuda se desavaju nrkuzim samo njih 4 onda moze upravljat kompom a ostalih 26 ucenika moze drkat ili gledat btw mogli su kupit projektor i spoj na profin komp i fino na zidu cjeli razred gledat a linux koriste jel je besplatasn pa nemoraju lincencu kupit xD
po tome mora na svoj comp instalirat main a na druge client na koliko se moze biti udaljen? a jel to ima veze sa internetom ili s necim drugim
I jos jedno pitanjce jel mos ti upravljat tim compom
malo offtopic... ali linux u školi... kod nas će to biti tek kad na vrbi rodi grozdje... na sveto nigdarjevo... ma pas m. j. onima koji odlučuju u školstvu...
hey raja ti racunari sto su rade na terminalima,mislim jedan racunar i iz njega 8 lan kablova idu do drugih terminala i tako rade drugi na osnovi tog jednog,pa drugi na drugok,e to je sad tek donijeto u skolama al su im jos u off stanju nedovoljno stucnih profa pa muka oko toga bilo danas na vijesti,citiram(,,racunari po srednjim skolama sto su se donijeli jos stoje kao ugras dekoracija,niko ih nekoristi zbog nedovoljnog strucnok kadra,,) zato jos uvjek su im ukras pa dal se moze preko tog profinog kompjutera pratit ona druga cetri koja imaju raspodeljene terminale iz sebe na ostale monitore.
linux ti je malo problematicniji za to ogranicavanje upravljanja si probo kaj su ti gore decki rekli za onaj program slican cyber cafee
prikupljam samo programe sad sto ima pa kad odem uskorije vrijeme da vidim sta se moze izvuc,a dal se moze tina soft stavit na linux preko windows emulatora,kazu neki da moze a neki pa neznaju koliko ce dobro to radit
Pa stavis da svaki klijent starta VNC server na razlicitom portu. Ne trebaju nikakvi cyber cafei i wine i gluposti. Napravis staticni link za svaku radnu stanicu, profa klikne i gleda u prozoru direkt sta se deshava na desktopu thin client-a.
Ili, reci profi da proda tu opremu i kupi lopate, vise ce mu trebati
Pa stavis da svaki klijent starta VNC server na razlicitom portu. Ne trebaju nikakvi cyber cafei i wine i gluposti. Napravis staticni link za svaku radnu stanicu, profa klikne i gleda u prozoru direkt sta se deshava na desktopu thin client-a.
Ili, reci profi da proda tu opremu i kupi lopate, vise ce mu trebati
ma stvar je drzava donirala racunare,opremljena je svaka ucionica i nisu to racunari vec 5 racunara i negde oko 30 terminala,to je to drzava je donirala,nije to samo za jednog profu,vec u sve srednje skole pred svakog ucenika ima racunar-terminal,i sad pokusavaju prebacit predavanja sto ih pisu na tabli svak da ih ima na racunaru,vec kad su tu u ucionici,i plus na to profa zeli pratit sve ucenike ko sta radi dal slusaju njega il chataju na msn ugovaraju gde ce izac uvece u grad il sta vec drugo rade na netu,netreba mu nikakav projektor il sl.vec postoje racunari koji se trebaju nastimat za rad.
nisam ti siguran skini betu cyber cafea znaci client ide na ostala racunala i server na profino,mislim da ce radit i na linuxu ak ne probaj preko emulatorsa to ti je fenomenalan program ima bezbroj opcija,beta ti je free
hvala svima,javim vi sta sam uradio kad to sredim,hmmmm ako sredim,heh
oce oni tebi na neki nacin platit ili ti to njima dobrotvorno radi profe?
ide to jednoj ucionici dzabe gde taj profa samo,a inace za druge bogami ne nego platit,ipak 18 ucionica po 30 racunara(terminala) nije malo fakat,tak da trebam se dogovorit za cijenu to sad od prvog pa nadalje negde do 10 ugovorim,vidim sta kako i startam radit,al pre toga moram si dobavit kuci jos jedan racunar probat kako ce funkcionisat program koji cu stavim da vidim kak ce ic,pa zatim kod njih.
gle ja ti preporucam najbolje ti je ako bi mogo da metnes na kompove xp i onda instaliras ljepo cyber cafe i narihtas ga za 5min
linux ti je dosta problematican pogotovo ak nisi radio s njim i ne poznajes ga dobro
a jest xp lako ga rec,heh znam da je to najbolje resenje,al j. nepitam se ja vec skolska ustanova i iz ministarstva ima nesto sto su pod linuxom ne pod win. inace sto se tice mene davno bi bili oni na windowsima i vec bi radili,a ne sad im spavaju niko nista nezna mrdnut uradit svi cekaju da padne sa neba,he, akobogda u nedelju cu pokusat kuci da povezem neke terminale,racunare,da napravim servere i cliente pa vidim kako ce to ic pa vi javim,a radicu pod ubuntu 8.04,sigurno ce ic tu vnc, al videcemo sve u svoje vrijeme.
a jest xp lako ga rec,heh znam da je to najbolje resenje,al j. nepitam se ja vec skolska ustanova i iz ministarstva ima nesto sto su pod linuxom ne pod win. inace sto se tice mene davno bi bili oni na windowsima i vec bi radili,a ne sad im spavaju niko nista nezna mrdnut uradit svi cekaju da padne sa neba,he, akobogda u nedelju cu pokusat kuci da povezem neke terminale,racunare,da napravim servere i cliente pa vidim kako ce to ic pa vi javim,a radicu pod ubuntu 8.04,sigurno ce ic tu vnc, al videcemo sve u svoje vrijeme.
ma ko zna na ovom balkanu sve je moguce,a stvar je jos plus to sto su valjda navodno ti kopjuteri placeni u celost dobit kompjuter a ne terminale,al kako bi se pare uzele (ukrale) ovak dadnes terminale a pokupis lovu ko za prave racunare heh, a za kradju mah pokrali su ih danas sam pitao bas jednog ucenika iz te skole,kaze pa nestane po neki maus neka tastatura,kaze valjda ce nestanut i po neki lcd u skorije vrijeme,mah reko ucenicima srednje skole nevalja nista stavljat znam bio sam ucenik hehe a i jos bolna stvar,kaze krizali su po ekranu monitora sa kljucom kaze linije nacrtali
.
to je stvarno zalosno da unistava se imovina koju nasi roditelji placaju porezom nebi bilo loshe stavit u te ucijonice di su racunala fake camere kostaju oko 10 eura i daa vidis nebu bilo ni jedne crtice ili ikojegg sranja .te budale kaj grebu lcd da ih copim ruke im bi odrezo
a vidis dobra ti ideja sa kamerama predlozicu direktoru akobogda to,al cisto sumljam da zeli on to prihvatit neznam kako tamo stoje sa isplatom iz ministarstva a kad su him dali vec racunare trebali su i te kamere jer fakat svi znaju kakvo je stanje u srednje skole sa ucenicima, al et videcemo heheh
velim ti to se jako jako isplati ako uzmes fake kameru ona je jeftina jel je jedan dosta u svakoj ucijoni i onda bi osigurala racunala ,kamera kosta 10eura a lcd monitor od 100 pa na dalje ,rekoh barem kamere di su ucijone s tehnologijom!
al diroktor je fkt idiot ak nepoduzme nesto u vezi s tim trganjem