Ventilatori 120mm

poruka: 21
|
čitano: 3.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ventilatori 120mm

Želim jedan tihi i djelotvoran 120mm ventilator koji mogu montirat na stražnju stranu kučišta da mi malo struji zrak. Mislim se stavit još jednog malog na bočnu, čisto da zrak struji još bolje, ali za početak bar ovo.
U svakom slučaju, u zadnji mjesec dana mi se povečala temperatura svega za preko 10 stupnjeva i sve mi je počelo bučit. Komp je star niti godinu ipo dana, a previše šuška.
Za oko su mi zapeli ovi ventilatori, al ja bi rađe kupio 2 u vrijednosti od 100kn nego jednog. Pa mi preporučite nešto pametno...

Ventilator SCYTHE GentleTyphoon, 120mm, 1150 o/min

Ventilator COOLERMASTER EXCALIBUR, 120mm, 13-30db, R4-EXBB-20PK-R0

Ventilator SCYTHE Slip Stream Slim, 120mm, 2000 okr/min   (Ovih Scythe od 120mm ima par, sa različitim oktetajima, al ne znam šta je najbolje za uzest jer ne želim da mi buči ko šta sada sve šuška).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Ventilatori 120mm

Ja bi ti preporučio Bitfenix Spectre 120mm, imam 140mm verziju i jedva ga čujem a jako dobro tjera zrak za te okretaje,ovaj bi bio budući da je 120mm nešto malo glasniji ali opet jako tih.

Ove dosta ljudi hvale Arctic Cooling F12 Pro TC , on ti je samo za ispuh. Imao sam i ovog u starom kućištu Sharkoon 120mm System fan S isto je dosta dobar

Od skupljih bi uzeo ovog gentle typhoona što si linkao ili Sharkoon 120mm Silent Eagle 1000 , 140mm verziju imam isto je skoro nečujan.

Ak hoćeš uzmeš si ovakav potenciometar Scythe Kaze Q, 3.5 pa si utišaš ove ventove što imaš pa možda nebi ni morao nove kupovat, osim ak nemaš vent na ispuhu.

15 godina
neaktivan
Ventilatori 120mm
Njezni tajfun, 1150rpm, odlicna stvar.
Silovito puse, tih je, a zahvaljujuci zarezima na krilima strujanje zraka se ne cuje. Ni ne vibrira.
Imam 2, cista preporuka.
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Ventilatori 120mm

Uzmes 2 ovakva koji imaju potenciometar pa si podesavaj okretaje na kolko zelis , od 740 - 1900rpm-a  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chutac kaže...
Njezni tajfun, 1150rpm, odlicna stvar.
Silovito puse, tih je, a zahvaljujuci zarezima na krilima strujanje zraka se ne cuje. Ni ne vibrira.
Imam 2, cista preporuka.

slažem se, i ja imam tajfuna i predobar je.. {#}

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14
15 godina
neaktivan
Ventilatori 120mm

Evo pogledajte sliku.

Jednostavno su mi previše skočile temperature, a ventilatori počeli previše šuškat. Danas ću fenom ispuhat na balkonu sve ventilatore i cijelo kučište, al ja bi samo jedan i to za iza da mi cirkulira zrak :D

pregrijavanje pregrijavanje

0 0 hvala 0
15 godina
Ventilatori 120mm

Ako ces samo jedan uzimat , onda uzmi Typhoona !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ako ces samo jedan uzimat , onda uzmi Typhoona !

Planiram samo jedan uzest jer mi ipak više ne treba. AL želim da mi šta više zraka kruži jer ovo su mi prevelike temperature :(

15 godina
Ventilatori 120mm

A koje kuciste imas ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ventilatori 120mm

Apolon MS 550, ali ova bočna stijenka nije ista ko na slikama od tog kučišta.
Bočno na dnu imam 20x7.5 mjesto s rupicama za ventilator i poviše toga 11x10.5 mjesto za veći ventilator. :D

EDIT: Evo sam očistia sa fenom i malim kistom još više ovaj MBO ventilator, ovaj od grafičke i napajanja ne mogu očistit previše dobro, al sam malo ispuhao i to je to. Temperature su otplate za par stupnjeva, a sutra idem kupit vent i spojit ga iza :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 21:36 (1.Lovac).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ventilatori 120mm

Na žalost, sad sam izmjerio i nigdje mi ne može stat 12x12 ventilator -.-'

prisiljen sam uzest samo 8x8

0 0 hvala 0
15 godina
Ventilatori 120mm

Onda bi bilo dobro da uzmes Arctic Cooling F8 PMW koji ima regulaciju okretaja od 700 - 2000 , jer ti mali 80mm ventovi znaju bit prilicno glasni !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Onda bi bilo dobro da uzmes Arctic Cooling F8 PMW koji ima regulaciju okretaja od 700 - 2000 , jer ti mali 80mm ventovi znaju bit prilicno glasni !

Ja to ne znam namještat, zato bi rađe jedan koji ima fixan broj okretanja.

15 godina
Ventilatori 120mm

To mu mozes namjestat u BIOS-u !

Ako zelis bez toga , uzmi SCYTHE Kama Flow2 , 1400rpm-a , 14dBA !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

To mu mozes namjestat u BIOS-u !

Ako zelis bez toga , uzmi SCYTHE Kama Flow2 , 1400rpm-a , 14dBA !

Kupio sam taj, došao me 60kn u linksa. Još da ga znam montirat, bilo bi super :D

Btw, čini mi se da sam mogao uzest i veći ventilator, al gotovo mi je sad :(

15 godina
Ventilatori 120mm

Pa gdje je problem kod montiranja ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ventilatori 120mm

Pa ako se samo ovo sa ventilatora ubaci u ovaj 3 pin priključak na matičnoj, onda nema problema, ali problem je u tome šta imam ta 2 slobodna 3pin mjesta, jedan po sredini, a jedan gore i sad ne znam jel to sve jedno gdje da ga uključim ili ne, mislio sam ga spojit na ovaj srednji da manje kabela povlačim po kučištu. Usput moram svatit na koju se stranu mora stavit, al ostalo ne može noit teško :D

0 0 hvala 0
15 godina
Ventilatori 120mm

Prikopcaj samo 3-pinski ! I vent okreni tako da ti puse van kucista !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Prikopcaj samo 3-pinski ! I vent okreni tako da ti puse van kucista !

Pa to me zanima, na koju stranu okrenit?

15 godina
Ventilatori 120mm

Pogledaj dal na ventu imas strelicu koja oznacava smjer vrtnje pa ga postavi tako da puse prema van !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ventilatori 120mm

Montirao sam ga, al sam očito mogao uzest ventilator neki od 11 cm al dobro, šta je tu je :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice