Dali postoji funkcionalni pojačivač wi-fi-ja?

poruka: 4
|
čitano: 1.531
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Dali postoji funkcionalni pojačivač wi-fi-ja?

Pozdrav,

Zadnjih par dana istražujem po internetu dali postoji kakav uređaj koji pojačava wi-fi signal.Ali vecina uredaja koje sam pronasao ljudi bas i nisu zadovoljni jer im zapravo jos vise i oslabi vezu. Vecina se radi o proizvodima kineske proizvodnje po cijeni pd 50-100 kuna. Naime router se nalazi na donjem katu kuće pa me dosta često zna kopkat ta "slabost" signala. Pa bi Vas čisto informativno htio pitati dali možda znate za kakav dobar pojačivač ako uopće postoji? Nije bitna cijena samo nek obavlja svoj posao kako treba. Hvala unaprijed. :D

fićo

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Dali postoji funkcionalni pojačivač wi-fi-ja?

Ovakav imam u upotrebi: operaterov modem je u jednom objektu, a ovim extenderom pokrivam susjedni objekt. Objekti su medjusobno udaljeni 30 m, a extender je na pola puta izmedju njih.

Ako ćes kupovati, kupi online u nekoj domaćoj trgovini tako da ga mozes vratiti unutar 14 dana.

Kod mobilnih i radio veza nema garancije , već moras probati konkretan uredjaj na konkretnoj lokaciji.

Na izvoru imam 40 mbps a extender taj drugi objekat pokriva brzinom 25-27 mbps. Susjed mi je kupio isti uredjaj , nakon sto ga je vidio kod mene, i on dobije losiji rezultat i to na manjoj udaljenosti i sa manjim brojem zidova izmedju.

http://www.tp-link.com/us/products/details/cat-5508_RE450.html

.
7 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru, izgleda da je extender namjenjen samo da pojača odašiljanje signala tako da veza nebude pre slaba u nekom prostoru. Dok je kvaliteta tj brzina veze znatno slabija. Moja brzina nije bog zna sta tako da nevjerujem da bi mi se isplatilo uzeti extender jer bi mi jos vise usporilo vezu nego sto je trenutno. Nadao sam se da extender nece imati neke posljedice al izgleda da ima svoje pozitivne i negativne strane tako da mi ga se ne isplati uzimati. Zadovoljit cu se s ovim sto imam :)
fićo
17 godina
moderator

A kakvu ti oupće mrežu imaš? Standardnu 802.11n? Brzinu WiFi mreže općenito digao bi da prijeđeš na 802.11ac - znači da na router spojiš 802.11ac AP, te da ti imaš 802.11ac mrežnu karticu. Onda bi ti trebao još i 802.11ac repeater (takvog ti je kolega predložio).

Ako bi bio problem s jačinom signala, onda bi trebao nabaviti bolje antene. Za to bi se morao osigurati da se na WiFi AP i repeater mogu spojiti te jače vanjske antene. Koliko vidim, na repeater kojeg je kolega predložio ne mogu se spojiti vanjske antena.

U krajnjem slučaju možeš pokušati s powerline adapterima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice