Otvoreno ili zatvoreno kućište?

poruka: 99
|
čitano: 15.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Otvoreno ili zatvoreno kučište?
Spakos kaže...

Preblentav sam za linux, necu se ni zayebavat, idem odmah roknuti windowse pa s time isključiti da je do njih.

ajde pokušaj, pa javi kako šljaka - i ako ja mislim da je tu i taj problem do hardwarea, odnosno temperature..

15 godina
neaktivan
Otvoreno ili zatvoreno kučište?

Za kvalitetno procijeniti porast temperature komponenata sada kada su temperature u kućama i preko 30°C, treba pratiti tempeature i preko zime da bi se moglo dobro procijeniti koliko za zapravo visoke.

Jesi li provjeri hladnjak od CPU-a?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 18:59 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo mene opet... Stavio instalacijski cd od windowsa i čekao da učita sve što mu je potrebno za novu instalaciju. Kad je došlo do djela 'Setup is starting windows' gdje očitava 'previous windows instalations'  plava slika počela je dobivati nekakve crne kvadratiće u trajanju od 1s i samo se restarta, yebo oca. Brijem i ja na cpu sad i na te temperature, ali kakav je to cpu koji nemože izdržati 50°C . I svako ljeto ista priča. Bit će red uzeti novu pastu i novi cooler koji će to nadam se fixati. Ne mislim uzimati novi Pc zasad, jer koliko mi treba dobar mi je i ovaj. Hvala svima na pomoći , posebno Robertu Belji se .

Odvikao se DotA-e, napokon! ......malo morgen
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

pasta i cooler su ti za sada najjeftnija opcija..eto pokušali smo pomoći koliko smo mogli Osmijeh

16 godina
neaktivan
godo kaže...

+12 V na 0,67 V

Je li to u redu?

Evo da se i ovo razjasni , mislim da je greška u hwmonitor, sa everestom pokazuje ok.

16 godina
neaktivan

Evo skinuo sam hladnjak i imao šta vidjeti... paste skoro nije bilo ništa, kao da je isparila. Sad sam ju namazao prstom nadam se ne predebelo Belji se. Vrijeme će pokazati svoje , sad samo da dosegne tu temeraturu na kojoj je nestabilan, pa ću vidjeti dali je pomoglo.

Evo i slikice što mi se događalo nakon smrzavanja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ove crte na ekranu su ti se pojavljivale samo kad se smrzne?

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

ove crte na ekranu su ti se pojavljivale samo kad se smrzne?

Da 5s nakon smrzavanja samo se stvorilo... 

A inaće u igrama je počelo tako slično titrati samo sa točkicama i kvadratima, i onda se resetira ili samo ugasi monitor.

P.S. zasad cpu stoji na 45° 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 18:14 (Spakos).
16 godina
neaktivan

Prek ljeta definitivno otvoreno!

Spustile su mi se temp u prosjeku 6*C kada je otvoreno.

Sada ćete misliti da imam neko no-name loše provjetreno kučište, ali nije tako.

Cooler Masterovo je, opremljeno sa 2x 120mm ventovima i svim ostalim potrebnim stvarima.

Skinuo sam bočnu stranicu i temp su osjetno niže!

Što se tiče prašine, kod mene je dobra stvar to što je pored te strane na kojoj sam maknuo stranicu kučišta stranica stola koja kolko-tolko ˝štiti˝ od prašine.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Cooler Masterovo je, opremljeno sa 2x 120mm ventovima i svim ostalim potrebnim stvarima.

Što se tiče prašine, kod mene je dobra stvar to što je pored te strane na kojoj sam maknuo stranicu kučišta stranica stola koja kolko-tolko ˝štiti˝ od prašine.

Zar ne ide onda 'hladniji zrak koji se upuhuje' van kroz taj veliki otvor na stranici.. potom uzalud upuhuje kad se hladniji zrak ne zadržava 

16 godina
neaktivan

45 stupnjeva je dobra temperatura - pitanje je kako će se ponašati pdo opterećenjem.

to što opisuješ - upućuje na problem s grafičkom karticom, odnosno v-ramom. čini se da je grafička problematična i da vjerojanto "neće još dugo". sve to se također može dogoditi zbog pregrijavnja grafičke kartice. ista iskustva sam imao s nvidijom 8600gt u bratovom pc-ju, imala je pasivni cooler, grijala se - a ja to nisam pratio i jedan dan je jednostvno "poblesavila" i završila u smeću.

npr moj pc radi već osmi dan bez prestanka (bez gašenja) - temperature obje jezgre se nisu mrdnule s 35-36 stupnjeva, a kućište mi je zatvoreno naravno, i pod stolom..

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

45 stupnjeva je dobra temperatura - pitanje je kako će se ponašati pdo opterećenjem.

to što opisuješ - upućuje na problem s grafičkom karticom, odnosno v-ramom. čini se da je grafička problematična i da vjerojanto "neće još dugo". sve to se također može dogoditi zbog pregrijavnja grafičke kartice. ista iskustva sam imao s nvidijom 8600gt u bratovom pc-ju, imala je pasivni cooler, grijala se - a ja to nisam pratio i jedan dan je jednostvno "poblesavila" i završila u smeću.

npr moj pc radi već osmi dan bez prestanka (bez gašenja) - temperature obje jezgre se nisu mrdnule s 35-36 stupnjeva, a kućište mi je zatvoreno naravno, i pod stolom..

Eh .. pa nije sad valjda grafička ffs. Temp joj je na 56˙core 52° okolna zasad. Zavrtit ću sad neki 3d mark, pa cu vidjeti ... javim

16 godina
neaktivan

eh, da lega..može biti da i grafa šteka..ali eto, ne želim biti pesimist-pehist Namigiva

obavezno zavrti neki test pa javi što se događa.

16 godina
neaktivan
Spakos kaže...
VeX7 kaže...

Zar ne ide onda 'hladniji zrak koji se upuhuje' van kroz taj veliki otvor na stranici.. potom uzalud upuhuje kad se hladniji zrak ne zadržava 

Svejedno meni kaj kam ide, ja ti kažem temperature su mi niže 6*C u prosjeku, a kam ide zrak me iskreno nije briga Smijeh

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

eh, da lega..može biti da i grafa šteka..ali eto, ne želim biti pesimist-pehist Namigiva

obavezno zavrti neki test pa javi što se događa.

Zavrtio Aquamark3 , nakon 1min zaledio se komp sa slikom bencha.

Zavrtio ponovno aquamark3 stim da sam stisnuo alt-tab kako bi vidio temp na brzinu , i ustanovio da je za 10˙skočila za 1min. ali time sam prekinuo bench.

Zavrtio Furmark nakon 1min led. Ugasio se monitor.

Ponovno zavrtio Furmark s tim da sam htio vidjeti temperaturu koja je u trayu ali nisam ni stigao pogledati , ćim sam stisnuo Go! odmah se ugasio monitor. Nakon restarta prebacila se slika na 16bita.

Banana bajo moj... Vent od grafičke vrti na 100% preko ati tray tools. Ali može se hebat. vjerojatno je hardverski otišlo nešto na grafičkoj i nema veze o tempu brijem. Jbg pojeo sam govno! Izlanuo se  

16 godina
neaktivan

shit lega, baš te krenulo, što reći..čini se da je vrijeme da zamijeniš neke komponente, pa makar rabljeno, pa tek toliko da radi - ali da radi stabilno, dok si ne budeš mogao uzeti nešto novije..

jbg, volio bh da ti mogu pomoći..

15 godina
neaktivan

Opa!!

Evo skinula sam onaj programcic od Robsierre i nesta mi je sumljivo!

Prije tjedan dana sam kod svoga brata ispuhala cijeli komp.....ma uostalom pogledajte sliku!

Proc mi je sumljiv!

Jel to ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Opa!!

Evo skinula sam onaj programcic od Robsierre i nesta mi je sumljivo!

Prije tjedan dana sam kod svoga brata ispuhala cijeli komp.....ma uostalom pogledajte sliku!

Proc mi je sumljiv!

Jel to ok?

Cpu je 44° svaka jezgra, to je ok!

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 22:17 (Spakos).
15 godina
neaktivan

Gle sada malo bolje vidim!

Proc mi je na 44 stupnja-to bi trebalo biti OK

Grafa 61 stupnja....li-la,mozda je ok

No pise mi NVIDIA nVIDIAn-force3 85 stupnja,to mi se cini previse,ali sta je to u biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Gle sada malo bolje vidim!

Proc mi je na 44 stupnja-to bi trebalo biti OK

Grafa 61 stupnja....li-la,mozda je ok

No pise mi NVIDIA nVIDIAn-force3 85 stupnja,to mi se cini previse,ali sta je to u biti?

NVIDIA nVIDIAn-force3 je chipset. On gori. kad ima pasivni hladnjak , pa ne može ohladiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 22:04 (Spakos).
15 godina
neaktivan
Spakos kaže...

NVIDIA nVIDIAn-force3 je chipset. On gori. kad ima pasivni hladnjak , pa ne može ohladiti.

I sta sad,kada izgori,bacam maticnu???

Ajmo ekipa,savjete molim,pod moj PC imate moju maticnu,pa mora postojati neki nacin da ohladim to cudo!

Imam dva venta na kucistu,jedan uvlaci drugi van baca!

15 godina
neaktivan

Molim da mi objasnite,jel OVO sto moram ohladiti?Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Molim da mi objasnite,jel OVO sto moram ohladiti?Mršti se

da, probaj ugasiti komp pa pipnuti rukom taj hladnjak dali je vruć. nemoj se opeći.

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

shit lega, baš te krenulo, što reći..čini se da je vrijeme da zamijeniš neke komponente, pa makar rabljeno, pa tek toliko da radi - ali da radi stabilno, dok si ne budeš mogao uzeti nešto novije..

jbg, volio bh da ti mogu pomoći..

Izvadio sam 1 pločicu Ram-a i bacio se na testove. 5min vrtio Furmark i došao do temp od 86°core na grafičkoj (vidi tray), ali nije se smrzo.

Sa Aquamark3 završio cijeli benchmark od 5000 frames i nije se smrzno...

wtf , zar je moguće da je sve to Ram radio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 23:24 (Spakos).
16 godina
neaktivan

mando - ajde još za svaki slučaj provjeri temperature s everestom, možda senzor ne očitava dobro http://download.softpedia.com/dl/2d525402c308a59ad8648e095aa56cf8/4c3a36ff/100016369/software/system/info/everesthome220.zip

85 stupnjeva je ipak previše. ono što si pokazala na slici, to je to - ali nemoj zaboravit i da tu ide grafička kartica, tu se ne može nagurati ventilator. pitanje je opet, kakvo ti je kučište, da li je prozračno, ima li mjesta u njemu, da li ti ventilatori koje imaš pušu kako bi trebali (kojom brzinom), da li je kučište čisto (prašina)..

pomoglo bi da nabaciš par slika kućišta, izvana i iznutra, da vidmo može li se gdje staviti kakav drugi - jači ventilator.

http://www.bug.hr/_cache/9dedcfbf570ecd5cb031aa28ecde5310.jpg

http://www.bug.hr/_cache/37f1080e52d7b8d9fbbbb7e2e8b2f4b7.jpg

16 godina
neaktivan
ne vjerujem da je to do rama. ram zna zahebavati, ali to su već neki drugi simptomi (restartanje, bsod). ne vjerujem da se zbog rama može zalediti pc kada se aktivira 3d (baram ja još to nisam vidio). 
kakve su sada temp, nakon zamjene paste? da li e još pojavljuju one crte na ekaranu?  
vidim da je tema vrlo čitana, ali nitko da se uključi s kojim pametnim mišljenjem.. 
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 23:39 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
ne vjerujem da je to do rama. ram zna zahebavati, ali to su već neki drugi simptomi (restartanje, bsod). ne vjerujem da se zbog rama može zalediti pc kada se aktivira 3d (baram ja još to nisam vidio). 
kakve su sada temp, nakon zamjene paste? da li e još pojavljuju one crte na ekaranu?  
vidim da je tema vrlo čitana, ali nitko da se uključi s kojim pametnim mišljenjem.. 

cpu je 42° , a gpu je pao na 55° , tj. kad sam ugasio bench odmah je temp pala sa 86°na 76° i postepeno padala dok nije došla do 55. Ali evo još se nije zaledio od vađenja rama. Crte se nisu javljale još. Vidjet ću šta će sutra biti, pa javim. Većeras mi se više neda oko toga... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 23:45 (Spakos).
16 godina
neaktivan

volio bih da ti je taj keks rama stvarao probleme, i da je s time rješen problem - ali takve probleme - to bi bilo za emsiju na rubu znanosti Namigiva

15 godina
neaktivan

Ok evo mene sa svojim "kuhalom"

Onaj everest iz BogZna kakvih razloga ne mogu instalirati,ali nije ni bitno,bitno je da sam pipnula taj

"frizider" i poprilicno je vruc,onako na dodir!

Cak i onaj program mi je sumljiv,jer stalno pokaziva jedne te iste vrijednosti!

No OK,odlucila sam ohladiti "masinu",pa da vidim savjete!

Slike su lose,tako da odmah isprika zbog njih!

Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Ok evo mene sa svojim "kuhalom"

Onaj everest iz BogZna kakvih razloga ne mogu instalirati,ali nije ni bitno,bitno je da sam pipnula taj

"frizider" i poprilicno je vruc,onako na dodir!

Cak i onaj program mi je sumljiv,jer stalno pokaziva jedne te iste vrijednosti!

No OK,odlucila sam ohladiti "masinu",pa da vidim savjete!

Slike su lose,tako da odmah isprika zbog njih!

Izlanuo se

Ovi kablovi bi se mogli bolje složiti, nemaš baš neku protočnost zraka sa tom busom kablova. moraš ih nekako srediti da ima "luftanja". Znači najbolje bi ti bilo kad bi si sve iskopčala i pospajala ponovno tako da imaš prozračnost. evo ti i slika kako bi to otprilike trebalo izgledati

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 16:28 (Spakos).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice