Dakle ovo nije samogradnja, jer ja to ne znam napraviti nego samo imam ideju.
Zamislite u budućnosti da umjesto vatrenog oružja koje koriste ljudi pa čak i na ulici (osim vojske, naravno) koriste "čarobne štapiće". Recimo da čaroliju "expeliamus" koja služi za razoružanje u filmu i knjizi ostavirmo. To bi bilo ovako: čarobni štapić ima maleni mikrofon (kao i mobitel) i također kao i mob ima opciju tzv. glasovnog biranja, samo u ovom slučaju glasovnog biranja čarolije. To bi značilo da kada stisnete maleni gumbić i kažete "expeliamus" vaš čarobni štapić pošalje signal drugom čarobnom štapiću, koji kada primi signal iz svoje baterija pošalje malo struje na dršku štapića (kao i recimo ono žvake kada pokušate izvadit malo vam rastrese prste) i s time bi "protivnik" najvjerojatnije bacio štapić kad mu kroz cijeli dlan prođe malo struje.
Naravno to nije jedino, uzmimo ovako što u obzir. Svijetlost. U filmu (koliko sam ja razumio) čarolija za svijtelo je "lumos-nox", što znači lumos- upali svjetlo nox- ugasi svjetlo. To bi išlo ovako: kliknemo gumb i kažemo: lumos a lampica na vrhu štapića zasvijetli (ne kao laser jednu zraku nego zraku koja se rasprši znači daje veću površinu kada uperite na zid, ako me razumijete) i kada pustimo maleni gumb koji se nalazi na dršci svijetlo i dalje gori. A kada stisnemo gumb i kažemo: nox svijetlo se ugasi.
Imam još tako puno ideja koje su u filmu i knjizi a mogle bi se ovako izvesti. E da, u početku posta sam napisao umjesto vatrenog oružja, znači da bi s razvojem čarobnih štapića izumili i jednu lampicu koja bi ako je uperena u čovjeka može mu jako naškoditi, a na vrhuncu razvoja i ubiti čovjeka (to mi i nije baš najbolje ali opet bi bilo bolje koristiti čarobni štapić nego recimo pištolj).
To znači da se može tzv. magija i fizika i kemija povezati i dati "stvarnu magiju". Čarobni štapići nebi trebali biti debljine kao i olovke i tehničke-olovke (tako sitno) neg kao ona podeblja pinkala, moža malo deblja, ali opet ne predebela da budu štapine koje ne možemo uhvatiti. To bi trebalo biti fino za dlan i dužine kao i u filmu.
Što vi mislite o tome? Malo komentara za ovakav "izum", tj. inovaciju u svijetu?