Bluetooth problemi (driver i Bluesoleil)

poruka: 12
|
čitano: 9.222
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

prije par mjeseci sam kupio usb bluetooth adapter. čim sam došao kući, nemisleći da je možda u pakiranju i cd sa driverima, ja uzeo škare i po sredini pakiranja rezo škarama. još se ja čudim kaki je to neki tvrd karton i režem škarama ko manijak i onda skužim da sam prerezo cd

e sad, to je bilo davno pa ne znam točan model, ali to je jedan od ovih: KLIK, KLIK

skino sam sa tih stranica drivere, ali "problem" je što se uvijek instalira i softver BlueSoleil. vidio sam da ga neki hvale, ali meni se jednostavno ne sviđa, pa stoga želim koristit onaj windowsov bluetooth file transfer,ali on ne očitava adapter. nalazi se u device manageru, ali ovdje ga jednostavno nema

kako da ga omogućim? ako trebate još kakvih informacija, pitajte.

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Bluetooth problemi (driver i Bluesoleil)

Imao sam slican problem, samo sto sam ja instalirao Bluesoleil...jedva sam ga se rijesio, morao sam cak na sys-res ici.

Pokusaj ovo:

deinstaliraj (ko mozes) sve blueSoleil gluposti.

Skini drivere (zip file), unzipaj i NEMOJ klikati na setup. U device manageru makni bluetooth device, istekaj ga iz PC-a i ugasi racunalo. Ponovo ustekaj BT adapter i pokreni racunalo. Kada win pronadje novi hardware, pokazi wizardu da se driver nalazi u folderu u kojega si ga unzipao. U tom slucaju instaliraju se samo nuzni driveri, bez dodatnih sr***nja Trebalo bi upaliti, kod mene je (iako imam nesto stariji model BT). Eto..nadam se da ce uspjeti.

16 godina
neaktivan

probao sam ali ne ide.

napravim sve kako je napisano. kad resetiram pc i umetnem adapter, windows sam instalira svoje generic drivere.

kad probam updejtat drivere iz device managera, kaže da su driveri up to date

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!
17 godina

Ja sam se zaje*avao sa tim  bluetooth driverima i još da bude stvar gora dobio sam na CD-u Bluesoleil nelicencirani koji je mogao samo u transferu prebaciti najviše 5 mb.

Normalno, odmah sa rapidshare skinuo crackani blusoleil koji je imao svojih mušica, ali je radio normalno.

Uglavnom za mene promašena investicija od 22 KM.

Kasnije kupio čitač kartica i milina. Em je brži, usb stil korištenja, nema nikakvih drivera i programa, i jeftinije.

Preporučujem i tebi.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ma imam već usb čitač kartica, ali mi za neke stvari treba i bluetooth
15 godina
neaktivan
jurluk kaže...

probao sam ali ne ide.

napravim sve kako je napisano. kad resetiram pc i umetnem adapter, windows sam instalira svoje generic drivere.

kad probam updejtat drivere iz device managera, kaže da su driveri up to date

Znaci, instalira se automatski ali ne radi? Ja sam to radio na winXP, ali znam da sam se nakon instaliranja jos satima zezao s podesenjima dok nije proradio.

16 godina
neaktivan
TriNitro kaže...

Znaci, instalira se automatski ali ne radi? Ja sam to radio na winXP, ali znam da sam se nakon instaliranja jos satima zezao s podesenjima dok nije proradio.

da, instalira se, ali ne radi. samo što ja korisitm sedmicu, a ne xp.

kad pokrenem bluetooth file transfer, i kad odaberem send files, nema ni jednog uređaja na listi, i kad odaberem recieve files javi grešku kao da uređaj nije spojen

15 godina
neaktivan
jurluk kaže...
TriNitro kaže...

da, instalira se, ali ne radi. samo što ja korisitm sedmicu, a ne xp.

kad pokrenem bluetooth file transfer, i kad odaberem send files, nema ni jednog uređaja na listi, i kad odaberem recieve files javi grešku kao da uređaj nije spojen

Da li imas negdje pod settings opciju "Turn discovery on" koja je po defaultu iskljucena "zbog zastite privatnosti"? Drugo mi ne pada na pamet, a i jos sam na XP-u :(

16 godina
neaktivan
TriNitro kaže...

Da li imas negdje pod settings opciju "Turn discovery on" koja je po defaultu iskljucena "zbog zastite privatnosti"? Drugo mi ne pada na pamet, a i jos sam na XP-u :(

ne mogu nigdje otići u nikakav "settings"

ovo se pojavi kad u bleutooth file transferu odaberem recieve files

ovo se pojavi kad odaberem send files

evo adapter u devices and printers u control panelu

properties (svojstva):

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 1:20 (jurluk).
16 godina
neaktivan
Riješeni problemi

hvala na pomoći svima, ja sam "riješio" problem

još uvijek ne mogu koristiti windowsov bluetooth file transfer, ali sam ja instalirao noviju verziju bluesoleil-a čije je sučelje puno ljepše nego od starije verzije, pa ostajem na ovoj verziji. sve uredno šljaka...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Blue soleilov bluetooth i ograničenje na 5 MB

Lani kupih originalni plavi zub (bluetooth{#}) marke Blue Soleil u poznatoj prodavaonici. 69 kn. Ne na pazaru.

Uz njega u pakovanju bio je CD.

I uredno mi je radio. Mogao je normalno prebacivati.

Ove godine crkne mi tvrdi disk, zamijenih ga novim.

Sad taj Bluesoleilov plavi zub zafrkava.

U transferu može najviše prebaciti tih nesretnih 5 MB.

(Traži nekakvu registraciju da bi moglo preko, šta će im to???)

U direktoriju tog softvera postoji neki bluesoleil.exe i bluesoleil_.exe

Čini se da je neka razlika između to dvoje i da je u svezi s tih 5 MB. Zna li tko u čemu je šema?

12 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam problem sa Bluetooth-om.  Radi se o laptopu lenovo g770. Bio je prije instaliran win 7 i radio je normalno. Sad je instaliran win 8 i ne radi. Nemogu nigdje naći driver za njega. Windowsi su 8 Home E. 64 bitni. Win je sve uredno sam instalirao ali bluetooth ne.  Ako netko može pomoći.. hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice