"Politička" orijentacija: Intel ili AMD? zaključana tema

poruka: 17
|
čitano: 3.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
"Politička" orijentacija: Intel ili AMD?

Kakvi su vaši stavovi, želje, mogućnosti, iskustva? Zašto tako govorite.

Mislim da bi zanimljivo vidjeti raspravu i argumente za jednu i drugu stranu.

1 3 hvala 0
14 godina
Re: "Politička" orijentacija: Intel ili AMD?

Dobra tema.

Veliki sam fan Intela koji je u usporedbi s AMD-om skuplji, prilično (to svi znamo), manje se grije, a po performansama su u zadnje vrijeme pirlično izjednačeni.

Za početak dosta, ajmo, zahuktajmo temu {#}

** Live 4 Music **
14 godina

ovo mi se ne svida...najezda fanboyizma ce se desit {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

ovo mi se ne svida...najezda fanboyizma ce se desit {#}

Eventualno da, to je neizbježno.

Al' dotad zašto nebi vodili raspravu o procesorima.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
14 godina

preferiram amd jer mi komp sluzi za gaming i jeftinija je solucija...intel bi kupia kad bi mi triba za profi rad al ovako ne...sve u svemu jedni i drugi skroz ok...ko i svugdi tu vridi koliko para toliko muzike {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja preferiram AMD. Iako mi je dosta vremena da se skinem sa Intela. Dosta je premišljanja prošlo.

Znam da je Intel obično korak ispred AMD po porformansama i novim tehnologijama ("turbo", logičke jezgre), ali ipak evo jedna od stvari koja se meni sviđa kod AMD: cijena (za šaku para 4 jezgre). A vidim da to i drugi spominju

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 1:15 (player23).
17 godina

Ja sam apolitičan, kupim oboje pa ih tjeram da rade skupa.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

LOL

Ova ti jedobra.

Makar vidim ti to i ozbiljno. Respect

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 1:39 (player23).
17 godina

Nemam čvrstu partijsku opredeljenost, ali uglavnom završim sa AMD-om.

Kad sam kupovao prethodni komp (dobro, taj je još tata kupio, a ja sam bio stručni konsultant), bio je izbor Athlon64 vs Pentium 4 i AMD je tu realno bio bolji.

Kad sam sklapao ovaj, trebalo je naći nešto pristojno za što manje para, a Athlon II x2 240 je u tom treuntku bio osetno jeftiniji od E6300 koji mi je bio Intel alternativa. Takođe, za AMD sam relativno lako našao i "smešno" jeftinu a prilično dobru ploču i tako vrlo povoljno došao do osnove sistema koji me besprekorno služi.

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 2:49 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prvi komp mi je bio AMD ako se ne varam tako da sam tokom godina uvijek ostao ATI/AMD mada je bilo itekako prilika promijeniti kompletno platformu.

Van dubioza,nekad gledam stvari ovako,imao sam LG 17' CRT 10 godina i radio je kao metak i kad je doslo vrijeme za prvi LCD,jednako su kostali LG i Samsung.

Nije tesko pogoditi sto sam uzeo.

Point is,ako si dugo zadovoljan s necim,nema nekog posebnog razloga eksperimentirati s necim drugim,bar kod mene sto se tice hardwarea.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...

Dobra tema.

Veliki sam fan Intela koji je u usporedbi s AMD-om skuplji, prilično (to svi znamo), manje se grije, a po performansama su u zadnje vrijeme pirlično izjednačeni.

AMD se manje grije, izjednačeni u performansama? Nisu, INTEL je i dalje korak dalje od AMD-a.

Living in a world of dreams...
14 godina
Hyperion kaže...
sudy_freak kaže...

Dobra tema.

AMD se manje grije, izjednačeni u performansama? Nisu, INTEL je i dalje korak dalje od AMD-a.

intel se manje grije i bolji je u prefomansama u profi radu..u igrama je amd isplativiji :)

15 godina
neaktivan

Zanimljivo je da se, za sada, većinom, javljaju ljudi koji preferiraju AMD.

Intelovci, gdje ste? 

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

intel se manje grije i bolji je u prefomansama u profi radu..u igrama je amd isplativiji :)

AMD se manje grije za sigurno. Pogledaj koliko se core i5 750 ili i7 9** griju i usporedi to sa nekim phenomom II. Puno manje temperature ima AMD. Nisam siguran za ove nove sandy-e, ali ipak oni su u 32nm procesu rađeni.

Living in a world of dreams...
17 godina
neaktivan

u zadnje vrijeme je amd-u uspjelo napraviti seriju dobrih procesora a s obzirom da su još i jeftini, u ovo doba krize nemože biti bolja kombinacija, neki dan sam kupio amd phenom II black edition x4 955 za 130 eurića i ploču asus za 50 eurića(ima sve fićere koje jedan običan korisnik treba), volio bi kad bi za tu lovu dobio intela ali neide {#}

17 godina
neaktivan
player23 kaže...

Kakvi su vaši stavovi, želje, mogućnosti, iskustva? Zašto tako govorite.

Mislim da bi zanimljivo vidjeti raspravu i argumente za jednu i drugu stranu.

100 puta prožvakana tema u kojoj fanatici s obje strane pile po svom.

World Championships: 7, GP started: 272, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
17 godina

preferiram amd zbog omjera cijene/performanse, a sve što mogu prebacujem na GPU

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice