Zabranjeno skidanje torrenta? 1.9.2011.

poruka: 340
|
čitano: 99.859
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Zabranjeno skidanje torrenta? 1.9.2011.
Dinče kaže...

Pa nisam ja rekao da je sranje,to je samo mišljenje drugih osoba a ne mene,ja inačer taj linux u životu nisam imo instaliranog al sam gledao slike i videozapise na internetu,ali uopće nisam ja osobno rekao da je linux sranje.

"Većina kaže da je sranje" - Koja većina? Mišljenje kojih osoba? Iz marketinga MS-a? Operativni sistem nikada ne možeš upoznati na slikama. Treba ti nekoliko sati korištenja, rada da bi shvatio kavke mogućnosti nudi, kakve perfomanse ima u odnosu na konkurenciju, itd....

brhgzugfewu kaže...

Covjek je izbacio svoje misljenje.Ako vam se ne svidja nemojte komentirat.

Kako je farksevac rekao, to ti ne prolazi na forumima. Ovdje ću komentirati svačije mišljenje do najsitnije detalja (osim autora koje ignoriram, oni me ne zanimaju pa njih ni ne gledam a kamoli komentiram).

scenesports kaže...

Vrijedi li ova zabrana skidanja i za BiH?

U BIH ti ništa ne vrijedi. :) Skidaj, prodaji na pijaci, slobodno...

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 21:22 (Ranko Kukumar).
17 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

Covjek je izbacio svoje misljenje.Ako vam se ne svidja nemojte komentirat.

Slažem se, ne znam u čemu je gušt nekom od 23 godine maltretirat neku vjerojatno 10 godina mlađu osobu.

15 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čuo sam da će uvest i smrtne kazne za sve koji skinu preko 5 GB mjesečno.

Iz prošlosti, za budućnost, zbog snova iz mladosti
Moj PC  
6 1 hvala 0
17 godina
scenesports kaže...

ako je BiH donijela takav zakon, tj. sigurno postoji u kaznenom zakonu nešto vezano za autorska prava

14 godina
neaktivan
Sax kaže...

Ma nek ubijaju,samo da mi nediraju starog,brata,strica,tetka,bratića i ostalu rodbinu a mene neg gone i na goli otok.

Da je meni otic u kameno doba Spilja u planini bila bi mi soba Krzno od medjeda bile bi mi gace Subara od mamuta na glavu mi stace !septika!
15 godina
neaktivan
scenesports kaže...

Ako vlada RH donosi odluku i za BiH,onda vrijedi.

U3PM
15 godina
neaktivan

nije vama lako -.-

bezveze tu trosite zivce jedni na druge... :/

u BiH koliko znam, a malo znam, taj zakon jos nije donesen,

tak da....

-=Every moment is another Chance=-

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sax kaže...

Pirate na vrbe!!!!111one

17 godina
neaktivan
Dinče kaže...
Sax kaže...

Ma nek ubijaju,samo da mi nediraju starog,brata,strica,tetka,bratića i ostalu rodbinu a mene neg gone i na goli otok.

Dobiš pomilovanje i školovanje u Švicarskoj ako pregaziš 2 ili više osobe.

Broj osoba ovisi o skinutim GB

15 godina
NNikola kaže...

Bit ce sad šou kad pocnu maloljetnike zatvarat zbog skidanja Severininog Brad Pitta sa youtuba :P

Oh, ovakve i treba zatvorit, koji to slušaju.

Moram priznati da sam se pošteno nasmijao u ovoj temi, pogotovo liku koji je micao Winse radi ovog {#} Made my day, možda čak i tjedan.

Ionako nam je policija za goli k...., kud bi sad došli da idu provjeravati računala, notorne gluposti. Pogotovo u manjim mjestima... Smiješno.

Na sve komentare tipa 'Na Wikipediji piše ovo', 'na Internetu san naša da piše ono' odgovaram 'Pisalo je i na zidu pička pa ja slomija kurac'.
14 godina
neaktivan
Sax kaže...
Dinče kaže...
Sax kaže...

Dobiš pomilovanje i školovanje u Švicarskoj ako pregaziš 2 ili više osobe.

Broj osoba ovisi o skinutim GB

Govoriš ozbiljno?Ili plašiš malu djecu?Jel to istina ili ne

Da je meni otic u kameno doba Spilja u planini bila bi mi soba Krzno od medjeda bile bi mi gace Subara od mamuta na glavu mi stace !septika!
15 godina
Naravno da je istina, nisi gledao vijesti na prvom?
Na sve komentare tipa 'Na Wikipediji piše ovo', 'na Internetu san naša da piše ono' odgovaram 'Pisalo je i na zidu pička pa ja slomija kurac'.
14 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...
Naravno da je istina, nisi gledao vijesti na prvom?

Reko sam da negledam HRT otkad nema latinice.

17 godina
igy kaže...

kako se kupnjom medija odvaja za autorksa prava - odlučeno je da je skidanje u osobne svrhe bez distribucije dozvoljeno - malo je to meni nategnuto jer ispada da se s torenta ne smije skidati, a s linka na forumu smije... no eto tako je to naš zakonodavac odredio

meni logicno.  ako sa nekog servisa ala rapidshare, iskoristis download link, racuna se da si radio backup sadrzaja kojeg vec imas.

zaboravljate da pokretanjem torrenta odmah i seedate, tj rasparcavate u nedogled svim sljedecim leecherima koji isto idu skinut torrent.

jednu mp3-cu skines,ali je i rasparcas jos na 100 drugih korisnika :)

protokol tako funkcionira.  najveci krivac je prvi uploader,a ovi sto iza njega "mrve", su .....lol   nesvjesno pasivni uploaderi.

14 godina
neaktivan

Onda je ovo razlog da ga počmeš gledati.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Moram priznati da sam se pošteno nasmijao u ovoj temi, pogotovo liku koji je micao Winse radi ovog {#} Made my day, možda čak i tjedan.

Ionako nam je policija za goli k...., kud bi sad došli da idu provjeravati računala, notorne gluposti. Pogotovo u manjim mjestima... Smiješno.

same here {#}

@Dinče:

/facepalm....

jel ti to ozbiljno -.-

-=Every moment is another Chance=-
14 godina
neaktivan
Ye ozbiljno negledam vam ja HRT-ov dnevnik,ničiji,vidim sve preko interneta šta se događa u hrvatskoj pa u svjetu itd.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prvo neka pročešljaju oglasnike,gdje se prodaju DVD-i 6+2,CD 10 za 100kn itd,igre i razni piratski sadržaji,poslije toga neka provjere tržnice,a nakon toga i trgovine,jer u večini trgovina (mislim na one koje utkupljuju i prodaju polovne mobitele,pribor...,otključavaju konzole ili jednostavno  rečeno prodaju sve i svašta),nakon toga neka provjere firme i tek onda mogu ići po kućamo malih korisnika piratskih sadržaja.

Ne smije se voziti kroz naselje 150,pa mnogi voze i izvuku se.Jednostavno kod nas zakon nije za sve isti,tako da me boli neka stvar za ovaj zakon!Svaka čast onima koji kupuju orginale,ali meni je previše dati za neku igru 500kn,a odigrati ću je par puta i gotovo.

U3PM

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dinče kaže...
Sax kaže...

Evo već su kod mene u kvartovskom kafiću zapljenili metalne stolice, a u Metrou su kupili akumulator kleme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 21:36 (Sax).
16 godina
protjeran

a gle na pocetku ce kazne bit rigorozne da se to brzo smanji 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
torrente kaže...
igy kaže...

kako se kupnjom medija odvaja za autorksa prava - odlučeno je da je skidanje u osobne svrhe bez distribucije dozvoljeno - malo je to meni nategnuto jer ispada da se s torenta ne smije skidati, a s linka na forumu smije... no eto tako je to naš zakonodavac odredio

meni logicno.  ako sa nekog servisa ala rapidshare, iskoristis download link, racuna se da si radio backup sadrzaja kojeg vec imas.

backup zaštićenog sadržaja se može raditi samo s orginalnog medija, skidanje s interneta nije legalan beckupa ako isti medij ne posjeduješ

zašto je nelogično? zato što je i slučaj skidanja torenta i skidanje s linka (sadržaja zaštićenog autorskim pravom) predstavlja povredu autorskog prava - problem je što se jedan način legalizirao a drugi ne

14 godina
neaktivan
Sax kaže...
Dinče kaže...
Sax kaže...

Evo već su kod mene u kvatrtovskom kafiću zapljenili metalne stolice, a u Metrou su kupili akumulator kleme.

Jbt to što ti pričaš je revolucija {#}

17 godina
neaktivan
igy kaže...
torrente kaže...
igy kaže...

backup zaštićenog sadržaja se može raditi samo s orginalnog medija, skidanje s interneta nije legalan beckupa ako isti medij ne posjeduješ

zašto je nelogično? zato što je i slučaj skidanja torenta i skidanje s linka (sadržaja zaštićenog autorskim pravom) predstavlja povredu autorskog prava - problem je što se jedan način legalizirao a drugi ne

Ja sve backupiram na A-data server i rapidshare.

Sad mi objasni zašto to nije legalno?

17 godina
neaktivan
Dinče kaže...
Sax kaže...
Dinče kaže...
Sax kaže...

Evo već su kod mene u kvatrtovskom kafiću zapljenili metalne stolice, a u Metrou su kupili akumulator kleme.

Jbt to što ti pričaš je revolucija {#}

Navodno će prvo spaliti klinca koji je imao čipiran X-box zbog opravdane sumnje da je mogao skinuti piratski sadržaj. Spalit će ga na Dinamovom stadionu u poluvremenu utakmice Dinamo - Real Madrid.

14 godina
neaktivan
Sax kaže...

Navodno će prvo spaliti klinca koji je imao čipiran X-box zbog opravdane sumnje da je mogao skinuti piratski sadržaj. Spalit će ga na Dinamovom stadionu u poluvremenu utakmice Dinamo - Real Madrid.

A što je sa Maminjom?

17 godina
neaktivan
Dinče kaže...
Sax kaže...

A što je sa Maminjom?

Maminjo će platit struju i vikat optuženom da je mučko đubre.

Sve za narod, sve za zabavu.

OT: zar neki zaista misle da će im policija kucat na vrata zbog dl-ul?

Išuše

17 godina
Sax kaže...

konkretno što backupiraš?

ja mogu backupirati svoju datoteku s worda u kojima sam pisao memoare na rapidshare i učiniti svima dostupno - činim li na taj način KD - ne

mogu isto backupirati svoju kolekciju ripanih cd-ova. jel to KD - da, ako je dostupno svima, ne ako je dostupno samo meni

17 godina
neaktivan
igy kaže...
Sax kaže...

konkretno što backupiraš?

ja mogu backupirati svoju datoteku s worda u kojima sam pisao memoare na rapidshare i učiniti svima dostupno - činim li na taj način KD - ne

mogu isto backupirati svoju kolekciju ripanih cd-ova. jel to KD - da, ako je dostupno svima, ne ako je dostupno samo meni

Dakle, ajmo ponovo:

A-data je server koji služi upravo za backupove. Dijeljenje sa tog servera je opcija.

Dakle, tko i/ili što mi može zabraniti da ja tamo backupiram svoju instalaciju officea za koju imam pravu instalacije na više računala?

Borovec? Karamarko?

16 godina

Ova tema rastura.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice