Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji hardvera u EU

Nisam dočekala ovdje odgovor za mailboxde.com, pa sam na blef naručila, i to već u dva navrata, i ispalo je sve super. Jako sam zadovoljna i s njima i s UPS-om, ali ne baš i s njihovim partnerima ovdje, Overseasom , no dobro.

E, a sad bih trebala nešto iz UK, pa pliz -ako netko zna servis tamo koji bi bio pandan Mailboxu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo 2 dučana:

https://www.future-x.de iz Njemačke, kod njih sam kupio DDR3 memoriju.

http://merlin.pl/ iz Poljske, kod njih sam kupio tablet.

Obadva dučana dostavljaju u HR,naravno nenaplačuje se ni carina ni PDV pošto se dučani nalaze u EU.

Inače prilikom kupnje, uvjek prvo provjerim kakve su cijene na compare.eu tu imate dučane iz njemačke, poljske, austrije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 21:01 (JupiPupi).

3 0 hvala 2
17 godina

Evo, moram i ja pohvaliti Alzashop. Dakle, naručio sam par stvari u nedjelju navečer, u ponedjeljak ujutro je već bilo poslano i u četvrtak ujutro kod mene doma. S tim da ne živim u Zagrebu ili većim gradovima. Ovako brzo mi inače ne dolazi ni kad mi šalju iz Hrvatske.{#} Kutija super zapakirana, a cijena dotičnih stvari daleko najjeftinija što sam mogao naći. Poštarina iznad 99€ je besplatna.

Apsolutna preporuka. 10/10.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
Moj PC  
7 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU

koja korist od tog,ako ne dostavljaju u hrvatsku,kao npr. overclockersUK,jer oni valjda također ne dostavljaju,za alzu znam da dostavljaju,ali nemaju tog šta želim crne boje,nego samo bijele,a u overclockers UK je jeftinije 10-15 eura za tu narudžbu??jel netko može reći dal dostavljaju ili ipak ne u hrvatsku??

12 godina
neaktivan

Također pohvala Alzashop-u!

Naručio sam monitore kod njih. Stiglo sve za 4-5 dana.Super zapakirano i sigurno!

Preporuka.

www.g2a.com/r/max3530
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

nije mi jasna jedna stvar, a to je kako mailboxde može preuzeti paket, ako se isti šalje kurirskom službom i na čiji nalog se morate potpisati, jel se u to slučaju oni potpisuju u svoje ime, pa dalje slijedi ostala procedura

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav!

Gdje se može vidjeti kolika je garancija na grafičku karticu kupljenu u Computer Universu?

Imam račun i log in na stranici, a taj podatak nigdje ne mogu pronaći {#}

Kartica je kupljena 18.11.2013.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kakva je procedura sa garancijom na Alzashop-u? :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Gdje se može vidjeti kolika je garancija na grafičku karticu kupljenu u Computer Universu?

Imam račun i log in na stranici, a taj podatak nigdje ne mogu pronaći {#}

Kartica je kupljena 18.11.2013.

2 godine ti daje CU - ostatak garancije ostvarujes direktno kod proizvodjaca 

14 godina

Ovako:

ja bi kupio sa nekog web shopa u EU al da imaju dostavu u HR. može link ?

treba mi:

ventilatori za kućište:

1x 140 mm sa crvenom led diodom                 

3x 120 mm sa crvenom led diodom

1x fan sppliter ovako nešto  http://www.nzxt.com/imagecache/370x370/uploads/product_images/fan_control_grid/grid-hero.png.pagespeed.ce.y51r2yZ2NL.png

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Šta je sa reklamacijom? Ako ono šta si dobia ne radi ili se pokvari unutar garancijskog roka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dr. zlo kaže...

Šta je sa reklamacijom? Ako ono šta si dobia ne radi ili se pokvari unutar garancijskog roka?

Saljes nazad njima o njihovome trosku

14 godina
Frenkyca kaže...
dr. zlo kaže...

U roku od 6 mjeseci od prodaje o njihovom. Nakon 6 djelite trosak. Ti u jednom, oni u drugom smjeru. Corsair, Asus i jos neke firme preferraju da kontaktiras njih prije nego ducan radi brze reklamacije.

14 godina
Zajeb kaže...
Frenkyca kaže...
dr. zlo kaže...

U roku od 6 mjeseci od prodaje o njihovom. Nakon 6 djelite trosak. Ti u jednom, oni u drugom smjeru. Corsair, Asus i jos neke firme preferraju da kontaktiras njih prije nego ducan radi brze reklamacije.

Hvala. Ovo za Corsair i ASUS nisam znao.

Postoje neki određeni kontakti za nas iz Hrvatske?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Pretpostavljam kako koji dućan?

CyberDemonVZ kaže...

Evo ti za Corsair, tu otvoriš ticket ili im se javiš na chat support. Mislim da se šalje u Nizozemsku i to o njihovom trošku. Ja sam im se bia javia za relklamaciju napajanja ali ipak nije bilo ništa jer nisam ima račun :(

http://corsair.force.com/

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 17:19 (dr. zlo).
14 godina
dr. zlo kaže...
Zajeb kaže...

U roku od 6 mjeseci od prodaje o njihovom. Nakon 6 djelite trosak.

Pretpostavljam kako koji dućan?

CyberDemonVZ kaže...

Evo ti za Corsair, tu otvoriš ticket ili im se javiš na chat support. Mislim da se šalje u Nizozemsku i to o njihovom trošku. Ja sam im se bia javia za relklamaciju napajanja ali ipak nije bilo ništa jer nisam ima račun :(

Ja sam kupova u Computeruniversu.

Ja sam reklamira H110 i nisu trazili nista, pitali ocu li ventove ili cili novi hladnjak. Trazija san samo ventove jer su bili losi. Drugi dan je doslo DHLom.

14 godina
dr. zlo kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Hvala!

Imam i dosta opreme od ASUSa, imaš nešto od njih?

Imam neku aplikaciju za kontakt na mobitelu, al ne znam koliko se u to mogu pouzdati... :/

15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Hvala!

Imam i dosta opreme od ASUSa, imaš nešto od njih?

Imam neku aplikaciju za kontakt na mobitelu, al ne znam koliko se u to mogu pouzdati... :/

Neznan, a valjda se može nešto nać na njihovoj stranici. Znan samo da san ih pita nešto za matičnu pa su mi odgovorili tek za 2 dana (u krajnjem roku), a iz Corsaira ti odgovore odma, ima čak i chat support, svaka čast.

15 godina

Zna li netko ima li negdje volan logitech g27 da se isplati kupiti iz eu? Vidim na alzashop da je skoro 300 eura a to je isti vrag kao kod nas. Zna li netko pouzdanu trgovinu da je nešto jeftiniji? Pošto ima instar kod nas za 2000 kuna.

http://www.youtube.com/user/SarcasticTwist
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Zna li netko ima li negdje volan logitech g27 da se isplati kupiti iz eu? Vidim na alzashop da je skoro 300 eura a to je isti vrag kao kod nas. Zna li netko pouzdanu trgovinu da je nešto jeftiniji? Pošto ima instar kod nas za 2000 kuna.

kupi onda u instaru, nebudes nasao za manje osim ako nije polovan

edit:

ponudi nesto pa se dogovorimo za ovo ;)

[19xx]C3c1l
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 12:29 (C3c1l).
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
Zajeb kaže...
Frenkyca kaže...
dr. zlo kaže...

Ja sam kontaktirao Asus kada mi je Edigital poslao sa servisa neispravnu ploču nazad (kao popravili su ju) i otpilili su me, doslovno su rekli da oni tu ne mogu ništa.

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
13 godina
neaktivan

Pozz, evo samo da pohvalim alzashop, kupio 26.12, doslo mi je 31.12 :) super brzo i jos k tome je bio vikend :)

Paket je bio super zapakiran  :D

An3lka555
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ima li netko saznanja o tom novom porezu koji se plaća,jel će to bit uračunat u cijenu.ili ja narućim za 100 eura,pa onda mi još na to opale porez??uglavnom,kao sad se naplaćuje nas PDV dodatno još,ili ako je 10% bio,valjda sad još 15% gore,šta li...ne kontan,sad sam čuo,pa pitam...

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina

Ne plaća se nikakav novi porez, nego se po novom plaća PDV od države iz koje dolaziš.

12 godina
neaktivan

ako se uzima nešto iz alzashop,dakle oni su imali 19% PDV,ako se ne varam,po tom bi trebao nadoplatit razliku od 6%?ili se varam...i kad se to naplaćuje,odmah pri kupovini ili kad mi dođe isporuka??hvala unaprijed...

14 godina

Ti brkas ovo sta EU uvodi za telekomunikacijske i elektronsle usluge. Ako ce ti te slusalice poslat mailom doma onda ces platit hrvatski pdv. Posto je to nemoguce da ti mailom posalju slusalice platit ces normalo kao i inace. Znaci pdv je od drzave iz koje kupujes i vec je ukljucen u cjenu.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Imam mali problem. Narucio sam iz Alze monitor i miš, pod istim brojem narudžbe. Konkretno u subotu, dosla mi roba sljedeci petak. Sve pet, ali dobio sam samo miš. Monitora nema. Malo mi je to cudno....šalju robu odvojeno? Isti broj narudžbe?  Ima li ko takva iskustva. Imam brigu, gdje je monitor? Naravno potpisao sam dostavljacu papiric... ima li ko kakvu rijec utjehe, tipa: nemas brige, meni je isto tak bilo, doci ce ti i sl?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ivanec kaže...

Imam mali problem. Narucio sam iz Alze monitor i miš, pod istim brojem narudžbe. Konkretno u subotu, dosla mi roba sljedeci petak. Sve pet, ali dobio sam samo miš. Monitora nema. Malo mi je to cudno....šalju robu odvojeno? Isti broj narudžbe?  Ima li ko takva iskustva. Imam brigu, gdje je monitor? Naravno potpisao sam dostavljacu papiric... ima li ko kakvu rijec utjehe, tipa: nemas brige, meni je isto tak bilo, doci ce ti i sl?

Bas mi je buraz rekao da se ista stvar dogodila njemu, iz jednog naseg ducana. Tak da izgleda da nije toliko cudno...

Ostatak mu je stigao za 2 dana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 21:40 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan

pitanje u vezi computerunvierse, zanima me nakon koliko vremena su vam poslali paket od trenutka kad je sve postalo dostupno na lageru i koliko dana cca traje dostava dhl-om, naime naručio sam laptop i ssd prošli ponedjeljak i evo sad napokon dobili na lageru

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...

0 0 hvala 0
17 godina
johnyaces777 kaže...

ako se uzima nešto iz alzashop,dakle oni su imali 19% PDV,ako se ne varam,po tom bi trebao nadoplatit razliku od 6%?ili se varam...i kad se to naplaćuje,odmah pri kupovini ili kad mi dođe isporuka??hvala unaprijed...

Da, malo ćeš više platiti (tih oko 5% razlike je veća cijena).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice