Realizacija...Harry Potter u stvarnosti... zaključana tema

poruka: 12
|
čitano: 5.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Realizacija...Harry Potter u stvarnosti...

Dakle ovo nije samogradnja, jer ja to ne znam napraviti nego samo imam ideju.

Zamislite u budućnosti da umjesto vatrenog oružja koje koriste ljudi pa čak i na ulici (osim vojske, naravno) koriste "čarobne štapiće". Recimo da čaroliju "expeliamus" koja služi za razoružanje u filmu i knjizi ostavirmo. To bi bilo ovako: čarobni štapić ima maleni mikrofon (kao i mobitel) i također kao i mob ima opciju tzv. glasovnog biranja, samo u ovom slučaju glasovnog biranja čarolije. To bi značilo da kada stisnete maleni gumbić i kažete "expeliamus" vaš čarobni štapić pošalje signal drugom čarobnom štapiću, koji kada primi signal iz svoje baterija pošalje malo struje na dršku štapića (kao i recimo ono žvake kada pokušate izvadit malo vam rastrese prste) i s time bi "protivnik" najvjerojatnije bacio štapić kad mu kroz cijeli dlan prođe malo struje.

Naravno to nije jedino, uzmimo ovako što u obzir. Svijetlost. U filmu (koliko sam ja razumio) čarolija za svijtelo je "lumos-nox", što znači lumos- upali svjetlo nox- ugasi svjetlo. To bi išlo ovako: kliknemo gumb i kažemo: lumos a lampica na vrhu štapića zasvijetli (ne kao laser jednu zraku nego zraku koja se rasprši znači daje veću površinu kada uperite na zid, ako me razumijete) i kada pustimo maleni gumb koji se nalazi na dršci svijetlo i dalje gori. A kada stisnemo gumb i kažemo: nox svijetlo se ugasi.

Imam još tako puno ideja koje su u filmu i knjizi a mogle bi se ovako izvesti. E da, u početku posta sam napisao umjesto vatrenog oružja, znači da bi s razvojem čarobnih štapića izumili i jednu lampicu koja bi ako je uperena u čovjeka može mu jako naškoditi, a na vrhuncu razvoja i ubiti čovjeka (to mi i nije baš najbolje ali opet bi bilo bolje koristiti čarobni štapić nego recimo pištolj).

To znači da se može tzv. magija i fizika i kemija povezati i dati "stvarnu magiju". Čarobni štapići nebi trebali biti debljine kao i olovke i tehničke-olovke (tako sitno) neg kao ona podeblja pinkala, moža malo deblja, ali opet ne predebela da budu štapine koje ne možemo uhvatiti. To bi trebalo biti fino za dlan i dužine kao i u filmu.

Što vi mislite o tome? Malo komentara za ovakav "izum", tj. inovaciju u svijetu? 

Najbolji Hrvatski portal o domu.
Moj PC  
2 3 hvala 2
17 godina

Brzo to patentiraj. OMG :)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

skoro sam zaspao čitajući eto to mislim :D

Mislim da je krajnje vrijeme da počneš ozbiljno razmišljati ;)

MMA is not game , MMA is life!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A jesam malo radužio al što više napišem lakše ćete moć zamislit to šta sam i ja {#}

Zašto misliš ozbiljno? Ovo je krajnje ozbiljno, mislim više bi stvar bila namjenjena za djecu ali opet može se iskoristiti i za odrasle ljude.

Recimo da se ova stvar krene kupovat i brzo se pročuje za nju, onda napravimo posebni programerski kod za taj štapić (on se naravno i treba punit, pa je lako napravit da se priključi s kompom). Kasnije si ljudi sami stavarju moći tj. sam isporgramiraš (ako znaš) svoj "programičić" koji će ti čarobni štapić izvršavati na govornu naredbu. I tako s ovih dječijih narebdi već smo došli do malo ozbiljnijih i kompliciranijih naredbi.

A poslje i djeca i odrasli bi mogli imati puno, puno koristi od toga. Naravno, možemo napraviti i web store na kojem se mogu kupovati nove komande ("čarolije").

Najbolji Hrvatski portal o domu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Realizacija...Harry Potter u stvarnosti...
Moj Dom kaže...
znači da bi s razvojem čarobnih štapića izumili i jednu lampicu koja bi ako je uperena u čovjeka može mu jako naškoditi, a na vrhuncu razvoja i ubiti čovjeka (to mi i nije baš najbolje ali opet bi bilo bolje koristiti čarobni štapić nego recimo pištolj).

Evo, izdvojio sam bitan dio iz cijelog teksta tako da ekipa iz Smiješne slike ne mora izrezivati višak kad budu uzimali SS. {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 14:13 (vlad0).
16 godina
neaktivan

To je neizvedivo prijatelju bar ne nama običnim smrtnicima ;)

MMA is not game , MMA is life!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovo mozes patentirati kao djecju igracku i za fanove takvih stvari samo neznam tko ce ti dati lovu za ideju probaj prodati nekome :-)

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
Boze sačuvaj ovaj forum od ovakvih klinaca.
I'll be back
Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

O moj bože, nadam se da ne razmišljaš uistinu o tome.A neki dan si htio raditi socijalnu mrežu?Programski kod?Svjetlost?What for god sake have you smoking?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Citirat ću rečenicu iz jednog filma (Munje):

˝Odakle vam ova vutra rođaci?˝

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
microman kaže...
Boze sačuvaj ovaj forum od ovakvih klinaca.

ali on nije klinac... ako u profilu pise istinito :/ ali da je puko - pa puko je ka cetrun (lubenica)! 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina

A jel mozes izumit carobni stapic koji kad se programira da kad stisnes tipku stvori pivo na 4oC

13 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice