UPS stanica za 6 kompjutera - molim pomoc

poruka: 28
|
čitano: 3.986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Zanima me koja, kakva, dali moze i ostalo.

Znaci trebam UPS za 6 kompjutera, kada nestane struje da kompovi rade.

Postoji li dovoljno jaka za napajanje svih 6 ili moram kupovati 6 komada?

Bilo bi idealno da moze pogoniti sve ostalo, 4 x TV i router, nadzorne kamere i jos pokoju sitnicu. 

Ili ima nekakvo povoljnije rjesenje za nestanak struje a da pogoni sve navedeno?

Nesto ovakvo... http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8c80dacdf3014ac3a10ca1ec03e3fa61.apc-smart-ups-rt-8000va-6400w-surt8000xli.aspx

Ili ako imate pametnije ideje?

Hvala

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 9:10 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

definitvno pre slabo i za racunala a kamo li i za ostale stvari,ako mislis da drzi...a ako triba za nekakav delay time za ugasit opremu onda moze proc...

Koje je vrijeme koje bi tribao UPS drzati minimalno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 9:51 (Abomb).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Za 30 tisuća bi vam bila bolja opcija neki agregat . Ovaj UPS u full loadu može samo 8 minuta , dok agregat može radit sve dok ima goriva . 

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Re: UPS stanica za 6 kompjutera - molim pomoc
Rucipe kaže...

Za 30 tisuća bi vam bila bolja opcija neki agregat . Ovaj UPS u full loadu može samo 8 minuta , dok agregat može radit sve dok ima goriva . 

To sam mu baš i ja htio predložiti. Jedina razlika od običnog UPS-a je ta što UPS i sadrži zaštite udara groma i slično...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina

Pa ako već bude davao 30 k kn za agregat može kupiti 5-6  produžnih kabela s prednaponskom zaštitom . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rucipe kaže...

Pa ako već bude davao 30 k kn za agregat može kupiti 5-6  produžnih kabela s prednaponskom zaštitom . 

Well, you got the point {#}

Uostalom, treba vidjeti dli mu smeta buka, možda nemože izvesti da mu agregat bude vani, onda je to dosta veći problem.

U svakom slučaju, treba malo detaljnije objasniti situaciju...

Editž: zaboravili smo ključnu stvar, ako nestane struje, treba neko vrijeme da se agregat upali, time će on izgubiti dragocijene podatke.

Što je zapravo i bit samog UPS-a....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 10:06 (rooswelt1991).
16 godina
neaktivan

U mene se to radi tako da postoji UPS koji sluzi primarno za probleme sa oscilacijom u struji te u slucaju nestanka struje da drzi nekih minutu dok se agregat automatski ne upali... Tj. upali se odmah no triba mu neko vrijeme dok ne dodje na radne uvjete...kad dodje do tih uvjeta automatski preuzima od UPS-a. Ovakva je praksa inace u vlikim sistemima, al mislim da se moze implementirat u male sisteme.

A oslonit se na UPS je malo nestabilno jel drzat ce ti dvi godine dobro al treca ce vec bit ajme( bar sta se APC-a tice koji je sve gori odkad ga je preuzeo Schneider)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 10:22 (Abomb).
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

E problem je prostorija za agregat koji nije tih a poslovni prostor je u zgradi, i jos sa djecom od 5 do 20 godina na predavanju.

Onda mi treba posebno izolirana soba sa klimom da samo agregat bude u njoj a neznam dali mi je to izvedivo.

Treba mi ako navecer nestane struje na 2-3 sata ili preko dana kada se desavaju prekidi da mi nadzorne kamere, alarm i kompjuteri ostanu u funkciji.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praedator kaže...

E problem je prostorija za agregat koji nije tih a poslovni prostor je u zgradi, i jos sa djecom od 5 do 20 godina na predavanju.

Onda mi treba posebno izolirana soba sa klimom da samo agregat bude u njoj a neznam dali mi je to izvedivo.

Treba mi ako navecer nestane struje na 2-3 sata ili preko dana kada se desavaju prekidi da mi nadzorne kamere, alarm i kompjuteri ostanu u funkciji.

2-3 sata? Računaj da će ti trebati puno više od 25k da to izvedeš...

12 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Praedator kaže...

2-3 sata? Računaj da će ti trebati puno više od 25k da to izvedeš...

Znaci bit ce red super tihi zatvoreni agregat, sobica u izolaciji i klima?

Ima li tko prijedlog za agregat i koje snage?

Ups cu onda isto uzeti da nebude prekida ali to cu kasnije smisliti, sada ste mi zadali u plan ubaciti agregat i sobu pa prvo moram to izprojektirati {#}

Što hladnije to bolje...
17 godina

PA, nisam baš sturčnjak za agregate, ali frendu smo za viksu kupili neki od 400€ prije par godina, koji ima neki bešumni način rada.

Nisam siguran u jačinu, ali njemu na viksi drži svjetla popaljena i laptop te 5.1 zvučnike.

Pokušaj se raspitati kakvo je stanje s takvim agregatima, možda su nešto skuplji od običnih, ali bar nećeš morati izolirati sobu {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

PA, nisam baš sturčnjak za agregate, ali frendu smo za viksu kupili neki od 400€ prije par godina, koji ima neki bešumni način rada.

Nisam siguran u jačinu, ali njemu na viksi drži svjetla popaljena i laptop te 5.1 zvučnike.

Pokušaj se raspitati kakvo je stanje s takvim agregatima, možda su nešto skuplji od običnih, ali bar nećeš morati izolirati sobu {#}

Vidi, cifra nije veliki problem, ok, da nebude 100 000kn za agregat {#} ali gledam Honda agregate ili tako nesto, medutim ni ja se u njih nerazumijem,

i neznam koji su kvalitetni a jeftini i neznam koja snaga mi treba biti da mi bude dosta uz naravno malo viska da se nade.

Znaci moram prvo definirati agregat pa cu po njemu traziti UPS da bude samo dok agregat nepreuzme, tako da imam i zastitu (UPS) i dovoljno dugo struje (agregat).

Ako netko zna nesto vise o agregatima molio bih za pomoc, jer ako pitam u nekoj trgovini naravno da ce mi prodati najskuplje i vjerovatno duplo jaci nego sto mi treba, trgovci zna se {#}

Dakle: 1. 6 kompjutera sa napajanjima 500w, i periferija. 

2. 4 TV 140cm LED, u igri je samsung ili lg, ali nebitno.

3. Na svaki TV ide kucno kino 7.1 1000-1500w

4. Internet 

5. 8 nadzornih kamera

6. Jedna server soba, zna se sta u njoj sve ima.

7. Uz to svjetla, 6 klima uredaja, tu je i 40 tableta koji ce se u nocnim satima puniti.

8. Kuhinja, hladnjak, aparat za kavu i hladne napitke, mikrovalna... sitnice i gluposti.

9. Alarm sa senzorima na vratima i prozorima.

Eto to je cini mi se to. Sad samo trebam struju za to sve {#}

Što hladnije to bolje...
17 godina
Praedator kaže...

4. Internet 

5. 8 nadzornih kamera

7. Uz to svjetla, 6 klima uredaja, tu je i 40 tableta koji ce se u nocnim satima puniti.

8. Kuhinja, hladnjak, aparat za kavu i hladne napitke, mikrovalna... sitnice i gluposti.

A da se ti preseliš negdje blizu Krčkog {#}

12 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Praedator kaže...

4. Internet 

5. 8 nadzornih kamera

A da se ti preseliš negdje blizu Krčkog {#}

{#} bit ce red i o tome razmisljati ako se nesnadem za agregat. {#}

Što hladnije to bolje...
16 godina
neaktivan
Praedator kaže...

4. Internet 

5. 8 nadzornih kamera

Eto to je cini mi se to. Sad samo trebam struju za to sve {#}

uuu... prijatelju ne gine tebi minimalno 200K kn za to sve...

pa tebi triba industrijski agregat...

pa ovo je cca 15 KW...za UPS-ove ces potrosit 100K kn...

Prva stvar koju ti tribas napravit je napravit plan za slucaj nestanka struje.

u taj plan bi pisalo:

- U slucaju nestanka struje, koristenje kucnih kina je iskluceno tj. moze radit jedno(4 kina po 1500 W ti triba bar dva onakva UPSa sta si prvo predlozija za drzat 2 minute)

-Koristenje samo potrebnih svijetala

- koristenje max 2 klime

- Aparat za kavu isklucen, mikrovalna i sve gluposti sta nisu potrebne(WTF uopce????)

- U slucaju nestanka struje za vrijeme rada, iskljuciti alarm

Inace ako mislis ovo sve iamt 2-3 sata onda moj covik tebi triba ne prostorijicia nego lipa sobica za agregat + rezervoar + tucet UPS-ova...

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 13:41 (Abomb).
13 godina

Ako mozes do 100k kn . Onda uzmes agregat od 20 kw i uzmes neki malo jaci UPS od onog što si gore naveo  i taman dodes na svotu o 100 k kn , a rijesio si kavitetno problem ... 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ok, a da se baziram onda samo na kompjutere da oni ostanu u funkciji uz nadzorne kamere i alarm?

Nisam znao da je struja na benzin toliko skupa {#}

Ima li kakav prijedlog za solarne kolektore sa baterijama da bi drzale kompjutere samo?

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Ok, a da se baziram onda samo na kompjutere da oni ostanu u funkciji uz nadzorne kamere i alarm?

Ima li kakav prijedlog za solarne kolektore sa baterijama da bi drzale kompjutere samo?

baziras se na prijeko potrebne stvari, a to su cini mi se racunala, i server.

Sta se solarnih kolektora tice nisam upoznat(vjerojatno postoji) al to ti opet ne mjena stvar. Imat ces baterije koje opet nece moc dugo drzat iako su napunjene do kraja. a i sama tehnologija je skupa bar sta se ove situacije tice. Al opet, mogli bi sluzit kao izvor energije u normalnim slucajevima, time smanjit cijenu struje, i eventualno isplatit ulaganje...

u slucaju da koristis samo za racunala,server i nadzor, islo bi ti cini mi se 3 racunala po UPS-u(onom prvom) te jedan UPS za server i nadzor za max sat vrimena rada u nekakvim idealnim uvjetima.

ovo su nekakve brze pretpostavke,tribat ces se obavezno konzultirat sa nekim strucnim ako krenes u ovo

kako god okrenes, za tako dugo vrijeme bez struje ces morat napravit nesto ozbiljno i dat malo vise novaca.

17 godina
neaktivan

Sva računala zamjeniš sa laptopima kojima vlastita baterija bez problema drži 3-4 sata. Kupiš jedan UPS i u njega uštekaš samo server i router. dobre su sanse da će izdržati 3-4 sata jer ne troše serveri baš puno struje. (nema monitora i grafu). Eventualno još jedno baterijsko napajanje za ostala govna. Mozes nabaviti samo pretvornik 12V DC u 220AC i spajaš akumulatore od auta.(za govna).

Postroje sigurnosne kamere koje imaju ugradjenu bateriju za 8+ sati rada, a sa opcijom da snimaju samo kada se nešto miče mogu raditi i puno duže.

Nemaš potrebe za solarnom energijom kada imaš električnu većinu vremena. Ionako bi je morao trpati u baterije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 11:02 (Glamdring).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Poslao sam upit za solarnu stanicu 15KW, cijena je oko 60-70.000kn. (ovisi o baterijama-kapacitetu)

Navodno ona moze gurati to sto meni treba.

Laptopi nazalost nisu opcija.

Nasao sam i tihi agregat, sad ih trpaju u mala kucista i hlađeni su vodom i zrakom. 

Ali zbog svega navedenog sam sada u potrazi za drugom lokacijom.

Malo sam proucio solarne kolektore i postali su mi jako zanimljivi tako da bih mozda skroz izbacio HEP i njima slicne. (sve opcije su na razmatranju)

Uz to Solarna imaju mogucnost zastite kao i UPS a izaci ce me jeftinije nego da se uzima UPS.

Svi prijedlozi su dobro dosli a tako i iskustva koja ste imali sa solarnim kolektorima.

Hvala svima na savjetima.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako već uložiš u 10 kW panela, možda ti se isplati uložiti u inverter i dozvole za prodaju viška električne energije hep-u.

Tako ćeš s vremenom vratiti kompletnu investiciju a bit ćeš pokriven baterijama. S tim da baterije puniš po noći na jeftinu struju iz mreže a solarnu (subvencioniranu) struju prodaješ u mrežu.

17 godina
Praedator kaže...

Ajde malo ozbiljnije prouči što ti i kako sve treba.

Za 24/7 rad ti prema tvom opisu treba agregat (nema rezervnih opcija) i dobri UPS-ovi.

17 godina
Old Iggy kaže...

Za 24/7 rad ti prema tvom opisu treba agregat (nema rezervnih opcija) i dobri UPS-ovi.

Pa paneli skladište snagu, što bi značilo, da uz dobre baterije, teoretski bi trebalo držati.

Sad, nisam stručnjak, ali ovo mi se čini kao dobro rješenje, nek provjeri sa ljudima koji to rade, kako se to može odraditi, i nek nađe najisplativiju opciju.

Dobar agregat (možda i više njih), da je tih, jer će biti u zgradi plus Mreža UPS.ova za računala bi ga izašla iznad 150k, a ovdje mu nude cijene od oko 70k...

Treba sve staviti na papir, pa viditi koje je isplativija opcija...

17 godina
rooswelt1991 kaže...
Old Iggy kaže...

Pa paneli skladište snagu, što bi značilo, da uz dobre baterije, teoretski bi trebalo držati.

Sad, nisam stručnjak, ali ovo mi se čini kao dobro rješenje, nek provjeri sa ljudima koji to rade, kako se to može odraditi, i nek nađe najisplativiju opciju.

Dobar agregat (možda i više njih), da je tih, jer će biti u zgradi plus Mreža UPS.ova za računala bi ga izašla iznad 150k, a ovdje mu nude cijene od oko 70k...

Treba sve staviti na papir, pa viditi koje je isplativija opcija...

Paneli ne skladište snagu. kod panela i je problem on/off rad, trebaš brdo elektronike i baterija da bi imao 24/7.

17 godina
Old Iggy kaže...

Paneli ne skladište snagu. kod panela i je problem on/off rad, trebaš brdo elektronike i baterija da bi imao 24/7.

Pa njemu ne treba 24satna, on bi i dalje bio u "na mreži" samo u slučaju nestanka struje, kosristio bi dotičnu infrastrukturu.

S obzirom da je riječ o Zagrebu (pretpostvaljam jer kolega tamo živi) sumnjam da će se ikad desiti da nema struje u određenom dijelu duže od 2-3 sata, a za to nije potrebna neka posebna mreža baterija.

A kao što kolega kaže, višak energije uvijek možće zamjeniti za €...

17 godina
rooswelt1991 kaže...
Old Iggy kaže...

Pa njemu ne treba 24satna, on bi i dalje bio u "na mreži" samo u slučaju nestanka struje, kosristio bi dotičnu infrastrukturu.

S obzirom da je riječ o Zagrebu (pretpostvaljam jer kolega tamo živi) sumnjam da će se ikad desiti da nema struje u određenom dijelu duže od 2-3 sata, a za to nije potrebna neka posebna mreža baterija.

Problem je što sve "popada". Ako želi imati sve upaljeno, mora imati i UPS i rezervno napajanje.

16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Old Iggy kaže...

Triba triba...itekako velik broj baterija...

I da smanji potrosnju nebi mu pomoglo nista osim agregata

Tako da za ovo sta autor zeli jedino dolazi u obzir agregat... solarni paneli mogu sluziti samo kao sredstvo za dugorocnu isplatu ulozenoga, te sluzit kao UPS za kratke prekide od nekoliko minuta, al opet uz to triba agregat.

17 godina
neaktivan

Stvori si plan pada struje, tj sto je najbitnije od svih tih uredaja...

Sa smart rjesenjima mozes npr stavit da svaki utikac ima svoje vrijeme autonomije....

Mi smo u Rijeci svoje rjesenje rjesili sa MEPom ...

sta se tice cijene, sve ovisi kliki su ti prohtjevi...

Ja imam ukupno 30 racunala i 2 servera na upsu koji moze radit 48 sati nakon gasenja struje, s time da smo u centru grada, tako da je nestanak struje jednom godisnje u trajanju od 5 minuta...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice