Jedan HDMI slot, dva monitora?

poruka: 6
|
čitano: 3.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Jedan HDMI port na kartici, dva monitora?

Dakle imam jedan HDMI port na grafi, a želio bi imati istovremeno spojeni monitor i TV, tako da kad hoću npr. gledat film prebacim samo na TV izlaz, a da ne moram ručno štekat kablove. Kako da to riješim? Neki splitter ili nešto, hoće li to rezultirati lošijom slikom, je li skupo itd.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: Jedan HDMI port na kartici, dva monitora?

pa vjerovatno splitter ti je jedino rijesenje da iz jednog HDMI izlaza baca na 2 ekrana..a o degradaciji slike nemrem rec iz vlastitog iskustva nista 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
16 godina
odjavljen

Imaš li DVI? Monitor spojiš na DVI (imaš DVI -> HDMI kabel) i riješen problem. Možeš i obrnuto, ali pretpostavljam da na TV-u želiš imati zvuk, a na monitoru ti ne treba.

P.S. Par dodatnih savjeta ako ti je ovo izvedivo:

- u Windowsima kombinacija Win + P daje brzi odabir video postavki (1. ekran, kloniranje, prošireni desktop, 2. ekran). Moguće da će ti nazivi biti nelogični, recimo, meni je DVI označen kao projektor, a HDMI kao komp.

- SoundSwitch je zgodan programčić koji ti olakšava odabir audio izlaza - kad prebaciš na HDMI automatski prebaci zvuk na HDMI, a kad vratiš na DVI, vrati na zvučnu. Olakšava i ručno prebacivanje.

- neki driveri znaju imati problema s naknadnom detekcijom HDMI uređaja s podrškom za zvuk. Meni je HDMI kabel dosta dug, pa vjerojatno i to ima veze, uglavnom, nekad mi neće detektira zvuk i tad je potreban restart računala. Za izbjeći restart, dovoljno je u device manageru disablati, pa ponovno enableati HDMI audio uređaj (kod mene ATI HDMI audio).

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2018 7:12 (MrBlc).
13 godina

pozdrav

Ako imaš DVI izlaz, onda poslušaj savjet iznad mene. Samo u Windowsima određuješ na koji će izlaz ići slika. Ili na oba.

Ako je samo HDMI, onda postoje splitteri za 2 dolara, koji samo dijele signal. Ja to osobno ne bi uzimao jer su to samo spojene žice, nema nikakvog pojačala signala il tak nešto.

https://www.gearbest.com/hdmi-splitter-_gear/

Ima ih za 13-tak dolara koji imaju pojačalo u sebi

I onda ima onih skupljih na kojima s prekidačem odabireš izlaz.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
CyberDemonVZ kaže...

..

Ako je samo HDMI,..

-nema VGA samo s HDMIjem.. tako da je gornji prijedlog najlogičniji/najoptimalniji i nema kemijanja + postavke (što želi vidjeti, clone-dual..) su 'normalne' u samom driveru dok sa spliterom driver opcija nema nikakvu ulogu. DVI-na-HDMI ili na monitoru ima npr dvi pa dvi-dvi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Jedan HDMI slot, dva monitora?

Hvala na pomoći. Kasnije mi je i samom sinulo da bi se problem riješio ako spojim TV preko HDMI-a, a monitori DVI...Sad samo trebam nabaviti DVI kabel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice