SCSI kabel - gdje kupiti

poruka: 10
|
čitano: 1.539
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
SCSI kabel - gdje kupiti

Dakle, kao što naziv teme kaže, treba mi SCSI kabel za EPSON skener. Ima li itko ideju gdje bi se to moglo kupiti i ZG?

Failure is always an option...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: SCSI kabel - gdje kupiti

Zahvaljujem na odgovoru ali mi nije jasno kako da sa tim kablom spojim skener...

17 godina
Kakav točno kabel trebaš, koji konektori su na strani kontrolera, a koji na scanneru?
17 godina
Old Iggy kaže...
Kakav točno kabel trebaš, koji konektori su na strani kontrolera, a koji na scanneru?

Fast SCSI Ultra ili Ultra 2, pretpostavljam da je bolji Ultra 2...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 11:41 (Scorpyo).
17 godina
Scorpyo kaže...
Old Iggy kaže...

Nemam pojma koja je vrsta konektora, za SCSI sam totalni idiot na žalost.

SCSI ima brdo varijanti i podvarijanti. Prouči koji su konektori s obje strane, daj modele kontrolera i scannera koje imaš, nema tu samo jednog modela kabela koji bi mogao odgovarati. Možeš li barem slikati konektore na kontroleru i scanneru?

16 godina
Scorpyo kaže...
Old Iggy kaže...

(predpostavke...) al, tko zna, možda.

-umaš li uopće scsi kontroler, koji..

jer, vanjski uređaji su ponekad koristili neki kabel jednostavno kao kabel, van standarda.. sam broj žica i kvaliteta signala je kriterij, npr može biti i pata, scart, lan itd.

tad ti nabavka kabla baš ne pomaže, tj pitanje je rasporeda pinova, + na što se spaja, kontroler..

+ ako je scsi, tad za vanjske obavezno i terminator (interni uređaji mogu imati automatski ili fizički..).

+ nema 'bolji', zapravo ako je korišten scsi, daleko veća šansa da je 'samo' Fast, osnovni standard. Kontroler može podržavati 2-3 tipa.

edit: prvo mjesto gdje potražiti je chipoteka..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 12:22 (ihush).
17 godina
ihush kaže...
Scorpyo kaže...
Old Iggy kaže...

(predpostavke...) al, tko zna, možda.

-umaš li uopće scsi kontroler, koji..

jer, vanjski uređaji su ponekad koristili neki kabel jednostavno kao kabel, van standarda.. sam broj žica i kvaliteta signala je kriterij, npr može biti i pata, scart, lan itd.

tad ti nabavka kabla baš ne pomaže, tj pitanje je rasporeda pinova, + na što se spaja, kontroler..

+ ako je scsi, tad za vanjske obavezno i terminator (interni uređaji mogu imati automatski ili fizički..).

+ nema 'bolji', zapravo ako je korišten scsi, daleko veća šansa da je 'samo' Fast, osnovni standard. Kontroler može podržavati 2-3 tipa.

edit: prvo mjesto gdje potražiti je chipoteka..

Imam SCSI kontroler i SCSI kabel sa kojim skener radi bez problema. Ono što mene mući je što je kabel prokleto kratak pa me time tjera da skener potavim onako kako mogu. Na žalost u tom položaju je jako teško umetati ono što skeniram u skener pa bi htio nabaviti duži kabel.

Chipoteka nema mikakvih SCSI kabela u ponudi, bar su mi tako odgovorili na upit mailom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 19:07 (Scorpyo).
16 godina
Scorpyo kaže...
..

Chipoteka nema mikakvih SCSI kabela u ponudi, bar su mi tako odgovorili na upit mailom.

- vjerojatno više ne drže.. ali često ni oni sami ne znaju i jako je teško pronaći artikl.. primjer imaju adapter..

- duljine SCSIja su ograničene.. tako da teško možeš naći dulji kabel (kvaliteta signala.. jedan od razloga uvođenja USBa koji opet ima ograničenja..).

.. jedino potražiti po starom otpadu, servisi.. ili tražiti kontroler uz koji se često u kitu nađe i kabel.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
SCSI kabel - gdje kupiti

Samo da javim da je moj problem riješen. Ispostavilo se da moj prekratki SCSI kabel na jednom kraju ima paralelni konektor pa sam ga jednostavno produžio sa paralelnim kablom ;o)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice