problem mi je sto bih morao kupiti i proc, rame i grafu nove a sad bas neam para
problem mi je sto bih morao kupiti i proc, rame i grafu nove a sad bas neam para
Sto ce ti ram,grafa i proc? ako je samo otisla maticna.
Zato sto imam taj komp samo kao server
Procesor je socket 478
Ramovi ddr1
Grafa integrirana
Zato sto imam taj komp samo kao server
Procesor je socket 478
Ramovi ddr1
Grafa integrirana
Probaj nabaviti rabljenu ploču (ne znam jel se nove takve uopće mogu kupiti) - platiti ćeš manje nego novu, a nećeš morati kupovati i druge komponente.
Ako netko ima vremena nek mi potrazi neku slicnu do 100 kn
Ako netko ima vremena nek mi potrazi neku slicnu do 100 kn
Pa stavi oglas na oglasnik! Možda će se naći netko tko negdje ima neku takvu ploču pa ti ju ponudi.
ok ocu, ali svejedno ako vam se da i imate vremena mozete traziti, bio bih zahvalan
Socket 478 ploca imas na njuskalu po 150 kn http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search2&f_keywords=socket+478&advanced=0&sort=relevance&raw_category_id=0
Kako bi se ponasalo racunalo da je otisao processor
Kako bi se ponasalo racunalo da je otisao processor
Eventualno bi matična ploča pištala u intervalima koji, prema uputama za tu matičnu ploču (BIOS error codes ili tako nešto), znače da nešto nije u redu s procesorom. Ali kažem - eventualno. I to samo ako znaš da si i inače čuo PC speaker (ono da je išao bip nakon uključenja računala), jer ako ne ide (odnosno ako nije nikad išlo), znači da nemaš spojen PC speaker pa ni nećeš čuti te kodove.
Imam ga spojenog sigurno(čuje se kad se pali), normalno sam ga navećer ugasio i kad sam ga išao upaliti nije išlo...
Probaj sve rastavit i opet sastavit (mozda je jednostavno neki losi konatakt u pitanju na MBO).
Izvadi van RAM i probaj samo sa svakim RAM-om posebno palit komp (ako ih imas vise).
Dali se vrte ventovi na grafickoj i dali daje neke znakove zivota ili se vrte samo ventovi od kucista? MBO ne pisti ni ne daje nikakve znakove zivota osim sto vrti ventove?
Koja MBO je uopce u pitanju?
MBO: ASUS P4S8X-MX
Uključuju se samo ventovi od proca, u kučištu ni nema ventova isto kao ni na grafičkoj
socneka mi netko nađe plocu sa 478 socketom i sata konektorom za 150 kn
Ako je proc neispravan, najčešće se ne čuje pištanje, već samo za ram i grafičku. Ovakvi ponašanje može biti i zbog zaglavljenog reset-a. Provjeri da li je reset zaglavio stisnut ili ga ištekaj s ploče.
90% Da je matična otišla u vjećna lovišta.koristio si integriranu grafu?
Izvadi memoriju i obrisi kontakte gumicom pa vrati... i probaj upalit
ma izštekam sve iz ploče i pali se cim ukljucim napajanje na prekidacu
A djelova imas na newsima koliko oces...
moze link ???
kako bi se ploca trebala ponasati kada nije procesor na njoj ?
moze link ???
Pa jel toliko problem kliknuti na:
http://groups.google.hr/group/hr.ponuda.hardver.komponente/topics?hl=hr
i potražiti što trebaš?
nasao sam novu maticnu, hvala svima koji su pomagali