Crko punjać od laptopa - koju opciju odabrati?

poruka: 2
|
čitano: 2.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Crko punjać od laptopa - koju opciju odabrati?

Znači crko. Ne puni mi laptop. Sad imam tri mogućnosti: 

1) Odnit ga na servis. Jel uopće moguće popraviti punjač i jel se isplati?

2) Jednostavno kupit novi punjać preko njuškala

3) Probat ga sam popravit, ako je kvar na njemu lako dijagnosticirati (tipa pucanje kondenzatora i sl)

Pomagajte ljudi, što da napravim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Crko punjać od laptopa - koju opciju odabrati?

obrnutim redoslijedom - 3, 2, a 1 vjerojatno mozes preskocit ili odma ic na njega u slucaju da je laptop pod garancijom (sto vjerojatno nije inace nebi ni pita sto ces).

ali prije nego uopce krenes igdje, prvo vidi jeli doista do samog ispravljaca, tj. daje li ti ikakav napon kad ga ukljucis?

ako on radi, onda moze bit do samog konektora na maticnoj od laptopa ili jos i gore.

ako on ne radi, puno vjerojatnija varijanta "kvara" punjaca je zapravo puknut vodic, pa bi trebalo pogledat prvo 220V stranu s kabelom od drugog punjaca (uglavnom su isti 3pinski). 

ukoliko ni izmjenom ne radi, mozes u blizini cigle zarezat niskonaponski kabel, dok ne dodjes do ogoljenih zica od mase i +, pa onda pokusas izmjerit ima li napona. ukoliko ima, problem je negdje u kabelu ili u samom konektoru sto ulazi u laptop. 

tek ukoliko ni kod same ciglice nema nikakvog napona, mozes je otvorit pa vidit jeli nesto OCITO u kvaru. 

ako si sve varijatne ispuca, uputi se na njuskalo ili ebay pa uzmi sebi drugi punjac. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice