Zabranjeno skidanje torrenta? 1.9.2011.

poruka: 340
|
čitano: 99.840
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pola firmi ima kopiju windowsa,raznih programa...moj rođak je radio u igraonici u kojoj je windows,sve igre i svi programi bili piratski.Smiješno mi je ovo,tko će tolike novce dati za orginala,kad jedan PES 09 dođe još uvijek 250 ili 300kn,a sad će uskoro 2012!

Rado bi ja kupio orginal film ili ga posudio kad bi imao izbor,rado bi kupio orginal igru,rado bi imao sve ilegalno,ali treba za to premjerkina plača.

Zašto proizvođači tehnike ugrađuju usb,još malo pa će ga ugraditi i u mikrovalnu.Dobro nije usb toliki problem,nego zašto čita divx?Jer svaki je divx piratski,ako se ne varam.

skidam za sebe samo i za nikog više,a plačam i HRT-u (prisilno) koji me ne može zadovoljiti svojim programom,plačam radijsku frekrenciju,a radio nisam slušao 10 godina.

U3PM

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zabranjeno skidanje torrenta? 1.9.2011.
Ranko Kukumar kaže...

Ako piratiziraš, šuti. Piratizacija je krađa i nema opravdanja kao takva. Piratiziraš, ok samo nemoj to pisati javno jer osim što radiš nedjelo i hvališ se s tojim. Drugo pitanje je koja budala skida svaku igra koja izađe. Šta vi igrate po cjele dane? 24/7? Pa vam treba svaka igra koja izađe?

Piratstvo je povreda autorskih prava. U njemu nitko ništa ne gubi, a netko dobiva. {#}

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 19:37 (nidjo123).
14 godina
neaktivan

Piratstvo je način krađe. Gledano sa stajališta, netko je napravio određen proizvod - Dakle, prodaje rad svojih ruku, isto kao što ja, ti prodajemo rad svojih ruku kako bi preživjeli i imali svoje financije. Ti nisi ovlašten niti na jedan način doći do proizvoda ukoliko ga nisi platio - Dakle, ukrao si ga i tu staje kraj svakoj priči. Niti na jedan način ti nemaš pravo igrati tu igru (osim ako proizvođač ne izbaci probnu verziju legalno), ako si došao do nje - Ukrao si je i kraj priče.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
15 godina
neaktivan

OH Pa ja skida sada sa torreni i niko mi nist nece ako neko dode imam ja pumpericu u ormaru{#},

Nabavite svi pumperice ako neko dode{#} da ga mozes napumpat,,,,

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 19:40 (cropicko).

0 1 hvala 0
16 godina
U3PM kaže...

Pola firmi ima kopiju windowsa,raznih programa...moj rođak je radio u igraonici u kojoj je windows,sve igre i svi programi bili piratski.Smiješno mi je ovo,tko će tolike novce dati za orginala,kad jedan PES 09 dođe još uvijek 250 ili 300kn,a sad će uskoro 2012!

Rado bi ja kupio orginal film ili ga posudio kad bi imao izbor,rado bi kupio orginal igru,rado bi imao sve ilegalno,ali treba za to premjerkina plača.

Zašto proizvođači tehnike ugrađuju usb,još malo pa će ga ugraditi i u mikrovalnu.Dobro nije usb toliki problem,nego zašto čita divx?Jer svaki je divx piratski,ako se ne varam.

skidam za sebe samo i za nikog više,a plačam i HRT-u (prisilno) koji me ne može zadovoljiti svojim programom,plačam radijsku frekrenciju,a radio nisam slušao 10 godina.

kakave sad ima veze 'pola firmi', PES, RTV pretplata i divX?

(sa temom i piratizacijom)

btw, ne može (i da želi) divX biti piratski. Jednako kao što EU super95, francuski ključ ili žarulja nisu piratski.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 19:41 (ihush).
16 godina
protjeran
U3PM kaže...

Ja kad bih imao firmu, koristio bih sve legalno..Nemaš straha od inspekcije a opet bih to napravio i zato jer se netko potrudio da to napravi pa bi vjerojatno trebao biti i nagrađen,a da ja samo zarađujem na tome je meni velika krađa :/...I ne, nije svaki divx piratski, ti možeš svoje filmove/glazbu ripat/pretvarat u bilo koji format, nema ničeg nelegalnog u tome...

Straight Edge
14 godina
nidjo123 kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Ako piratiziraš, šuti. Piratizacija je krađa i nema opravdanja kao takva. Piratiziraš, ok samo nemoj to pisati javno jer osim što radiš nedjelo i hvališ se s tojim. Drugo pitanje je koja budala skida svaku igra koja izađe. Šta vi igrate po cjele dane? 24/7? Pa vam treba svaka igra koja izađe?

Piratstvo je povreda autorskih prava. U njemu nitko ništa ne gubi, a netko dobiva. {#}

Vidio sam neku sliku takvu ispod toga je pisalo u prijevodu zamisli da ti netko ukrade auto al da ga drugi dan jos imas {#}

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
odjavljen

evo ljudi, ništa od linuxa. rođak došao instalirao orginal windows 7 32bit, imao još par nekih programa... sve 5;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

evo ljudi, ništa od linuxa. rođak došao instalirao orginal windows 7 32bit, imao još par nekih programa... sve 5;)

Živio rođak!

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
16 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

sad si samo sranje napravio nista vise bezveze si brisao stari 

jel ti imas dokaz da je taj windows kupljen ? serijski broj i ostale stvari

14 godina
odjavljen

ima naljepnica neka...

lik je faca;) čak mi je dao neki papir koji je dobio uz neku staru grafičku, ja mislim da je to par igara za steam, taman skidam portal, igra mi se čini ok;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 19:58 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Šta kakve veze ima?Čitaj malo!

U3PM
15 godina
neaktivan

Šta kakve veze ima?Čitaj malo!

U3PM
14 godina
neaktivan

prva je za nasu vladu a druga za markozd....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@MARKOZD15

ti si htio prijec na linux samo zato jer te bilo strah da te ne ulove s piratskim windowsom??

-.-

-=Every moment is another Chance=-

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja nikada nisam bio na linuxu,al imam neki cd orginal Linux nisam ništa pregledavo o njemu neznam ništa o programima tako da nemogu odmah procjenit kakav je linux no većina kažu da je sranje.
Da je meni otic u kameno doba Spilja u planini bila bi mi soba Krzno od medjeda bile bi mi gace Subara od mamuta na glavu mi stace !septika!

0 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

ima naljepnica neka...

lik je faca;) čak mi je dao neki papir koji je dobio uz neku staru grafičku, ja mislim da je to par igara za steam, taman skidam portal, igra mi se čini ok;)

Di je ta naljepnica?

Na njegovom PC-u?

Ili na tvom?

Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti ne vrijedi :-)
15 godina
neaktivan
Dinče kaže...
Ja nikada nisam bio na linuxu,al imam neki cd orginal Linux nisam ništa pregledavo o njemu neznam ništa o programima tako da nemogu odmah procjenit kakav je linux no većina kažu da je sranje.

Većina ni ne zna što je linux.

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
15 godina
neaktivan
Dinče kaže...

koju god distru skines il nabavis svaka je original....

a ovi sta tvrde da je linux sranje neka se poklope po usima i prijedu na mac jer je to za njih kao stvoreno...

HNF anybody :/

-=Every moment is another Chance=-
17 godina
neaktivan
Dinče kaže...

Jel ti znaš uopće šta ti pričaš?

Većina kaže da je linux sranje?

Ko to kaže,koja je ta većina? Tvoja baba, čiko sa placa i teta iz trgovine?

Linux je naspram Windowsa odličan, jedino ima problema sa igrama, ali to je do developera, a ne do linuxa.

Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti ne vrijedi :-)
15 godina
neaktivan

Ma tko kaze da se nesmije skida sa torrneta sta sad necete kao biti pirati a obicno piratirte svasta sta sad ste se usrali ja obicno sve piratiran svasta nema sta ja nisam piratiro.

Tko stisne laz pedercina je{#}

7 Istina
4 Laz
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 21:08 (cropicko).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Oprosti, ali gdje sam ja ikoga izrvjeđao? Ili argumentiraj zašto je Linux "Sranje" ili ne pišti takve poruke. Samim time ti što pišeš da je Linux sranje vrijeđaš i korisnike tog Operativnog Sistema.

Ja sam mislio reč da neki tvrde da je linux sranje.Dakle neki koji samo vide pa kažu "Sranje".Ja sam već viđao slike od linuxa i uopće taj OS nije loš,gledo sam i video i tak te sitnice.

Da je meni otic u kameno doba Spilja u planini bila bi mi soba Krzno od medjeda bile bi mi gace Subara od mamuta na glavu mi stace !septika!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gubiš konzistentnost u raspravi; Nakon uviđaja da nisi u pravu i broju TD-ownova mjenjaš mišljenje, a to baš ne valja tako raditi već promisliti prije nego što do toga dođe.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
17 godina

neću čitati 6 strana gluposti samo ću dati svoj komentar:

Od 1.9. stupio je na snagu novi kazneni zakon koji je u pogledu zaštite autorskih prava donio zabranu distribucije autorskim pravom zaštićenog sadržaja

ako gledamo s aspekta torenta koji za preuzimanje zahtjeva i djeljenje- predstavlja kazneno djelo ako se radi o autorski zaštićenom pravu - u kojoj mjeri, na koji način će se to kontrolirati i hoće li se odvjetništvo baviti "sitnim kriminalom" treba tek vidjeti

svako drugo preuzimanje koje ne uključuje autorksa prava je dozvoljeno

kako se kupnjom medija odvaja za autorksa prava - odlučeno je da je skidanje u osobne svrhe bez distribucije dozvoljeno - malo je to meni nategnuto jer ispada da se s torenta ne smije skidati, a s linka na forumu smije... no eto tako je to naš zakonodavac odredio

dakle od 1.9. je zabranjeno skidanje autorskim pravom zaštićenih sadržaja putem torenta (doduše bilo je zabranjeno i prije)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 21:10 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Gubiš konzistentnost u raspravi; Nakon uviđaja da nisi u pravu i broju TD-ownova mjenjaš mišljenje, a to baš ne valja tako raditi već promisliti prije nego što do toga dođe.

Pa nisam ja rekao da je sranje,to je samo mišljenje drugih osoba a ne mene,ja inačer taj linux u životu nisam imo instaliranog al sam gledao slike i videozapise na internetu,ali uopće nisam ja osobno rekao da je linux sranje.

16 godina
protjeran

Covjek je izbacio svoje misljenje.Ako vam se ne svidja nemojte komentirat.

born to be gamer
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Aj mi preporucite neki novi os da isprobam sada linux skidam zbog jednoga programa xD

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
brhgzugfewu kaže...

Covjek je izbacio svoje misljenje.Ako vam se ne svidja nemojte komentirat.

to bas tak i ne funkcionira na forumima

14 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

Aj mi preporucite neki novi os da isprobam sada linux skidam zbog jednoga programa xD

Ja znam samo još za Mac,za ostale neznam

BTW:Znam samo 3 Windows,Linux i Mac

15 godina
neaktivan

Vrijedi li ova zabrana skidanja i za BiH?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice