Xperia Z3 problem

poruka: 15
|
čitano: 1.218
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Xperia Z3 problem

Danas nakon tuširanja sam primijetila da mi touch screen na mobitelu više ne radi. Mobitel je inače sa mnom u tušu, ali stoji na polici tako da samo par kapi vode padne na njega. Probala sam ga ponovno pokrenuti koristeći volume up + power button, ali nije pomoglo. Ne mogu ga spojiti na računalo jer me traži da na bibitelu odaberem način spajanja. Garancija mi je istekla tako da bih željela izbjeći slanje na popravak. Što da radim?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Xperia Z3 problem

Probaj ga ugasit i uronit u rizu 24h...

13 godina
neaktivan

Ne pomaže

9 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Probaj ga ugasit i uronit u rizu 24h...

Očito ni Kinezi nisu sirotinja kao nekad....

Debica kaže...

Ne pomaže

Uštekaj USB kabel u kompjuter, ali ne i u mobitel(naravno, kompjuter mora biti upaljen).

Drži tipku za povećanje glasnoće(VOL+) na mobitelu i uštekaj kabel u mobitel dok držiš tipku.

Ako zasvijetli javi, dalje se lako riješi u tom slučaju.

Kruha i igala...
13 godina
neaktivan

Lampica za obavijesti svijetli plavo, nista drugo se ne događa

9 godina
neaktivan
Debica kaže...

Lampica za obavijesti svijetli plavo, nista drugo se ne događa

Znači da ga možeš sama popravit.

Budem ti napisao upute kroz nekih pola sata.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 15:14 (fer-de-lance).
9 godina
neaktivan
Xperia Z3 problem

Uglavnom:

1) skini flashtool: http://www.flashtool.net/downloads.php

2) instaliraj flashtool

3) Onda odeš u mapu u koju se instalirao (vjerovatno c:flashtool, piše ti na početku instalacije)

4) u toj mapi ti je mapa drivers, i u njoj instalacijski paket, pokreni ga i kad dobiješ izbor modela biraj Xperia z3 i na dnu flashmode i fastboot drivere i onda klikni na next da se instalira.

Naravno, mobitel tijekom instalacije ne smije biti uštekan.

5) onda se vrati u c: flashtool i pokreni flashtool.exe

6) kad se upali, opet ponovi onaj postupak kaj sam ti opisao prije, uštekaj kabel u PC i držeči VOL+ na mobitelu uštekaj u mobitel

7) sad bi se u flashtoolu trebao pojaviti naziv mobitela i trebala bi svjetliti plava LEDica za obavijesti na mobitelu

8) pročitaj koja je verzija mobitela, vjerovatno D6603

9) ako je ta verzija, skini https://drive.google.com/file/d/0B9wzzi2ASjiTdXFPSXFwa2xhcGc/view

Ako je neka druga verzija,javi da ti nađem za nju, a ovu ne skidaj (ima skoro 2 gigabajta)

10) premjesti kad se skini u mapu c: flashtool/firmwares ili gdje se već instaliralo

11) nakon toga klikni na onu ikonu munje u flashtoolu, ili kak već sad izgleda, uglavnom trebalo bi pisati fastboot mode

12) onda biraj fastboot firmware ili flash firmware ili kak već piše i biraj to pa odaberi onajfirmware kaj si skinula

13) sad bude počelo instalirati firmware i ne diraj ništa dok ne završi

14) to je to

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A što će se dogoditi s aplikacijama, slikama, muzikom itd. koji su na mobitelu nakon što ovo napravim?

9 godina
neaktivan
Xperia Z3 problem

Aplikacije se pobrišu, slike vjerovatno ostanu, ali drugog izbora nema.

Možeš slično probati i koristeći PC companion, ali meni je on na Xperiji P pobrisao sve.

Ali mislim da će ti Flashtool sačuvati particiju na  kojoj su slike i to.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne piše koja je verzija mobitela. Tj. ja ne vidim da igdje piše

9 godina
neaktivan
Debica kaže...

Ne piše koja je verzija mobitela. Tj. ja ne vidim da igdje piše

Mislim da ti piše u flashtoolu kad prepozna mobitel.

Ali ak ne piše, mislim da ima malu oznaku na zadnjoj strani pri dnu.

Uglavnom, vrlo  vjerovatno je D6603, to je glavni model u Europi..

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
Xperia Z3 problem

Brijem da joj krivo govoriš.

Nije se mobitel prepao vode pa da je izvršio harakiri i sjebao softver, najvjerojatnije se vlaga uvukla kroz brtvu(recimo punjača, ta se lako pohaba ako se ne koristi magnetni)(cura se sigurno ne tušira sa vodom na 30C) i prouzrokovala problem sa ekranom.

Sad, ja ne znam šta da proba, ali mislim da nije do softvera.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
chutac kaže...

Brijem da joj krivo govoriš.

Nije se mobitel prepao vode pa da je izvršio harakiri i sjebao softver, najvjerojatnije se vlaga uvukla kroz brtvu(recimo punjača, ta se lako pohaba ako se ne koristi magnetni)(cura se sigurno ne tušira sa vodom na 30C) i prouzrokovala problem sa ekranom.

Sad, ja ne znam šta da proba, ali mislim da nije do softvera.

Naravno,moguće,ali software može na ovaj način eliminirat,a ak je hardver,na servis.

A začudio bi se koliko xperia z odjednom doživi softverski kvar,bez izlaganja vodi

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan

Naravno, ali ja bih uvijek krenuo s mogućnosti koja čuva podatke.

Jel se može ta Xperia spojiti kako na TV ili monitor?

Jesi probala kliketati po ekranu kada ga spojiš na komp i trebaš odabrati način spajanja?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
13 godina
odjavljen
chutac kaže...

Naravno, ali ja bih uvijek krenuo s mogućnosti koja čuva podatke.

Jel se može ta Xperia spojiti kako na TV ili monitor?

Jesi probala kliketati po ekranu kada ga spojiš na komp i trebaš odabrati način spajanja?

U ovom slučaju podatke koje želi može sačuvati spajanjem bilo kojeg miša na mob ( uz pomoč USB to OTG kabla ), jednostavno onda sve što treba sačuvati može prebaciti na microSD karticu, nakon toga uz pomoč miša uraditi factory reset cijelog telefona koji se nalazi u postavkama moba. Doduše sumnjam da je softwerski kvar , u pitanju je hardwer. Ako imaš garanciju šalji na servis a ako želiš saćuvati podatke prije slanja na servis, riješenje je miš i OTG kabal.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice