Kakvi su vaši stavovi, želje, mogućnosti, iskustva? Zašto tako govorite.
Mislim da bi zanimljivo vidjeti raspravu i argumente za jednu i drugu stranu.
Dobra tema.
Veliki sam fan Intela koji je u usporedbi s AMD-om skuplji, prilično (to svi znamo), manje se grije, a po performansama su u zadnje vrijeme pirlično izjednačeni.
Za početak dosta, ajmo, zahuktajmo temu
ovo mi se ne svida...najezda fanboyizma ce se desit
ovo mi se ne svida...najezda fanboyizma ce se desit
Eventualno da, to je neizbježno.
Al' dotad zašto nebi vodili raspravu o procesorima.
preferiram amd jer mi komp sluzi za gaming i jeftinija je solucija...intel bi kupia kad bi mi triba za profi rad al ovako ne...sve u svemu jedni i drugi skroz ok...ko i svugdi tu vridi koliko para toliko muzike
Ja preferiram AMD. Iako mi je dosta vremena da se skinem sa Intela. Dosta je premišljanja prošlo.
Znam da je Intel obično korak ispred AMD po porformansama i novim tehnologijama ("turbo", logičke jezgre), ali ipak evo jedna od stvari koja se meni sviđa kod AMD: cijena (za šaku para 4 jezgre). A vidim da to i drugi spominju
Ja sam apolitičan, kupim oboje pa ih tjeram da rade skupa.
LOL
Ova ti jedobra.
Makar vidim ti to i ozbiljno. Respect
Nemam čvrstu partijsku opredeljenost, ali uglavnom završim sa AMD-om.
Kad sam kupovao prethodni komp (dobro, taj je još tata kupio, a ja sam bio stručni konsultant), bio je izbor Athlon64 vs Pentium 4 i AMD je tu realno bio bolji.
Kad sam sklapao ovaj, trebalo je naći nešto pristojno za što manje para, a Athlon II x2 240 je u tom treuntku bio osetno jeftiniji od E6300 koji mi je bio Intel alternativa. Takođe, za AMD sam relativno lako našao i "smešno" jeftinu a prilično dobru ploču i tako vrlo povoljno došao do osnove sistema koji me besprekorno služi.
Prvi komp mi je bio AMD ako se ne varam tako da sam tokom godina uvijek ostao ATI/AMD mada je bilo itekako prilika promijeniti kompletno platformu.
Van dubioza,nekad gledam stvari ovako,imao sam LG 17' CRT 10 godina i radio je kao metak i kad je doslo vrijeme za prvi LCD,jednako su kostali LG i Samsung.
Nije tesko pogoditi sto sam uzeo.
Point is,ako si dugo zadovoljan s necim,nema nekog posebnog razloga eksperimentirati s necim drugim,bar kod mene sto se tice hardwarea.
Dobra tema.
Veliki sam fan Intela koji je u usporedbi s AMD-om skuplji, prilično (to svi znamo), manje se grije, a po performansama su u zadnje vrijeme pirlično izjednačeni.
AMD se manje grije, izjednačeni u performansama? Nisu, INTEL je i dalje korak dalje od AMD-a.
Dobra tema.
AMD se manje grije, izjednačeni u performansama? Nisu, INTEL je i dalje korak dalje od AMD-a.
intel se manje grije i bolji je u prefomansama u profi radu..u igrama je amd isplativiji :)
Zanimljivo je da se, za sada, većinom, javljaju ljudi koji preferiraju AMD.
Intelovci, gdje ste?
intel se manje grije i bolji je u prefomansama u profi radu..u igrama je amd isplativiji :)
AMD se manje grije za sigurno. Pogledaj koliko se core i5 750 ili i7 9** griju i usporedi to sa nekim phenomom II. Puno manje temperature ima AMD. Nisam siguran za ove nove sandy-e, ali ipak oni su u 32nm procesu rađeni.
u zadnje vrijeme je amd-u uspjelo napraviti seriju dobrih procesora a s obzirom da su još i jeftini, u ovo doba krize nemože biti bolja kombinacija, neki dan sam kupio amd phenom II black edition x4 955 za 130 eurića i ploču asus za 50 eurića(ima sve fićere koje jedan običan korisnik treba), volio bi kad bi za tu lovu dobio intela ali neide
100 puta prožvakana tema u kojoj fanatici s obje strane pile po svom.
preferiram amd zbog omjera cijene/performanse, a sve što mogu prebacujem na GPU