Kako otkriti vrstu FireWire-a u kompu?

poruka: 11
|
čitano: 1.686
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Razmišljam o kupovini Externog diska, a potrebna mi je malo veća brzina od USB2.0

Na laptopu mi piše samo IEEE 1394 kod konektora, pa neznam dal je to FireWire 400 :: jer u tom slučaju nema smisla da uzimam skupi externi jer je ionako sporiji od USB2.0...

Dakle, znate koji je način da saznam što to imam ugrađeno u laptop?

Help, please!!

Karlo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

just google it http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_1394_interface

imas pojasnjenja i slike od tog konektora pa usporedi koji imas mislim da je to firewire 400

živi danas da ne umres sutra
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Kako otkriti vrstu FireWire-a u kompu?
karlo_tt kaže...

Razmišljam o kupovini Externog diska, a potrebna mi je malo veća brzina od USB2.0

Na laptopu mi piše samo IEEE 1394 kod konektora, pa neznam dal je to FireWire 400 :: jer u tom slučaju nema smisla da uzimam skupi externi jer je ionako sporiji od USB2.0...

Firewire 400 (99,9999% imas upravo taj) nije sporiji od USB-a, nego je malo brzi (ne mnogo), unatoc nazivno nesto slabijim karakteristikama. Imas recimo ovdje jedan test. No, ni USB ni FireWire ne mogu se mjeriti s eSATA suceljem.

17 godina
mbaksa kaže...
karlo_tt kaže...

Firewire 400 (99,9999% imas upravo taj) nije sporiji od USB-a, nego je malo brzi (ne mnogo), unatoc nazivno nesto slabijim karakteristikama. Imas recimo ovdje jedan test. No, ni USB ni FireWire ne mogu se mjeriti s eSATA suceljem.

sve navedeno je istina, smao mala napomena.. neki laptopi imaju firewire "b" standard koji je 800Mbps....

17 godina
neaktivan

Super su odgovori; pogotovo ovo zadnje, di ispada da ipak ima (malo) smisla FireWire, unatoč nazivno manjoj brzini... Eh, ali kako da ja ipak saznam za sigurno koji je moj? nije valjda da nema načina? :-(

Karlo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Niej ti palo na pamet da das podatak koji je lap ;)

17 godina
neaktivan
FORCEBOOKsp Xtreme
Karlo
17 godina
moderator
karlo_tt kaže...
FORCEBOOKsp Xtreme

Je ovo, odnosno ovo tvoj laptop? Imas "obicni FireWire" iliti FireWire 400.

17 godina
neaktivan

Poprilicno cudna konfiguracija. profi graficka, full HD LCD a 512 MB rama.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
karlo_tt kaže...
FORCEBOOKsp Xtreme

Nijedan od ta 2, mada fizički liči na njih... Star je oko 5 godina, jednojezgreni PentiumM procesor na 2.0 GHz, Giga rama, 256+256 grafička (Mobility Radeon), 17'' ekran.......

Karlo
17 godina
moderator
karlo_tt kaže...
mbaksa kaže...
karlo_tt kaže...
FORCEBOOKsp Xtreme

Nijedan od ta 2, mada fizički liči na njih... Star je oko 5 godina, jednojezgreni PentiumM procesor na 2.0 GHz, Giga rama, 256+256 grafička (Mobility Radeon), 17'' ekran.......

Imas "obicni FireWire" iliti FireWire 400. Vise to necu ponavljati. FireWire 800 imaju tek iznimno rijetki novi prijenosnici. Da imas FireWire 800, to bi i pisalo (ili bi pisalo IEEE 1394b).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice